ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

2. den festivalu Přeštěnice se nesl v duchu rockového rádia 11. července 2018   (21:00)Program tak byl, na rozdíl od pátečního, koncipován spíše pro starší a rockovější publikum. Několikrát se však představily mladé, úžasně talentované kapely, které by si určitě zasloužily mohutnější popularitu. Jedna otevírala sobotní program na hlavní stage, jiná zase uzavírala celkový program festivalu.


Program odstartovala na Muzikus & Sai stage mladá talentovaná partička Fusky Dus s příjemným rytmickým setem a teperamentní a půvabnou zpěvačkou.

Program odstartovala na Muzikus & Sai …

FOTO PRO RADOST
Na Fajn rock music pódiu následovala brněnská punk-rock’n’rollová skupina Fancy Foxx s neméně sexy zpěvačkou, ale s podstatně tvrdším hudebním stylem. Fajnový začátek dne.

Na Fajn rock music pódiu následovala brněnská …
V poledne se rozjel program na hlavní stage, kde se představil obrovský talent mladé rockové scény, podbrdská kapela Rocksana. Profesionálně znějící zvuk, příjemně vystavěné písně ve spojení s neuvěřitelně mladým věkem (nejstaršímu frontmanovi Honzovi bylo čerstvých 18 let, Adamovi za bicími dokonce pouhých 11 let) udivoval nejednoho návštěvníka festivalu, který tyto hochy dosud neznal.

Kluci předvedli energické vystoupení, kterým rozehřáli všechny přihlížející. A sklízeli jeden aplaus za druhým. Dalším překvapením bylo vystoupení samotné, které bylo ohroženo bubeníkovým zraněním v podobě zlomené ruky. Adam předvedl neskutečný výkon a i se sádrou na ruce odehrál set, který byl k nerozeznání od "zdravého" výkonu. Kluci se pak vydali mezi své stálé i nové fanoušky a fanynky, potěšili je pěkným merchem, focením a podpisy. Celý den si pak užívali zbytek festivalu a sbírali inspiraci od zkušenějších interpretů.

V poledne se rozjel program na hlavní …
Hned vedle se představila energická partička Narttu, která se na menší pódium skoro nemohla vejít. Byl to veselý kontrast s předchozím zážitkem, kde 4 puberťáci na hlavním pódiu téměř nebyli vidět, a tady se 6 urostlých chlapáků slušně tísnilo. Drobným překvapením pro nás bylo, že kluci z Narttu působili spíše drsným lookem, takže bychom předpokládali nějaký tvrdší nebo punkovější styl hudby, ale předvedli propracovaný, příjemný, melodický set velmi chytlavých emotivních písní.

Hned vedle se představila energická …
Hlavní pódium pak opanovala slovenská screamo-rocková banda The Paranoid, která vykřičela do světa (resp. do Přeštěnic) všechna svá závažná témata, a přitáhla tak, i přes brzký čas, k pódiu nejednoho fanouška.

Hlavní pódium pak opanovala slovenská …
Tradičním vedlejším programem tohoto festivalu je závod v Bike Dirt Jumpu hned vedle areálu a stanového městečka, letos nazvaný Open Dirt Jump. Kluci, ač většina z nich předchozí večer a noc statečně propařila, předváděli neuvěřitelné kousky. A tento program je už po mnoho let vítaným zpestřením festivalu. Jen byla škoda, že začátek finále se kryl s vystoupením oblíbené kapely Rybičky 48, a tak mnozí měli dilema, kam vyrazit. Nicméně finále, oblíbená mašinka a best trick contest, se protáhli až do 17 hodin, takže o ty nejlepší kousky jsme nepřišli.

Tradičním vedlejším programem tohoto festivalu …
Jak už bylo zmíněno, v 15 hodin se na hlavním pódiu představila, v dnešní době jedna z nejžádanějších kapel v ČR, kutnohorská partička Rybičky 48. Kuba Ryba se hned na začátku přiznal, že mu tento koncert komplikuje více než jeden handicap. Prvním problémem byla viróza či angína, která jej víceméně zbavila hlasu. Druhým byly vedlejší účinky prášků, které si vzal na hlasivky, aby mohl koncert vůbec odzpívat. Tyto prášky mu sice zachránily hlas, ale naopak způsobily střevní potíže, takže si Kuba nebyl jist, zda koncert ustojí bez přestávky na WC. Tento problém však zase vyřešily prášky proti průjmu. A posledním handicapem bylo, že Kuba není úplně zvyklý vystupovat bez trochy toho alkoholu, ale ten se s antibiotiky, prášky na hlas a prášky na zpomalení stolice kombinuje velmi složitě. Takže oblíbená lahvinka Kapitána tentokráte nepřipadala v úvahu. Nicméně jedno pivko na spravení chuti přece jen proběhlo.

I přes tyto komplikace a celkem brzký čas vystoupení, kluci předvedli velmi pěkný výkon. A přitáhli i za pařícího slunce slušný dav před hlavní pódium. Padly samozřejmě ty největší pecky jako Emily, Magdaléna i Zamilovaný, nešťastná. Stejně tak jako novinka „Američan z Poličan. Nesměla samozřejmě také chybět letní vypalovačka Léto, kde má své vyhraněné sólo Jimmy Vošoust v kápi a s černou maskou na obličeji. Běžně tuto postavu ztvárňuje manažer kapely Martin Řehoř, ale ten si nejspíš užíval léta někde jinde, a tak si zařídil záskok. Celý koncert byl jako vždy veselým a zpěvným vystoupením, které si užili všichni přítomní, od pubertálního věku po zkušenější ročníky.

Jak už bylo zmíněno, v 15 hodin se na …
Po pop-punk-rockových Rybičkách a proběhlém finále Open Dirt Jumpu se radikálně změnil styl a na pódium vlétla hard-rocková resp. heavy metalová banda Limetal. Kdo by je neznal, na podzim roku 2015 založili tuhle kapelu čtyři bývalí členové legendární české hardrockové skupiny Citron.

A zmíněný styl, nasazení a profesionalita byla znát v každém akordu či tónu. Všichni, kterým lahodí tento hudební styl, si užili vystoupení jako za mlada. A nechyběly ani písně připomínající bývalé působení v předchozí kapele. Nemalým, ale velmi příjemným, překvapením bylo, že v této drsné kožené partě do škopků bicích bušila půvabná, mladá, vnadná blondýnka. No hned se nám, chlapům, poslouchá o mnoho příjemněji.

Po pop-punk-rockových Rybičkách a proběhlém …
Ve stylu metalu jsme zůstali i při dalším vystoupení na hlavním pódiu, jen se přidalo trochu více do skoku. Vlétla nám tak na pódium jedna z nejžádanějších, a zároveň nejpraštěnějších partiček, klatovská banda Trautenberk. Oni sami nazývají svůj styl tzv. „tanz metal“. Těžko soudit, zdali jde vůbec o metal, ale rozhodně skočná a tvrdá muzika to je. Navíc je to jednoduchá, melodická, snadno pochopitelná hudba, okořeněná chytlavými punkovými texty, vycházejícími z tradičních českých pohádek. Jeden z frontmanů, MíraPrasopes“,  říká, že mají vlastně pouze dvě ústřední témata: jídlo a Anče (z Krkonošských pohádek). Krkonošské pohádky, Krakonoš a samozřejmě, v názvu zmíněný, Traunteberk, napovídají, na jaké texty se máme nejčastěji těšit.

Padly samozřejmě již tradiční a oblíbené pecky jako Hajnej, či ústřední píseň k CD,  Himlhergotdonrvetr. Vystoupení téhle party vyvolává nutkavé úsměvy snad na každé tváři, a i když by vám její hudební styl nebyl úplně blízký, vtipné texty, sladěné s vynikající pódiovou show a vychytanými kostýmy, si oblíbí asi každý.

Ve stylu metalu jsme zůstali i při dalším …
Po tomto vystoupení jsme si mohli hudebně trošku odlehčit na vedlejším pódiu, s kapelou „Love Gangsters“. Chlapi na první pohled připomínají technický výzkumný ústav či Inženýrskou odyseu. Tahle alternativní elektro-punková záležitost je taky hodně úsměvná a roztomilá. A člověk si u jejich vystoupení příjemně odpočine.

Po tomto vystoupení jsme si mohli hudebně …
Pak už jsme se mohli těšit na finále sobotního večera. Nejprve jsme si vychutnali legendu slovenského punk-rocku, partičku Iné Kafe,  z Bratislavy. Jak frontman Vratko několikrát zmínil, tahle partička působí na hudebních prknech už více než 23 let (s drobnými pauzami). A jak už je dlouho zvykem, padly písně tradiční, jako například 30. Február, Prečo je to tak, Ďakujeme Vám, i novější - Sínus dopadu či svižné i sentimentální Ráno.  A zahrány byly standardně, jak jsme zvyklí ze studiových nahrávek, i v netradičních aranžmá, jako např. unplugged pouze na španělskou kytaru, nebo v rytmu reggae.

Přestože kluci svůj objev roku a skokana slovenského Slávika získali již v letech 1999 a 2000, stále neztrácejí nic ze svého mladického nasazení a energie. Jejich koncert nás všechny přenesl do postpubertálních let, a tak jsme si ho užili jako za mlada.

Pak už jsme se mohli těšit na finále sobotního …
Program na Fajn Rock Stage uzavřela mirovická metalová banda Hand Grenade. V kruzích milovníků tvrdé české hudby není třeba tuhle partu představovat, protože funguje už přes 10 let, a mohli jsme na ně narazil na mnoha festivalech a koncertech. Jejich vystoupení vždy doprovází nejen kvalitní hudba, ale také propracovaný osobitý design s všudypřítomným, kulatým logem (často i osvětleným) a také širokým merchem, plným zajímavých suvenýrů a oblečení.

Program na Fajn Rock Stage uzavřela mirovická …
Pak už přišlo jedno z nejveselejších a nejvtipnějších vystoupení, na které čekali všichni přítomní. Smích a radost je přece to nejkrásnější, co si člověk může užít. A pokud jsme výše psali o hudebních legendách, nyní se představila legenda z největších,  Ivan Mládek se svým Banjo bandem, rozveselují fanoušky už více než tří generací, vystupují již více než 50 let. Jejich vystoupení samozřejmě není pouze hudebním zážitkem představených, notoricky známých, písní Linda, Neopatrný křeček, Jez, Praha-Prčice, Prachovské skály, které nechyběly ani v Přeštěnicích, ale také představením plným veselých scének, vtipů a gegů.

Např. Jan Mrázek nám zarecitoval svou vlastní báseň o tom, jak si nerozumí se svou manželkou. Dle výrazů mnoha fanoušků bych tipoval, že v básni nalezli něco i ze svých životů. Lenka Plačková se pokusila napravit svou reputaci zazpíváním písně Když jsem já sloužil, kterou kdysi celou veřejně pokazila. Ani tentokráte to nebylo bez chyb, můžeme prohlásit, že asijsky zpívající stánkař Tonda ji zná lépe, ale Lenky podání bylo tradičně velmi úsměvné. I Lenka Šindelářová alias Kalamity Jane se nám předvedla v několika vtipných scénkách (např. s tradiční písní Včera večer u sila) a nemohla chybět ani Libuna Roubychová se svým vyprávěním o cestování po Americe.

Hlavním přídavkem pak nemohla být jiná píseň než legendární, snad již zlidovělá, Jožin z bažin, kde se Lenka Šindelářová představila v kostýmu s vousy, ve vzpomínce na Ivo Pešáka a na jeho nezapomenutelný tanec, který kdysi předvedl v klipu této písně. Bylo to bezpochyby nejroztomilejší zakončení programu hlavního pódia.

Na závěr, jen tak pro zajímavost, jedna vtipná hláška, vycházející z pravdivých údajů: Ivan Mládek je spolužákem Václava Klause. Studovali spolu pražskou VŠE. A je zajímavé,  jak rozdílně se mohou vyvíjet životy dvou spolužáků. Jeden je oblíbeným a uznávaným hudebníkem evropského formátu, a druhý je průměrným tenistou.

Pak už přišlo jedno z nejveselejších a …
Závěrečným vystoupením celého festivalu byl koncert mladé kapely Brixtn z Olomoucka, která společně hraje něco málo přes rok. Jejich vystoupení mě osobně naprosto odzbrojilo a nadchlo. Tak emotivní, dokonale propracované a procítěné vystoupení jsem mezi mladými kapelami dlouho nezažil. A možná ani mezi mnoha zkušenými. Kluci dali do svého výkonu úplně všechno a jejich nadšení bylo cítit z každého tónu.

Jejich hudební styl je velmi těžké nějak jednoduše specifikovat, nicméně oni jej nazývají indie-electro pop. Písně jsou energické a melodické, s propracovanými, procítěnými texty, s ostrými kytarovými riffy okořeněnými zajímavými samply. Jejich vystoupení je lidské, uvěřitelné, bez jakýchkoli přetvářek, a i přes jejich mladý věk především profesionálně znějící. Navíc frontman Matěj umí dobře pracovat s publikem a v jednu chvíli přesvědčil většinu fanoušků, aby svými telefony rozsvítili prostor pod pódiem. Pro mě je tahle parta jedním z nejzajímavějších a nejpříjemnějších překvapení a jejich vystoupení bylo zcela jistě důstojným zakončením přeštěnického festivalu.

Závěrečným vystoupením celého festivalu byl …
Festival Přeštěnice navštěvuji pravidelně už asi 15 let. Je to jeden z menších festivalů, ale s o to příjemnějším zázemím, prostředím a téměř rodinnou atmosférou. V posledních letech mi malinko chybí zajímaví interpreti z ciziny jako např. Donots (DE), Karamelo Santo (ARG), Jahcoustix (DE), Kontrust (AT), Green frog feet (DE), 3 Feet Smaller (AT), Die Happy (CZ/DE), kteří často okořenili program něčím zajímavým a netradičním. Jinak tomuto festivalu není v podstatě co vytknout. Jsou zde vždy fajn lidé, příjemné prostředí, zajímavý hudební i doprovodný sportovní program, a v dnešní době taky důležitý faktor – vstupenky jsou za rozumné peníze. Už teď se těším se na další ročníky.


FOTO PRO RADOST


Jiří Trnka 179 fotografií v galerii


autoři:text:     Jiří Trnka
foto:     Jiří Trnka



Další články s interprety Artmosféra, Brixtn, D.N.A., Die Kabbelka, Fancy Foxx, Frozen Poppyhead, Fusky Dus, Gang Ala Basta, Geronimo, Hamr, Hand Grenade, Iné Kafe, Ivan Mládek Banjo Band, Limetal, Love Gangsters, Narttu, Procrastination, Rocksana, Rybičky 48, Sabrage, Seventh passion, The Paranoid, Trautenberk

Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot. Legendární Pekelný ostrov už „stříhá metr“! Letošní ročník bude patřit Guano Apes, Rybičkám 48, Třem sestrám i Harleji V současné době už Pekelný ostrov prozradil většinu účinkujících a věřte, že se máme na co těšit! Čeká nás totiž vybraná společnost špičky tuzemské rockové scény i vzácný zahraniční host. Tak nemeškejme a pojďme se nabitému programu letošního ročníku společně podívat „pod pokličku“. Skupina RYBIČKY 48 uvede den před Silvestrem online premiéru dokumentu 20 LET ROCK'N'ROLLU, VY BUZNY a připomene tak dvacet srdcervoucích i kulervoucích roků své existence Na závěr roku si kapela Rybičky 48 připravila očekávanou online premiéru nejotevřenějšího českého hudebního dokumentu 20 LET ROCK'N'ROLLU, VY BUZNY. Dvěma vyprodanými koncerty v Brně 13. a 14. 12. soubor uzavře svoji koncertní šňůru nazvanou Oldschool tour. Zcela záměrně se kluci z Rybiček vrátili ke svým začátkům a objeli kulturní domy tak jako za starých časů. Tuhle "staroškolskou" jízdu si užili diváci i kapela samotná, která ještě k tomu stihla ve velké Lucerně v Praze svoje 21. narozeniny. Legendární festival na jihu Čech, Footfest, se vrací! Vítej Footfeste zpět! Víkend hudby, tance a radosti se vrací do Želče u Tábora. Doprovodný program pro děti a fotbalový turnaj nebude chybět v programu. Narozeninový večer ve Vrhavči patřil strakonickému Hamru a nymburskému Roxoru Útulný hostinec U Hošků ve Vrhavči na Klatovsku je během sezóny vnitřních akcí častým cílem kapel a fanoušků i z poměrně vzdálených končin. Jedním z očekávaných hudebních mejdanů se stal ten v soboru 14.10.2023, kdy se na místním pódiu již potřetí setkaly skupiny Hamr a Roxor. Tento koncert měl však punc výjimečnosti – strakonický Hamr slavil 15. leté výročí a o dvacet let starší Roxor si připil ke kulatým 35. narozeninám. V hospodě U Hošků čeká na hosty hudební akce s názvem Halloween Night Útulná hospůdka U Hošků ve Vrhavči s přilehlým sálem, se stane v sobotu 14.10.2023 cílem příznivců dobré výběrové muziky. Na prostorné scéně si pomyslnou štafetu předají nymburský Roxor se strakonickým Hamrem. Večírek to bude velice výživný – obě formace letos slaví kulatiny a navíc se ve Vrhavči setkají na jednom pódiu již potřetí. Přijďte si užít jedinečný koncert i vy, start je ohlášený na 20:00 hodin. Kapely HORKÝŽE SLÍŽE a INEKAFE vyrazí na historicky první společné turné! Skupiny HORKÝŽE SLÍŽE a INEKAFE vyrazí poprvé v historii na společné turné! Dvě nejúspěšnější slovenské kapely ve svých žánrech zavítají na jaře 2024 do čtyř slovenských měst. V rámci SLÍŽE & KAFE Po 100 rokoch Tour 2024 si fanoušci užijí dva plnohodnotné programy s množstvím hitů a celkově přes tři hodiny trvající rockový nášup.

Další články žánrů Country, Crossover, Elektronická hudba, Metal, Pop, Punk (rock), Rock, Rock'n'roll

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.

Open Air Musicfest Přeštěnice ... další články

Festival v Přeštěnicích dopadl na výbornou Máme pro vás videoreportáž z OAMF Přeštěnice 2018! Skvělá atmosféra, společnost a především skvělá hudba – přesvědčte se sami! 03. 07. 2018 1. den festivalu Přeštěnice přinesl spoustu zajímavých hudebních zážitků Hlavní Radio stage představila spíše popovější vystoupení zvučných jmen, Fajn rock music stage pak především punk-rockové řádění. Muzikus & Sai stage byla zajímavou směsí mnoha žánrů – čiperného bongo řádění, skáčkového pohupování, pohodové rockovky i rap metalové smršti. 02. 07. 2018 0. dnem aneb večírkem pro nedočkavé začal festival Přeštěnice Ani vytrvalý čtvrteční déšť neodradil slušných pár set nedočkavých fanoušků, kteří si vyrazili užít několik zajímavých interpretů už o den dříve. 29. 06. 2018 Hudební festival Přeštěnice poslední červnový víkend slaví plnoletost. Tento příjemný festival menších rozměrů, ale s o to příjemnější až rodinnou atmosférou, opravdu letos představí již 18. ročník. A to v tradičním stylu s příjemným line-upem plným zvučných jmen české, slovenské i zahraniční scény a doprovodným programem v podobě maškarního průvodu a dirtbikových závodů OPEN DIRT JAM. Člověk si zde přijde opravdu na své. 18. 06. 2018 Open Air Musicfest Přeštěnice zahájil předprodej vstupenek na 2018 29. a 30. 6 1018 08. 10. 2017
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz