ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Oblíbený festival Topfest namíchal publiku koktejl hudebních žánrů! 3. července 2019   (21:38)K začátku prázdnin bez pochyb patří i start letní festivalové sezóny. Jinak tomu nebylo ani na Slovensku, kde smršť festivalů už tradičně odstartoval legendární Topfest v areálu Zelené vody v Novom Meste nad Váhom.

Oblíbený festival Topfest namíchal publiku koktejl hudebních žánrů!

Vlaďka Votrubová


K začátku prázdnin bez pochyb patří i start letní festivalové sezóny. Jinak tomu nebylo ani na Slovensku, kde smršť festivalů už tradičně odstartoval legendární Topfest v areálu Zelené vody v Novom Meste nad Váhom. A o tom, že Topfest své šestnácté narozeniny oslavil pořádně nabitým koncertním programem, není pochyb! Pojďte se s námi přenést do jedinečné festivalové atmosféry tohoto open – airu a ochutnat hudební koktejl nepřeberného množství stylů a žánrů.

K začátku prázdnin bez pochyb patří i …

FOTO PRO RADOST
Na davy několika desítek tisíc návštěvníků proudící branami areálu kromě krásného letního počasí čekaly tři stage a každá z nich byla svým způsobem specifická. Nouze nebyla ani o funzóny, atrakce či vodní fotbal. Rozlehlý areál také nabídl mnoho stanů s chutným občerstvením.
 
O úvodní palbu se v 15:40 postarali slovenští rockoví draci Bullet Holes. Poté pódium patřilo anglické gypsy folk punkové formaci The Great Malarkey. V čele osmi mladých muzikantů stojí zpěvačka Alex Gillings, která hraje na banjo i na kytaru.
 

Na davy několika desítek tisíc návštěvníků …
Na Slovensko jsme přijeli potřetí a moc se nám tu líbí. Vždy si to u vás pořádně užíváme. Jsme z Londýna, máme členy i z Portugalska, Irska či Lotyšska. Je to takový náš velký mix hudebního vnímání, ten spolu vytváří hudbu, kterou hrajeme. Velmi nás to baví a tuto naši radost z hraní se snažíme přenést i na diváky,“ konstatovala Alex Gillings.
 
To pravé Eldorádo rozjeli na Blue stage bouřliváci z Walda Gangu. Spokojené publikum pařilo, skákalo, tleskalo a páteční večer stále více gradoval. Pořádně nadupanou australskou rock/ experimental show dovezli na Topfest Hands Like Houses.

„Na Slovensko jsme přijeli potřetí a moc se …
Davy natěšených fanoušků se nahrnuly pod pódium, napětí s těšením a nedočkavostí se dalo krájet, transparenty s nápisy Slash zářily tmou a v tom to vypuklo! Fenomenální kytarista Slash ( Guns N´Roses ) se zpěvákem Myles Kennedym a doprovodnou kapelou The Conspirators vlétli na stage a propuklo doslova tornádo fantastické rockové muziky s neméně fanstastickým zpěvem, dechberoucími kytarovými sóly a legendárními hity jako: Ray 's Goodbye, Apocalyptic Love, Standing in the Sun, We 're All Gonna Die a mnoho dalších…

Davy natěšených fanoušků se nahrnuly pod …
Nespoutaný ďábel a legenda Slash si famózním koncertem a pekelným nářezem Topfest zkrátka podmanil, o čemž vypovídal nadšený rockový kotel, do kterého se přenášela neutuchající energie kapely.

Nespoutaný ďábel a legenda Slash si famózním …
Nejeden Silný refrén si rozjařené publikum užilo a společně si zařádilo s živly z Horkýže Slíže. Úplný závěr pátečního dne patřil na Blue stage českým lolli pop punkovým drakům – skupině Maniac, kteří svou chytlavou energickou muzikou a zpěvem s pódiovou show první den skvěle zakončili.

Nezahálela však ani Green stage, kde se v pátek představili muzikanti: Buranowski, Šarišanci, Grai, Zemětřesení, Desmod a Ramchat. Třetí Storm stage dala šanci mladým talentovaným rockerům v rámci programu Rocková maturita. Dále tam vystoupili: Beautiful Bastards, Slobodná Európa, Mad Frequency, Mofokiller a Late.
 

Nejeden Silný refrén si rozjařené publikum …
Nastala sobota a natěšení fanoušci opět spěchali vstříc nabitému festivalovému programu a někteří dokonce i běželi. Máme tím na mysli druhý ročník běhu TOPFEST RUN, kterého se v letošním roce zúčastnilo 128 lidí. Vítěz uběhl 7,7 kilometrů za necelých 28 minut. Úderem 12 patřila scéna Blue stage MF ( vítězi Famatu ). Poté následovali alternative rockoví Funny Faces. Nepřeberné množství převleků své Bicáky tricáky kokosáče a nespoutanou show předvedl na Topfestu český Doctor P.P. Dále na scénu naskočili a energickým setem rozproudili From Our Hands a druhý festivalový den začal nabírat na obrátkách.  
 
Skladbami jako jsou Hoja, hoja, Katarínka, Dievčatko či Zbohom buď, lipová lyžka a podmanivou muzikou i zpěvem roztančila a rozezpívala areál Topfestu parta Arzén.

Lidé přišli a spolu jsme se dobře bavili. Nám vlastně už sezóna začala, pokračujeme v minišnůře se skupinou Čechomor, hráli jsme spolu tři koncerty. Připravili jsme si písničky, které dokážou s námi zpívat diváci po první zazpívané sloce. My jsme začali na Topfestu už od prvních ročníků, čemuž se velmi těším. Stále fungujeme a tomuto festivalu držíme palce,“ neskrýval radost zpěvák Arzénu Jaro Gažo.

Nastala sobota a natěšení fanoušci opět …
Do scénáře festivalu patří i skupina Čechomor, kterou slovenští fanoušci milují. V letošním roce přivezl Čechomor na Topfest setlist především z posledních alb Nadechnutí a Nadechnutí jinak. Poutavou muziku a zpěv Čechomoru ještě více umocnilo spojení s Kumpanovými muzikanty v čele s vynikajícím trumpetistou Vlado Kumpanem. A jak prozradil houslista Čechomoru Karel Holas, tento unikátní program představili poprvé na festivalu a zároveň i poprvé na Slovensku. Nebylo divu, že tento fantastický koncert publikum nadchl.

Do scénáře festivalu patří i skupina Čechomor, …
S Topfestem jsme téměř od začátku jeho existence, hráli jsme tu opravdu mockrát, ani to nedokážu spočítat. Tentokrát jsme přijeli se zcela novým programem, který jsme předvedli poprvé na festivalu a poprvé na Slovensku. Léto máme plné koncertů, ale pokusíme se i odpočívat,“ těšil se Karel HolasČechomoru.
 
Potom už pódium patřilo headlinerům večera - legendární britské skupině Apollo 440. Fanoušci elektronické hudby si zařádili na největší hity včetně Stop the Rock, známého i z filmu 60 sekund. Nechyběly ani vypalovačky Electro Glide in Blue, Ain't Talkin, Bout Dub a Lost in Space.  
 
Na Slovensku jsme už podruhé, hráli jsme v Bratislavě na festivalu. Líbí se nám tu, živá vystoupení jsou pro nás největší satisfakcí, užíváme si komunikaci a spojení s publikem. Koncerty v tomto roce jsou příležitostí k vyzkoušení si nových nápadů, zatímco na konci roku dokončíme nové album,“ plánuje Trevor Grey.
 

„S Topfestem jsme téměř od začátku jeho …
Na Green Stage to v druhý den festivalu odpálily kapely Smola a Hrušky, Nora Carusso, Bystrík Band, česká skupina The Circus Brothers, britští Trash Boat, HT a Marián Greksa a Delykvenc. Premiéru na open airu Topfest měl Lukáš Adamec, který fanoušky roztancoval skladbami Tancuj mi či Horúca Láska
 
Jsem na Topfestu poprvé, i jako divák i jako účinkující. Cítil jsem se výborně, lidé se bavili a zpívali se mnou, i když jsme nehráli v ideálním večerním čase. O to více se těším. Chci poděkovat všem, kteří náš koncert viděli a bavili se na něm,“ těšil se Lukáš Adamec.
 
Storm Stage patřila v druhý den festivalu metalu ve všech podobách. Nejvíce oslovila rock metalcorová Ranná Nevolnosť, powerové Eufory, core od Tribute too Freedom, nadupaná Z3 či špinavě trashová Babadara, která zpívala v maďarštině. Bonusem tohoto pódia byla v sobotu skupina Zóna A, která fanouškům nadělila pecky Možno, Chleba či Nebuď hlúpa. Program šestnáctého ročníku nabízel v závěru koncerty kapel Deez Nuts, The Bloody Beetroots z Itálie, české skupiny Reflexy a slovenské formace Cherry Street.

Na Green Stage to v druhý den festivalu …
Topfest 2019 byl pravým mixem napříč hudebními žánry s fantastickou atmosférou a skvělou organizací. Velké poděkování za něj patří především všem vystupujícím skupinám, organizátorům akce a samozřejmě také návštěvníkům. Nezbývá než konstatovat, že šestnáctý ročník oblíbeného open - airu patřil opět k vydařeným a my už se teď těšíme na další – sedmnáctý ročník !!!
 

Topfest 2019 byl pravým mixem napříč hudebními …

FOTO PRO RADOST


Pavel Macán 105 fotografií v galerii



Vlaďka Votrubová 93 fotografií v galerii


zdroj:Rozhovory: NK Factory
autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další fotoreportáže

Protheus a Komunál aneb turné plné přátelství a radosti z muziky ovládlo Plzeň! V rámci svého celorepublikového řádění kluci nezapomněli ani na západočeské centrum nejen rock metalového dění – plzeňskou Šeříkovku. Tam to odpálili poslední dubnový pátek a o tom, že se na ten večer bude ještě dlouho vzpomínat, už předem nikdo nepochyboval! A tak se také stalo! Ale nepředbíhejme a vezměme to v rámci metalu i rocku hezky krok po kroku. Zdemyslický sál U Komorousů pohostil plzeňskou kapelu SMASH Sobotní večer měl ve Zdemyslicích příchuť rockových riffů a oblíbených skladeb plzeňské skupiny SMASH. Na místním sále se tak 27.4.2024 představili muzikanti v plné sestavě a s nabitým playlistem. Z časových důvodů jsme se stali součástí koncertu až kolem půlnoci, kdy SMASH rozjížděl závěrečnou sérii před celkem slušnou návštěvou. New York, Socha Svobody a Ukradený Vjecy? V sobotu vše na jednom místě v dárkovém klubovém balení Nepomucko, potažmo pak město Nepomuk jsou místem výskytu častých hudebních událostí. S přesným místem určení – MC New York, si v sobotu 27.4.2024 střihly koncert klatovské Ukradený Vjecy. Kapela známá z rockových tancovaček tu v trošku stísněných podmínkách zahrála osvědčený revivalový playlist, který si přišlo užít obecenstvo z blízkého i vzdálenějšího okolí. Pohodová obsluha na baru, grilovačka před klubem a celkově příjemná atmosféra pak dodávaly kulisu hudebnímu večeru, který se pod pořadatelským dohledem Martina Mitvy Lukeše určitě povedl. Z časových důvodů jsme se nezúčastnili samotného finále – před půlnocí jsme se s kapelou rozloučili. Metalový večer v rakovnickém klubu Živák měl název KEEP IT BRUTAL Multižánrová klubová aréna kulturních událostí v Rakovníku nese hrdě jméno Živák. Svému názvu na sto procent dostál v pátek 26.4.2024, kdy se na jeho pódiu představila čtveřice kapel preferujících tvrdou muziku. Minifestival se tak do hudební historie zapsal nesmazatelným písmem a dle ohlasu publika bude mít jistě pokračování. Dobrý zvuk, příjemné prostředí a naprosto pohodová obsluha na baru – výrazné atributy večírku, který se zúčastněným dostal hluboko pod kůži. Jazz bez hranic aneb večer plný hudby v dárkovém balení s držitelkou ceny Grammy - Nicole Zuraitis Čtvrteční večer v plzeňském koncertním sále Domu hudby měl punc výjimečnosti – na pódiu se u klavíru představila čerstvá držitelka ceny Grammy za rok 2024 v kategorii nejlepší vokální jazzové album. O úvod nevšedních kulturních zážitků se postaralo duo zpěvačky Mirky Novak a klavíristky Kristiny Barty. Akce se těšila bohaté návštěvě, která 25.4.2024 zaplnila sál Antonína Dvořáka do posledního místa. Když slaví koncertní fotograf narozeniny, nemůže chybět muzika, zaplněný klub a skvělá atmosféra Plzeňský metalový Parlament Club se v sobotu 20.4.2024 proměnil v narozeninovou arénu. Známý koncertní fotograf Martin Hanáček tu se svojí manželkou Jitkou oslavili nádherné kulaté narozeniny. Pivo teklo proudem, stoly se prohýbaly pod jídlem a nechybělo hudební vystoupení spřízněné kapely Jarda z plzeňské Valchy. Spousta kamarádů, známých a členů rodiny tak s Hanáčkovými přišlo oslavit významný den, kdy se z věkové koncovky –cet stala v číselném vyjádření koncovka –sát. Multižánrová nadílka s revivalovým obsahem čekala v pátek večer na hosty plzeňského Medvěda Plzeňský klub Bílej Medvěd sáhl při výběru line-upu na páteční večer 19.4.2024 do revivalových vod kapel s adresou trvalého pobytu v západočeské metropoli. Hudební nabídka obsahovala dvě jména s rozdílným muzikantským stylem. S blues-rockovým playlistem rozjela páteční mejdan skupina Spalted Maple, druhá část večírku patřila rockové kapele Parolet. Byť tentokrát klub nevyvěsil cedulku s nápisem vyprodáno, cíleně si našlo do klubu publikum podporující své favority jmenovitě výše uvedené.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz