ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

CD kapely Rocksana bylo pokřtěno Tomášem Hrbáčkem z Harleje a šampus tekl proudem 4. února 2018   (20:20)Tomáš Hrbáček, kapela Sedmý smysl a taneční dvojice Lucie Šindlerová-
Tereza Srpová byli hlavními hosty při křtu CD kapely Rocksana – Poprvý. Vyprodaný klub Labe patřil především rockovému dorostu.

CD kapely Rocksana bylo pokřtěno Tomášem Hrbáčkem z Harleje a šampus tekl proudem

Petr Černohorský


Sobotní večer 3. 2. 2018 v hořovickém klubu Labe patřil mladým nadějným muzikantům.
Pódium se rozzářilo příchodem sedmičlenné dívčí kapely Sedmý smysl, která existuje od září 2014, vznikla pod záštitou DDM Talent (poté Talent4you) v kroužku Rocková kapela, kam se postupně přihlásilo všech 7 děvčat a vystupovaly pod názvem Dívky Rocku. Nejmladší z nich, bubenici Natálce, která se na bicí začala učit hrát až zde, bylo v té době devět let. Hlavní zpěvačka Silvie byla v té době dvanáctiletá a v kroužku se učila hrát na kytaru. Ani kytaristka Niky neměla mnoho zkušeností. Všechna děvčata však chodila nebo chodí do ZUŠ na nějaký hudební nástroj, sólově zpívat nebo tancovat, mají hudební nadání a zájem o hudbu, a tak je kroužek Rocková kapela, kterou nabízel DDM Talent, velmi nadchl.

Hrát v kapele je velmi bavilo. Holky pilně cvičily také individuálně a postupně se zdokonalovaly. Výborně je vedl a vede lektor Jan Krček, učitel 15. ZŠ Plzeň, kde měla kapela též své zázemí ve zkušebně této školy. Nyní zkoušejí holky v profesionální hudební zkušebně Krašovská Aktivity centrum (http://www.krasovska.cz/cinnost-partneru/hudba/), kde též působí jejich bandcoach Jan Krček. Děvčata na sebe upozornila již v roce 2015 jako nejmladší kapela soutěže o titul Západočeská kapela rocku rádia Kiss Proton 2015 a obsadila výtečné 3. místo ve vyhledávací soutěži Múza 2016. Díky této soutěži nahrála ve studiu zatím 6 svých písní. V době před nahráváním si Dívky Rocku změnily název na Sedmý smysl. Kapela vystupuje na různých festivalech, přehlídkách, charitativních akcích, akcích pro děti apod. Hrála též jako předkapela zpěváka Sebastiana nebo skupiny Poetika

Složení kapely Sedmý smysl: Silvie Matičková – hlavní zpěv, kytara; její sestra Natálie Matičková – bicí; dvojčata Hana a Lenka Kočandrlovy – vokály, zpěv, tamburíny; jejich sestra Eliška Kočandrlová – klávesy, Nikola Palečková – kytara, Jana Tejkalová - basová kytara.
(Pivko s námi by mohly dát jen dvě členky kapely, Jana s Eliškou, kterým jediným už bylo osmnáct.)  

Z vlastní tvorby zaznělo na koncertu celkem sedm pecek: Se sluncem v zádech, Co bude pak, Drzá, Věřím, Střemhlav vzhůru, Už nechci snít a Strážný anděl. Doslova vytleskaným přídavkem se stala převzatá píseň Roar od Katy Perry.

Maminka tří děvčat z kapely, Renata Kočandrlová, nám po vystoupení na otázku: „Jak se vám dnešní výkon holek líbil?“ odpověděla: „Mně se jejich vystoupení moc líbilo, myslím, že to dobře rozjely a že se to líbilo i divákům. Určitě by na ně byl pyšný i jejich vedoucí Honza Krček, který se, bohužel, nemohl dnes koncertu zúčastnit. Jemu patří velký dík za všechno, co holky naučil. Moc jim fandím, snažím se být na každém jejich vystoupení a podpořit je. Přeju holkám ze Sedmého smyslu spoustu dalších úspěšných vystoupení, krásných písniček a nových fanoušků!"

Po koncertě kapely Sedmý smysl zatančilo skupině Rocksana a divákům velice pěkně taneční duo Lucie Šindlerová a Tereza Srpová.

Sobotní večer 3. 2. 2018 v hořovickém klubu …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
A nastává zlatý hřeb celého večera – vystoupení kapely Rocksana. Mladí nadaní kluci zahajují své vystoupení písničkou Dávno. Fanoušci už písničky, které jim kluci hrají, znají nazpaměť, a tak celé Labe zpívá s nimi. Kapela Rocksana hraje od 3. ledna 2015 ve složení: Jan Slepička – zpěv, kytara; Petr Komínek – zpěv, basová kytara; Luboš Cipra – zpěv, kytara a Adam Kasík – bicí.

V roce 2016 kluci nakoukli do studia, aby zde nahráli dvě pecky – Stoupáme a Kolikrát.  5. 3. 2017 vyšel klip Kolikrát z dílny Michala Skořepy. V červnu 2017 vyhráli kluci celorepublikovou soutěž studentských kapel Škola rocku a jednou z hlavních cen pro vítěze byla příležitost zahrát si na jednom z největších festivalů u nás, na festivalu Votvírák 2018. Kluci tam vystoupí v sobotu 16. 6. 2018  v 10:45. Na konci roku 2017 dotočili debutové CD s názvem Poprvý.

Manažer kapely Petr Kasík nám prozradil: „Za dosavadní dobu našeho hraní se nám podařilo vyhrát několik soutěží či diváckých cen (Brána, Porta, Škola Rocku). Na svém kontě máme již desítky úspěšných vystoupení, např. Rock Fest Jince, Městské slavnosti, Pivní slavnosti, pestrou škálu festivalů. A co máme v plánu? Dělat, co milujeme. Hrát, skládat a nahrávat nové písničky, užívat si báječně strávené chvíle na pódiích společně s našimi skvělými fanoušky. Kluci by se měli letos objevit nejen na festivalu Votvírák."

Ale zpět ke koncertu v Labi v Hořovicích. Kluci pokračovali peckami Utíkám, Hotovej, Věřit nestačí, Jediná. Tleskání, skandování a podpora kamarádů, rodičů či fanklubu byla neskutečná. Přišla chvíle křtu a na pódiu se objevil Tomáš Hrbáček z Harleje, který Rocksaně za velikého skandování publika pokřtil CD Poprvý šampusem. Pak si s klukama dal společně písničku od Harleje Strážný andělé. Kdo zavřel oči a poslouchal, asi by hned nepoznal, že ji hrají mladí rockeři a ne originální Harlej. Nové CD Rocksany obsahuje dvanáct pecek. Všechny písničky jsme na koncertu mohli slyšet a ještě mnoho dalších.  Zazněly i nějaké covery.

Ke konci koncertu mezi nadšené fanoušky rozhodili členové kapely několik polštářů s fotkou kapely. Davy s rukama nad hlavou doprovázely kapelu během celého koncertu.  Skandování bylo slyšet snad až na náměstí v Hořovicích. Skoro každý si po koncertě přišel podat se členy kapely ruku, zakoupit již pokřtěné CD nebo si počkal na autogramiádu s fotkami. Jedním ze snů kapely je, aby se jejich pecky hráli v Rockradiu.
Celý večer byl oslavou mladých talentovaných muzikantů. Jak Sedmý smysl, tak Rocksana budou dlouho znít v našich rockových myslích. Díky oběma kapelám za parádní večer!
 

A nastává zlatý hřeb celého večera – …

FOTO PRO RADOST


Petr Černohorský 88 fotografií v galerii


autoři:text:     Petr Černohorský, spoluautor textu: Renata Kočandrlová
foto:     Petr Černohorský



Další články s interprety Rocksana, Sedmý smysl

Kapela ROCKSANA vydává své druhé CD s názvem ILUZE, které křtí již tuto sobotu. Přijďte je podpořit i přes zpřísňující se epidemická opatření. Křest CD bude veselá, příjemná akce s koncerty kapel Rocksana a SiRKY a dalšími překvapeními, která jindy neuvidíte. Harlej se na hořovické open air scéně blýsknul ve skvělé pohodě Pořadatelé v areálu za Společenským domem připravili v sobotu 31.7.2021 zázemí pro fanoušky směřující do těchto míst i ze vzdálených končin. Na prostorné stage se tu jako předkapela ukázala mladá skupina Rocksana, po které pódium obsadil tahoun večera – celorepublikově oblíbený Harlej. OAMF Přeštěnice 2019 Připravili jsme pro Vás spoustu zajímavých fotografií z festivalu Přeštěnice 2019, který proběhl ve dnech 27. - 29. 6. 2019. Arakain open air show ovládla Králův Dvůr! Jak už to bývá, každý z nás se těší na pátek - bránu do pohody, volna a koncertů. Z nepřeberné nabídky víkendových událostí jsme v mžiku měli jasnou volbu - Arakain open air show v areálu zámku v Králově Dvoře. Soutěžní festival Voznice Fest 2019 dává o sobě vědět II. ročníkem Nelehký úkol připadl pořadatelům soutěžního festivalu ve Voznici při výběru kapel do letošního line upu s datem startu 11. 5. 2019. Počet přihlášených v třímístném čísle svědčí o popularitě podobných akcí, ze kterých se i malá parta muzikantů může vyšvihnout do vyšších pater české scény, tak jako se to podařilo loňskému vítězi – skupině Rocksana. Možná Tour 2018 vyprodala hořovický kulturák do posledního místa Společná šňůra Rocksany a Harleje láká fanoušky skvělé muziky od první zastávky v Trnavě u Třebíče. Výjimkou nebyl koncert v Hořovicích 30. 11. 2018, kde Tomáše Hrbáčka doprovázely stovky hlasivek. Harlej a Rocksana rozjedou svou (punk) rockovou jízdu plnou hitů v Holýšově „Možná je tráva modrá, možná je sladká sůl, možná jedna a jedna se rovná dva a půl...“ Však to znáte... A nejen s touhle peckou Harlej ne možná, ale určitě zavítá do Holýšova. Hostem Harleje v rámci podzimní Možná tour 2018 budou mladí talentovaní rockeři Rocksana.

Další články žánrů Pop, Rock

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz