ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Oblíbený Dechovkový festival na AMFI Tlumačov již po dvanácté potěší publikum! 5. června 2019   (20:45)Je tu červen, ke kterému na AMFI Tlumačov neodmyslitelně patří i Dechovkový festival. Ani v letošním roce tomu nebude jinak a po úspěšných ročnících míří SDH Tlumačov do nové - dvanácté sezóny. A o tom, že si milovníci dechové hudby přijdou na své, není pochyb! Akce se koná za každého počasí.

Oblíbený Dechovkový festival na AMFI Tlumačov již po dvanácté potěší publikum!

Je tu červen, ke kterému na AMFI Tlumačov neodmyslitelně patří i Dechovkový festival. Ani v letošním roce tomu nebude jinak a po úspěšných ročnících míří SDH Tlumačov do nové - dvanácté sezóny. A o tom, že si milovníci dechové hudby přijdou na své, není pochyb! Tento západočeský „svátek dechové hudby“ nám zpříjemní nedělní odpoledne 23. 6. 2019. Energickou muziku plnou moravského temperamentu vlije publiku do žil legenda dechové hudby Moravanka Jana Slabáka, ze srdce Netolicka nás známými skladbami potěší Babouci, na domácí scéně se představí Veselá muzika z Chodska a nebude chybět ani set Orchestru ZUŠ Kdyně ( neboli Pištíků ). Nabitým programem návštěvníky provede sympatický moderátor Karel Hegner.

Je tu červen, ke kterému na AMFI Tlumačov …

FOTO PRO RADOST
O příjemné zahájení Dechovkového festivalu se postarají Pištíci ( Orchestr ZUŠ Kdyně ).  

O příjemné zahájení Dechovkového festivalu se …
Směsí známých chodských skladeb dostane do nálady fanoušky v tlumačovském AMFI Veselá muzika z Chodska.

Těšit se můžeme i na vystoupení oblíbené kapely Babouci, která je nejstarší dechovkou Jižních Čech. V loňském roce oslavili Babouci krásných 150 let nepřetržitého koncertování a svou podmanivou muzikou se sborovým zpěvem si stále získávají srdce příznivců všech generací. Jinak tomu jistě nebude ani v Tlumačově. Ke svému obdivuhodnému jubileu Babouci, jako správná kapela, věnovali dárek fanouškům. Máme tím na mysli nové CD s názvem Když jsem šel včera zvečera, které spatřilo světlo světa v loňském roce.
 

Směsí známých chodských skladeb dostane do …
Na tomto albu můžeme slyšet například písně: Zařehtej můj vraný koníčku, Netrapte se rodičové, Červená růžičko, Pod Bečicí nad Bečicí… A některou z nich nám Babouci jistě zahrají a zazpívají i na Dechovkovém festivalu. A jak už to tak bývá, ani Baboukům se za jejich hudební kariéru nevyhnulo několik změn v obsazení. Na kontě mají tito jihočeští muzikanti několik alb, z nejstarších CD obsáhlé diskografie lze jmenovat CD & MC V jednom krásném rozmaru, které bylo vydáno v roce 1998.

Na tomto albu můžeme slyšet například písně: …
Srdce všech milovníků dechové hudby zaplesají při vystoupení slavné moravské kapely Moravanky pod vedením fenomenálního trumpetisty a legendy dechovky v Čechách i na Moravě - Jana Slabáka. Orchestr plný vynikajících interpretů, osobitý zvuk, styl, krásné hlasy zpěváků a zpěvaček, moravský temperament, nadšené publikum napříč generacemi, statisíce prodaných nosičů, vyprodané koncerty a celosvětově známý pojem – to je Moravanka Jana Slabáka.

Tato progresivní dechová kapela bez přehánění odstartovala renesanci dechové lidové muziky nejen v tehdejším Československu, ale i v zahraničí. Od samého počátku si skupina vytvořila nezaměnitelný sound s úplně jiným stylem, než kteří lidé v dechové hudbě tehdy znali. To společně s virtuosní kvalitou charakteristického zvuku dal do vínku skupině kapelník, vynikající trumpetista a zakladatel Jan Slabák, který je rovněž i skladatelem a aranžérem kapely.

Srdce všech milovníků dechové hudby zaplesají …
V jeho hudební dílně vznikl nespočet hitů a diskografie Moravanky Jana Slabáka patří ke skutečně rozsáhlému počinu. Mezi prvními alby lze jmenovat LP s výstižným názvem MORAVANKA, které spatřilo světlo světa roku 1974. Naopak k posledním deskám v rámci best of shrnutí patří Zlatá kolekce 1, Zlatá kolekce 2 a Zlatá kolekce 3. Několik skladeb z těchto kolekcí jako například: Nedaleko od Trenčína, Vysoký jalovec, Ta naše kapela, Když sem já šel okolo vrat, Trhala sem zrána jatelinku, Dobrú noc, milko má, V rychtárovej studni… má jistě své místo i v koncertním playlistu Moravanky Jana Slabáka a my se na ně můžeme těšit.

Z nepřeberného množství úspěchů Moravanky Jana Slabáka však nelze nezmínit ani vystupování v USA, kde kapela na pozvání Moravských spolků v Chicagu zahrála v Bohemian Hall v New Yorku a následovalo další víkendové hraní v Chicagu u příležitosti Moravského dne.
 
V rámci Dechovkového festivalu nás čeká nabitý program plný vynikající dechové hudby, příjemné atmosféry a nezapomenutelného hudebního zážitku. Proto neváhejme a nenechme si tento jedinečný festival ujít !!! Vstupenky budou k dispozici na místě. Akce se koná za každého počasí.


FOTO PRO RADOST

autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články s interprety Babouci, Moravanka Jana Slabáka, Orchestr ZUŠ Kdyně, Veselá muzika z Chodska

Další články žánru Dechová hudba

Dechovkový festival v Tlumačově opět nezklamal! Publikum roztančily Túfaranka, Záhorienka i Dupalka Nastala neděle 18. 6. a malebné prostředí tlumačovského AMFI po roce opět přivítalo oblíbený Dechovkový festival. A jak už bývá u tohoto „svátku dechové hudby na Chodsku“ zvykem, o pestrý program nebyla nouze. V rámci česko – moravsko – slovenského odpoledne si početné publikum mělo možnost zanotovat se zvučnými jmény, kterými byly Túfaranka, Záhorienka a Dupalka. Oblíbený Dechovkový festival po roce opět potěší tlumačovský AMFI! Dorazí Záhorienka, Túfaranka i Dupalka Kalendář se přehoupl do měsíce června, který potěší všechny milovníky poctivé česko – moravsko – slovenské dechovky. V tento měsíc totiž ožije srdce Chodska – obec Tlumačov u Domažlic již čtrnáctým ročníkem tradičního Dechovkového festivalu. Tlumačov zažil svátek dechové hudby aneb třináctý ročník Dechovkového festivalu nabídl pestrý program kapel z Čech i z Moravy Nastala třetí červnová neděle, která je v srdci Chodska – v obci Tlumačov na Domažlicku neodmyslitelně spojena s tradičním Dechovkovým festivalem. Ten se do malebného prostředí tlumačovského AMFI vrátil po dvouleté odmlce a o tom, že čekání stálo za to, už předem nikdo nepochyboval. Třináctý ročník oblíbeného Dechovkového festivalu na AMFI Tlumačov nabídne milovníkům dobré dechovky pestrý program Nastal měsíc červen, ke kterému v srdci Chodska – v obci Tlumačov na Domažlicku neodmyslitelně patří Dechovkový festival. Ten se do malebného prostředí tlumačovského AMFI vrátí po dvouleté odmlce a o tom, že si milovníci poctivé dechovky přijdou na své, není pochyb! Festival Artu Kus se napotřetí konečně dočká zahraničních hvězd! Třetí ročník nového festivalu, který se koná 19. – 22. srpna na trutnovském Bojišti, představí opět známá česká jména i zahraniční hosty, v čele s australským nezávislým hudebníkem Dub FX a srbským ansámblem Boban Marković Orchestra. Po loňském ročníku, který probíhal za přísných pandemických omezení, se tak Artu Kus letos opět trochu rozroste. Nedílnou součástí festivalu jsou kromě hudby opět i art instalace, projekce světelné show, divadelní představení, slam poetry, výstavy, performance nebo umělecké workshopy. Ani déšť nezastavil návštěvníky Plánského festivalu Sobotní odpoledne 7. 8. přilákalo diváky do Chodové plané na Plánský festival. Nezastavilo je ani nepříznivé počasí v podobě propršeného odpoledne a nezkazilo to náladu ani vstřícným pořadatelům. Debutní EP Převozník pokřtí kapela Do Konce? na domácí půdě Svojkovické vítání léta s vínem dne 26.6.2021 bude plné doprovodných programů, mezi kterými nebudou chybět hudební produkce několika skupin. Od dechovky, country po punk až k hardrockové tečce v nočních hodinách. Akce na koupališti Svojkovice bude oslavou vína, potravin a dobré muziky. Dobrovolné vstupné a kulturní nabídka jistě přiláká spoustu hostů, kteří si budou moci vybrat tu svojí žánrovou parketu.

Další pozvánky na akce

Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou svou tradiční bigbítovou pomlázkou potěší Mrákov! Rok se s rokem sešel a oblíbené svátky jara – Velikonoce jsou znovu za dveřmi. Ty jsou pro mnohé z nás neodmyslitelně spojeny s tradicemi. A pokud je na Chodsku řeč o hudebních tradicích, nesmí chybět koncert nejen západočeské bigbítové legendy jménem Extra Band revival. Výjimkou proto v KD Mrákov nebude ani letošní Velikonoční neděle, kdy to tam Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou opět odpálí. Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot. Přeštický Spolák připravuje pro hosty bigbítový večer se Sifonem Originál Známý a desítkami koncertů prověřený přeštický Spolák se stane centrem příznivců rockových akordů kapely Sifon Originál. Parta muzikantů se zpívajícími kytaristy Venou Šelmátem a Petrem Kostkou se tu jako vždy postarají o dobrou zábavu po celý večer. Přijďte se pobavit a zatančit i vy – akce se uskuteční v sobotu 23.3.2024 od 21. hodiny. Republiková šňůra 10x3 Tour 2024 bude mít zastávku u Medvěda, bonusem se stane vystoupení hudebního hosta Deset zastávek, tři kapely – stručné vysvětlení názvu turné skupin z horních příček českého punk-rocku. The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš mají v plánu zbourat deset klubů napříč naší vlastí. Před dvěma lety měla obdobná šňůra velkou návštěvnost a letošek jistě nebude pozadu. Hudební host, který večírek otevře, ponese jméno slánské kapely Dilemma in Cinema. Přijďte si užít dobrou muziku a skvělou atmosféru i vy, klub se v sobotu 23.3.2024 otevře v 18:45, start úvodní sestavy je ohlášený na 19:15 hodin. Jarní republiková šňůra kapely Doga nese název Harley-Davidson Ostrava tour 2024 Dlouhou koncertní cestu si vytýčila hardrocková Doga na svém jarním putování po městech českých. Rovnými třinácti zastávkami, mezi které zařadila i návštěvu kulturního domu v Katovicích, láká fanoušky jak na tradičně kvalitní muziku, tak na autogramiády, jež budou součástí každého vystoupení. Zdatným předskokanem karvinské Dogy se v Katovicích stane rock-metalový Jacker’s, který nabitým playlistem dokáže rozhýbat snad každé publikum. Proto nezapomeňte – Katovice, pátek 22.3.2024, open doors 18:30, autogramiáda 19:30 a start úvodní skupiny ve 20:00 hodin. Pearly Seconds odpálili zbrusu nový klip k songu Take Me Away a zvou na křest desky! Plzeňští alternative metaloví draci z Pearly Seconds nepřestávají ve své rozjeté jízdě. Po vydání nového alba s názvem The Swing a videoklipu k songu KIDZ rozšiřují sbírku o další velmi silný klip, tentokráte k pecce Take Me Away a zvou na křest desky! Sosnová Classic 2024 to rozjede na plný plyn! Zve na české, italské i českomoravské legendy – na Škodu, Lancii a skupinu Čechomor! Sosnová Classic 2024 představí klenoty automobilové a hudební scény! Půjde o víkend plný motoristického skvostu, závodů a exhibic, kam zavítají i české a italské automobilové legendy. Nouze nebude ani o hudební program, který je s radostí svěřen do rukou taktéž legendárního Čechomoru.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz