ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rozhovor s Lyane Leigh - frontmankou švýcarsko-německé eurodance hudební skupiny z 90. let E-Rotic! 31. ledna 2019   (21:36)Ochotně nám odpověděla na otázky ze soukromí, o nejslavnějších letech v E-Rotic, i ostatních bývalých a současných hudebních projektech.

E-RoticLyane HegemannLyane Leigh
Rozhovor s Lyane Leigh - frontmankou švýcarsko-německé eurodance hudební skupiny z 90. let E-Rotic!

Mnohým z Vás tuto eurodance skupinu nemusím ani připomínat. Každý jistě znáte jejich animované videoklipy jako například:  Max Don´t Sex With Your Ex, Help me Dr. Dick, Fred Come To Bed, Sex On The Phone, Get Away...

A tak jsme se rozhodli Lyane trošku vyzpovídat a udělat s ní malé interview. Kontaktovali jsme Lyane Leigh přes sociální síť a ona souhlasila, že odpoví na naše otázky.

Mnohým z Vás tuto eurodance skupinu nemusím …

FOTO PRO RADOST
Dobrý den, Lyane. Můžete se představit a říct nám odkud pocházíte?

"Moje skutečné jméno je Lyane Hegemann. Pocházím z Brüggen - malého městečka blízko holandských hranic na severozápadě Německa. Mé umělecké jméno je Lyane Leigh pro všechny anglické projekty jako E-Rotic a S.e.x.appeal, avšak vystupuji a vydávám písničky v německém jazyce pod svým pravým jménem Lyane Hegemann."

Jak jste začala svou hudební kariéru v eurodance pop skupině E-Rotic?

"Začala jsem v roce 1987 jako hlavní zpěvačka v dívčí skupině "Twenty One" (Dvacet jedna). Vydaly jsme singl "The Eyes of Don Johnson" a udělaly hodně show (vystoupení) na německých diskotékách.

Později jsem měla několik německých projektů jako Band Xanadu a dvakrát jsem se zúčastnila německé části Eurovision song contest v letech 1989 a 1990, kde jsem se umístila v obou letech na druhém místě.

Poté jsem nastartovala E-Rotic v roce 1995, ale před tím jsem ještě měla nějaké německé sólové nahrávky."

Jak jste začala svou hudební kariéru v …
Mohu se Vás zeptat, čemu dáváte přednost- vystoupení v klubu nebo na festivalu a proč?

"Některé kluby jsou opravdu hezké a můžeš být v lepším kontaktu s fanoušky. Festivaly mají větší publikum, ale kontakt s nimi často není možný. Mám ráda obojí."

Viděla jsem Vás poprvé na Oldies festivalu v Ostravě 2018. Byla to skvělá show. Přišlo hodně lidí a viděli Vás na podiu. Můžete nám prozradit, jak jste se cítila? Líbil se Vám festival v Ostravě?

"Pamatuji si na to jako na opravdu dobré publikum s dobrou náladou a bylo nám potěšením být toho součástí. Doufáme, že se brzy vrátíme."

E-Rotic na Oldies festivalu v Ostravě 2018
Kdy budete mít další vystoupení v České republice?

"V současné době nemáme naplánovaných mnoho vystoupení, ale rok je mladý a může se stát hodně věcí. Doufám, že se brzy vrátíme."

Plánujete do budoucna uspořádat třeba před koncertem setkání s fanoušky i s autogramiádou?

"Ano, vždy se snažím být v kontaktu s fanoušky, kteří přijdou na vystoupení, ale někdy, záleží na místě, není možné se s nimi setkat osobně."

Na svém kontě máte řadu úspěšných albu jako například The Best Of E-Rotic, Sex Affairs, Kiss Me, Sexual Madness, Mr. Mister...

Když jsme se spojily přes sociální síť, tak jste se mě zeptala, zda-li znám Váš nový projekt S.e.x.appeal. Mohla by jste nám o tomto projektu více povědět? A také o vašem novém singlu Sexy Boy (Edit 2017)?
 
"S.e.x.appeal se zformovali po mém odchodu z E-Rotic v roce 1999. E-Rotic v té době měli jinou zpěvačku a já začínala další projekty. V albech S.e.x.appeal, která jsou také styl eurodance, je ale zvuk trochu jiný než u E-Rotic. Sama si produkuji, píši a skládám a to u E-Rotic nebylo možné. V roce 2015 jsem se ale šťastně vrátila do E-Rotic.

Píseň "Sexy Boy" je od skupiny S.e.x.appeal, a poprvé byla vydána na Eurodance kompilaci "Eurodance Club Volume One". Tu jsem vydala pod mou značkou 3H Records v roce 2016. Kompilace obsahovala umělce z 90. tých let jako Magic Affair nebo Pharao a také některé nové umělce Eurodance stylu. Na konci minulého roku jsme se rozhodli znovu vydat Sexy Boy jako singl."

Na svém kontě máte řadu úspěšných …
Děkuji Vám za Váš čas a výborný rozhovor pro Musicgate.cz.

"Děkuji za Váš zájem a držím pěsti, abychom znovu přijeli do České republiky.
Děkuji mnohokrát a objímám, Lyane."


Více informací o mých projektech:
http://www.eurodance-club.de
http://www.lyanehegemann.de
https://open.spotify.com/artist/70mVE3ebmV3Yyz4vKiFhFI?si=XdHFZpkeSXata0LGPzFnZg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interview with frontwoman of swiss-german eurodance music group from 90's Lyane Leigh from E-Rotic!

Many of you know this eurodance group. All of you know their animated videoclips, for example: Max Don't Sex With Your Ex, Help me Dr. Dick, Fred Come To Bed, Sex On The Phone, Get Away ...

So we decided to ask Lyane few questions and make small interview with her. We contacted Lyane Leigh on social network and she has accepted to answer our questions.

Lyane, Good day. Could you introduce yourself and tell us where are you come from?
 
My real name is Lyane Hegemann. I am from Germany, Brüggen a small town nearby the dutch border in the north west of Germany.
 
My artist name is Lyane Leigh for all english projects like E-Rotic and S.e.x.appeal, however I perform and release Songs in german language under my real name Lyane Hegemann.

How did you start your musical career in eurodance pop music group E-Rotic?
 
I started in 1887 as the lead singer of a girl group called „Twenty One", we had the single release „The Eyes of Don Johnson" and did pretty many shows in german discos.
 
Later I did several german projects like the Band Xanadu and entered twice the german part in the eurovision song contest 1989 and 1990 both reached second place.
After that I started E-Rotic in 1995, before that time I also had some german solo releases.

May I ask you what do you prefer, performance in a club or a festival and why?
 
Some clubs are really nice since you can get better contact to the fans, festivals have larger audience but the contact to them is often not possible.
I like both.

 I saw you on the first time at Oldies festival in Ostrava 2018. It was great show. Many people came here and saw you at the stage. Could you tell us how did you feel? Did you like the festival in Ostrava?
 
I can remember that as a really good audience with good mood and it was a pleasure for us to be a part of it. We hope to come back soon.

When will you be back to Czech Republic for at the show?
 
On the moment there are not such shows booked but the year is young and many things can happen. Hope to come again soon.

For the future, will you plan to meet with the fans and sign before the event?
 
Yes I always try to get in contact to the fans who come to the shows, but sometimes depending on the location it is not possible to reach them personally.

You have many successful albums like The Best of E-Rotic, Sex Affairs, Kiss Me, Sexual Madness, Mr. Mister ...

When we were in contact on social network, you asked me if I know your new project S.e.x.appeal. Could you tell us more about it?
 
S.e.x.appeal was formed after my time with E-Rotic in 1999, E-Rotic had another singer by that time and I was starting other projects. In the S.e.x.appeal Albums which are also Eurodance Style but sound bit different from E-Rotic, I am producing, writing and composing myself, that was not possible for E-Rotic. In 2015 I returned to E-Rotic happily.

And could you also tell us more about your new single Sexy Boy (Edit 2017)?
 
"Sexy Boy" is a S.e.x.appeal Song that was first released on our Eurodance Compilation „Eurodance Club Volume One" that I released on my label 3H Records in 2016 including 90s artists like Magic Affair or Pharao and also some new Eurodance Acts. End of last year we decided to re-release „Sexy Boy" as a single. 
 

Thank you for your time and great interview for Musicgate.cz.
 
Thank you for your interest and I cross my fingers to come to Czech Republic again.
Thank you very much and hugs Lyane
 
Some more infos about my projects:
 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

autoři:text:     Lenka Hrubá, překlad: Radek Jurečka
foto:     Lenka Hrubá



Další články s interprety E-Rotic

Další články žánrů Disco, Pop, World music, ethno music

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz