ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback 6. listopadu 2017   (10:09)Přinášíme vám rozhovor s talentovanou zpěvačkou Monikou Bagárovou o novém albu i dosavadní tvorbě.

Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback

Petra Mrázková

Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (1 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (2 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (3 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (4 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (5 / 5)

Patří mezi nejtalentovanější zpěvačky u nás, do podvědomí široké veřejnosti se dostala díky televizní pěvecké soutěži, charakterizuje ji především výjimečný sametový hlas a hudební vyzrálost, debutovala v roce 2011 albem Shining. Ano, řeč je samozřejmě o Monice Bagárové.

Monikou jsme se sešly ve velmi příjemném prostředí kavárny Lucerna, kde jsme měli možnost položit Monice několik otázek a představit tak čtenářům MusicGate novinky, které svým fanouškům přichystala. V rozhovoru poodhalíme i zákulisí natáčení nové desky Flashback a samozřejmě jsme se dotkli i témata Superstar. Monika působila velmi mile a skromně a i přes její mládí bylo znát, že má v hlavě všechno srovnané, své práci rozumí a přistupuje k ní s pokorou – zkrátka žije hudbou. Rozhodně to není prototyp interpreta uměle vytvořeného televizní soutěží, Monika jde cestou, která je jejímu srdci nejbližší. Bylo znát, že i přes raketový start kariéry zůstává stále nohama na zemi a hlavně sama sebou. 

Patří mezi nejtalentovanější zpěvačky u nás, …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Od vydání debutového alba Shining (2011) uběhlo mnoho let, poté jsi se věnovala vydávání singlů, videoklipů. Kdy přišel impulz vydat opět plnohodnotné album?

Oslovilo mě vydavatelství, chtěla jsem zaznamenat a vydat jak covery, tak i své písně. Trvalo to nějakou dobu, ale myslím, že na tom nezáleží. Důležité je, že to vyjde a že je s tím interpret spokojený.  

Jak byly vybírány písně, které se na albu objeví?

Jsou to písně mému srdci nejbližší. Napovídá tomu i název alba – Flashback. Flashback proto, že to jsou skladby, které mě ovlivnily za celou dobu, co dělám hudbu.  

Od dob pěvecké soutěže Superstar už uplynula také pěkná doba, zúčastnila jsi se v roce 2009, od té doby jsi zažila mnoho událostí, ocenění, cest, zážitků. Najdeš v tomto období jednu dvě události, které tvou tvorbu zásadně ovlivnily, nebo posunuly? 

Určitě natáčení v Americe, kde vzniklo mnoho písniček. Jedna z nich už vyšla – Little Piece of Heaven. Byla natáčena s americkou produkcí pro japonské vydavatelství s kterým spolupracuji. Deska směřuje spíše k tomu, co mám od malička ráda, ale samozřejmě že jsem se inspirovala modernějšími zvuky.

Jazz, soul, r'n'b – tyto styly jsou ti nejblíže, přesto to není klasická cesta dívky, která absolvuje pěveckou soutěž typu Superstar, předpokládala bych spíš popovou dráhu. Čím to je? Chceš se lišit, nebo jdeš prostě za tím, co je ti nejblíže bez ohledu na to, co se očekává?

Je to o tom, co cítím. Tuto hudbu miluji. Začínala jsem v devíti letech s jazzovou kapelou, kde hraje můj tatínek na bicí. Nedělám hudbu tak, že bych si řekla „aha, tak teď je moderní rock, tak bych ho měla dělat.“ Dělám vždy to, co cítím, jsem sama sebou a nesnažím se přemýšlet podle doby. 

Oproti debutovému Shining se na albu Flashback objeví více písní zpívaných v angličtině. Stala se ti angličtina bližší?  

Mě byla angličtina vždycky bližší, protože je to podle mě zpěvnější jazyk, ale samozřejmě chápu, že lidé chtějí rozumět tomu, o čem zpívám a co jim chci svojí hudbou říct. Na příští rok plánuji už české písničky – ve stylu který miluju a který cítím celý život. Začínám vnitřne dozrávat do potřeby sama tvořit a vyjadřovat se právě v češtině.

Jazz, soul, r'n'b – tyto styly jsou ti …
Máš na svém kontě pěknou řádku velmi povedených duetů. Robert Opatovský, Ben Christovao, Igor Kmeťo... Jako poslední bych zmínila píseň Neriešme, kde spolupracujete se slovenským rapperem, který si říká Ego. Jak takové spolupráce vznikají? A co musí nabídka splňovat, abyste řekla „jdu do toho“?

Tak u Ega bylo jasné hned, že do toho půjdu, protože ho považuji za jednoho z nejlepších rapperů a je mi strašně sympatický i jako člověk. A u této spolupráce všechno skvěle sedlo – i písnička i celá produkce, takže jsem do toho strašně ráda šla. A stále s písničkou koncertujeme, naposledy jsme vystoupili na Vodafone YOU festivalu a teď se chystáme i na Slovensko. Všechny ty spolupráce například i s Igorem Kmetěm a Robem Opatovským vznikaly na přátelské bázi – sedli jsme si jako lidi, a to je podle mě velmi důležité, protože jakmile si interpreti nesednou, nemůžou spolu tvořit. Pro mě to byla skvělá zkušenost a i výsledek je parádní. 

Kde album Flashback vznikalo?

Natáčeli jsme v Brně – ve městě, kde žiju. Pomáhal mi jak přítel, tak i tatínek, který dělal mix a aranže, samozřejmě ve spolupráci s různými přáteli muzikanty. Měli jsme například hosta z Maďarska, který nám nahrál kytaru do skladby Just Friends. Skladbu The Jury´s Out jsem nazpívala s švédskym autorem a producentem ve Stockholmu.

Vydání alba je tedy na spadnutí, bude následovat tour?

Tour chystáme na jaře, fanoušci se vše včas dozví na mém Facebooku a Instagramu.


Videoklipy, které natáčíš a vydáváš - to je prostě pastva pro oči. Máš už svou oblíbenou produkci nebo co dílo, to experiment?

Nemám problém experimentovat a zkoušet nové věci. Vždy si ale vybírám lidi u kterých vidím výsledky – třeba videoklipy na Youtube – a vidím, že výsledek je profi.

 

V roce 2018 se vrací na televizní obrazovky další ročník pěvecké soutěže Superstar. Kdyby jsi byla opět Monikou před mnoha lety, půjdeš do toho znovu?

Určitě bych do toho šla, protože to bylo krásný období. Hodně mi to změnilo život.

A co bys vzkázala mladým lidem, kteří váhají, zda se na castingy přihlásit?

Neboj se a jdi. Ale nezapomeň na zdravej rozum. A dobrý je i názor někoho jiného, aby to neskončilo hvězdou pěchotou. :) Ale rozhodně bych se nebála a šla do toho. Nejdůležitější je zůstat sama sebou.


FOTO PRO RADOST


Petra Mrázková 5 fotografií v galerii

Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (1 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (2 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (3 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (4 / 5) Monika Bagárová přichází s novým albem Flashback (5 / 5)

autoři:text:     Lenka Hlavičková
foto:     Michal Petrík photography



Další články s interpretem Monika Bagárová

Další články žánrů Jazz, R&B, Soul

Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT Čeští RnB zpěváci představují společný duet plný emocí. Singl doprovází něžný videoklip Čeští RnB zpěváci mají společný duet! La Banda de Contenedor - Dirty culture room Podle Bandzone je La Banda lo-fi dance music z Hrobu, dle rozhovorů pro Headliner z pera Marka Reinoha se zase jedná o ústecko-teplickou bandu hrající „melodický elektropop říznutý punkem a psychedelií postavený na afro-kubánských rytmech a funkové base“. Nadějná písničkářka NIKA vystoupila na Slezskoostravském Hradě jako hudební naděje MS kraje NIKA na akci pořádané Barrák music hrad 2023 OAMF Přeštěnice 2023 Jihočeský přátelský a rodinný festival odstartoval prázdninovou festivalovou sezónu 2023. Ve dvou dnech na přelomu června a července se na 3 pódiích představilo spousta kapel, interpretů, cirkusoví umělci a stand-up komici. OAMF Přeštěnice 2023 je synonymem pro pohodu, dva dny plné muziky a spoustu festivalových zážitků Váš zájem je opravdu nekonečený a tak pro vás máme poslední 2 celofestivalové vstupenky na OAMF Přeštěnice 2023 v naší soutěži. OAMF Přeštěnice 2023 přináší rodinnou a přátelskou atmosféru, dva dny plné muziky, festivalové zážitky i fun zónu Opravdu nemáte dost? Máme pro vás ještě další 2 celofestivalové vstupenky na OAMF Přeštěnice 2023 v naší soutěži.

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz