ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Framus Five oslavil padesátiny ve velkém stylu, festivalem Krásný ztráty pod věžemi konopišťského zámku 17. července 2017   (17:12)Aneb oslava, jak má být.


Loňský koncert s názvem Krásný ztráty v Lokti zaznamenal obrovský zájem fanoušků, a proto se pořadatelé rozhodli 14. až 15. července 2017 uskutečnit další festival pod hlavičkou Krásný ztráty Live, a to tentokrát v krásném prostředí přírodního divadla na Konopišti. Letní amfiteátr v Lokti nad Ohří hostil v loňském roce velkolepou oslavu sedmdesátých narozenin jednoho z nejpopulárnějších českých rockových zpěváků Michala Prokopa, a také reedici alba Město ER. Na letošním hudebním festivalu se Michal Prokop rozhodl oslavit padesátileté výročí založení kapely Framus Five.

V průběhu dvou dní vystoupil Prokop jak s kapelou Framus Five, která vznikla v roce 1967, tak v akustickém triu s kytaristou Lubošem Andrštem a houslistou Janem Hrubým a jako host si zazpíval i s několika dalšími kapelami. „Baví mě zazpívat si s ostatními kapelami, myslím, že by návštěvníci festivalu měli dostat něco navíc, co prostě nikde jinde nezažijí,“ dodal zpěvák Michal Prokop. Na dvoudenním festivalu byly představeny kapely, které reprezentovaly osmdesátá léta a dále vystoupily další mladé zajímavé hudební projekty.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Páteční den zahájil houslista Jan Hrubý se svou kapelou Kukulín, jako jejich host se objevil také Michal Prokop. Za kytarového doprovodu Michala Pavlíčka zazpívala a odhalila svoje niterné pocity Monika Načeva. Luboš Andršt Blues Band s charismatickým zpěvákem Markem Hlavicou rozproudil posluchače a v jedné písni se k nim připojil i Michal Prokop. YoYo Band zahrál všechny svoje známé pecky a nápaditá projekce barevných hravých letních motivů byla příjemným vizuálním doplňkem celé produkce. Od první noty až do konce zpívali fanoušci oblíbené reggae songy této kapely, amfiteátrem znělo například Jedem do Afriky nebo Kladno.

V pátek večer, úderem deváté hodiny nastoupil na podium Michal Prokop a Framus Five, jejich písničky mapovaly celou padesátiletou historii kapely. Příznačný okamžik nastal v průběhu přídavku, kdy do noční atmosféry jemně, a přitom velmi naléhavě znělo z podia houslové sólo Honzy Hrubého a za kapelou se promítaly černobílé fotografie s důležitými letopočty kapely Framus Five a se jmény všech 45 hudebníků, kteří touto jedinečnou kapelou prošli. „Na konci koncertu Framusu Five jsem měla mrazení po celém těle, byl to pro mě neskutečný zážitek,“ řekla nám Lenka Šteklová, moderátorka Rádia Hey, která si dvoudenní festival nenechala ujít.

Páteční večer vyvrcholil koncertem kultovní valašskomeziříčské skupiny Mňága a Žďorp, která okamžitě navázala kontakt s publikem. Na zataženém nebi sice nesvítil Měsíc, ale kapela všechny přesvědčila, že I cesta může být cíl. Skupina sice poslední písně svého vystoupení dohrávala za hustého deště, ale ani to jí nezabránilo přidat další hity a nadšení fanoušci vydrželi až do konce.

Druhý festivalový den pokračoval od dvanácti hodin, kdy vystoupila kapela Gingerhead, která zahrála pestrou směsici rocku, popu a funky. Následovala mladá pražská formace Sunflower Caravan, projekt Něžná noc představili Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl. Nezaměnitelný rockový chraplák Kamila Střihavky a kapely Leaders! zazněl Konopištěm a v přídavku rozezpíval celý amfiteátr hitem Země vzdálená.

Výrazně omlazená rocková kapela PrecedensMartinem Němcem a vynikající zpěvačkou Ivou Marešovou zahrála jak nové skladby, tak připomněla známé osmdesátkové hity, jakými je Dívčí válka nebo Soumrak bohů.

Trio Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý nenechalo nikoho na pochybách, že se hudbou stále baví. Společně s nimi si zahrál i Joe Kučera, který v 60. letech působil ve Framusu Five. Zpěv i krásná instrumentální sóla dozajista potěšila srdce posluchačů a zahrála na nostalgickou strunu, ač v tu dobu právě nad Konopiště dorazila dešťová přeháňka.

Rock'n'rollovou nálož představil pod věžemi konopišťského zámku Michal Ambrož a Hudba Praha. Kapela zahrála v aktuálním omlazeném obsazení a na zpěvačkách i hudebnících byla vidět radost z koncertování. Loni obnovená nezaměnitelná jazzrockfunková formace minus123minut předvedla, že její síla spočívá hlavně v živých vystoupeních a vysloužila si velký potlesk publika.

Festival Krásný ztráty Live zakončil v sobotu v noci punkrockový Visací zámek. Kapela, která působí na české hudební scéně již od roku 1982 a hraje stále v původní sestavě, nevynechala známé hity jako Traktor, Hymna šibeničních bratří nebo Známka punku při nichž zpíval a tančil snad celý amfiteátr a svým vystoupením přesvědčili, že stále platí heslo „Punk's not dead“.

Dvoudenní festival navštívilo asi patnáct set diváků, které neodradily od návštěvy ani občasné dešťové přeháňky. „Dorazili jsme s manželem Petrem z České Skalice, bydlíme v penzionu v Benešově a návštěvu Krásných ztrát jsme spojili s návštěvou Konopiště a okolí. Jsme oba velcí příznivci muziky, a proto jsme si nemohli nechat tak luxusně obsazený festival ujít. Přijeli jsme si i na chvíli odpočinout od vnoučat a zavzpomínat si,“ řekla nám na dotaz odkud a proč přijeli, fanynka Marta.

„V příštím roce bychom rádi s pořadateli pokračovali v projektu Krásný ztráty Live,“ řekl fanouškům na konci festivalu hostitel, zpěvák a hudebník Michal Prokop. Nechme se překvapit, v kterém zajímavém místě příště zakotví.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Josef Němec 75 fotografií v galerii


autoři:text:     Martina Vachtlová



Další články žánrů Blues, Soul

Pohoda oslaví ve Svrčovci 40 let na scéně koncertem v téměř původní sestavě! Známý kulturák ve Svrčovci u Klatov přichystal pro návštěvníky další hudební lahůdku. Na „prkna“ tamního sálu totiž zavítá legendární skupina Jana Nového Cimbury – Pohoda. A o tom, že půjde o večer, který bude mít své nezpochybnitelné kouzlo, už předem nikdo nepochybuje! ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Nadějná písničkářka NIKA vystoupila na Slezskoostravském Hradě jako hudební naděje MS kraje NIKA na akci pořádané Barrák music hrad 2023 Rockový Slunovrat vol. 14 – druhý den hudebního maratónu v Lesním divadle Řevnice Sobotní ráno 3.6.2023 nás přivítalo jasnou oblohou a my se ze stanového městečka přesunuli do areálu Lesního divadla. Anglická snídaně, káva a chvilka oddechu před hudebními produkcemi přišly vhod. Na sobotu bylo ohlášeno 17 kapel a formací, které se střídavě představovaly na třech, ve včerejším (pátečním) reportu, jmenovaných stage. Tento druhý den měl však i punc soutěžní, alespoň pro čtyři skupiny - Music Family, Dizzplayed, Dolls In The Factory a Goofy Cow, jež tu na Rýmařovské scéně vystoupily na podporu nemocných cystickou fibrózou. Po dvanácté hodině lesem stíněný prostor viditelně ožil a hlasitá zvukovka dala jasně najevo, že den 2 Rockového Slunovratu vol. 14 je těsně před startovní čárou. Rockový večer v Bílým Medvědovi nabídne vystoupení kapely Lords a Beer Reminder Sobotní mejdan 20.5.2023 si v plzeňském klubu užijí příznivci rockových i bluesových rytmů v podání dvou hudebních formací. Na pódiu Bílýho Medvěda zahrají kapely Beer Reminder a Lords, které se postarají o náležitou dávku dobré muziky a koncertní atmosféry. V berounském klubu zaduněl rock i bluesové melodie Na sobotním koncertě dne 14.1.2023 ve známém RC Prdel si celkem slušná návštěva užila jak alternativní rock v podání skupiny Teletubbies, tak rock-bluesový set pražsko-berounské party Back to Roots. Povedený hudební mejdan se tak jistě zapsal do historie klubu jako povedená akce, která se stala příjemnou vzpomínkou všem zúčastněným. Kurtizány hvězdou březnického rockfestu Březnický rockfest na starém kluzišti má dlouhou historii. Zatím poslední ročník proběhl uplynulou sobotu a nutno podotknout, že se pořadatelům povedlo dát dohromady skvělou sestavu kapel.

Další fotoreportáže

Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem. Punková oslava MDŽ V Háji neměla chybu – hosté si užívali dobrou muziku a skvělou atmosféru po celý večer Při vyslovení zkratky MDŽ se starším ročníkům vybaví vzpomínky na besídky, večírky či podnikové párty preferující toto mezinárodní datum. V následném období po sametové revoluci se na MDŽ trošku pozapomínalo, v současnosti se dostává do hledáčku pořadatelů jako možnosti uskutečnit nějakou tu kulturní akci. Právě takovou oslavu připravili organizátoři pro návštěvníky restaurace V Háji na plzeňské Bílé Hoře v sobotu 9.3.2024. Do prostor pomenšího sálu s improvizovaným pódiem k sobě pořadatelé z domácího Antabusu přizvali další čtyři formace, které dokázaly parket skvěle zaplnit hosty i ze vzdálenějších končin. Ve výčtu plusových bodů nevynechám vyladěný zvuk, dobře se bavící fanoušky napříč několika generacemi, neopomenu podtrhnout milou a usměvavou obsluhu za plně zásobeným barem. Punkový mejdan se tu určitě zapsal výrazným písmem do kulturní kroniky a troufnu si říci, že podobná událost se tu nekonala naposledy. YEAH BALI TOUR mělo zastávku ve Spáleném Poříčí, line-up dostal nepředpokládanou trhlinu Hudební klub MC Sklep ve Spáleném Poříčí má na kontě desítky koncertů a vystoupení, mezi které se nově zařadila i zastávka republikové šňůry YEAH BALI TOUR. Právě tu zosnovala a jako hlavní aktér propagovala pražská skupina Maniac, která se z této akce doslova na poslední chvíli nedobrovolně omluvila. Kluboví pořadatelé, v čele s Terezkou Heřmanovou, však hudební párty 8.3.2024 neodpískali a akustiku místního pódia tak ochutnala zbývající trojice kapel. Je pravda, že klub se ne zcela zaplnil fanoušky migrujícími dle učinkování svých favoritů, přesto měl večírek důstojnou atmosféru a my si jej užili mírou vrchovatou. Ostrý koncert Listopadu a Deliwery přilákal do Rock Café početné publikum Pražský klub Rock Café na Národní třídě se právem řadí ke kultovním místům preferující živou muziku. Na jeho pódiu se ve středu 6.3.2024 představily skupiny Listopad a Deliwery, které tu před rokem zanechaly na obdobném večírku zřetelný hudební otisk. Zvuk, světla a spousta mlhy byly připravené ještě před samotným startem, jež tu dostál časovému rozvrhu, a v přesně určenou dobu se o slovo přihlásila úvodní formace. Síla Návratů Citronu a Metalindy ovládla Plzeň! Poctu Radimovi Pařízkovi vzdali spolu se zaplněnou Šeříkovkou a Lorettou Legendy česko-slovenské hard and heavy scény Citron a Metalinda spojily síly a vyrazily dobýt Republiku. Ve výčtu koncertů nevynechaly ani srdce Západních Čech – Plzeň, konkrétně známou Šeříkovku. A o tom, že půjde o velmi speciální koncert, který se zapíše nejen do historie, ale i do našich srdcí, už předem nikdo nepochyboval! V hostinci U Hošků ve Vrhavči nebyla druhý březnový večer o dobrou muziku nouze Známá bigbítová bašta živých koncertních událostí na Klatovsku otevřela hostům brány v sobotu 2.3.2024. Na místním pódiu, pod patronací hlavního pořadatele Radka Kaliniče, si předaly štafetu dvě formace – klatovský Weget rock večírek otevřel, skupina Deep Purple Revival Plzeň pak hudební mejdan uzavřela. Byť se zprvu zdálo, že návštěva bude jen sporadická, v závěrečné části se prostor u pódia zaplnil a atmosféra tak dostala ten správný koncertní náboj. O světla, zvuk a tuny mlhy se postarala zkušená zvukařská parta s Filipem Špačkem v čele. Plzeňský Medvěd se stává rakovnickému Brutusu opěrným bodem na koncertních štacích S velkým očekáváním odstartoval v pátek večer 1.3.2024 koncert bigbítové ikony Brutus v kultovním Bílým Medvědovi. Do prostor plzeňského pubu si našla cestu početná návštěva z mnohdy i vzdálených koutů našeho kraje. Parket se zaplnil ještě před oficiálním zahájením a s odpalem úvodního songu začal pulsovat svým tanečním životem. V publiku bylo vidět hosty snad všech věkových kategorií a v součtu s perfektním kapelním výkonem se mejdan vydařil na jedničku s hvězdičkou.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz