ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Brno přivítalo 90´s Explosion open air festival 2019 5. června 2019   (14:30)Tento největší 90´s festival v ČR přivezl světové populární hvězdy z 90. let a to umělce, které nemusím, pro nikoho, kdo tuhle dobu zažil, vůbec představovat.


Tento světový koncept přivezl největší populární hvězdy z 90. let  a to umělce, které nemusím, pro nikoho, kdo tuhle dobu zažil, vůbec představovat.
 
Na obrovském podiu vystoupili: C-Block, C+C Music Factory, Reel 2 Real, East 17, 2 Brothers On The 4th Floor - Desray a Mr. Rock, Captain Jack, Culture Beat, Fun Factory, Haddaway, Dr. Alban, Twenty 4 Seven, Snap!, Vengaboys, 2 Unlimited a DJ. Sash. 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Do areálu na fotbalový stadion Za Lužánkami začali pouštět po 15. hodině a jak přicházeli lidé, tak front před vstupem drobet ubylo a areál se postupně pomalu naplňoval. Kdo přišel mezi prvními, mohl rovnou zamířit ke stánku 90´s Explosion a koupit si na památku tričko, placku či kelímek. V 16. hodin začal Warm UP a na rozjezd nás přivítali moderátoři Zorka Hejdová a Pavel Cejnar, který mixoval muziku, aby roztancoval a navnadil fanoušky a fanynky 90. let a spolu s nimi se na scéně objevili Party Factory.
 

Moderátoři festivalu Zorka Hejdová a Pavel Cejnar
Na scénu přišel Vlk z Jen počkej zajíci a spolu s ním došel Mario a bylo fajn je pozorovat, protože dost dobře svými kreacemi rozhýbali publikum.

Na scénu přišel Vlk z Jen počkej zajíci a …
Na obrazovce nad podiem se objevila pozvánka na další ročník 90´s Explosion, který bude v Praze na Výstavišti v Holešovicích dne 23.5. 2020, kde bude nejen skvělý a řádně nadupaný line up vystupujících, ale jako zlatý hřeb večera bude vystupovat DJ Bobo a toho si nikdo nenechá z řad jeho fanoušků ujít.

Předprodej lístků na příští rok je oficiálně spuštěný od 1.6. 2019.

A po této skvělé upoutávce a připomenutí od moderátorů přicházejí Růžový panter, Kačer Donald a Mickey Mouse společně s tanečnicemi z Vivas Dance group ze Žiliny. Hned za nimi už na stage se připravují Bart a Homer ze seriálu Simpsonovi.

A máme tu hlavní program. Jako první skvěle naladěni přicházejí C-Block s písničkou So Strung Out. Hned po ní zařadili Time Is Tickin Away a nakonec zazněla hitovka Keep Movin z jejich CD. 

C - Block
A za podiem už se připravili C+C Music Factory ft. Freedom Williams dal Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) a hned po tom Things That Make You Go Hmmmm...., Here We Go Let's Rock & Roll a mix písní známý jako Tic Tac. 
 

A za podiem už se připravili C+C Music Factory …
Hned po C + C Music Factory nastoupil na stage Reel 2 Real a na rozjezd svého vystoupení šoupnul rovnou Go On Move a dokonce, jak v Praze, tak v Brně zazněl jeho nový singl Kings a na samý závěr vystoupení se rozloučil s tančícím publikem písničkou I like To Move It  písnička z Madagaskaru a prostě udělal skvělou show a takovou jsme v Praze tedy nezažili. A ještě jednou si fanoušci spolu s Reel 2 Real dali hlasitě I like To Move It. A Reel 2 Real měl na krajíčku slzičky dojetí, když odcházel z podia, protože takovou skvělou reakci od fanoušků opravdu nečekal.

Reel 2 Real
Každý si tu přišel na své a i lovci autogramů měli to štěstí a vystupující na památku rozdali pár podpisů. I mě se splnil sen, když se mi po druhé v životě rozbušilo srdce, když jsem na velkém podiu mohla vidět naživo EAST 17, kteří vystupovali dle plánu v 18:30h.

Jako první pecka od nich přišla House Of Love. Stejně, jako v Praze na show nezapomněli dát hitovku Steam ani Deep a vánoční verzi v létě písničku s názvem Stay Another Day a bonus na závěr jejich velký mega hit: It Is All Right.

East 17
Na stage přijížděli i Holandští 2 Brothers on the 4th Floor. Zpěvačka Desray a zpěváci D. Rock a s nimi i doprovod. Začínají dávat pěkně od podlahy písničku Never Alone, která získala v roce 1993 v Holadsku zlaté ocenění. Dále následuje písnička Fly (Through The Starry Nights), kterou vystřídá jejich nejznámější písnička Dreams (Will Come Alive) a na závěr zazněla Come Take My Hand.

2 Brothers on the 4th Floor - Desray
Rozjetý hlavní program se dostává do své poloviny a na podiu se objevila další legenda, která má na sobě uniformu, jak prozradila Zorka Hejdová. Ano, tušíte to správně! Je to Captain Jack - Bruce LacyMichelle Stanley s titulní písničkou Captain Jack, kdy spolu s nimi se objevují i tanečnice.

Publikum nadšeně tleská do rytmu a další písnička nás nenechala dlouho čekat a následuje Little Boy z roku 1996. 

Captain Jack
Captain Jack je německé hudební duo, které dosáhlo největšího úspěchu v druhé polovině devadesátých let dvacátého století. Captain Jack produkovali skladby v hudebním stylu eurodance. Jejich nejznámější písničky se právě objevují na line up a to Drill Instructor a In The Army Now z armádního prostředí původně od Status Quo.

Captain Jack je německé hudební duo, které …
Na podium vybíhají i Culture Beat, kteří se nadšeně vítají s fanoušky! A hned dávají písničku Got To Get It. V zápětí  Inside Out (megamix) nás nenechala dlouho čekat. A jako největší jejich hit, který brázdil i vrcholky hitparád Mr. Vain.

Culture Beat
Pomalu, ale jistě zapadá sluníčko a na hodinkách se ukázal čas 19:50h. Vše jede podle line - up skoro bez čekání.

Další kapela byla z Německa a to Fun Factory, kdy zpěváci Tony, Steve a Ski spolu s Balcou přišli na podium v jejich nových dresech Amerických fotbalistů. Tony držel v ruce ragbyový míč, který vlastnoručně podepsal a kopnul do publika. Mimo tohoto zazněla písnička I Wanna Be With You spolu s ní Don´t Go Away. Samozřejmě na řadu přišla Celebration a Doh Wah Diddy remix pak zazněla v akustickém podání Stand By Me, kterou si všichni s nimi rádi zazpívali.

Fun Factory
Do Brna na festival přijel i Haddaway a hned na úvod What Is Love jeho největší hudební mega hit z roku 1993, který se stal populárním v každém klubu, jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Haddaway je majitelem mnoha platinových, zlatých a stříbrných desek a je jedním z globálních hráčů světové pop music.

Haddaway
Za ním následuje nová verze písničky Life a hned po ní Haddaway se nenechá ničím dostat a dělá pro publikum velkou show s písničkami Rock My Heart z roku 1994 a to by nebyl festival, aby jsi Haddaway nepřizval na pomoc Dr. Albana.

 

Za ním následuje nová verze písničky Life a …
Dr. Alban to vzal za ten správný konec a dal hned na začátek písničku Happy People. Za ní následovala Look Who´s Talking a zazpíval akusticky pár slok jeho největšího hitu It´s My Life. Nečekaně a neplánovaně se Dr. Alban domluvil v zákulisí s Haddawayem, že spolu zazpívají It´s My Life remix, což se jim moc povedlo. Udělali tím show pro diváky a překvapili tím i pořadatele. Haddaway pak zazpíval What Is Love remix v nejnovější verzi a na závěr svého vystoupení si zazpíval společně duet s Dr. Albanem s písní Sing Hallelujah.

Fanouškům 90. let stačilo pár tónů této písničky a byli ve varu a v euforii, kterou kdysi zažívali na diskotékách či při poslechu hudby a trsali na ní jako o život.

Dr. Alban to vzal za ten správný konec a dal …
Bylo fajn je pozorovat a užívat si to, jako za starých časů. Musím podotknout, že celým festivalem vládla skvělá nálada. Nikdo nic neřešil a všichni si bez problému festival moc užívali.

Teď nás čekalo ještě 5 interpretů. Za malý okamžik podium patřilo našim ambasadorům celého festivalu, skupině, která je mému srdci asi úplně nejvíc, Twenty 4 Seven - respektive Stay - C a Li - Ann, kteří to pořádně rozjeli jak v Praze, tak v Brně, kde mě přišli z podia pozdravit. Bylo to moc fajn.

Dali 7 oblíbených písniček - Slave To The Music, pak zařadili moji oblíbenou If You Want My Love a na line up byla I Can´t Stand It, za ní Take Me Away a Leave Them Alone.  Teď přišel na řadu jejich největší hit Is It Love a Slave To The Music remix. Upřímně jsem byla moc ráda, když jsem je mohla zase vidět, jak řádí na podiu vždy s úsměvem a dobrou náladou.

Twenty 4 Seven
Ani tuhle hudební skupinu si nemohli nechat fanouškové ujít. I já jsem měla velkou radost, když jsem podruhé v životě měla to štěstí, že jsem viděla na vlastní oči vystupovat na tomto festivalu zpěvačku Penny z hudební skupiny Snap!

Penny
vystupovala společně s Bennem, který nahradil Turba B. (ex Snap!). Penny hned dala hitovku The Power. Všichni nadšeně tleskali a bavili se. Bylo to moc fajn. Následně Penny zazpívala Ooops UP a na konec zazněl velký hit Rhytm Is A Dancer.

Ani tuhle hudební skupinu si nemohli nechat …
A jdeme do finále. Teď je na programu jedna z hlavních hvězd večera a ikona z 90. let Vengaboys (Captain Kim, Cowboy Danny, blondýnka Denise a fešák v námořnickém stylu Robin).

Na show přijeli v barevných sexy kostýmech a po Intru dávají We’re Going to Ibiza! A následuje vzápětí Shalalala a po ní přichází na podium Danny a ten pro změnu uvedl písničku Up And Down spolu s písničkou We Like To Party a na závěr se Vengaboys rozloučili s jejich hudebním hitem Boom, Boom, Boom...

A mě podruhé v životě podepsali fotku a jsem jim za to moc vděčná.

A jdeme do finále. Teď je na programu jedna z …
Na hodinkách se objevil čas 22:07 a na stage vstupují 2 Unlimited! Kde po Intru přichází dopředu na stage Ray a rozjíždí show s písničkou Real Things. S Rayem už bohužel nevystupuje Anita Doth (ze zdravotních důvodů), kterou zastupuje na vystoupeních zpěvačka Kim. Jejich show pokračuje Twilight Zone, kdy opět do rytmu uvádí Ray. Následuje Triball Dance a další hitovka je Let The Beat Control Your Body, publikum je v euforii a stačí k tomu jenom pár tonů a Ray na začátku písničky skvěle tancuje a rapuje.

Za ní se objevila další z jejich hitů a to No Limit, kterou si publikum užívá do poslední chvíle, kdy zazněla Get Ready For This a jako poslední Jump For Joy, která má ohromné grády.

Kim z 2Unlimited
A jako vůbec poslední přichází na stage DJ. Sash! Od prvních tonů slyšíme písničku Ecuador, ale dost lidí se najednou odebralo k odchodu a tak na rozloučenou DJ. Sash zahrál Mysterious Times a jako poslední slyšíme Adelante.

Na závěr bychom strašně rádi poděkovali organizátorům a pořadatelům největšího 90´s festivalu v ČR a budeme se těšit na další ročník 90´s Explosion 2020. 
 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Lenka Hrubá 80 fotografií v galerii



Radek Jurečka 35 fotografií v galerii


autoři:text:     Lenka Hrubá, Radek Jurečka
foto:     Lenka Hrubá, Radek Jurečka



Další články s interprety 2 Brothers On The 4th Floor - Desray a Mr. Rock, 2 Unlimited, C+C Music Factory, C-Block, Captain Jack, Culture Beat, DJ. Sash., Dr. Alban, East 17, Fun Factory, Haddaway, Reel 2 Real, Snap!, Twenty 4 Seven, Vengaboys

V Praze se bude konat největší hudební open air festival hudby 90. let a to 90s Explosion!!! Největší hudební festival ve Střední Evropě pod širým nebem se bude konat dne 20.5. 2023 na Výstavišti Praha - Holešovice. 90s Explosion po 2 letech vyprodalo BRNO!! 90s Explosion open air festival se uskutečnil v Brně i přes nepřízeň počasí. Za 2 měsíce se uskuteční 90´s Explosion open air festival v Brně!! Dne 17.9. 2022 se v Brně na Stadionu Za Lužánkami uskuteční 90´s Explosion open air festival!! Největší hudební festival z 90. let na Moravě! 90´s EXPLOSION VYPRODALO VÝSTAVIŠTĚ V PRAZE! Tohle Výstaviště v Praze už dlouho nepamatuje! Světový hudební umělci z 90. let přilákali na výstaviště v Praze Holešovicích úctyhodných 17 000 fanoušků a fanynek na největší open air festival - 90. let a to 90´s Explosion! 90´s Explosion open air festival se letos uskuteční v Praze na Výstavišti! Největší open air festival 90´s Explosion se po několika letech uskuteční v Praze!! Největší devadesátkové hity naživo tj. 90´s Explosion open air festival 2020 v Praze. Největší 90´s festival v České republice. Tento světový koncept s největšími hudebními umělci této doby uvidíte na jednom velkém pódiu. Největší mejdan We Love 90´s se konal v Pardubicích! V Pardubicích se dne 15. 11. 2019 uskutečnil už 2. ročník akce s názvem We Love 90´s, který uspořádala v hale Ideon pardubická agentura Máša. A zde je malá fotoreportáž.

Další články žánrů Disco, Pop, World music, ethno music

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz