ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Holešovice v Praze zažily 90´s Explosion open air festival! 28. května 2019   (20:31)Holešovické Výstaviště v Praze praskalo ve švech, když se dne 25. 5. 2019 uskutečnil největší světový open air festival ve střední Evropě 90´s Explosion!


První fanoušci 90. let začali přicházet po 14. hodině a hned se u vstupu do areálu Výstaviště začaly tvořit fronty. Než se začalo ve 14:30 pouštět dovnitř, přišla dešťová přeháňka, která čekající fanoušky zchladila. Naštěstí trvala jen několik málo minut, a pak se objevilo sluníčko.

Tento koncept přivezl do ČR hned 14 umělců, kteří na tomto festivalu vystoupili: Mr. President, B.G. The Prince Of Rap, Masterboy s Beatrix Delgado, East 17Reel 2 Real, LoonaLou BegaRednexWhigfield, Corona, Twenty 4 Seven, Jenny Berggren - Ace Of Base, Snap

90´s Explosion open air festival se podařil podruhé vyprodat do posledního místa! 

První fanoušci 90. let začali přicházet po 14. …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Ale než to všechno začalo, tak přišel na řadu v 15h. tak zvaný  Warm UP, rozehřátí publika.
 
Lidé začali plnit místa i před podiem a v zóně standartu. Byli vybaveni dobrou náladou a pitím.
Na podiu se objevili moderátoři Zorka Hejdová a Pavel Cejnar, kteří provázeli celým open air festivalem.
 

Moderátoři festivalu Zorka Hejdová a Pavel Cejnar
Na začátku publikum přivítaly postavičky Homera a Barta z animovaného seriálu Simpsonovi a s nimi přišel i Mario s Kačerem Donaldem a dokonce se objevil Vlk z Jen počkej zajíci. Doprovázely je tanečnice z Vivas Dance Group ze Žiliny. A hned po nich už patřila stage Růžovému panterovi a Mickey Mouse a dokonce přišel i Český lev, maskot Českých národních hokejistů, protože se zrovna v sobotu hrál hokej.  Prostě Warm UP, jak má být.
 

maskot Českých národních hokejistů
Po Warm UP se na obrazovkách nad podiem objevilo intro, které odstartovalo hlavní program a lidé si při něm mohli zavzpomínat na dobu 90. tých let. Potom už stage patřila světovým umělcům.

Růžový panter
Hned jako první vystoupil MR. PRESIDENT! Přišel v obleku a já musím uznat, že mu to ohromně slušelo. Zazněla Coco Jambo. Následovala I Give You My Heart, Happy People... Publikum je odměnilo pořádným potleskem. Lidé začali tančit a bavit se a hlavně vzpomínat na dobu, kdy je jejich písničky provázely na každém kroku. 

Mr. President
Mr. PRESIDENTA vystřídal na podiu další umělec a to B.G. THE PRINCE OF RAP!
 První písnička byla Can We Get Enough a následovala This Beat Is Hot, na kterou publikum tančilo.

 V zápětí se přidala písnička Get The Groove On z alba 90´s Explosion z minulého roku a na konec zazněla Color Of My Dreams z roku 1994. 

B G. The Prince of Rap
Na stage se představila další světová kapela a to MASTERBOY + Beatrix Delgado, kteří rozjeli neuvěřitelnou show s písničkami Generation Of Love z roku 1995 a po ní zazněla I Got To Give It Up (Get Away mix). Na řadu se dostal i free style v podání  i akusticky zazpívané písničky Land Of Dreaming. Dokonce se objevili úryvky písní jako No Woman No Cry a od 4 NON BLONDES. Následovala Land Of Dreaming originál a po ní na závěr ještě dali Feel The Heat Of The Night a na samý konec jejich vystoupení byla i Love Message, kdy publikum ukazovalo symbol srdíčka a to si Tony nenechal ujít a musel si to zdokumentovat.
 

Masterboy s Beatrix Delgado
Dokonce i ženská část publika si přišla na své, když se na podiu objevili EAST 17 s písní House Of Love. Po ní dali Deep a nás potěšili s písničkou Steam. A aby toho nebylo málo, tak přidali i vánoční verzi písničky Stay Another Day.  Na samý závěr jejich vystoupení zazpívali velký hit It´s All Right.
 



 

East 17
Vše jelo krásně na čas bez nějakého zpoždění. A po EAST 17 vystoupili také C+C MUSIC FACTORY a zazněly jejich největší hity jako například: Everybody Dance Now a Here We Go Let's Rock & Roll.

C+C Music Factory
Pak se objevil REEL 2 REAL - (The Mad Stuntman) a předvedl skvělou show s jeho podání Go On Move a  Move Your Body a dokonce zazněl jeho největší hit. Samozřejmě na konec dal I Like To Move It, z Madagaskaru.
 

 

Reel 2 Real
Na 90´s Explosion se ukázala další hvězda a to Queen of the Latin Pop zpěvačka LOONA!
Na začátek LOONA dala písničku Bailando, poté následovala Hijo De La Luna. Samozřejmě se vydala LOONA i do publika a tam dostala i ochutnávku piva a pak se vydala zase zpátky na stage. V zápětí zazněla Latino Lover a na závěr Vamos A La Playa.

Loona v davu fanoušků
Po Looně následoval LOU BEGA a ten to prostě pořádně rozjel svými tanečními kreacemi na jeho písničky Give It Up a další byla I Got a Girl . Taky přidal do tempa a ukázal nám novou písničku s názvem Sweet Like Cola a na závěr jeho největší hit Mambo No. 5!
 

Lou Bega
A jsme přesně v půlce. Teď právě přišli na scénu REDNEX. Rozjeli neuvěřitelnou show svými písničkami Old Pop In An Oak, další byla Spirit Of The Hawk, následovala romantická Wish You Where Here a na konec dali jejich  skladbu westernového stylu Cotton Eye Joe.

Najednou se na nebi objevila malá přeháňka, ale spadlo jen pár kapek deště a hned po té opět vysvitlo sluníčko a tak se mohlo vesele pokračovat.
 

Rednex
Hned další vystoupila zpěvačka WHIGFIELD a na hodinkách bylo 20. hodin. Publikum přivítala písničkou Think Of You.  Pak se ukázala písnička Another Day. Další z jejího repertoáru byla Saturday Night a jako poslední Sexy Eyes, kterou svou show zakončila. 

Whigfield
Na 90´s Explosion vystoupila i zpěvačka CORONA a ta přišla po setmění.Publikum rozvlnila s písničkou Be My Baby. Následovala Try Me Out a na závěr její největší hit Rhytm of the Night


Corona
Konečně jsme se dočkali a na podiu přicházeli na řadu ambasadoři tohoto festivalu a to
 TWENTY 4 SEVEN! Stacey Seedorf a zpěvačka Li - Ann van Groen.

Na hodinkách se ukázal čas 20: 40 a začala písnička Slave To The Music.
TWENTY 4 SEVEN mi udělali ohromnou radost, když zařadili moji oblíbenou písničku If You Want My Love a hned po ní byla I Can't Stand It spolu s ní Take Me Away a Leave Me Alone. Jejich největší hit Is It Love a na konec přišel remix Slave To The Music.
 

Twenty 4 Seven
Jako předposlední hvězda 90´s Explosion open air festivalu se ukázala JENNY BERGGREN z ACE OF BASE, která vystoupila poprvé v ČR. Svoje vystoupení rozjela s písničkami jako jsou: Happy NationThe SignCruel SummerLucky LoveLife Is a FlowerNever Gonna Say I'm Sorry. Zazněla i písnička Lonely Life, kterou dokonce zpívala v akustickém podání. Následovala All That She Wants a jako poslední se objevila Beautiful Life.
 

Jenny Berggren - Ace of Base
A jako úplný hřeb večera, moje další oblíbená hudební skupina, SNAP! A na hodinkách bylo 21:25 hod. SNAP! jako první písničku uvedla I Got The Power, jako druhá byla Ooops Up a na samý závěr daly Rhytm Is a Dancer.

Snap
Musím moc poděkovat za skvěle zvládnutý festival i co se organizace týče. Jinak, abych nezapomněla, tak po festivalu byla v hotelu Mamma Shelter Oficiální Afterparty, které se zúčastnili skoro všichni vystupující.

A díky tomuto světovému festivalu to byla úžasná akce, kdy se můžeme alespoň na pár hodin opět cítit o 20 let mladší a dokonce i si užívat hudbu plnými doušky, kterou jsme na diskotékách milovali a stále máme rádi.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Lenka Hrubá 94 fotografií v galerii



Radek Jurečka 44 fotografií v galerii


autoři:text:     Lenka Hrubá, Radek Jurečka
foto:     Lenka Hrubá



Další články s interprety B. G. THE PRINCE OF RAP, C+C MUSIC FACTORY, CORONA, EAST 17, LOONA, LOU BEGA, MR. PRESIDENT, REDNEX, REEL 2 REAL, SNAP!, TWENTY 4 SEVEN, WHIGFIELD

Multižánrové čtvrté kolo Múzy 2023 odkrylo jména dvou postupujících kapel Nejstarší česká hudební soutěž amatérských skupiny Múza, se čtvrtým základním kolem zapsala do kroniky Divadla Pod lampou pestrou nabídkou prezentovaných stylů. Fanouškové jednotlivých formací měli jasno v nominaci svých favoritů do Diváckého finále, odborná porota však měla rozhodování podstatně složitější. Čtvrteční večer 26.10.2023 tak poznal dva vítěze – každá kategorie tu odhalila další jména do finálových soubojů. Čtvrtým kolem základní části se Múza 2023 přehoupne do druhé poloviny postupových hudebních soubojů Ve čtvrtek 26.10.2023 se stane pódium Divadla Pod lampou osudovým večerem pro pětici amatérských kapel. Ve čtvrtém základním kole se rozhodne o postupu dvou, ve výjimečném případě pak jedné z účinkujících formací do finálových soubojů nejstarší hudební soutěže Múza. Zajímavý line-up tak nabídne alternativu, rock, punk, psychedelic i metalový žánr, které si jistě přijdou užít početní fans jednotlivých sestav. Přijďte podpořit své favority i vy, oficiální zahájení je ohlášeno na 19:55! Fenomenální Queenie okouzlili Dolany! O skvělý start večera se postaraly kapely Panoptiko a Corona Nastal první zářijový pátek a krásný areál Koupaliště v Dolanech nedaleko Klatov opět ožil skvělou muzikou. Rozloučení s prázdninami tam proběhlo ve velkém stylu po boku neobvyklého spojení výborných kapel – Queenie, Panoptika a Corony. Queenie, Panoptiko a Corona aneb koncert neobvyklého spojení v areálu Koupaliště v Dolanech u Klatov se blíží! Krásný areál Koupaliště v Dolanech u Klatov se s prázdninami rozloučí ve velkém stylu. První zářijový pátek tam totiž bude patřit neobvyklému spojení výborných kapel, a to konkrétně skupinám Queenie, Panoptiko a Corona. A o tom, že se máme na co těšit, rozhodně není pochyb! Rednex rozpálili Ostravu Parádní koncert a skvělá mezinárodní show na MichalFestu. V Praze se bude konat největší hudební open air festival hudby 90. let a to 90s Explosion!!! Největší hudební festival ve Střední Evropě pod širým nebem se bude konat dne 20.5. 2023 na Výstavišti Praha - Holešovice. B. G. THE PRINCE OF RAP je out Legendární umělec, rapper B. G. THE PRINCE OF RAP je out.

Další články žánrů Disco, Pop, R&B, World music, ethno music

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz