ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

O turné Traktoru - Prach a vzduch tour 2017 - naplno a nahlas! 8. prosince 2017   (21:52)Traktor Prach a vzduch tour 2017, jedenáct koncertů po celé ČR, hosté turné Booters a Forrest Jump


Traktor naplno a nahlas…tak by se dalo pojmenovat turné Traktoru nesoucí název Prach a vzduch tour 2017. A proč právě naplno a nahlas!? Nejen tím, že kapela šla do každého vystoupení naplno, jak je u ní zvykem a na pódiu nechala vše, ale také z důvodu, že naplňovala jeden sál za druhým . A nahlas vystihuje její plný, ostře nabroušený zvuk a špičkové efekty , ale zároveň i skutečnost, že o sobě dala hodně výrazně slyšet. A to jak mezi skalními fanoušky, tak i mezi ostatními návštěvníky jejich velkolepého podzimního turné Prach a vzduch  tour 2017. Šňůra měla celkem jedenáct zastávek po celé ČR a jsme velmi rádi, že jsme měli možnost Prach a vzduch tourTraktorem absolvovat a přinášet Vám fotoreportáže z jejich koncertů. Turné odstartovalo 20. 10. v Mostě. Dále Traktor zastavil v Kovářově, v Brně, v Liberci, v Pardubicích, v Jindřichově Hradci, ve Velkém Meziříčí, v Ostravě, v Prostějově, v Holýšově. Poslední koncert proběhl 23. 11. v Praze. Traktor doslova válcoval sály, které byly na všech koncertech naplněné k prasknutí.  V ostravské Bonver aréně, kde Traktor obdržel Zlatou desku za album Tmel, se sešel úžasný počet 2 300 lidí (z tohoto koncertu skupina připravuje DVD, které by mělo vyjít v únoru 2018). 

Traktor naplno a nahlas…tak by se dalo …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
A jaké pocity má Traktor ze svého Prach a vzduch tour 2017? Nejen tuhle otázku nám pro Vás, naši milí čtenáři, exkluzivně zodpověděl frontman kapely Martin Kapek po skončení koncertu v Praze.
 
 

A jaké pocity má Traktor ze svého Prach a …
Ahoj Martine, ty a kluci máte za sebou poslední koncert svého velkolepého Prach a vzduch tour. Rádi bychom se Tě zeptali na pár otázek.
 
V květnu na Vašem festivalu Traktor Open Air jsme si povídali o plánovaném turné Prach a vzduch tour. Kdy a jak se zrodil nápad fanoušky tak žádané turné uspořádat?

Řekli jsme si, že uděláme opravdu pořádné turné ve větších městech nebo na dobrých místech. Nepojedeme 22 koncertů, ale uděláme jich třeba 11 a právě proto vzniklo Prach a vzduch tour , což je úryvek z naší písničky… je to, že z lidí zůstane jen prach a vzduch. Jsem šíleně rád, že ve všech městech lidé zaplnili sály. Bylo to famózní. Prostě já nemám co na to říct, bylo to úžasné, jako to dnes bylo v Praze, kde jsme uzavřeli turné a bylo to skvělé. Mým vrcholem byla Ostrava, kde bylo 2300 lidí. To byla hala, kde jsme posílili zvuk i pyrotechniku, a to bylo úplně super.

Ahoj Martine, ty a kluci máte za sebou …
Ale každý koncert, třeba i ten, který děláme v klubu, pro mne hodně znamená. V klubu je to zase takové „ kontaktnější“ a komornější, a za to jsem rád.

Prach a vzduch tour bylo pro Vás i Váš tým jistě náročné. Často jste měli i dvě, nebo tři vystoupení po sobě ve větších vzdálenostech. Stíhali technici scénu tak rychle přemístit, nebo jste měli dvě scény?

Měli jsme kolikrát dvě až tři vystoupení … Stíhali jsme to. Na jednu stranu, když už vyjede tak velká technika, tak to prostě dává. A také jsme to dělali kvůli rodinám, protože mít rozcáraný koncert každý víkend jedenáctkrát, když to přeženu, tak to je špatné. Takže jsme to dali vlastně do 4 týdnů a chceme za A) odpočívat a za B) tvořit . My vše máme v kapele naplánováno . My teď už vlastně víme, co budeme dělat nejen v prosinci, v lednu a v únoru, ale máme zaplněný celý příští rok. Neznamená to, že když nehrajeme před lidmi, tak že Traktor není. Protože chceme dělat desku, chceme si na to dát hodně času a nechceme to uspěchat. Cítíme tu zodpovědnost vůči fanouškům.
 
Celé turné bylo umocněno nádhernou videoprojekcí. Jak vznikaly náměty
na obrazovce k jednotlivým skladbám?


To je dílem velké práce našeho managera a bubeníka Pavla Balka, ale hlavně Cyrila Širokého, což je velice šikovný kluk, který spolupracuje například i s Dymytry, Kryštofem a se spoustou dalších kapel. Je to mladý kluk, který má prostě šťávu, a to nejde jen o videoprojekci, kterou jsem po pravdě ani pořádně neviděl (smích). Uvidím ji až na DVD. Ale viděl jsem videoklip Letokruhy, na kterém mi velice záleželo, protože to je zpověď, se kterou se velice ztotožňuji, protože jsem o někoho přišel. Když mi Pavel Balko řekl: „ Mám Cyrila Širokého, ten to udělá výborně“, a já jsem do toho chtěl šíleně moc zasahovat – co a jak bude a on mi řekl: „Až to uvidíš, tak si řekni, co ti vadí“. Já jsem klip viděl a byl jsem nadšen. On přesně vystihl tu duši, tu pointu. To, co jsem tím textem chtěl říct.

Ale každý koncert, třeba i ten, který děláme …
Jak už to u většiny kapel bývá, mají na svém kontě nějakou desku či skladbu, která je pro ně zásadní. Jak je tomu u vás?

Každá skladba. Já nebudu říkat, která je úplně zásadní. Je pravda, že Letokruhy, Láskožrouti  a Katakomby jsou pro lidi úplně TOPka. Zaplať pánbůh, máme problém písně vyhazovat z playlistu, a ne je zařazovat, protože jenom z posledních třech desek bychom zařadili 28 písniček, což by bylo skutečně dlouhé. Nechceme to dělat pro kvantitu, ale pro kvalitu a raději budu zpívat 20 písniček s plným nasazením než 28 písniček na krev. Vyhodili jsme spoustu pomalých písniček, které bychom rádi hráli. Vyhodili jsme i spoustu rychlých písniček, ale někdy na ně dojde... Ale abych na tu otázku odpověděl - asi jedny z nejsilnějších jsou Letokruhy, Láskožrouti a tak dále… Ale pro mě osobně vzácná písnička, nebudu říkat nejmilejší, ale nejvzácnější je písnička z první desky, která se jmenuje Charlotte. Je to taková trošku zapomenutá skladba. Myslím si, že na ni ještě přijde čas.

Jak už to u většiny kapel bývá, mají na svém …
Na turné Vás doprovázely skupiny Booters a Forrest Jump. Proč právě skupiny Booters a Forrest Jump?

Booters a Forrest Jump jsou opravdu výborní kluci a výborní muzikanti. Pepa i Martin jsou super zpěváci – prostě výborní. My si na nic nehrajeme a oni si také na nic nehrají. Nikdo si nehraje na to, kdo je lepší zpěvák, že vyzpívá víc tónů .Na to se nehraje. Navíc kluci jsou zralí borci, kterým už  není 20. Je jim 40+ a všechno berou s nadhledem. Ta spolupráce byla famózní, byť pojedeme na jaře s jinou kapelu a oni jedou také s jinými kapelami, neznamená to, že bychom nebyli se spoluprací spokojeni. Tady je důkaz…dostali jsme od kluků z Booters dort. Jsou to vynikající kluci a chtěl bych pochválit zpěváka Martina a… no prostě všechny. Dělají prostě dobrou muziku. Věřím, že spravedlnost prostě přijde a že se ta kapela dostane nahoru. 

Na turné Vás doprovázely skupiny Booters a …
Forrest Jump je super kapela z Valašska. Dělají to skvěle, mají české texty. Je to prostě famózní.

Forrest Jump je super kapela z Valašska. …
Moc gratulujeme k získání Zlaté desky za album Tmel, kterou jste převzali v Bonver aréně v Ostravě, kde se natáčelo avizované DVD. Jak jste převzetí Zlaté desky a celý tento koncert prožívali?

To je úžasné… Udělalo mi to velkou radost. Když nám vydavatel BMS (pozn. Bohemia Music Service ) oznámil, že máme Zlatou desku za album Tmel, měli jsme opravdu velkou radost. Tady nejde o to, že ji máme pověšenou na zdi, ale že si lidé tu desku koupí a že je to prostě baví.

Moc gratulujeme k získání Zlaté desky za album …
Co se týká DVD …Bylo to velice náročné, ale i krásné. Cyril Široký k tomu přistupoval velice profesionálně a zodpovědně. Bylo tam 6 kameramanů, jeřáb, veškerá choreografie musela mít hlavu a patu. Nedělejme z toho punk. Já se na to velice těším, protože on je velice náročný a když nám řekl, že záběry jsou hodně dobré, tak mám z toho velkou radost. Bylo to náročné. To třeba lidé nevědí, ale před koncertem jsme dělali generální zkoušku, takže jsme v Ostravě vlastně odehráli koncert a půl. Půlka byla zkouška, kterou lidé neviděli.
 
Kapela šla šíleně nahoru. Já bych si strašně přál, abychom byli zdraví a aby se nám lidé vraceli na koncerty. Vážím si toho, že jsme mezi kapelami jako Kabát, Dymytry a tak dále… Nic není kalkul. Děláme to, co nás baví. Muzika je prostě náš koníček. Dělali jsme to prostě 20 - 30 let jenom srdíčkem a když nám někdo řekne, kde jsme se vzali, tak my říkáme: „Děláme to 20 - 30 let a zpíváme česky. My nad texty velice hloubáme a protože zpíváme česky, snažíme se, aby to nebylo krkolomné, bylo to zpěvné, lidem blízké a aby o našich textech přemýšleli. A mohli si je zabékat. Ano… naše texty musí být o něčem. Uděláme jednu písničku cíleně, ať to lidé pochopí. Například o smrti, jako jsou Letokruhy. A potom uděláme těžší jako  Artefuckt  nebo Masky. Lidé na nás chodí a o písničkách přemýšlejí. Naše písničky nejsou na první poslech, ale chytnou u srdce třeba napodruhé, napotřetí, nebo po desáté.  Ale když Tě to chytne po padesáté, tak tě to sakra nepustí…
 

 

Co se týká DVD …Bylo to velice náročné, ale i …
Martine, děkujeme za rozhovor a za možnost mapovat s Traktorem Prach a vzduch tour 2017. Přejeme Vám, ať Traktor stále jede, válcuje rockovou scénu a nezbývá než se společně s Vámi těšit na připravované turné MMXVIII TOUR MMXVIII, na zbrusu nové DVD a na videoklip s názvem Děvka č.5, který bude jako předzvěst již zmiňovaného DVD.
 
Ohlédnutí za fotoreportážemi z koncertů Prach a vzduch tour 2017 ZDE:

Martine, děkujeme za rozhovor a za možnost …

FOTO PRO RADOST


175 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Tým MUSICGATE



Další články s interprety Booters, Forrest Jump, Traktor

Rockový Mini Fest v Hořovicích podpořila početná návštěva Společenský dům v Hořovicích, potažmo přilehlá zahrada v těsné blízkosti tohoto kulturního centra, se stala dějištěm vydařené akce s názvem Rockový Mini Fest. Název malého festivalu trošku ubírá na výrazném line-upu, v němž se představily republikově uznávané kapely Komunál a Traktor se zavedenou rozjezdovkou - příbramskou skupinou Eviwatt. Do upraveného areálu si našly v pátek 25.8.2023 cestu stovky fanoušků, kteří vytvořili skvělou koncertní atmosféru každé jednotlivé formaci. Velkou hudební událost skrývá nenápadný název Mini Rock Fest Hořovice Centrum kulturního dění ve Společenském domě Hořovice se v létě tradičně přesouvá na přilehlou zahradu. Právě tam budou v pátek 25.8.2023 směřovat kroky stovek fanoušků dobré muziky a koncertních zážitků. Na prostorné stage tu zahrají hned tři formace – příbramský Eviwatt, republikově uznávaný Komunál a vyhlášený hardrockový Traktor. Brány se pro nedočkavé otevřou v 17:00, start úvodní kapely je ohlášený na 18:00 hodin. Chodrockfest 2023 plný českých, moravských a slovenských hvězd ovládl Domažlice! Čas plyne jako voda a léto se nám rázem přehouplo do své druhé poloviny. Příznivci skvělé muziky a zábavy nejen ze západních Čech však nesmutnili, neboť právě to je čas na známý multižánrový plážový festival Chodrockfest. Multižánrový Rockfest Dačice se do kronik zapsal úspěšným sedmnáctým ročníkem Areál u Zámeckého parku ve městě Dačice se stal o víkendu 28. a 29.7.2023 centrem fanoušků dobré muziky a festivalové atmosféry. Na dvoudenní, výběrově obsazené akci, se vystřídalo 16 kapel a formací ze všech koutů naší vlasti, jejichž produkci si nenechaly ujít stovky natěšených fans. Každá skupina tu měla hodinový prostor, který muzikanti dokázali využívat do poslední vteřiny. Mlha, ohně a kvalitní zvuk pak dodávaly kulisy festivalu, o němž se bude jistě dosti dlouho mluvit. Chodrockfest 2023 se nezadržitelně blíží! Dorazí Traktor, Harlej, Horkýže Slíže i Protheus Čas plyne jako voda a léto se nám rázem přehoupne do své druhé poloviny. Příznivci skvělé muziky a pohodové festivalové atmosféry ze západu Čech a okolí však nemusí smutnit. Neboť je to právě měsíc srpen, kdy srdce Chodska – město Domažlice ožije Vavřineckou poutí a samozřejmě také velmi oblíbeným multižánrovým festivalem – Chodrockfestem. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Poslední červencový víkend otevře své brány dvoudenní Rockfest Dačice vol. XVII Jihočeské Dačice na Jindřichohradecku budou po dva dny centrem fanoušků dobré muziky a nekonečného množství koncertních zážitků. Cílem hostů skvěle obsazeného dvoudenního festivalu se stane zámecký park s obrovskou stage a výběrovým line-upem. Nedílnou součástí akce pak bude nedaleké parkoviště s přilehlým stanovým městečkem a sociálním zázemím. Proto si nezapomeňte poznamenat do svých kalendářů – Dačice, pátek 28.7. start první kapely v 16:00 a sobota 29.7. s odpalem ve 13:00 hodin. Pekelně dobrá muzika na Pekelném ostrově ovládla západ Čech! K desátému výročí festivalu gratulovali Kissin’ Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Dymytry, Traktor i tisíce nadšených návštěvníků Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov oslavil desáté narozeniny ve velkém stylu. K výročí mu během dvou řádně nabitých festivalových dnů popřála německá hardrocková legenda Kissin’ Dynamite, špička české rockmetalové scény i tisíce nadšených fanoušků. Na DOTIKO a HIT reality stage to v rámci vyhlášeného open airu odpálilo 22 kapel a opět šlo o dokonalou jízdu.

Další články žánru Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech.

Další tiskovky, rozhovory

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Rock For People odtajnil česko-slovenskou scénu! Dorazí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka Rock For People, který od 12. do 15. června otevírá v hradeckém Parku 360 festivalové léto, představuje česko-slovenskou scénu, která doplní již oznámené J.A.R., Vypsanou fiXu nebo The Ecstasy Of Saint Theresa. Kapela Day Before vydala nový singl Desolation podložený videoklipem Kapela Day Before vydala 11.3.2024 nový klip s názvem Desolation, jež je jednou ze skladeb z nového EP Phoenix, které vyjde 27.3.2024. Video je možné vidět na oficiálním Youtube kanále kapely a poslechnout je možné na streamovacích platformách. Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot. V loňském roce založená kapela TOSH! nahrála debutové EP LOVE and LOYALTY, které bude součástí playlistu koncertů napříč republikou Kapela TOSH! vznikla v roce 2023 a koncertuje od léta 2023. Kluci se seskupili ve Střelských Hošticích a hrají hardcore s prvky melodického punku. S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz