ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Dojeli jsme podpořit venkov 8. srpna 2017   (21:43)Srpen začal punk-rockem ve Chválkově

Dojeli jsme podpořit venkov

Denisa Hlubocká


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
První srpnový víkend plný hudby ve Chválkově stál za to. Po příjezdu na místo konání, což bylo něco málo kolem 6 odpoledne, moje myšlenky přicházely a odcházely ve znění: „Panebože, co to je?! Tady má jako něco hrát?“. Moje očekávání tedy nebylo moc pozitivní. Moc nadějí jsem do toho nedávala, protože jsem si nemyslela, že by na takovémto místě, mezi polorozpadlými kravíny, které čekaly na správnou příležitost ke spadnutí, mohl vzniknout festival plný zábavy a beze strachu úrazu. Můj brzký příjezd mi nedal tedy možnost posuzovat kvalitu festivalu, obsluhy nebo kapel. První moje cesta směřovala hlavně k tomu si ten areál hlavně prohlédnout. Když začnu od první pohledu, první pohled směřoval na podium. Menší dřevěné podium, postavené mezi dvěma již už nepoužívanými kravíny, mělo v mé mysli ale velký úspěch. Podium, kde každá kapela měla nakonec dost místa na svá vystoupení, podlaha pokryta koberci, no prostě bomba, co jiného dodat. Další cesta vedla k prohlédnutí hlavního stánku pití. Nabídka zněla: vychlazené pivo Poutník 12°, 10° nebo krásně studená oranžáda, to se pořadatelům povedlo. Vychlazený drink pro osvěžení v následně parné sobotě byla nádhera. Při mém příchodu nebyl ještě zprovozněn stánek druhý, kde podle slov pořadatelů mělo být víno a tvrdý alkohol. Po chvíli čekání nám kluci otevřeli i druhý stánek s pitím, kde nebyl jen alkohol, například vodka a zelená, ale byla zde i točená chlazená kofola, a to byla teprve paráda. Mezi stánky s pivem bylo vidět prasátko, které se už na rožni krásně točilo. Už dávno při mém příchodu se nám prasátko točilo nad ohněm, ale chvíli sedění a koukání kolem sebe jsem zpozorovala, že asi vypadl proud. Pivo se přicházejícím netočilo a nebyla to jediná věc, co se tam netočila. Netočilo se nám ani prasátko, takže kdyby si toho jeden z obsluhy nevšiml, čuník by asi nevypadal extra lákavě pro většinu návštěvníků.
Dál už se dostáváme ke kapelám. První kapela s názvem Družba nám začala v čase 19:00. Sdružení 4 mladíků ve stylu punk – rocku oživila a začínala pumpovat energií přicházející návštěvníky festivalu. Moc se lidem dopředu nechtělo, asi na všechny bylo moc brzo. Kapela nám předvedla svůj 45minutový repertoár a pak se pomalu odklidila.
Další kapelou na line-upu byla táborská kapela Silver colt v obsazení 4 mladých a talentovaných hochů. Kluci nám zahráli svěží punk rock v čele se zpěvákem Ondrou. Zahráli novější i starší písničky, které už lidi vyzvedli z laviček a užívali si živou muziku pod širým nebem.
Kapelou číslo 3, pátečního večera, byla kapela Zputnik v čele se ženou. Zpěvačka plná energie nám předvedla perfektní punk v podání ženského hlasu. Její hlas doprovázel zvuk bicích, basy a kytary. Kapela předvedla jejich nejlepší písničky a pro fanoušky kapely bylo překvapující, že kapela nabídla jejich vlastní CD zcela zdarma, takže kdo chtěl, mohl si vzít.
V půlce večera se nám lehce ochladilo tím, jak nám spadlo na hlavy pár kapek deště. Trochu jsem se obávala, aby nezačalo pršet více a akce by se například neukončila. Díky, že přestalo a kapely mohly pokračovat dál v jejich setu hraní.
Další kapela ve scénáři byla kapela Assort plastic z Tábora. Kapela, která dnes už moc nehraje v obsazeni 4 mladých kluků, kteří hráli jak na bicí, tak standardně na basu a kytaru ale pozor, v kapele byla výjimka jednoho nástroje, což byla harmonika, která písničky a celkově celý večer dost oživila.
I když nám občas zase padlo pár kapek, nikoho nic neodradilo a všichni si počkali na poslední kapelu večera. Indiánská rezervace, poslední živá muzika pátečního večera. Kapela složená ze 3 mladých kluků plných energie nám zahrála chytlavý punk-rock, po kterém se nikomu asi jen tak spát nechtělo.
Dlouhou nocí plnou zážitků a pití, díky že bez deště, jsme se dočkali druhého dne. V sobotu jsme si na první kapelu počkali do 13. hodiny odpoledne, kdy první vystoupení dne, ale také první koncert kapely, zahájilo seskupení jménem Čich Feny. Kluci nám zahráli jejich 4 písníčky, které přes nátlak fanoušků zahráli ještě jednou, aby koncert nebyl tak přehnaně krátký a aby to nevypadalo moc odbytě. Kapela v obsazení 4 talentovaných kluků nám předvedla, co umějí i s jejich pár písničkami.
Druhá kapela dne byla kapela Decibelo retardo, kde nám zpěvák trochu představil, jak se člověk tváří, když se mu něco nelíbí nebo mu něco moc nechutná. Zpěv doladěný super zvukem bicích a kytar nám všem návštěvníkům akce zpříjemnila strávení horkého sobotního odpoledne plného zábavy a hrála i k lepšímu spánku společensky unaveným návštěvníkům, klidně i těm vedle podia.
Set kapel pokračoval v podání 4 mladých kluků, kteří nesli jméno No foto. Kapela jejichž styl by měl být punk-rock, byl trochu jemnější, než dosud zahrané kapely předvedly. Vystoupení se mi ale velice líbilo, už jen tím že to nebylo nic ukřičeného. Kapela zahrála jejich písničky v čase 45 minut a pak pustili na podium další.
Mezi kapelami No foto a V.T Marvin se nám uskutečnila i menší soutěžička ve znění, kdo uzvedne nad hlavu velký sud plný piva vyhraje 10 piv zdarma a velký hamburger k tomu. Zúčastněných bylo celkem dost, ale vyhráli jen tři odvážní a nejsilnější. Výhercům samozřejmě gratulujeme a jedeme dál k muzice.
Čtvrtou kapelou v pořadí byla kapela V.T. Marvin. Pro mě totálně neznámá kapela. Nevěděla jsem, co od toho čekat, zda to bude něco ukřičeného, něco lážo plážo nebo jak vlastně to bude. Kdo si počká, ten se dočká, a i já se dočkala. Upřímně, trochu jsem se styděla, že jsem je neznala, protože před podiem od začátku zvučení kapely bylo dost lidí, kteří jen netrpělivě čekaly. Kapela 4 starších pánů nám představila pořádný punk-rock, až se nám podium skoro rozhoupalo splašenými výskoky zpěváka. Vystoupení plné energie všechny roztancovalo a viděla jsem se lidi pohupovat i když kapela skončila.
Dál jsme tu měli kapelu Mullet head. Parta mladých talentovaných kluků, která zde zahrála jejich písničky ve stylu redneck-punku. Kluci dokázali rozpařit dav lidí, který celé odpoledne plné sluníčka popíjel pivíčko. Tato kapela plná energie a super chytlavých písniček byla velice přínosná do mého playlistu kapel a rozhodně vím, že jsem je neslyšela naposledy.
Můžeme jít dál za kapelou Tass. Vystoupení v obsazení 4 mladíků v super věku, kteří nám předvedli písničky z jiné strany pohledu. Kapela a jejich fanoušci se bavili a dokázali svoje okolí nabít neskutečnou energií, která vládla v první řade sobotního odpoledne.
Po kapele Tass nám konečně na podium přichází kapela Totální nasazení, na kterou jsem se těšila nejvíc z celého festivalu. Kapela v obsazení 3 mladíků nás zavedla svou muzikou do Austrálie nebo za činčilou, co chce jednoduše utéct. Kluci plní energie odehráli 45 minut ale dav neustál, že kapela chce po těch minutách končit, a vynutil si další dvě písničky, což kapela nemohla odmítnout.
Pokračujeme dál ke kapele Alternative core. Kapela trochu z jiného soudku stylu. Progressive–hardcore/metal. Ano, čtete dobře. Žádný punk, ale pořádný hardcore. Kapela plná energie v obsazení 6 kluků nám doslova hodila z podia plnou dávku energie a předvedla, jak se to dělá správně. Dav nám do zběsilých tónů kapely skákal a zpíval, tak, jak upřímně ještě na žádnou kapelu festivalu.
Přesun k další kapele, na kterou jsem byla velice zvědavá, už jen díky názvu. Kapela Psychohlína přišla na řadu celého velkého večera. Z doslechu jsem se dozvěděla, že je toto výjimečná možnost tuto kapelu slyšet, že tito čtyři mladí a talentovaní hoši nehrají tak často, jak by si mnoho lidí představovalo a přálo. Tento večer nám kapela zahrála na bicí, basu, kytaru a harmoniku. Jak jsem se dozvěděla, nehrají každý výjimečný koncert ve stejné sestavě. Kapela rozeskákala a rozezpívala velký dav fanoušků a na každým bylo vidět nadšení, že tam jsou a že si mohou užít jeho oblíbenou kapelu hned z první ruky.
Poslední kapelou večera a celého festivalu byla kapela Čertůf punk. Kapela plná energie v obsazení 4 kluků byla překvapující. Na to, že na hodinách všichni viděli už 1 hodinu ráno a lidé byly dost napití, dokázali pařit jako o život. Kapela předvedla jejich hity ve stylu punk-rocku a uzavřela celý festival Kravín.
Díky za to, že jsem byla vyslána na tento netradiční festival plný hudby. Ze začátku jsem měla obavy, ale bylo to super a já budu jen doufat, že za rok se pořadatelé neusmyslí a festival bude znova a bude ještě lepší. Tolik energie a zábavy se jen tak nezažije a kdo nebyl na tomto festivalu, jako by ani nežil, protože přišel o nálože punku v každém vystoupení. Děkuju pořadatelům a příjemné obsluze a za rok zas, ahoj. 

První srpnový víkend plný hudby ve Chválkově …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Denisa Hlubocká 151 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Denisa Hlubocká



Další články žánrů Metal, Punk (rock)

Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. Jedinou zastávkou evropského Titans of Darkness Tour 2024 se v České republice stane plzeňský Parlament Club! Metal v podání dvojice kapel INQUISITION a DEMONICAL bude rezonovat ve čtvrtek 18.4.2024 v suterénním Parlament Clubu. Výjimečnost večera se odrazila v předprodeji – již teď je vyprodáno a desítky fanoušků temné metalové odnože budou muset koncert oželet, i když dle posledních informací se několik lístků vrátilo a u vstupu tak budou k mání. Byť je klub takřka stoprocentně obsazený a do hudební arény už se jen tak nikdo nedostane, určitě si pořadatelé zaslouží respekt při organizování a s tím spojených starostí s touto megaakcí. Rambanbám a jejich žhavé novinky Není svinčík jako Swinčík. Své o tom vysílá do světa skupina Rambanbám. A nejen to, novinek u nich je víc. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Zvlášňý škola a Fiasko rozjedou svou punkrockovou jízdu v KD Mrákov! „V Mrákově na sále bude kultura, malej rum za pětku, velkej za bůra.“ Stane se tak třetí dubnovou sobotu a o tom, že půjde o skvěle užitý punkrockový večírek už předem není pochyb! BÁRA ZEMANOVÁ, FINALISTKA 3. ŘADY ČESKO HLEDÁ SUPERSTAR VOLÁ MAYDAY ROZHOVOR S BÁROU ZEMANOVOU O SUPERSTAR A O JEJÍM NOVÉM SINGLU, KTERÝ PRÁVĚ VYDALA.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz