ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě 5. května 2018   (15:00)Téměř rok po vydání posledního alba s názvem Není nám do pláče zahájila skupina Chinaski v Krnově své klubové turné s novými členy. Zakončili jej v "Michalově Jičíně" stejně jako v Krnově hned dvěma koncerty, které byly také okamžitě vyprodané.

Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě

Kateřina Hejnišová

Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (1 / 3) Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (2 / 3) Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (3 / 3)

Michal Malátný a František Táborský za skupinu Chinaski 19. listopadu prostřednictvím své stránky na Facebooku oznámili změny ve složení kapely. Odchod hned čtyř členů byl hlavně pro fanoušky obrovským šokem, mnoho z nich ono „kapelní zemětřesení“ vůbec nepřijalo pozitivně. Oproti kritickým hlasům se však ozývaly i názory, že z úplně původní sestavy byli v kapele stejně jen Michal s Františkem a že právě oni tedy ztělesňují Chinaski. Velké halové podzimní turné zakončené vyprodaným koncertem v O2 aréně tak bylo poslední možností užít si show dobře známé šestice. Ať už je pravda o důvodech „obměny“ členů jakákoli, na jarní klubové turné už kapela vyrazila v nové sestavě.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Není jim z toho ale do pláče a právě klubové turné, které probíhalo od března do května, odstartovalo pro Chinaski „novou éru“, a tak i na závěrečný koncert do Michalova rodného Jičína dorazila skupina v novém složení: Michal Malátný – kytara, zpěv; František Táborský – kytara, zpěv; Tomi Okres – baskytara, zpěv; Jan Steinsdörfer – klávesy, zpěv a Lukáš Pavlík – bicí, zpěv. Na pódiu se s nimi představila ještě Magdaléna (Majda) Králová. Tato mladá „rodilá Bratislavanka z Prahy“ doprovodila čistě mužské seskupení nejen při Slovenském klínu, ale i například při Punčocháčích nebo Dobrákovi od kosti.

Pro své dva jičínské koncerty zvolili Masarykovo divadlo a každé vystoupení mělo jiné předskokany. Ve čtvrtek „chuligány“ (jak oslovují Chinaski své fanoušky) rozproudila Vanua2, což je kapela, která vznikla spojením hudebníků z Yannick Tevi bandu, Blue Effectu a kytaristy Honzy Ponocného. Neobvyklá pětice muzikantů si jičínské chuligány naprosto získala a ovládla celý sál. Páteční večer zahajovala skupina HitFakers svou převážně folkovou tvorbou plnou albánské živelnosti a se stejnou úspěšností vytvořili skvělou atmosféru.

Show startovaly předkapely ve 20:00 a po jejich krátkém setu měli Chinaski dle informací na Facebooku ve 20:40 začít své vystoupení. Chuligáni však byli netrpěliví a nemilosrdní a pár minut po slíbeném začátku už se bouřlivým potleskem dožadovali odpálení hlavního koncertu. Zanedlouho se sálem rozezněly první tóny. Oproti velkým koncertům působila scéna v prostředí divadla „komorněji“, to však nezabránilo velkolepému zážitku. Prostředí menších klubů a divadlen navíc lépe koresponduje s absencí výrazných dechů. Dostalo se ale i na akustickou kytaru v rukou Tomiho Okrese nebo na bubnováni na cajon v podání Lukáše Pavlíka.

Michal Malátný při uvádění písně Adieu řekl, že mít kapelu znamená jednak polykat kilometry, jednak polykat alkohol. Ať už si před koncertem dali, nebo nedali nějaké randez-vous s Mademoiselle Cabernet, celý večer byl věnovaný hudbě. Frontman proto neplýtval slovy, a když už představoval písně (především při výměnách kytar, které byly kvůli technickým potížím nutné častěji, než bylo pravděpodobně zamýšleno), nezdržoval se u toho příliš dlouho. Fanoušci si tak mohli vychutnat maximum oblíbených písní. Dokonce zaznělo i Bylo, nebylo, na které se dlouho jen prášilo a na koncerty se dostalo, až když jej chuligáni v jedné internetové anketě odhlasovali jako nejoblíbenější píseň. Prostor byl však věnován i skladbám z posledního alba, přišlo tak kupříkladu „hlášení z hydrometeorologického ústavu“ (Venku je na nule), sál provoněl Tamaryšek, dostalo se také na Potkal jsem tě po letech, Není nám do pláče a s Majdou se Michal nechal pohltit jejich pojetím milostné písně (Propan s butanem). Kromě nového alba se hrály všechny další písně, které ke kapele patří „jako neděle a pondělí“ – zazněly všechny srdcové záležitosti od Punčocháčů, přes Kláru až po 1. signální. Právě ty nejvíce dokázaly, že jak kapela slibovala, nezmění se kvalita a charakter doposud tvořené hudby – nová sestava se ukázala v nejlepším světle, písně byly odehrány se stejnou silou jako dříve, což dokládají i nadšené reakce a hřmotný zpěv fanoušků. 

Nyní se kapela chystá na letní festivaly a my už jí můžeme jen přát štěstí, aby si nová sestava získala své publikum minimálně jako v Jičíně, kde i přes „komornější“ naladění vystoupení šla ze strany fanoušků obrovská podpora a energie. Snad si tedy opět najdou cestu do srdcí všech chuligánů.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Kateřina Hejnišová 3 fotografie v galerii

Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (1 / 3) Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (2 / 3) Klubové turné zakončilo v Jičíně, Chinaski se představili v nové sestavě (3 / 3)

autoři:text:     Kateřina Hejnišová



Další články s interpretem Chinaski

Český mejdan s Impulsem zažil noc plnou hvězd! Vyprodanou O2 arenu dobyly legendy jako nestárnoucí Olympic, Chinaski, Lucie Bílá s Čechomorem, 4 Tenoři, Olga Lounová i O5 a Radeček! Šťastná sedmička vykouzlila úsměv na tváři publiku ve vyprodané O2 areně a my byli při tom! Ano, správně, řeč je o oblíbeném Českém mejdanu s Impulsem, který svůj sedmý ročník rozjel opravdu ve velkém stylu. V takřka pětihodinovém programu se totiž vystřídala spousta výborných kapel a na své si přišlo publikum napříč žánry i generacemi. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky ovládne pražskou O2 Arénu! Fanoušci skvělé české popové, rockové, folkrockové i operní hudby už mohou střihat pomyslný metr. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se stále více blíží. Tak neváhejme a nenechme si tuto jedinečnou akci s tradicí v O2 Aréně v Praze ujít! Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se pomalu, ale jistě blíží! Říjnové noci bývají plné hvězd a přesně tak tomu bude i v O2 aréně v Praze. Proběhne tam totiž už sedmý ročník legendárního Českého mejdanu s Impulsem a o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Pekelně dobrá muzika na Pekelném ostrově ovládla západ Čech! K desátému výročí festivalu gratulovali Kissin’ Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Dymytry, Traktor i tisíce nadšených návštěvníků Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov oslavil desáté narozeniny ve velkém stylu. K výročí mu během dvou řádně nabitých festivalových dnů popřála německá hardrocková legenda Kissin’ Dynamite, špička české rockmetalové scény i tisíce nadšených fanoušků. Na DOTIKO a HIT reality stage to v rámci vyhlášeného open airu odpálilo 22 kapel a opět šlo o dokonalou jízdu. Pekelný ostrov 2023 se kvapem blíží! Gratulanty k jubilejnímu desátému ročníku budou Kissin´Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Harlej, Traktor i Dymytry Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov za necelé dva měsíce otevře své brány a věřte, bude to stát za to! Ke krásným desátým narozeninám mu popřeje špička české rockmetalové scény a dorazí i vzácný zahraniční host. Pekelný ostrov 2020 pokračuje ve velkém stylu a opět rozpálí celý Holýšov! Jeden z největších západočeských festivalů Pekelný ostrov odtajnil většinu účinkujících a hlásí brzké vyprodání. Léto, horké počasí a doba festivalů se pomalu, ale jistě blíží a s nimi samozřejmě i známý pekelně dobrý rockový open air Pekelný ostrov. A o tom, že i v letošním roce zažijeme to pravé rockové peklo, není pochyb! Přehrady fest příští rok opět zamíří k českým přehradám. O festival u vody je zájem za každého počasí Druhý ročník rodinného open airu Přehrady fest letos bodoval i přes nepřízeň počasí. Festival, jehož hlavní devizou je umístěný u vody, se tento rok opět konal na Slapech a Vranově a nově také přibyla lokalita Sečské přehrady v Pardubickém kraji.

Další události, novinky

V loňském roce založená kapela TOSH! nahrála debutové EP LOVE and LOYALTY, které bude součástí playlistu koncertů napříč republikou Kapela TOSH! vznikla v roce 2023 a koncertuje od léta 2023. Kluci se seskupili ve Střelských Hošticích a hrají hardcore s prvky melodického punku. Pearly Seconds odpálili zbrusu nový klip k songu Take Me Away a zvou na křest desky! Plzeňští alternative metaloví draci z Pearly Seconds nepřestávají ve své rozjeté jízdě. Po vydání nového alba s názvem The Swing a videoklipu k songu KIDZ rozšiřují sbírku o další velmi silný klip, tentokráte k pecce Take Me Away a zvou na křest desky! Jednoduše dávka bláznivé energie – to je nový song a klip “Barevný křídy“ hudebníka KOCOURU Tato čerstvá novinka má být první z řady jeho letos chystaných písní. Originální text a svéhlavě pojatý videoklip si kladou za cíl pobavit a rozhýbat boky posluchačů. Týpek, který je na větvi ze své úchvatné dívky - tak by se dalo v krátkosti popsat téma singlu Barevný křídy. Bára Zemanová se chystá zpět na podium. Ve svém novém singlu volá Mayday Nový singl zpěvačky Báry Zemanové. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. Michal Prokop si na Krásný Ztráty pozval Richarda Müllera, přijede i proslulý muzikant Ashley Slater známý z projektu Freak Power Michal Prokop, Krásný Ztráty a Richard Müller! Kapela Yaxetopeesche přichází s debutovým albem, které pokřtí první březnovou sobotu v plzeňském Andělovi Plzeňská kapela s nápaditým názvem Yaxetopeesche produkuje vlastní českou tvorbu s důrazem na energii v hudbě a na sdělení v textech plných inteligentního i neinteligentního humoru. Její hudba vychází z rocku s příměsí i jiných žánrů a to v podání velmi osobitých muzikantů, kteří svojí produkcí chtějí bavit sebe i ostatní. Hudbu tvoří zejména Jakub Sloup a texty Jiří Svítek.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz