ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Monstrum ožilo v Plzni aneb Frankenstein RockOpery Praha ovládl KD Šeříkovou! Hostem večera byla skupina Interitus 2. února 2020   (18:48)Dozněly poslední tóny přídavku dechberoucího představení RockOpery Praha a neutuchající bouřlivý potlesk zněl Plzní. Sál zaplněného KD Šeříková se pozvolna rozcházel a z úsměvů ve tváři, které sálaly z tváří fanoušků i umělců, se dalo vyčíst, že se na tento večer bude dlouho vzpomínat. Ale jaké vlastně bylo unikátní koncertní provedení představení Frankenstein RockOpery Praha s hostem skupinou Interitus?

Monstrum ožilo v Plzni aneb Frankenstein RockOpery Praha ovládl KD Šeříkovou! Hostem večera byla skupina Interitus

Vlaďka Votrubová


Dozněly poslední tóny přídavku dechberoucího představení RockOpery Praha a neutuchající bouřlivý potlesk zněl Plzní. Sál zaplněného KD Šeříková se pozvolna rozcházel a z úsměvů ve tváři, které sálaly z tváří fanoušků i umělců, se dalo vyčíst, že se na tento večer bude dlouho vzpomínat. Ale jaké vlastně bylo unikátní koncertní provedení představení Frankenstein RockOpery Praha s hostem skupinou Interitus? Vezměme to všechno pěkně popořádku...
 
Byl páteční podvečer a srdce všech rockerů nejen z Plzně bila na poplach. Do západočeské rockové metropole totiž po roce zavítala legendární RockOpera Praha s koncertní podobou hororové rockové opery Frankenstein a s hostem plzeňskou skupinou Interitus. Co všechno na nás čeká? Jaké představení Frankenstein v koncertní úpravě a v prostorách KD Šeříkové bude? Jaká překvapení si pro nás RockOpera Praha i Interitus přichystali? Takové otázky si v duchu kladli fanoušci zaplňující sál i přilehlé přísálí a odpovědí se brzy dočkali...

Dozněly poslední tóny přídavku dechberoucího …

FOTO PRO RADOST
Kytarové, basové i houslové struny byly nabroušeny, světla se zvukem vyladěna... No zkrátka vše bylo nachystáno a všichni už netrpělivě očekávali start večera. A bylo to tady... Sál potemněl, publikum se nahrnulo pod pódium a dozněly poslední tóny úvodního intra. Plzeňští ďáblové Interitus naskočili na pódium a v tu chvíli vypuklo pravé symphony metalové tornádo. Interitus na nic nečekal. Ba naopak se do toho hned od začátku pořádně opřel a hrnul do nás jednu vypalovačku za druhou. „Šeříkovkou“ zněly známé pecky jako: In my hands, Close my eyes, Ikarova nevěsta, The Darkest Clouds... i nadupané novinky z připravované desky jako Duch, Dark nebo Podzim.
 
Podmanivá muzika plná pořádně nabroušených kytarových tónů, symfonické prvky houslí a flétny, krásný osobitý hlas zpěvačky Julie Keglerové, řízný vokál, který rozezněl Ioannes a kotel spokojeně pařících fanoušků. Tak by se dal popsat koncert skupiny Interitus, která měla pro fans tento večer přichystáno hned několik překvapení.

Kytarové, basové i houslové struny byly …
Prvním z nich byl vzácný host a to „mistr houslového smyčce“ Adam Pakosta, který to s kapelou na pódiu rozjel po dlouhé době. A o tom, že jim tohle spojení pořád skvěle klape, nebylo pochyb! Druhým velkým překvapením bylo oznámení, že je tento koncert na neurčitou dobu posledním vystoupením se zpěvačkou Julií Keglerovou, protože se teď bude věnovat úplně jiné dráze... A to mateřské. Spokojení fanoušci odměnili Interitus hlasitým potleskem a to už se všichni chystali na zlatý hřeb večera... na vystoupení pražské RockOpery.

 

Prvním z nich byl vzácný host a to „mistr …
Světla pohasla a nedočkavé publikum se nahrnulo pod pódium. Napětí se zvědavostí a těšením v sále by se v tu chvíli dalo krájet. Srdce bušila na poplach, tep se zrychloval... A v tom to vypuklo! Světla rozzářila stage a na pódium vlétla kapela RockOpery společně se zakladateli RockOpery a tvůrci představení Frankenstein -  Pavlou Forest a Milanem Steigerwaldem. Milan Steigerwald se přivítal s návštěvníky a uvedl představení Frankenstein. A pak odstartovala velkolepá show. Na scéně se objevily tanečnice, při jejichž ohebnosti a pružnosti se tajil dech, pořádně „nabušená“ rocková muzika zahřměla Plzní a hororová rocková opera začala nabírat na obrátkách.

Světla pohasla a nedočkavé publikum se …
Od té chvíle začala „rocková pastva“ pro oči, uši i srdce. Poutavý příběh, vynikající pěvecké, herecké i instrumentální výkony, dechberoucí choreografie talentovaných tanečníků v režii Iriny Andreevy, pódiová akrobacie, světelné efekty, krásné kostýmy i líčení, nespoutaná show s neskutečným přívalem energie, vtažení do děje a unešení fanoušci...

Od té chvíle začala „rocková pastva“ pro oči, …
Tak by se v kostce a bez přehánění dala vystihnout atmosféra představení Frankensteina v Plzni, kterou mělo společně s publikem „na kontě“ hvězdné obsazení RockOpery: Viktor Dyk, Honza Tláskal, Žántí, Pavla Forest, Petr Opava, Magdaléna Tempírová, Helena Kubelková, dav vždy rozveselující Salvi Salvatore, Tereza Georgievová, Matěj Kohout, Rocková akademie pod vedením Michaely Květenské a mnoho dalších...

Tak by se v kostce a bez přehánění dala …
Jedné z hlavních rolí - Frankensteina se místo nemocného Jana Toužimského skvěle ujal Honza Tláskal. RockOpera Praha pokračovala ve své strhující show a publikum s rozzářenýma očima napjatě sledovalo a dosyta si vychutnávalo každý moment této rockové opery.

Jedné z hlavních rolí - Frankensteina se místo …
Večer stále více gradoval a přestože si to nikdo v KD Šeříková nepřál, náhle se nám přiblížil závěr koncertu. Nadšení fanoušci nechtěli pustit RockOperu Praha z pódia a neutuchajícím bouřlivým potleskem se dožadovali přídavku. RockOpera Praha plzeňské publikum samozřejmě nezklamala a na úplný závěr se s ním rozloučila songem Pláč, který vystřihla Žántí společně s Pavlou Forest.
 
Velké poděkování za tento nádherný večer s neopakovatelnou atmosférou patří především RockOpeře Praha, skupině Interitus, návštěvníkům a samozřejmě také pořadatelům akce !!!

Večer stále více gradoval a přestože si to …
A my už se teď těšíme na další vystoupení RockOpery Praha, ať už tím máme na mysli představení na její domácí scéně v Praze, další zastávku koncertního turné k rockové opeře Frankenstein nebo zase po roce v Plzni.

A my už se teď těšíme na další vystoupení …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Pavel Macán 60 fotografií v galerii



Vlaďka Votrubová 57 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články s interprety Interitus, RockOpera Praha

Gothic rocková smršť hitů XIII. století odzbrojila plzeňskou Šeříkovku! Hostem večera byl oblíbený Interitus První říjnový pátek se v plzeňské Šeříkovce nesl na vlnách výborné gothic rock symphony metalové muziky. Večer ve společnosti legendárního XIII. století s hostem – skupinou Interitus si v srdci Západních Čech nenechalo ujít početné publikum včetně nás. XIII. století a Interitus ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Vyhlášený sál KD Šeříkovka Plzeň startuje svou podzimní sezónu a o pořádnou nálož skvělé muziky opět nebude nouze. Páteční večer 6. 10. bude patřit legendárnímu XIII. století a skupině Interitus. Maria Madonna aneb příběh, který uchvátil publikum RockOpery Praha! Nastal čtvrteční večer a krásné prostory RockOpery Praha ožily dalším výjimečným představením. Ano, ano, řeč je o jedné z nejnovějších nastudovaných rockových oper - o Marii Madonně. Maria Madonna aneb příběh, který začal nové dějiny lidstva, rozezní RockOperu Praha! RockOpera Praha neusíná na vavřínech a rozšiřuje repertoár svých osvědčených, oblíbených a hojně vyhledávaných rockových oper o další „kousky“. Jedním z novějších nastudovaných je i představení Maria Madonna. A o tom, že půjde o nezapomenutelný zážitek, který bude pravým pohlazením po rockové duši i pořádným energickým nářezem, už předem není pochyb! Frankenstein udeří v Plzni aneb RockOpera Praha po roce opět na prknech KD Šeříkové! Hostem večera bude symphony metalový Interitus Ro(c)k se s ro(c)kem sešel a legendární RockOpera Praha se opět vrací na místo činu. Takže pokud chcete zažít poslední lednový den s úžasnou muzikou, vynikajícími hlasy, dechberoucí show a špetkou hororového napětí, máme pro vás tip, který se neodmítá! První zastávka Vymítač Tour RockOpery Praha a Interitus nadchli Plzeň První únorový den se v KD Šeříková v Plzni nesl ve znamení rock metalové nálože RockOpery Praha a skupiny Interitus Soutěž o volňásky na RockOperu Praha a Interitus v rámci Vymítač tour do KD Šeříková Plzeň! Rockeři, rockerky, metalisté a metalistky, máme tu pro vás soutěž o lupeny do plzeňské KD Šeříková na RockOperu Praha v rámci Vymítač Tour a na Interitus.

Další články žánrů Metal, Rock

Kluboofka TV vypustí deset klipů skupiny Argos. Níže trocha povídání o kapele samotné z loňského koncertu v Čerčanech Narozeninový koncert KLUBOOFKA TV, 4.11.2023, Čerčanská Beseda, Čerčany – část první: ARGOS Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.

Další recenze

Kluboofka TV vypustí deset klipů skupiny Argos. Níže trocha povídání o kapele samotné z loňského koncertu v Čerčanech Narozeninový koncert KLUBOOFKA TV, 4.11.2023, Čerčanská Beseda, Čerčany – část první: ARGOS V loňském roce založená kapela TOSH! nahrála debutové EP LOVE and LOYALTY, které bude součástí playlistu koncertů napříč republikou Kapela TOSH! vznikla v roce 2023 a koncertuje od léta 2023. Kluci se seskupili ve Střelských Hošticích a hrají hardcore s prvky melodického punku. Legendární rocková kapela Lord vydala úplně nový videoklip! A je to pecka! Nový klip je k písni "Vlčí sonet" z jejich desky 1000 poschodí. Natáčení probíhalo nejen v interiérech studia ExAvik, ale především v drsných zimních exteriérech podhůří Šumavy, takže atmosféra klipu je opravdu dokonalá. Ska punkrocková smečka Sticx se hlásí o slovo s novou deskou s názvem Stejnej jako my! „Najde se tu ještě někdo, někdo stejnej, stejnej jako my?“, ptali se známí západočeští bouřliváci Sticx a aby dostali odpověď, vpustili do světa nové album s příznačným názvem Stejnej jako my. A my se rozhodli nahlédnout tomuto CD „pod pokličku“. Každý máme něco svého – nové album kapely Don’t Panic Po necelých šesti letech přinášíme fanouškům nové album s názvem Každý máme něco svého. Z jedenácti nahraných skladeb včetně intra si vybere každý - jsou na něm věci pomalejší, ale i songy v rychlejším tempu, které si od nás na každém představení hlasitě žádáte. Při poslechu na hudebních platformách či na koncertech si tak s námi můžete užít to nejlepší, co jsme si pro vás na této placce připravili. Budeme rádi za každé sledování a sdílení naši hudby... A hlavně se na vás těšíme při živých vystoupeních! LUNATIC GODS – Vresovrenie /2023/ Black Hornet Productions Recenze alba „Vresovrenie„ slovenských folklore black metallers LUNATIC GODS od našeho redaktora Jirky Vacka. Molotov party nás v novém klipu vezmou do devadesátek 12.12.2023 spatřil světlo nový klip kapely Molotov party k písničce Černý oči, který se svým dějem vrací do let devadesátých. Pojďme se i my nyní podívat spolu s kapelou na to jak to tehdy vypadalo.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz