ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Mydy Rabycad roztančili plánskou sokolovnu 29. října 2017   (13:40)28. říjen 2017, sokolovna Planá nad Lužnicí

Mydy Rabycad roztančili plánskou sokolovnu

Petr Skalník


Ačkoliv je tato breakbeatová kapela na scéně už od roku 1997, tak jsem ji pořádně zaregistrovala až na letošním Foot festu a naprosto mě tam uchvátila zpěvačka Marka Rybin, která by mohla fungovat jako energetická baterie pro Václavák. Do sokolovny jsem šla s velkým očekáváním, které se naplnilo.
Koncert kapely Skyline odstartovala ve 20 : 20 sama Marka s písní Dream, ke které se na pódiu přidal i MC Jacob. Oba zpěváci se na pódiu buď střídali nebo zpívali společně. Právě při první sólové písni mužského hlasu se Marka přidala do davu a tančila s fanoušky. Když se odpojila od lidí a šla čekat vedle pódia, až přijde řada na její hlas, tak rozhodně nestála v klidu, ale užívala si to sama jako o život. Nemysleme si, že MC Jacob nechal svojí kolegyni zpěvačku samotnou v rozhýbávání lidí v sále, on sám byl s fanoušky ve velkém kontaktu a to hlavně při písni Irie, která v sobě má prvky reggae. Skyline jsou zajímaví hlavně originalitou v každém songu, díky níž byl celý jejich koncert svěží a plný energie.

Ačkoliv je tato breakbeatová kapela na scéně …

FOTO PRO RADOST
Poslední oficiální písní byla Rave, která jako jedna z mnoha prokázala, jak jsou Marka a MC Jacob sehraní a hudba je opravdu baví! Nakonec se nechali od fanoušků přemluvit ještě ke dvěma přídavkům a svůj koncert zakončili více než uspokojivě. Kapela se ještě chvíli toulala mezi lidmi v sále, povídala si s fanoušky a fotila se s nimi.  Povedlo se mi odchytit MC Jacoba a poprosit o rychlé vyjádření k jejich dnešnímu koncertu: „Nejsme zvyklí hrát v sálech v osm hodin večer, ale lidi se dostavili a byli bezva.“ Sečteno, podtrženo dojmy ze Skyline jsou více než pozitivní, ať už se jedná o hudební kvalitu nebo o kontakt s fanoušky či naprostou přirozenost lidí z kapely.

Poslední oficiální písní byla Rave, která jako …
Druhá kapela Mydy Rabycad byli překvapiví hlavně díky své image s nádechem osmdesátých let a výrazným leskem, ale i jejich hudební nadílka pro návštěvníky Sokolovny byla velmi osvěžující, protože zpěvačka Žofie Dařbujánová dokázala zaujmout, potěšit a rozhýbat fanoušky i po výkonech při skupině Skyline. Svěží tóny electro-swingu ještě lépe zněly při sólu na saxofon od Mikuláše Pejchy. Žofie při zpívání používala výrazné grimasy, které vyjadřovali její pocity k songům. Celá kapela se o svém stylu hudby vyjadřuje jako o „Glamtronicu“, což je eletro-pop s kapkou retra. Už od začátku druhé poloviny akce jsem neslyšela jen zpěv zpěvačky ale také zpěv celého toho obrovského davu pod podiem.
Tak jako Skyline i kapela Mydy Rabycad měla velký kontakt s davem. Přesně tak jak to má být a jak by to mělo dělat všechny kapely na zeměkouli. Žofie kromě toho, že nechávala fanoušky zpívat sní je i učila. Ano, čtete správně. Zpěvačka je například učila svůj známý pokřik při přípitku: „Ahůůj!“. Líbilo se mi, jak se snažila se co nejvíce s davem skamarádit a sblížit. Respekt paní zpěvačce!  

Druhá kapela Mydy Rabycad byli překvapiví …
Z mého pohledu se i vystoupení této kapely na 100% vydařilo a já jí mohu dát palec nahoru, protože tato akce je nezapomenutelný zážitek nejen tedy pro mne, ale i pro většinu sálu, ze kterého sršela energie stejně jako z obou kapel. Děkuju moc za pozvání na akci a možnost se zúčastnit. Zase někdy, ahoj! 

Z mého pohledu se i vystoupení této …

FOTO PRO RADOST


Petr Skalník 82 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká, Anežka Mostecká
foto:     Petr Skalník



Další články s interprety Mydy Rabycad, Skyline

Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Osmnáctý ročník putovního hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově uzavře svoji letošní pouť na Bezdězu. Putovní hudebně kulturní festival HRADY.CZ zavítal do Švihova! Kralovaly mu skupiny Kabát, Wanastowi Vjecy, Kryštof i Mirai Co spojuje jedny z nejkrásnějších českých a moravských památek, léto, skvělou muziku napříč žánry a zábavu? Přece známý, pohodový a velmi oblíbený putovní festival Hrady.CZ, který v rámci svých osmi zastávek nevynechal ani západ Čech - a to konkrétně Vodní hrad Švihov na Klatovsku. Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Na hradní tour dále vystoupí No Name, Wanastowi Vjecy či Anna K. a další kapely a interpreti. Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi. Poslední ročník multižánrového festivalu v Želči u Tábora je již za námi. Uskutečnil se třetí víkend v červenci a line-up byl opravdu našlápnutý. Gaia Mesiah, Krucipüsk nebo RedZed rozbouřili Rockový Slunovrat Ve dnech 13. a 14. srpna proběhl 14. ročník festivalu Rockový Slunovrat. Ten se letos kvůli pandemii covidu-19 konal ve výrazně menším měřítku, než na co byli návštěvníci v posledních letech zvyklí. Na atraktivitě to neubralo, výrazně menší areál a jen jedno pódium umocnilo skoro až rodinnou atmosféru akce. Víc jak tisíc návštěvníků si užilo neskutečně rozmanitý žánrový rozptyl vystupujících interpretů. Mydy Rabycad: Jsme strašní megalomani, aneb máte se na co těšit Tato mladá, úspěšná a velice osobitá kapela vydala na konci října novou desku s názvem Numbers. V čem je deska jiná a co fanoušky čeká na křtu ve Forum Karlín 22. 11. 2019? Mydy Rabycad: S novou deskou jsme se vyblbli a dali jí péči „Buďte ostražití, mějte se na pozoru a sledujte nás.“, to vzkazuje kapela Mydy Rabycad svým fanouškům. O kapele, o začátcích, o plánech do budoucna, o nové desce, to a mnohem více nám na sebe skupina prozradila.

Další články žánrů Elektronická hudba, Jazz, Pop, Trance

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz