ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Excelentní Topfest 2018 spojil národy! 3. července 2018   (22:35)Byl tu začátek prázdnin a s ním také startovalo několik festivalů. Jinak tomu nebylo ani na slovenské Zelené vodě u Nového Mesta nad Váhom. Své 15.výročí oslavil Topfest 2018 ve velkém stylu a my vám z něj přinášíme exkluzivní fotoreportáž!

Excelentní Topfest 2018 spojil národy!

Vlaďka Votrubová


Byl tu začátek prázdnin a s ním také startovalo několik festivalů. Jinak tomu nebylo ani na slovenské Zelené vodě u Nového Mesta nad Váhom, kde právě před 15 lety vznikl dnes již legendární festival Topfest. Své krásné výročí oslavil Topfest 2018 ve velkém stylu a my vám z něj přinášíme exkluzivní fotoreportáž! Poutače s nápisy vynikajících kapel nás už zdálky zvaly na tento multižánrový open – air. Proto nebylo divu, že nekončící davy návštěvníků proudily branami festivalu už od čtvrtečního odpoledne, kdy byly tyto brány poprvé otevřeny. Rázem se plnila i rozlehlá parkoviště a stanové městečko.

Byl tu začátek prázdnin a s ním také …

FOTO PRO RADOST
Po příchodu do areálu Zelené vody, ohromily fanoušky tři stage, z nichž každá měla své osobité kouzlo. Stage A, jak už její název napovídal, byla největší a společně s obrazovkami dominovala festivalu. Stage B se nacházela přímo u vodní plochy, kde se rozpálené publikum mohlo po koncertech zchladit. Kolem této stage byly i funzóny, atrakce či vodní fotbal. A jak se říká – do třetice všeho dobrého. Třetí Red Bull stage byla totiž naprostým originálem! Koncerty skupin tam probíhaly přímo na střeše autobusu. Rozlehlý areál rovněž nabídl nespočet stanů s výtečným občerstvením a pro milovníky „zlatého moku“ bylo rovněž na výběr několik značek piv.

Po příchodu do areálu Zelené vody, ohromily …
O úvodní palbu se v pátek v 15:00 postarala rock folklórová slovenská stálice Arzén, která svou energickou zpěvnou muzikou skvěle rozproudila publikum. Poté tahle jízda pokračovala s Michalem Hrůzou a známými hity jako: Zakázané uvolnění, Zejtra mám, Budu Ti vyprávět, Pro Emu a další…, kterými roztleskal Topfest. A „V piatok podvečer“ nemohl fanoušky roztančit a rozezpívat nikdo jiný, než skupina HEX, která kromě tohoto songu zahrnula nadšené publikum skladbami jako: Keď sme sami, Oteckovia či Nikdy nebolo lepšie.

O úvodní palbu se v pátek v 15:00 …
Letní slunce hřálo, až skoro pálelo a své Žeravé znamenie osudu nám dovezla legenda slovenské rockové scény Tublatanka. V průběhu jejího koncertu atmosféra na Zelené vodě gradovala. Ruce nad hlavami, pařba a společný řev. Tak vypadal hudební „bonbónek“ pro příznivce rap metalu v podobě švédských bouřliváků Clawfinger. Frontman Zak Tell kromě svého řízného rap metalu upoutal publikum i s nadsázkou řečeno „kaskadérským kouskem“ , a to když se poměrně vysoko vyšplhal po konstrukci pódia.

Letní slunce hřálo, až skoro pálelo a své …
Spokojené a roztleskané publikum s úsměvy ve tvářích měla na svědomí česká oblíbená stálice Čechomor. Návštěvníci ještě vstřebávali příjemný zážitek z Čechomoru a už se na pódiu objevilo slovenské tornádo jménem Iné Kafe. Kluci rozpálili zaplněný areál Topfestu svými dynamickými vypalovačkami. Nadšené davy fanoušků byly ve varu a areál Zelené vody byl zkrátka na nohou! V tomto duchu se nesl celý koncert draků z Iné Kafe, kteří tak na Stage A završili první, páteční den „fesťáku“.

Spokojené a roztleskané publikum s úsměvy …
Stage B však také nezahálela. Svou nálož skvělé muziky tam do nás nahrnuly kapely: The Great Malarkey, Jelen či Zóna A. Fabriku rock´n´rollu s nádechem Zelené pro slovenské publikum otevřeli sympaťáci z Dogy, kteří na Topfestu rozpoutali ten pravý rockový kotel.

Stage B však také nezahálela. Svou nálož …
Red Bull stage rovněž neponechala nic náhodě a už od 12:00 hodin rozjela svůj nabitý program skupin. Z českých muzikantů na střeše autobusu vystoupili například Pipes and Pints nebo GATE Crasher.

Red Bull stage rovněž neponechala nic náhodě a …
A byla tu sobota. Natěšení fanoušci opět spěchali vstříc nabitému festivalovému programu a někteří dokonce i běželi. Nebylo to však tím, že by kyvadlová doprava, kterou organizátoři akce pro publikum připravili, měla velké zpoždění, nýbrž proto, že v tomto ročníku Topfestu poprvé proběhl běh TOPFEST RUN. Tváří tohoto běhu se stal známý traumatolog MUDr. Ján Grauzel ze Sportclinic Bratislava. Běželo téměř 100 lidí, kteří za odměnu získali lístek zdarma, pamětní medaili i chutné občerstvení a minerální vodu Budiš.

A byla tu sobota. Natěšení fanoušci opět …
Zahájení sobotního line – upu si vzala na starost kapela Dereš hrající hard 'n' heavy. Punkáči si pod pódiem zařádili při koncertu rock´n´roll punkové party Extip. Zajímavý hlas i vizáž tak trochu jako z jiné galaxie nám z Dánska dovezla zpěvačka Mette Lindberg se svým The Asteroids Galaxy Tour, která známými chytlavými songy roztančila Topfest. A to už nastal správný čas, aby publikum přišel nadchnout Profesor Indigo. A tak se také stalo… Charismatický Peter Nagy se skupinou Indigo areál zkrátka dostal do varu. Topfest  začínal pomalu ale jistě „praskat ve švech“ a snad nebyl člověk, který by si s Peterem nezpíval nestárnoucí hity jako: So mnou nikdy nezostarneš, Sám s nohami na stole nebo Aj tak sme stále frajeri.

Zahájení sobotního line – upu si vzala na …
V areálu Zelené vody se ochladilo, zafoukal vítr a vše svědčilo o tom, že sobotní večer zkrátka byl na Kabát. Velkolepý koncert této české rockové legendy se stal doslova festivalovou tradicí, proto není divu, že Kabát svou nadupanou show plnou hitů těší na Topfestu slovenské publikum každoročně. A jak v rozhovoru řekl miláček publika frontman Pepa Vojtek: „Bez Kabátu by Topfest nebyl Topfestem“. Proto se i v letošním roce nejen na Kabát sešlo několik tisíc návštěvníků. A jak vystihnout vystoupení „Kabátů“ na Topfestu ve zkratce? Byl to FAMÓZNÍ KONCERT a PRAVÝ PEKELNÝ NÁŘEZ !!!  

 

V areálu Zelené vody se ochladilo, …
Kluci z Kabátu jsou prostě ďáblové, kteří si vichřicí hitů, neskutečným přívalem energie, kontaktem s publikem a ohnivou i světelnou show doslova podmanili Slovensko! Fanoušci všech věkových kategorií byli ve varu. Neúnavě pařili, skákali, bouřlivě tleskali, hrozili a především řvali každé slovo legendárních pecek Kabátu. Hit střídal hit a kdybychom měli vyjmenovat všechny, byli bychom tu ještě dlouho… Snad jen namátkou: V pekle sudy válej, Žízeň, Moderní děvče, Pohoda, Brousíme nože, Kdoví jestli, Šaman, Burlaci

Kluci z Kabátu jsou prostě ďáblové, kteří …
A Stage A pokračovala ve strhujícím tempu. Jako další totiž pódium rozburácela modern melodic metalová skupina Amaranthe v čele s frontmany Nilsem a Henrikem. A snad by to ani nebyli Amaranthe, kdyby kromě muzikantských živlů, nerozproudila fanoušky také metalová dračice Elize. V průběhu jejich koncertu se Topfest proměnil v jeden velký metalový kotel a bylo znát, že si společnou pařbu vychutnává publikum i kapela.

Pozdravem a zároveň i peckou Nazdar se se zcela zaplněným areálem Zelené vody přivítal slovenský uragán Horkýže Slíže. Nocí zněl nejeden Silný refrén a fanoušci si své miláčky náležitě užívali. Kromě Kuka, Sabotéra, Doktora a Vandela  to na pódiu rozjela i nová basačka kapely Veronika Smetanová. Topfest byl opět na nohou a Horkýže Slíže se tak zasloužili o perfektní zakončení festivalu na Stage A.
 

A Stage A pokračovala ve strhujícím tempu. …
Stage B druhý den ovládly skupiny: Piňazi De?, Wasabi Circus, King Shaolin, Dorian Gray a Polemic. Třetí „autobusové“ pódiu v sobotní den rovněž přivítalo nespočet kapel.
 
Atmosféra Topfestu 2018 byla opravdu excelentní. Spojení vynikajících skupin a skvělá organizace festivalu vyvolala v návštěvnících nezapomenutelný zážitek a nám se opět potvrdilo, že hudba zkrátka spojuje národy! Velké poděkování patří především pořadatelům akce, všem vystupujícím kapelám a samozřejmě návštěvníkům za úžasnou atmosféru !!!  A my už se teď těšíme na Topfest 2019 !!!  
 
 

Stage B druhý den ovládly skupiny: Piňazi De?, …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Pavel Macán 95 fotografií v galerii



Vlaďka Votrubová 105 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz