ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Folkový kvítek 2017 - hudební festival 10. května 2017   (09:38)13. května od 9,30 hod. v přírodním divadle na Konopišti

Folkový kvítek 2017 - hudební festival

13. května v 9,30 hod. se na Konopišti rozezní a rozkvete přírodní divadlo již 26. ročníkem Folkového kvítku, hudebního festivalu, který je jednou ze dvou největších hudebních přehlídek svého druhu v Čechách a největší svého druhu ve Středočeském kraji. Pořadatelem tohoto krásného festivalu je spolek KVĚT - sdružení klubů dětí a dětských domovů v ČR. Kvítek je přehlídkou známých kapel a interpretů a zároveň vyvrcholením celostátní autorsko-interpretační soutěže talentů do 18 let zaměřené na hudební žánry folk, country, folk-rock, bluegrass, gospel a příbuzné žánry. Finalisté vystoupí se svou tvorbou během dne ve dvou blocích mezi profíky a večer se vyhlásí vítěz ročníku 2017.

13. května v 9,30 hod. se na Konopišti rozezní …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Nedočkavci, kteří přijedou již v pátek, si mohou zkrátit čas výletem po krásném okolí. Je možnost navštívit zámek Konopiště, Růžovou zahradu, podívat se na bájnou horu Blaník či si užít krásnou procházku kolem rybníku. Pro stanování je určená louka, která se nachází v těsné blízkosti areálu divadla a stánkového městečka s občerstvením. Tento kemp, který bude vybaven mobilními WC a umývárnou, bude nachystán v pátek od 15,00 hod. a ubytovnání zde bude zdarma. Pitná voda bude k dispozici v přistavené cisterně. Pokud použijete k dopravě motorové vozidlo, využijte placeného parkoviště pod hrází rybníka a pod zámkem Konopiště. Letos poprvé si správce areálu vymínil zákaz vstupu pro pejsky. Vstupné zdarma bude pro děti do 12 let v doprovodu rodičů a pro ZTP/P. Pro děti si organizátoři opět připravili hry a soutěže nebo projížďky na raftu po rybníku.
 
Předprodej je v síti https://www.ticketstream.cz.


	Nedočkavci, kteří přijedou již v pátek, si …
V sobotu ráno se otevřou brány přírodního divadla v 8,30 hod. O hodinu později prověřená dvojice veselých moderátorů Vláďa „Casey“ Růža Pavel „Jim“ Drengubák zahájí hudební maraton. Zazní úvodní znělka festivalu a otisky dlaní finalistů Kvítku vystoupají na stožár hlavní scény za zvuku "Vlajky", kterou tentokrát zahrají Marodi z Ostravy. Tato kapela laureáta Folkového kvítku „Tesáka“, která se zárověn ujme úvodního bloku festivalu (9,35 - 10,05 hod.), vydala zatím dvě CD. Funguje od roku 2009 a získala řadu ocenění (2012 - Autorská Porta - STODOLNÍ - autor písně Racek, 2013 - Autorská Porta - SESTŘIČKA - autor písně Tesák - Dětská Porta, 2015 - CHCI JEN MUZIKU - autor písně Tesák - Dětská Porta, 2015 - Cena Nejpopulárnější skupina 40. Mohelnického Dostavníku, 2016 - Talent Country radia).

Po desáté hodině vystoupí skupina působící od roku 2008 BRONTOSAUŘI REVIVAL (10,15 – 10,55 hod.), v jejichž repertoáru najdete jak písně Brontosaurů, tak i skupiny Příbuzní, či písně, které vznikly v době působení bratří Nedvědů v kapele Spirituál Kvintet. Kapela se svou tvorbou snaží vzdát poctu lidem, díky nimž vznikla spousta krásných písní, Janu a Františku Nedvědovým, Zdeně Tichotové, Petru Zadinovi a Dušanu Vančurovi. 

Kolem jedenácté hodiny se představí první finalisté Folkového kvítku 2017 v prvním bloku (11,00 – 12,00 hod.).

Mezi dvanáctou a třináctou hodinou nás čeká dámská jízda v podání dívčí folk-country-pop kapely z Jablonce nad Nisou BERUŠKY  spolu s dámským vokálním triem PŘELET MS z Blovic. Berušky působící od roku 1998 natočily dvě autorská CD a od roku 2017 používají název Ladybirds. Vlastní písně jsou převážně folkové, z country muziky a popu čerpají od jiných zahraničních kapel a interpretů. Dámy z Přeletu MS jsou vítězkami řady cen a působí na naši hudební scéně od roku 2005.

Kolem 13,00 hod. se o stupně vítězů utká druhý blok finalistů Folkový kvítek 2017.

Ve 14,20 hod. nás čeká skvělá brněnská kapela KAMELOT (zhruba do 15,00 hod.). Kameloti, působící 25 let, již dávno překročili hranici žánru folk a country, kam byli při svém vzniku zařazeni. Jak sám leader Roman Horký uvádí, když už je potřeba někoho někam zařadit, sám by pro svou skupinu vytvořil zatím neexistující škatulku "pop-tramp". (www.kamelot.com) 

V časech 15,10 – 16,00 hod. vystoupí další známý interpret IVAN HLAS se svým akustickým triem. Tento český písničkář a hudebník se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu. Získal i další ocenění a je autorem nejen filmové hudby, ale i knih a zpěvníků. 

Po šestnácté hodině (16,10 – 17,00 hod.) amfiteátrem zazní pro mnohé jistě notoricky známé písně jako je Sametová či Modrá v podání letitého matadora naší hudební scény ONDŘEJE HEJMY a jeho kapely ŽLUTÝ PES.

Žlutého psa vystřídá další legendární kapela POUTNÍCI (17,10 – 18,00 hod.), kteří za 47 let, co hrají, natočili a vydali celkem 15 CD nebo LP a v roce 2016 odehráli 132 vystoupení.

Po osmnácté hodině (18,10 – 19,00 hod.) vystoupí další legenda folkové scény, Nezmaři , kteří oslaví v roce 2018 neuvěřitelné výročí 40 let od založení skupiny. Tato kapela je charakteristická vícehlasým vokálem s doprovodem akustických nástrojů. Její repertoár tvoří převážně vlastní písně, ale i světová folková klasika. Každoročně odehrají přes sto koncertních vystoupení po celé ČR a Slovensku. Tato stálice naší hudební scény vydala řadu CD a některé koncerty probíhají za spolupráce symfonických orchestrů z celé České republiky, kdy spolu s nimi vytváří úžasné spojení dvou hudebních těles.

Kolem devatenácté hodiny (19,10 – 20,00 hod.) nás potěší v plné sestavě skupina KLÍČ, jejíž písně jsou inspirovány středověkými a renesančními tématy a hudbou (tzv. renesanční folk). V jejích písních je však možno slyšet i folk moderní, současný šanson a také cikánské melodické prvky. A i když v současné době skupina KLÍČ koncertuje ve své kompletní sestavě již jen zcela výjimečně, rozhodli se její původní členové, že k letošnímu 35. výročí založení kapely se na pódia vrátí v tradičním velkém sedmičlenném obsazení. 

Po dvacáté hodině (20,10 – 20,50 hod.) se pěvecky představí významný český herec a písničkář JIŘÍ SCHMITZER, osobitý a výrazný autor a interpret folkrockových písní, které koncertně prezentuje s vlastním kytarovým doprovodem. Skládá také hudbu pro divadelní představení a jeho tvorba zazněla i v několika filmech.

V 21,00 hod. nás čeká slavnostní vyhlášení vítězů Folkový kvítek 2017. O vítězích rozhodne odborná porota, ale zapojit se svým hlasováním budou moci i diváci a rozhodnou tak o tom, kdo získá cenu diváků. Hlasovací lísky budou později slosovatelné, první obdrží víkendový pobyt v ČR pro dvě osoby od CK Kudrna Brno.

Po předání cen přijde na pódium MÍŠA LEICHT a FOREHAND (21,30 – 22,10 hod.). Po 16 letech se na hudební scénu vrací kapela Forehand, seskupení skvělých muzikantů kolem plzeňského hudebníka Míši Leichta, kapelníka legendárního COPu, hrající progresivní muziku s prvky bluegrassu, rocku a blues.

Předposlední interpret (22,20 - 23,00 hod.) bude liberecká kapela JARRET, která slaví v letošním roce 25 let od svého založení. Kapela se charakterizje jako indierocková nebo folkrocková skupina, která svou stylovou nezařaditelností přivádí kritiku k šílenství. Přitom jde o pouhé respektování textu s absencí strachu použít při aranžování jakékoliv prostředky. (zdroj www.jarret.cz)

Celý festival zakončí plzeňska kapela SEMTEX (23,14 – 24,00 hod.), známá svými vtipnými vystoupeními a parodiemi na známé písně.

V závěru festivalu si zavzpomínáme na velikou osobnost Jarmilu Šulákovou.

Jedna příjemná programová změna je, že nad rámec již zmiňovaných účinkujících vystoupí písničkář a laureát Folkového kvítku Ruda Hancvencl.

Případný výtěžek bude jako každý rok použit na ozdravné pobyty dětí z dětských domovů. Děti z Dětského domova Sázava budou na místě pomáhat jako pořadatelé. Nad festivalem převzalo záštitu Město Benešov. 


FOTO PRO RADOST

zdroj:www.folkovykvitek.cz
autoři:text:     Jitka Lohynská
foto:     www.folkovykvitek.cz



Další články žánrů Country, Folk, Historická hudba

Sosnová Classic 2024 to rozjede na plný plyn! Zve na české, italské i českomoravské legendy – na Škodu, Lancii a skupinu Čechomor! Sosnová Classic 2024 představí klenoty automobilové a hudební scény! Půjde o víkend plný motoristického skvostu, závodů a exhibic, kam zavítají i české a italské automobilové legendy. Nouze nebude ani o hudební program, který je s radostí svěřen do rukou taktéž legendárního Čechomoru. Po roce si na společném pódiu v pražském Rock Café zahrají Deliwery a Listopad Pražský hudební klub Rock Café oslavil na začátku roku neuvěřitelných 33 let aktivního hudebního života. Stovky kapel, desítky divadelních představení – to vše pod společnou střechou na Národní 116/20. Jednou z mnoha očekávaných událostí je i avizovaný koncert domácích formací Deliwery a Listopad ve středu 6.3.2024. Před rokem tu sklidily potlesk zaplněného parketu a letošní vystoupení se jistě od nastaveného úspěšného kurzu neodchýlí. Přijďte se pobavit i vy, start je ohlášený na 19:30 hodin. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. Michal Prokop si na Krásný Ztráty pozval Richarda Müllera, přijede i proslulý muzikant Ashley Slater známý z projektu Freak Power Michal Prokop, Krásný Ztráty a Richard Müller! ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Kateřina Marie Tichá a Bandjeez v rámci svého Plamen turné 2024 uchvátili Klatovy! Ohlušující potlesk nadšených fanoušků nebral konce Jestliže existuje synonymum pro hudební pohlazení po duši, jsou to právě koncerty okouzlující zpěvačky s nádherným hlasem Kateřiny Marie Tiché a její party – vynikajících muzikantů ze skupiny nezapomenutelného Davida Stypky – Bandjeez. O tom se mělo možnost přesvědčit i „město karafiátů a brána Šumavy“ – Klatovy. Kvietah odhaluje intimní portrét přátelství a sebepoznání v novém videoklipu k písni "Linka" V současném hudebním prostředí, v němž se umělci snaží vyprávět příběhy nejen hlasem, ale i obrazy, vstupuje hudebnice Kvietah na scénu s novým videoklipem k písni "Linka". Video bude dostupné ke zhlédnutí na YouTube od 15. února. Skladba “Linka” je předzvěstí nadcházejícího alba "Díky, včely", které Kvietah plánuje uvést do světa v první polovině roku 2024.

Další pozvánky na akce

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Legendární Olympic v rámci svého unikátního turné Trilogy Tour 2024 zamíří i do Plzně! Sílu těchto tří zásadních alb si budeme moci live vychutnat na více než třech desítkách jarních a podzimních koncertů po celé ČR i na Slovensku. A na seznamu zastávek u Olympicu nechybí ani srdce Západních Čech – Plzeň. Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou svou tradiční bigbítovou pomlázkou potěší Mrákov! Rok se s rokem sešel a oblíbené svátky jara – Velikonoce jsou znovu za dveřmi. Ty jsou pro mnohé z nás neodmyslitelně spojeny s tradicemi. A pokud je na Chodsku řeč o hudebních tradicích, nesmí chybět koncert nejen západočeské bigbítové legendy jménem Extra Band revival. Výjimkou proto v KD Mrákov nebude ani letošní Velikonoční neděle, kdy to tam Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou opět odpálí.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz