ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Komunál a Enola Gay nadchli Dlažov 29. října 2018   (20:20)Byl podzimní podvečer a plakáty s nápisem Komunál Best of tour 2018 lemující klatovský okres už napovídaly, co tuhle sobotu v Bigbítové hospodě Dlažov proběhne! V pořadí na osmé zastávce Komunál Best of tour 2018 se o úvodní palbu postarala rock metalová skupina Enola Gay.

Komunál a Enola Gay nadchli Dlažov

Vlaďka Votrubová


Byl podzimní podvečer a plakáty s nápisem Komunál Best of tour 2018 lemující klatovský okres už napovídaly, co tuhle sobotu v Bigbítové hospodě Dlažov proběhne! Proto i náš plán na sobotní večer zněl jasně: „Komunál - směr Dlažov!“. A tak se také stalo... Společně s ostatními návštěvníky jsme procházeli výčepem i sálem, kde panovala skvělá nálada. Všichni jsme se navzájem vítali, povídali si a opět bylo znát, že Komunál fans jsou zkrátka jedna velká a úžasná rodina.

Vše bylo nachystáno, sál se pozvolna plnil a všichni už netrpělivě očekávali start večera. A bylo to tady! V pořadí na osmé zastávce Komunál Best of tour 2018 se o úvodní palbu postarala rock metalová skupina Enola Gay. Kluci se do toho hned od začátku pořádně opřeli a svou nadupanou muzikou s řízným zpěvem už od prvních tónů přilákali fanoušky pod pódium.

 

Byl podzimní podvečer a plakáty s nápisem …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Mladoboleslavská parta Enola Gay do nás nahrnula smršť svých chytlavých pecek jako:  Nesmíš to vzdát, Vzpomínka, Prachy, Démon války, Nasrat, Závist, Loutky... a publikum si spokojeně popařovalo a tleskalo. Nechyběly ani vypalovačky z nového EP jako Čas nevrátím nebo Hej šéfe. Kapela Enola Gay v čele s frontmanem Milanem Kratochvílem se s námi rozloučila songem Smlouva s ďáblem.

Mladoboleslavská parta Enola Gay do nás …
Proběhla rychlá úprava scény, světla potemněla a opona s logem Komunálu zahalila stage. V tu chvíli se snad všem návštěvníkům v sále zrychlil tep, těšení s nedočkavostí stoupalo a v tom to vypuklo. Opona zmizela, draci z Komunálu vlétli na pódium a začalo to pravé komunální tornádo. Už od úvodní skladby Beethowen byly ruce fanoušků nad hlavami a sborový zpěv se rozléhal Dlažovem.

A jak už bývá u Komunálu zvykem, ani tentokrát své fanoušky nešetřil. Ba naopak... Servíroval nám hit za hitem jako: Malíř, Černý koně, Stopy upocených těl, Maják, Pianista, Vlci v nás, Střílej zezadu, Peklo a další...
 

Proběhla rychlá úprava scény, světla potemněla …
Celá show byla podtržena světelnými efekty a vizuální projekcí. V nabitém playlistu nechyběla ani zbrusu nová pecka Zapalte nás, kterou kluci věnovali památce Vládi Šafránka. Skvělá dynamická muzika miláčků publika, neméně skvělý zpěv a neskutečné charisma frontmana Luboše Suchánka, nadšený dav ve varu a nekončící nálož hitů. To jsou koncerty Komunálu.

Celá show byla podtržena světelnými efekty a …
A i když jste tam ten večer sice tak trochu pracovně, máte zkrátka chuť odložit foťák a zařádit si společně s Komunálem a s Komunál fans. Ten, kdo chodí na koncerty tohoto chlumeckého fenoménu ví, o čem mluvíme... Večer v Bigbítové hospodě pokračoval ve strhujícím tempu a rozjaření fanoušci zpívali, skákali a pařili v rytmu songů: Špinavý ráno, Hrobník a smrt, Strom, U nás na návsi...

A i když jste tam ten večer sice tak trochu …
Bouřlivý potlesk provázel celý koncert a turné Best of tour 2018 v Dlažově neskutečně rychle ubíhalo. Ale bohužel i ten nejvydařenější večer musí mít svůj konec. V závěru zazněla pecka Kříže v poli. Nadšení fanoušci však nechtěli pustit Komunál z pódia a bouřlivým potleskem si vyžádali přídavky. Kluci je samozřejmě nezklamali a hity 11 hodin do útoku, Tulák a král, Volnej pád a Až mě ráno povedou zakončily rock metalovou jízdu v Dlažově.


 

Bouřlivý potlesk provázel celý koncert a turné …
Velké poděkování za tento úžasný večer patří především kapelám Komunál a Enola Gay, pořadatelům akce a samozřejmě také návštěvníkům za vynikající atmosféru !!!

Velké poděkování za tento úžasný večer patří …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Vlaďka Votrubová 51 fotografií v galerii



Pavel Macán 49 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další články s interprety Enola Gay, Komunál

Legendární festival na jihu Čech, Footfest, se vrací! Vítej Footfeste zpět! Víkend hudby, tance a radosti se vrací do Želče u Tábora. Doprovodný program pro děti a fotbalový turnaj nebude chybět v programu. Komunál a Alžběta odpálili společné turné, jaksepatří – s nadšenou a zaplněnou plzeňskou Šeříkovkou! Pátek 3. 11. se stal svátkem pro všechny fanoušky poctivé rockmetalové muziky. Své společné podzimní turné tam totiž odstartovaly dnes už legendární skupiny Komunál a Alžběta a o tom, že půjde o řádně užitý večer už předem nikdo nepochyboval. Komunál a Alžběta odstartují své společné podzimní turné v Šeříkovce Plzeň! Komunál a Alžběta spojují síly a vyráží na společné turné. Odstartují ho v oblíbené Šeříkovce Plzeň. Rok se s rokem sešel a chlumečtí sympaťáci z Komunálu se opět vrací na místo činu - na prkna plzeňské Šeříkovky. Tentokráte to s ním v dnes už legendárním sálu rozjede známá rockmetalová stálice - Alžběta a o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Rockový Mini Fest v Hořovicích podpořila početná návštěva Společenský dům v Hořovicích, potažmo přilehlá zahrada v těsné blízkosti tohoto kulturního centra, se stala dějištěm vydařené akce s názvem Rockový Mini Fest. Název malého festivalu trošku ubírá na výrazném line-upu, v němž se představily republikově uznávané kapely Komunál a Traktor se zavedenou rozjezdovkou - příbramskou skupinou Eviwatt. Do upraveného areálu si našly v pátek 25.8.2023 cestu stovky fanoušků, kteří vytvořili skvělou koncertní atmosféru každé jednotlivé formaci. Velkou hudební událost skrývá nenápadný název Mini Rock Fest Hořovice Centrum kulturního dění ve Společenském domě Hořovice se v létě tradičně přesouvá na přilehlou zahradu. Právě tam budou v pátek 25.8.2023 směřovat kroky stovek fanoušků dobré muziky a koncertních zážitků. Na prostorné stage tu zahrají hned tři formace – příbramský Eviwatt, republikově uznávaný Komunál a vyhlášený hardrockový Traktor. Brány se pro nedočkavé otevřou v 17:00, start úvodní kapely je ohlášený na 18:00 hodin. Chodrockfest 2023 plný českých, moravských a slovenských hvězd ovládl Domažlice! Čas plyne jako voda a léto se nám rázem přehouplo do své druhé poloviny. Příznivci skvělé muziky a zábavy nejen ze západních Čech však nesmutnili, neboť právě to je čas na známý multižánrový plážový festival Chodrockfest. Multižánrový Rockfest Dačice se do kronik zapsal úspěšným sedmnáctým ročníkem Areál u Zámeckého parku ve městě Dačice se stal o víkendu 28. a 29.7.2023 centrem fanoušků dobré muziky a festivalové atmosféry. Na dvoudenní, výběrově obsazené akci, se vystřídalo 16 kapel a formací ze všech koutů naší vlasti, jejichž produkci si nenechaly ujít stovky natěšených fans. Každá skupina tu měla hodinový prostor, který muzikanti dokázali využívat do poslední vteřiny. Mlha, ohně a kvalitní zvuk pak dodávaly kulisy festivalu, o němž se bude jistě dosti dlouho mluvit.

Další články žánrů Metal, Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz