ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS 20. června 2017   (19:55)rozhovor

Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS

Petr Černohorský


Alan – Ahoj. Kolikrát přibližně jste už hráli v Česku?
Axxis - Oh, nesčetněkrát. Takže prostě nevím.
 
 
Alan – Když v Česku vystupujete, na koncertě nebo na festivalu, jaký má na vás dojem publikum? Jste spokojeni, nebo překvapeni?
Axxis - Když hrajeme v České republice nebo v Německu, zázemí, organizace a vše kolem jsou na velmi vysoké úrovni. Dříve býval problém jak v Česku, tak v Německu. Pořadatelé dávali málo peněz na propagaci, na reklamu, a pak se divili, že přijde málo lidí.
Diváci v České republice jsou jedineční. Líbí se mi jejich nadšení - příjemné. Škoda, že nemluvím moc česky, jen pár slov. Naštěstí mladí lidé dnes mluví anglicky, což je dobré, takže si i s fanoušky popovídáme. Jsme v Česku velice spokojeni. Byli jsme překvapeni pouze jednou. Jednalo se o první Masters of Rock! Byli jsme naprosto překvapeni, jak nás publikum přijalo. To byl obrovský nářez!!
 
 
Alan – Jaké vystoupení v Česku jste měli nejraději? Na koncertě, na festivalu?
AAxxis - Jak už jsme vystupovali v Česku na spoustě koncertů nebo festivalů, tak je máme rádi všechny. Na menších koncertech mám příležitost se lidem více věnovat. Je to spontánnější a mohu reagovat na vzniklé situace. Festivaly – tam je vzrušující sledovat davy, které jdou za vaší hudbou. Doslova mě to dojímá. Už sem uronil i slzu, když se dav přibližoval.
 
 
Alan – Znáte nějaké České kapely kromě Citronu? Nejen z rockové nebo metalové scény. Kterou máte nejraději a proč?
Axxis – Neznal jsem nikoho kromě Karla Gotta. Pak Citron a Tanja. Jeli jsme společné tour a tam jsem poznal, jak velké máte umělce, opravdu dobré. A tour, které jsme jeli, bylo fantastické. Všude spoustu, ale opravdu spoustu lidí. Citron jsou v Česku velikáni. Líbilo se mi to celé.
 
 
Alan – Která Česká skupina vás nejvíce překvapila, když jste v Česku hráli? Jak na koncertě, tak na festivalu?
Axxis – Samozřejmě Tanja a Citron.
 
 
Alan – Porovnání. Koncerty – festivaly v Německu s koncerty – festivaly v Česku?
Axxis - No. S výjimkou jazyka a krajiny, nevidím žádné velké rozdíly s Německem. Existují dobré a méně dobré kluby, dobré časy backstage a někdy i méně dobré časy. Myslím, že Česká republika má velkou scénu a lidé jsou super. Například v  hotelech, během turné s Citronem. Byli jsme vždy obklopeni lidmi, s nimiž jsme hovořili -  rukama a nohama, někteří nemluvili ani anglicky, ani německy. Ale ty večery byly skvělé po vystoupení, dobře organizované. 
 
 
 
Alan – Jedete společné tour souboj Rebelů se skupinou Citron a s Tanjou, jak jste se k tomuto tour dostali?
Axxis – Přes George z Pagokoncertu – známe se delší dobu a spolupracujeme společně. Takže přes něj. Máme také v našem managementu Nikolase Krofta, který pravděpodobně žije v Německu, a umí česky. Tak jsme byli mimořádně rádi, že domluvili tour se skupinou Citron. To bylo skvělé! Citron jsme viděli živě v Ostravě na festivalu, takže jsme nabídku přijali. To bylo opravdu skvělé.
 
 
Alan – Zatím spokojeni s vystoupením? Jak se zvukem, tak s návštěvností?
Axxis - Jasně! Zvuk jsem nikdy neslyšel nějak špatný, vlastně pravý opak. Říkali nám, že Citron mají pro nás připraveny spousty bonusů. Bylo nám dovoleno používat všechno- aparáty, nástroje, no prostě vše. Upřímně - nikdy jsem nezažil takovou dobrou spolupráci. Třída! Stejně jako tomu bylo s náladou. Můžete vidět na Youtube, na našem kanálu  „Retrolution turné deníku“. Chtěli jsme na samostatné tour po Česku a Německu. No, to by nepřišlo asi tolik lidí. Prostě Citron je tahoun, všude bylo vyprodáno, nebo skoro vyprodáno. Citron je prostě jiná klasa, takže naprostá spokojenost.
 
 
Alan – A zákulisí? Je dobře postaráno? Nocleh, pití, jídlo?
Axxis - Super je, že to všechno organizuje velmi profesionální team a toto nám chybí. Vzpomínám si na hotel, kde se zapla televize a pustil se hokej. Bombastická nálada!! Fandili jsme, a tak trochu jsme se rozpili v pivu. Přišlo nám neuvěřitelné, když jsme měli zaplatit. V Německu by nás to celé stálo 4x více. Super večer :-)
 
 
Alan – Co nejraději na tour jíte a pijete?
Axxis - To, co je. Někdy je to pizza, někdy něco z jídelníčku v restauraci. K jídlu jsme otevřeni, nevybíráme si. Hloupost je, když máte každý den pizzu, malá změna neuškodí a saláty jsou také dobré. Pro nás je důležité pouze po vystoupení pivo, víno a láhev whisky pro zbytek posádky a pomocníky. Jsme nenáročná skupina. Pouze náš basák. Ten je ujetej na koláče, hlavně tvarohové, klidně jde i několik kilometrů, aby si ho dal.
 
 
Alan – A Česko? Už jste měli krajová jídla? Krajové pití (slivovice)? Jak vám chutnalo, a co nejvíce vám chutnalo? Kachna, zelí, knedlík?
Axxis – Bože nic z toho! Knedlíky jsou horor, zelí také. Mám osobně rád indické jídlo. Dávám přednost grilování, losos, steak, vlastní zelenina, grilovat je úžasné.
 
 
Alan – Skupina Citron je po hudební stránce velmi dobrá, i texty vynikající. Z vašeho pohledu, pokud by je měli v Angličtině nebo v Němčině, byla by možnost, aby se v německy mluvících zemí chytli?
Axxis - Na to už jsme se ptali sami sebe v průběhu zájezdu. Víme, že texty skupiny Citron jsou velmi dobré, ale Čeština je pro Němce jako Španělština, také se neuchytí. Takže by Citron museli na koncerty v Německu přijít s Angličtinou, aby hráli na velkých pódiích. Po hudební stránce velmi dobré, ale lidi musí rozumět textům, jinak se skupina v Německu nechytne.
 
 
Alan – Plánujete větší spolupráci se skupinou Citron? A s Tv Rebel?
Axxis – Prožili jsme se skupinou Citron nádherný čas a závěrečný večírek byl fantastický. Rádi bychom, jako skupina Axxis, zůstali nadále v hledáčku kapely Citron.
 
Alan – Díky za rozhovor a na slyšenou, i viděnou, na souboji Rebelů a festivale v Německu.
Axxis – Děkujeme a buďte veselí.
 
 
 
http://www.axxis.de/
 

Alan – Ahoj. Kolikrát přibližně jste už hráli …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS
 
Alan – Hallo. Wie oft wart ihr bisher in Tschechien?
A – Oh, unzählige Mal. So genau weiß ich das nicht.
 
Alan – Wie laufen die Konzerte, Festivals in Tschechien ab? Wie wirkt das Publikum auf Euch (Eure Gefühle)?
Seid ihr eher zufrieden, oder überrascht?
A – Egal ob wir in Tschechien oder Deutschland spielen, die Technik, die Organisation und auch die Crews sind alle auf sehr hohem Standard. Früher konnte man da schon mal Pech haben und die Veranstalter/Organisatoren haben mehr Geld in Technik gesteckt als in Werbung und wunderten sich, dass wenige Leute kommen.
Das Publikum in Tschechien ist einzigartig. Ich mag diese freundliche Art und die Ausgelassenheit. Schade, dass ich Tschechisch nicht so gut kann. Glücklicherweise können die jungen Leute immer besser Englisch und die Kommunikation wir besser. Über die Sprache rücken die Menschen näher zusammenJ
Wir sind da sehr zufrieden. Überrascht waren wir nur ein einziges Mal. Das war das erste Masters of Rock! Wir waren total überrascht, wie das Publikum uns empfangen hat und mit uns da abgerockt hat. Das war der Oberhammer!! J
 
Alan – Was bevorzugt ihr in der Tschechischen Republik, ein einzelnes Konzert / Auftritt oder spielt ihr lieber auf einem Festival?
A – Ich finde beides toll. Auf kleineren Konzerten hab ich die Möglichkeit mehr auf die Leute einzugehen, spontan was zu machen und auf Situationen zu reagieren. Auf Festivals ist es dagegen sehr berauschend die Menschenmengen zu beobachten, die auf deine Musik abfahren. Das reißt einen echt mit. Beides ist super!
 
Alan – Kennt ihr noch andere Bands aus Tschechien, oder nur die Gruppe Citron? Vielleicht auch aus anderen Genres, also nicht nur Rock oder Metal Acts.
Welche Bands liebt ihr da am meisten, und wieso?
A – Mir fällt außer Karel Gott niemand ein. Auch Citron waren uns unbekannt und ich konnte kennenlernen, warum sie in Tschechien so groß sind. Klasse Band! Auch Tanja fand ich toll. Tanja, Axxis und Citron war ein super Package fand ich und wir haben tolle Leute kennengelerntJ
 
Alan – Sowohl bei Einzel-Shows oder auch bei einem Festival?
A - ??
 
Alan – Bitte nennt die Unterschiede der Shows in Tschechien und in Deutschland. Einmal während eines Konzertes / Tour, und dann auch während eines Festivals?
A – Also, außer der Sprache und der Landschaft kann ich keine großen Unterschiede zu Deutschland sehen. Es gibt gute und etwas weniger gute Clubs, mal gutes Backstage mal weniger. Ich finde Tschechien hat eine tolle Szene und die Menschen sind Klasse. In den Hotels während der Citron Tour zum Beispiel, da waren wir immer umgeben von Leuten, mit denen wir uns  mit Hände und Füßen unterhalten haben, da sie weder Englisch noch Deutsch konnte. Dabei waren sie immer total nett und wir hatten echt ein paar tolle Abende nach der Show an der Hotel bar.
 
Alan – Ihr seid gerade mit der Gruppe „Citron“ und auch mit „Tanja“ auf einer gemeinsamen Tour die den Namen „Souboj Rebelu“ (Das Duell / Kampf der Rebellen) trägt unterwegs. Wie kam es zu dieser Tour?
A – Durch Georg von Pagokonzert, den wir schon lange kennen und schätzen gelernt haben. Ein toller Typ , der sich nicht zu schade ist, auch mal mit anzupacken und mitzuhelfen. Zudem haben wir in unserem Management Bottom Row Nikolas Krofta, der wohl in Deutschland lebt, aber Tscheche ist. Somit waren wir natürlich super happy, als man uns vorgeschlagen hat, mit Citron auf Tour zugehen. Das war super! Citron hatten wir schon live gesehen in Ostrava auf eine Festival. Das war echt klasse.
 
Alan – Seid ihr bisher mit dieser Tour zufrieden, auch was es mit dem Sound und der Besucherzahlen angeht?
A – Klar! Sound haben wir nie was Schlechtes gehört eigentlich eher das Gegenteil. Man muss da aber auch mal sagen das Citron uns echt super behandelt haben. Wir durften alles benutzten und wir haben Equipment von ihnen nutzen dürfen. So eine gute Kooperation haben wir ehrlich gesagt so noch nie erlebt. Klasse! Genau so war das auch mit der Stimmung. Kann man auf Youtube in unserem Channel nach sehen in unserer „Retrolution tour diary“. Ich habe jeden Tag auf unserer Tour in Deutschland, aber auch in Tschechien ein paar Stimmungen eingefangen und bin Crew und >Band auf den Keks gegangenJ.
Bezüglich Besucherzahlen hätten wir alleine mit Sicherheit viel weniger Leute gezogen. Citron ist da schon eine andere Hausnummer. Von daher sind wir sehr zufrieden.
 
Alan – Wie schaut es Backstage aus? Dann mit der Übernachtung, Catering (Essen, und Getränken)?
A – Super, das war alles sehr professional organsiert und uns fehlt es an nichts. Ich erinnere mich noch an ein Hotel, wo die Fernseher liefen und Eishockey gezeigt wurde. Hammer Stimmung !! Wir haben Party gemacht und Bier ohne Ende getrunken und als die Rechnung kam konnten wir dem Betrag nicht glauben. In Deutschland hätten wir dafür das 4 fache bezahlt. Klasse Abend:-)
 
Alan – Was trinkt und isst ihr während der Tour? (evtl. auch was am liebsten)
A – Das was kommtJ Manchmal gibt’s eine Runde Pizza manchmal a la carte in einem Restaurant. Wir sind da sehr locker aufgestellt. Blöd ist nur wenn du jeden Tag Pizza hast, bisschen Abwechslung tut da gut und hier und da mal einen Salat kann auch nicht schadenJ
Wichtig ist uns nur nach der Show nur das Bier, wenig Wein und eine Flasche Whiskey für alle Crew und Band. Da sind wir, glaube ich, nicht so anspruchsvoll. Nur unser Bassmann. Wenn du dem irgendwo Käsekuchen hinlegst, rennt der wie auf Droge dort hin und man hört und sieht von ihm nix mehrJ
 
Alan – Was bevorzugt ihr am meisten? Ente, Sauerkraut, Knödel?
A – Boh..nix von dem! Knödel sind Horror, Sauerkraut ebenfalls. Ich persönlich mag gerne indisches Essen oder am liebsten Barbecue, Lachs , Steak selbst Gemüse auf dem Grill ist der Hammer. Ich bin aber auch Grill freakJ
 
Alan – Die Gruppe „Citron“ ist was das musikalische angeht sehr gut, auch die Texte. Hat diese Band eine Chance, wenn sie Deutsch oder Englisch singen würden auch in den deutsch-sprachigen Ländern?
A – Das haben wir uns während der Tour auch gefragt. Ich tipp mal, dass es sehr schwer würde…oder es gäbe einen Song, der musikalisch so geil oder interessant ist, dass der Text egal wäre. Spanisch hat in Deutschland auch kaum eine Chance trotzdem hat es Heros de Silencio geschafft einen Hit hinzuzulegen. Also ausgeschlossen ist es nicht, dass Citron eien Chance hätte.
 
Alan – Wie schaut es mit weiteren Plänen aus? Konkret: ist was in Planung - eine engere Zusammenarbeit mit der Gruppe „Citron“,
und weiteren Shows auf dieser Tour?
A – Wir haben ja jetzt viele Shows mit Citron gemacht und eine wunderbare Tourabschlussparty gefeiert. Ich würde mich freuen, wenn wir weiter in Kontakt blieben und hoffe natürlich das AXXIS in Tschechien etwas Aufmerksamkeit erlangen konnt.
 
Alan – Vielen Dank für das Gespräch, und wir hören und sehen uns auf der Tour „Souboj Rebelu“ und auf einem Festival in Deutschland.
A – Gerne, bis denn
 
 

Rozhovor s Axxis/ Interview mit …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Petr Černohorský 9 fotografií v galerii

Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (1 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (2 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (3 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (4 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (5 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (6 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (7 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (8 / 9) Rozhovor s Axxis/ Interview mit AXXIS (9 / 9)

autoři:text:     Alan Rohan
foto:     Petr Černohorský



Další články žánrů Metal, Rock

Kluboofka TV vypustí deset klipů skupiny Argos. Níže trocha povídání o kapele samotné z loňského koncertu v Čerčanech Narozeninový koncert KLUBOOFKA TV, 4.11.2023, Čerčanská Beseda, Čerčany – část první: ARGOS Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz