ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Kapely Dead Daniels a Nobody Knows v pátek málem zbořily Kain 30. května 2017   (20:52)26. května 2017 - Rock´n´roll a metal ovládly rockový klub na Žižkově

Kapely Dead Daniels a Nobody Knows v pátek málem zbořily Kain

Milan Vobecký


V pátek večer jsem se rozhodla na vřelé doporučení trošku přitvrdit a vyrazila jsem do rockového klubu Kain na Žižkově, kam zavítali pražští Dead Daniels a liberečtí Nobody Knows.
V klubu mě vítá stylově oblečené publikum, fanoušky Dead Daniels nepřehlédnu, snadno jsem je poznala  podle triček kapely. Klub sám o sobě napovídá, odkud se vzalo jméno Kain, byl založen jedním z členů skupiny Arakain. Hned u vstupu jsem se seznámila se sympatickým frontmanem kapely Dead Daniels, Tommy Wheelerem, který mi ochotně odpovídal na všechny otázky. Tak jsem se dozvěděla, že skupina vznikla v roce 2009, ale původní složení se změnilo, nyní hrají ve složení Tommy Wheeler (kytara a zpěv), Stanley Šmeral (bicí) a David Géba Gebler (kytara a zpěv). Tommy mi potvrdil mé tušení, že jejich název má co společného s Jackem Danielsem, s nímž už ale radši úplně spojováni být nechtějí, protože spojitosti v minulosti řešili i s právním oddělením v Californii. Kdo jiný v Čechách ale může zase tvrdit, že ho pravidelně sledují až v USA?! Taky jsem se dozvěděla, že Rock radio v Čechách kapelu často nehraje, ale za to Classic Rock Radio na Floridě pouští jejich song Show každou sobotu. A vůbec se nedivím, je to vskutku pecka.

V pátek večer jsem se rozhodla na vřelé …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
To už nás ale přerušilo kvílení kytary a vystylovaný zpěvák Lessy, který je očividně fanouškem skupiny Kiss, ohlušil publikum písní Six is the number a uvedl tak na malé podium metalovou kapelu Nobody Knows, která přijela z Liberce na pozvání Dead Daniels. Tři kytary a bicí předvedly skvělou show. Mezi mé oblíbené patřilo You drive me crazy, při kterém házeli hárem už všichni, kdo se odvážili před kapelu. Klub byl plný a všichni si výborný výkon kapely užívali. Dámy v publiku se přidávaly zpěvem písní, jejichž texty znaly dokonale. Zpěvem a perfektním výkonem na bicích zazářil bubeník Tommy Rock. Trošku jsem si posteskla, že ozvučit tento složitý prostor nebylo lehkým úkolem, Lessy by býval snesl přidat na mikrofonu, jeho zpěv vynikal pořádně až spolu se zpěvem Tommyho Rocka. Písní Rock´n´roll is a hero poděkovali stylově rock´n´rollovým Dead Daniels za pozvání. A nakonec Lessy zavtipkoval na adresu Kiss: „Minulý týden hrála nějaká nejtvrdší kapela někde v Brně.“ Tím uvedl poslední plánovaný song jejich vystoupení War Machine. Jako přídavek zopakovali You drive me crazy, která byla perfektní tečkou. Byl to super nářez!

To už nás ale přerušilo kvílení kytary a …
Po krátké pauze už nastoupili Dead Daniels se slovy „Další blbej den…“ a písní Okeechobee se pozdravili s publikem, které je na oplátku vřele a s nadšením uvítalo. Fanoušky jsem poznala bez pochyby, většina z nich byla oděna v krásných tričkách skupiny, jejichž design si kluci dělají sami.  V písni Tomahowgh exceloval Stanley na bicích a Tommy skvěle vystřihl své sólo na kytaru. Super byly i písně La Vella, Karma a Orel. Tommy si nasadil indiánskou čelenku a spolu s pařícími diváky vystřihl perfektní Hemanethake chechentaamo. Bylo krásné pozorovat to vnitřní spojení skalních fandů se skupinou. Tommy je sympaťák i na pódiu a své fanynky umí správně přivést k varu. Indiánským tancem skončil tuhle nadupanou píseň. A následovalo „Jó kámo, tos neviděls, když hrajou Dead Daniels…“ a pařba pokračovala varem. Jediná anglická Show přesvědčila, že je hodna každého rockového rádia, nejen toho na Floridě! Tommy ovládá skvělou angličtinu a měl by tedy zvážit, jestli nepřidají anglických písní víc. I tady v Kainu měli fanoušky z Německa, kteří přišli jen kvůli nim.  Kapela se s rozjetým publikem rozloučila po dvanácté písni a jako poděkování přidala písně oblíbených AC/DC a Motorhead. Při Killed by death Tommy vyzval přítomné, aby se s nimi šli napít. Ukecávat je opravdu nemusel. Kain je moc fajn podnik, ale tahle kapela si zaslouží velkou stage, je skvělá!!!

Po krátké pauze už nastoupili Dead Daniels se …

FOTO PRO RADOST


Milan Vobecký 46 fotografií v galerii


autoři:text:     Petra Dontenville



Další články žánrů Metal, Rock, Rock'n'roll

Rock For People oslavil 29 let rekordní návštěvností! Show pro 40 tisíc fanoušků odpálili The Offspring, Yungblud, The Prodigy, SUM 41 či Bring Me The Horizon Měsíc červen se přehoupl do své druhé poloviny, což pro fanoušky skvělé muziky a fascinující festivalové atmosféry značilo jediné – legendární festival Rock For People v Hradci Králové. Čtyřdenní festivalový maraton si s chutí vychutnaly davy fans z ČR i ze zahraničí a my na takové akci samozřejmě také nemohli chybět. Sezóna letního parketu v Hořepníku zahájena. Vystoupili Jacker's a arci-vévodstvo Panoptiko. Letní parket Hořepník je další sezónou naší stálicí, kde pro Vás budeme dokumentovat všechno, co bude v našich silách. Připravte se na Footfest 2024 – událost, kterou nesmíte propásnout! Vydejte se s námi na nezapomenutelný víkend plný hudby, zábavy a skvělého jídla! Tradiční Růža Fest v Měcholupech dokázal, že dobrá muzika stále táhne Malá obec Měcholupy na jižním Plzeňsku je v pořádání kulturních, potažmo pak hudebních akcí, dosti známá. Jednou z vyhledávaných událostí na měcholupské návsi je již řadu let Růža Fest, v jehož rámci se v sobotu 15.6.2024 publiku představily tři kapely. Od hardrocku přes heavy-thrash po rockový závěr – pokaždé ve stoprocentní kvalitě. Každá skupina si užívala dobré světlo, ostrý zvuk a hlavně podporu svých fans, kteří se před pódiem kryté dřevěné pergoly scházeli v podstatě celý večer. Zlatavý mok, příjemná obsluha ve výčepu a chutné klobásky z grilu jistě k dobré náladě přispěly velkým dílem. O pořadatelství se klasicky postaral sehraný tým dobrovolníků se Simonou Růžičkovou v čele, která za přispění obce Měcholupy tuto akci zorganizovala. Soutěž o dva lupeny na RockFest v Dačicích. Legendární rockový festival na jindřichohradecku přichází již zanedlouho. Poslední víkend v červenci bude festival patřit rocku a metalu v dačické zámecké zahradě. Pojďte si s musicgate zasoutěžit o dva lupeny na tento legendární festival. Dva dny plné hudby a sportu. Soutěž o vstupenky na legendární Footfest je tady. Zasoutěžte si s námi o vstupenky na dva dny plné hudby, sportu a dobrého jídla. Jihočeská Želeč po roce opět ožije hudbou a sportem. Hrádecký Rock Fest se stal světlou minulostí, kromě muziky byl na programu i křest alba No. 1 kapely Tanker Nádherné prostředí malé scény v areálu místního Letního kina se v pátek 14.6.2024 stalo místem konání hudební akce s názvem Rock Fest Hrádek. O její zorganizování a hladký průběh se postarali hlavní pořadatelé Petr Kučera a Bohumil Bob Vítek, kteří ve spolupráci s městem Hrádek pozvali na pódium pětici formací. Moderátorství se ujal jmenovaný Petr Kučera, jež si o jednotlivých účinkujících zjistil velice podrobné informace, které umě využíval při jejich představování. Zvuk, světla a scéna pak byly v režii firmy Music Sound zkušeného Jardy Pospíšila. Příjemná obsluha v kiosku a obsazená místa u připravených stolů doplňovaly obsah večírku, kde se sice parket zcela nezaplnil, o to pohodovější tu panovala nálada.

Další fotoreportáže

Rock For People oslavil 29 let rekordní návštěvností! Show pro 40 tisíc fanoušků odpálili The Offspring, Yungblud, The Prodigy, SUM 41 či Bring Me The Horizon Měsíc červen se přehoupl do své druhé poloviny, což pro fanoušky skvělé muziky a fascinující festivalové atmosféry značilo jediné – legendární festival Rock For People v Hradci Králové. Čtyřdenní festivalový maraton si s chutí vychutnaly davy fans z ČR i ze zahraničí a my na takové akci samozřejmě také nemohli chybět. Sezóna letního parketu v Hořepníku zahájena. Vystoupili Jacker's a arci-vévodstvo Panoptiko. Letní parket Hořepník je další sezónou naší stálicí, kde pro Vás budeme dokumentovat všechno, co bude v našich silách. Tradiční Růža Fest v Měcholupech dokázal, že dobrá muzika stále táhne Malá obec Měcholupy na jižním Plzeňsku je v pořádání kulturních, potažmo pak hudebních akcí, dosti známá. Jednou z vyhledávaných událostí na měcholupské návsi je již řadu let Růža Fest, v jehož rámci se v sobotu 15.6.2024 publiku představily tři kapely. Od hardrocku přes heavy-thrash po rockový závěr – pokaždé ve stoprocentní kvalitě. Každá skupina si užívala dobré světlo, ostrý zvuk a hlavně podporu svých fans, kteří se před pódiem kryté dřevěné pergoly scházeli v podstatě celý večer. Zlatavý mok, příjemná obsluha ve výčepu a chutné klobásky z grilu jistě k dobré náladě přispěly velkým dílem. O pořadatelství se klasicky postaral sehraný tým dobrovolníků se Simonou Růžičkovou v čele, která za přispění obce Měcholupy tuto akci zorganizovala. Hrádecký Rock Fest se stal světlou minulostí, kromě muziky byl na programu i křest alba No. 1 kapely Tanker Nádherné prostředí malé scény v areálu místního Letního kina se v pátek 14.6.2024 stalo místem konání hudební akce s názvem Rock Fest Hrádek. O její zorganizování a hladký průběh se postarali hlavní pořadatelé Petr Kučera a Bohumil Bob Vítek, kteří ve spolupráci s městem Hrádek pozvali na pódium pětici formací. Moderátorství se ujal jmenovaný Petr Kučera, jež si o jednotlivých účinkujících zjistil velice podrobné informace, které umě využíval při jejich představování. Zvuk, světla a scéna pak byly v režii firmy Music Sound zkušeného Jardy Pospíšila. Příjemná obsluha v kiosku a obsazená místa u připravených stolů doplňovaly obsah večírku, kde se sice parket zcela nezaplnil, o to pohodovější tu panovala nálada. Dolní oblast Vítkovice přivítala Monster Meeting 2024 Industriální areál Dolní oblasti Vítkovice se v sobotu 15.6.2024 proměnil v rockový ráj, kde se fanoušci sjely na dlouho očekávaný Monster Meeting 2024. Hlavní hvězdy večera, kapely Alkehol, Arakain, Dymytry, Traktor, rozbouřily Ostravu rockovou hudbou a připravily tak fanouškům z širokého okolí nezapomenutelný hudební zážitek. Díky!Fest 2 aneb poděkování dárcům krve, zaměstnancům ONP i členům ISZ nejen hudebními zážitky V pátek 14. června 2024 se v Příbrami konal druhý ročník festivalu Díky!Fest. Tato akce byla zasvěcena aktivním dárcům krve, zaměstnancům Oblastní nemocnice Příbram a složkám IZS. Festival probíhal v letním kině a připomínal Světový den dárců krve, který se každoročně slaví právě 14. června. Ostrá premiéra Nuclear Fusion vol. 1 se v blatenském klubu U Datla zapsala do kroniky mezinárodně obsazeným metalovým koncertem Město Blatná, potažmo pak restaurace U Datla poblíž vlakového nádraží, se stala ve čtvrtek 13.6.2024 centrem pozornosti metalového publika. Na nevelké scéně v suterénního klubu Podatelna se o řádný rozruch postaraly dvě hudební formace - úvod patřil českobudějovické partě Dark Angels, druhá polovina večera pak byla v režii brazilských thrasherů skupiny Andralls. Byť se koncert, organizovaný pořadatelským týmem Nuclear Intervention, konal během pracovního týdne, na dobrou muziku si našlo cestu početné obecenstvo. Ostrý zvuk z dílny Pavla Stejskala a neskutečně jiskřící atmosféra dodávaly metalové párty punc neopakovatelnosti.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz