ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Adventní koncert Lucie Bílé v kostele v Obořišti 28. listopadu 2017   (00:03)Mezi lidmi koluje rozpor, kdy letos začíná advent, nicméně v Obořišti jej odstartovala 21. listopadu 2017 Lucie Bílá se svými hosty.

Jan ToužimskýLucie BíláPetr MalásekZbigniew Czendlik

Když mi před pár dny kolega volal, zda-li bych udělal reportáž z adventního koncertu Lucie Bílé, vyvstalo mi v hlavě hned několik otázek. Nejprve jsem mu potvrdil, že se toho ujmu, až pak jsem začal přemýšlet nad odpověďmi.
 
  1. otázka:

    Kdy vlastně letos začíná advent?

    Množí se dohady, zda-li poslední adventní neděle může býti zároveň Štědrým dnem.
    No, tuto otázku nejspíš nerozštípnu, přesto vím, že v obci Obořiště, pár kilometrů od Příbrami, zahájila minimálně tamní advent naše (dnes už to víme) nejnovější Zlatá slavice.
     
  2. otázka:

    Proč vlastně Lucie Bílá bude vystupovat právě v kostele sv. Josefa v Obořišti?

    Odpověď jsem se dověděl hned na začátku koncertu, který uvedli pořadatelé Jitka Doubravová a Petr Větrovský (VDN PROMO). Právě Petr uvedl, že má k obci Obořiště osobní vztah, že zde se cítí jako doma a i přesto, že nyní žije v Příbrami, doufá, že se do Obořiště brzy znovu vrátí.
     
  3. otázka:

    Mohu já, jako ateista a spíše mladší ročník, dostatečně procítit právě takovýto koncert?

    Proč ne. V naší liberální a převážně ateistické společnosti slavíme téměř všichni Vánoce, a při tom neřešíme jejich původní pravý smysl. U nás doma jsou tyto svátky především oslavou rodiny, plněním přání a předávání radosti ostatním (především pak členům rodiny).


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Začátek adventu by pak měl být tím příjemným navozením vánoční atmosféry. A tímto tento koncert byl od prvního do posledního slova a tónu.

Koncert uvedli již zmiňovaní pořadatelé Petr V. a Jitka D., kteří očekávají během nejbližších dnů rozšíření své rodinné základny o jednoho člena navíc. Za celou naší redakci jim přeji silného zdravého potomka, který půjde v odvětví kultury ve šlépějích svých rodičů.

Začátek adventu by pak měl být tím příjemným …
Jejich potomkovi, celému koncertu i všem lidem následně popřál nejznámější česko-polský kněz (fotbalista, golfista a dobrovolný hasič) Zbigniew Czendlik. Ten promluvil k lidem, především s poselstvím, aby si sami sebe vážili, aby si více věřili a pomáhali druhým. Své povídání několikrát odlehčil i veselými historkami či vtipy – např.: „Jaký je rozdíl mezi hubeným kostelníkem a tlustým farářem? Hubený kostelník přijde domů, podívá se do prázdné lednice a jde do ložnice. Tlustý farář přijde domů, podívá se do prázdné ložnice a jde do lednice.“

Jejich potomkovi, celému koncertu i všem lidem …
Následný aplaus naprosto vyprodaného kostela už patřil příchodu samotné hvězdy Lucie Bílé a jejího doprovodu Petra Maláska. Od prvních tónů se celým kostelem rozlila adventní atmosféra, klid a pohoda, která byla několikrát okořeněna slokami a refrény snad až v rytmu hard rocku. Lucie prostě na své metalové kořeny jen tak nezapomene. Člověk ví, že oba interpreti jsou obrovskými hudebními ikonami a profesionály, a bere to tak nějak automaticky. Ale teprve až na živém koncertě to vidíte na vlastní oči – tu sehranost a přesnost při hraní i zpěvu, přesto ale obrovskou lehkost a pohodu.

Následný aplaus naprosto vyprodaného kostela …
Příjemným zpestřením koncertu byl nejprve duet Lucie s hostem Janem Toužimským a následně několik jeho písniček s kytarou i bez. Honza i přesto, že je frontmanem metalové legendy kapely Arakain, a mohl by v kůži s řetězy a hustými kadeřemi působit spíše drsně, je milým veselým a téměř až renesančním člověkem.

Příjemným zpestřením koncertu byl nejprve duet …
Koncert skončil kolem půl deváté písní Desatero (přetextovanou písní Halleluyah od Leonarda Cohena), kterou Lucie jemnou formou vysvětluje možnost chápání náboženského desatera především jako základ lidského a slušného chování.
 
V každém případě bych Vám všem rád popřál krásný advent, krásné a klidné prožití vánočních svátků. A zkuste nemyslet a nehrát si na rodinu pouze o Vánocích. Rodina je to nejsilnější spojení a souznění, které v životě máme. A není přeci až tak složité udělat členům rodiny každý den (nejen o Vánocích) nějakou alespoň malou radost.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Jiří Trnka 16 fotografií v galerii



Milan Vobecký 27 fotografií v galerii


autoři:text:     Jiří Trnka
foto:     Jiří Trnka



Další články s interprety Lucie Bílá, Petr Malásek

Český mejdan s Impulsem zažil noc plnou hvězd! Vyprodanou O2 arenu dobyly legendy jako nestárnoucí Olympic, Chinaski, Lucie Bílá s Čechomorem, 4 Tenoři, Olga Lounová i O5 a Radeček! Šťastná sedmička vykouzlila úsměv na tváři publiku ve vyprodané O2 areně a my byli při tom! Ano, správně, řeč je o oblíbeném Českém mejdanu s Impulsem, který svůj sedmý ročník rozjel opravdu ve velkém stylu. V takřka pětihodinovém programu se totiž vystřídala spousta výborných kapel a na své si přišlo publikum napříč žánry i generacemi. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky ovládne pražskou O2 Arénu! Fanoušci skvělé české popové, rockové, folkrockové i operní hudby už mohou střihat pomyslný metr. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se stále více blíží. Tak neváhejme a nenechme si tuto jedinečnou akci s tradicí v O2 Aréně v Praze ujít! Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se pomalu, ale jistě blíží! Říjnové noci bývají plné hvězd a přesně tak tomu bude i v O2 aréně v Praze. Proběhne tam totiž už sedmý ročník legendárního Českého mejdanu s Impulsem a o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Lucie Bílá a Čechomor spojili síly, žánry a přepsali folkrock - popové dějiny ve Velké Chuchli! Lucie Bílá a Čechomor svými hity s live premiérou nových písní učarovali pražské Chuchli a my byli při tom! Stalo se tak ve středu 28. 6. na - pro koncerty velmi netradičním místě – dostihové dráze ve Velké Chuchli. Nejprodávanější album Lucie Bílé Hvězdy jako hvězdy vychází v reedici! Album Lucie Bílé Hvězdy jako hvězdy vychází k 25. výročí od vydání v remasterované reedici. „Musím říct, že jsem si vybrala i písničky, které třeba ještě nikdo neslyšel a na ty se obzvlášť těším,“ prozrazuje Lucie Bílá o společném turné s Čechomorem To, že srdce úžasné dámy a několikanásobné zlaté slavice s andělským hlasem – Lucie Bílé bije i pro rockovou a metalovou muziku, všichni dobře víme. Nyní však publiku představuje svou lásku k lidové hudbě a písničkám, které v podvědomí zná snad každý z nás. Neboť právě vzniklo velmi originální a krásné spojení – Lucie Bílá a Čechomor, které fakt, že si hudebně i lidsky, jak se říká, sedli, přetaví do společného letního turné S láskou. A k této příležitosti jsme se rozhodli pro vás okouzlující Lucii vyzpovídat a padla i otázka, kterou jí ke speciálním dvojkoncertům s Čechomorem dosud nikdo nepoložil. Lucie Bílá chystá exkluzivní dvojkoncerty s kapelou Čechomor Letní Kooperativa Tour v letošním roce nabídne unikátní propojení dvou hvězd české hudební scény. V rámci open-air dvojkoncertů vystoupí na stejném pódiu zlatá slavice Lucie Bílá a kapela Čechomor. Fanoušci se mohou těšit na samostatná vystoupení, ale také na exkluzivní společný set obou interpretů.

Další články žánru Pop

Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT Bára Zemanová se chystá zpět na podium. Ve svém novém singlu volá Mayday Nový singl zpěvačky Báry Zemanové. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali.

Další fotoreportáže, videoreportáže

Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem. Punková oslava MDŽ V Háji neměla chybu – hosté si užívali dobrou muziku a skvělou atmosféru po celý večer Při vyslovení zkratky MDŽ se starším ročníkům vybaví vzpomínky na besídky, večírky či podnikové párty preferující toto mezinárodní datum. V následném období po sametové revoluci se na MDŽ trošku pozapomínalo, v současnosti se dostává do hledáčku pořadatelů jako možnosti uskutečnit nějakou tu kulturní akci. Právě takovou oslavu připravili organizátoři pro návštěvníky restaurace V Háji na plzeňské Bílé Hoře v sobotu 9.3.2024. Do prostor pomenšího sálu s improvizovaným pódiem k sobě pořadatelé z domácího Antabusu přizvali další čtyři formace, které dokázaly parket skvěle zaplnit hosty i ze vzdálenějších končin. Ve výčtu plusových bodů nevynechám vyladěný zvuk, dobře se bavící fanoušky napříč několika generacemi, neopomenu podtrhnout milou a usměvavou obsluhu za plně zásobeným barem. Punkový mejdan se tu určitě zapsal výrazným písmem do kulturní kroniky a troufnu si říci, že podobná událost se tu nekonala naposledy. YEAH BALI TOUR mělo zastávku ve Spáleném Poříčí, line-up dostal nepředpokládanou trhlinu Hudební klub MC Sklep ve Spáleném Poříčí má na kontě desítky koncertů a vystoupení, mezi které se nově zařadila i zastávka republikové šňůry YEAH BALI TOUR. Právě tu zosnovala a jako hlavní aktér propagovala pražská skupina Maniac, která se z této akce doslova na poslední chvíli nedobrovolně omluvila. Kluboví pořadatelé, v čele s Terezkou Heřmanovou, však hudební párty 8.3.2024 neodpískali a akustiku místního pódia tak ochutnala zbývající trojice kapel. Je pravda, že klub se ne zcela zaplnil fanoušky migrujícími dle učinkování svých favoritů, přesto měl večírek důstojnou atmosféru a my si jej užili mírou vrchovatou. Ostrý koncert Listopadu a Deliwery přilákal do Rock Café početné publikum Pražský klub Rock Café na Národní třídě se právem řadí ke kultovním místům preferující živou muziku. Na jeho pódiu se ve středu 6.3.2024 představily skupiny Listopad a Deliwery, které tu před rokem zanechaly na obdobném večírku zřetelný hudební otisk. Zvuk, světla a spousta mlhy byly připravené ještě před samotným startem, jež tu dostál časovému rozvrhu, a v přesně určenou dobu se o slovo přihlásila úvodní formace. Síla Návratů Citronu a Metalindy ovládla Plzeň! Poctu Radimovi Pařízkovi vzdali spolu se zaplněnou Šeříkovkou a Lorettou Legendy česko-slovenské hard and heavy scény Citron a Metalinda spojily síly a vyrazily dobýt Republiku. Ve výčtu koncertů nevynechaly ani srdce Západních Čech – Plzeň, konkrétně známou Šeříkovku. A o tom, že půjde o velmi speciální koncert, který se zapíše nejen do historie, ale i do našich srdcí, už předem nikdo nepochyboval! V hostinci U Hošků ve Vrhavči nebyla druhý březnový večer o dobrou muziku nouze Známá bigbítová bašta živých koncertních událostí na Klatovsku otevřela hostům brány v sobotu 2.3.2024. Na místním pódiu, pod patronací hlavního pořadatele Radka Kaliniče, si předaly štafetu dvě formace – klatovský Weget rock večírek otevřel, skupina Deep Purple Revival Plzeň pak hudební mejdan uzavřela. Byť se zprvu zdálo, že návštěva bude jen sporadická, v závěrečné části se prostor u pódia zaplnil a atmosféra tak dostala ten správný koncertní náboj. O světla, zvuk a tuny mlhy se postarala zkušená zvukařská parta s Filipem Špačkem v čele. Plzeňský Medvěd se stává rakovnickému Brutusu opěrným bodem na koncertních štacích S velkým očekáváním odstartoval v pátek večer 1.3.2024 koncert bigbítové ikony Brutus v kultovním Bílým Medvědovi. Do prostor plzeňského pubu si našla cestu početná návštěva z mnohdy i vzdálených koutů našeho kraje. Parket se zaplnil ještě před oficiálním zahájením a s odpalem úvodního songu začal pulsovat svým tanečním životem. V publiku bylo vidět hosty snad všech věkových kategorií a v součtu s perfektním kapelním výkonem se mejdan vydařil na jedničku s hvězdičkou.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz