ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rozhovor s Terezou Tobiášovou (moderátorkou TV Óčko, Autosalonu na TV Prima, hudebních festivalů, ...) 16. října 2019   (10:44)Když se řekne hudební moderátor fajnšmekry napadne Tomáš Anděl, Michal Prokop nebo Petr Fiala, ostatní napadne Leoš Mareš nebo Libor Bouček. Když se řekne hudební moderátorka pamětníky napadle nejspíš Tereza Pergnerová, ale dnes? My jsme měli tu čest užít si rozhovor s Terezou Tobiášovou.

Tereza Tobíášová

Máte pocit, že jste tuhle krásnou dámu někde viděli a nevíte kde? Možností je spousta:

Tereza Tobiášová
 
  • více než 15 let moderátorka na TV Óčko
  • téměř 2 roky reportérka pořadu Autosalon na TV Prima
  • reportérka hudebních akcí - např. festavilu Hrady CZ (České a Moravské hrady)
  • spolumoderátorka sportovní talkshow Kilák
  • bývalá scénáristka seriálu Ulice
  • hrdá maminka 10leté dcery
    očekávající velmi brzy další přírůstek do rodiny
  • ... ... ...

Pro nás, po tomto osobním setkání, ještě také:
 
  • přátelská,
  • pohodová,
  • inteligentní,
  • věčný snílek (ve znamení ryb),
  • cílevědomá,
  • pracovitá,
  • zkušená (se spoustou zkušeností a zážitků),
  • a ukecaná dáma.

Tereza Tobiášová

FOTO PRO RADOST
Jak nahlížíte na přístup interpretů k fanouškům?

Hanka Petřinová tuto situaci velice dobře popsala v rozhovoru pro časopis Headliner. Interpreti jezdí v současné době na festivaly „holit“, odehrají a jedou. Na festivale nezůstávají, nedruží se. Doby, kdy byla v backstage parta, jsou pryč. V dnešní době není v backstage o co stát, není tam s kým mluvit, popít a užít si čas.

Máte nějaký festival, který je pro vás srdcovkou?
 
Do doby než jsem začala pracovat na Óčku, tak jsem nebyla ani na jednom festivale. A od roku 2005 jsem začala navštěvovat snad úplně všechny festivaly různého druhu, které se konaly v Česku. Pamatuji si, že první léto jsme jeli Colours of Ostrava, Summer of love, Masters of Rock, Sázava fest, Benátská noc a samé větší festivaly. A mně se to velice zalíbilo a od té doby jsem začala po festivalech jezdit pravidelně.

Mojí srdcovkou je určitě Okoř a to z důvodu, že pocházím z Roztok u Prahy a tím pádem je to pro mě „za humny“ a k Okoři mám i z mnoha jiných důvodů velmi srdečný vztah.

Pokud mi to čas dovolí, tak se také snažím jet do Ostravy na Colours, alespoň na den.

Když však vidíme, Váš pracovní „zápřah“, tak se musíme zeptat: Jak to všechno proboha zvládáte?

Je to tak, že pro mě je moje práce i můj koníček. Tím pádem si pak nemusím dělat čas na koníčky. Tím, že můj muž je herec, tak se stejně doma tak úplně nepotkáváme (smích). Takže on to chápe, že jsem velice vytížená, stejně tak, jako on. Nicméně nám to tak vyhovuje. A co se týče mojí dcery, tak má dcera se mnou jezdí ať už po natáčení, tak po festivalech od malička, takže je na to zvyklá, že čas od času jede se mnou.

Již jste potkala svého hudebního favorita? Nebo se třeba teprve chystáte?

Já jsem si splnila strašně moc snů, které se týkají koncertů, které jsem chtěla vidět. Viděla jsem Damiena Rice … několikrát … viděla jsem Jamieho Culluma, kterého bych ale strašně ráda viděla a uvidím znovu. Už mám koupené lístky na jeho koncert v Praze v květnu 2020. Viděla jsem také Eda Sheerana, Coldplay a U2. To jsou moje totální srdcovky.

Mám jeden rest, který už bohužel nenapravím, a to je, že jsem neviděla naživo George Michaela. To mě strašně mrzí, jelikož jsem měla jít na jeho koncert ve státní opeře a já jsem tam nakonec nešla i přes to, že jsem měla koupený lístek.

Nicméně bych moc ráda potkala Petera Nagyho, jelikož když jsem byla malá, byla jsem s tatínkem na jeho koncertě, přišli jsme do zákulisí a on se na mě prý podíval a říkal: „Jaj, taká malá a taká tlstá.“. A musím říci, že bych se ho ráda zeptala: „proč?“. Jelikož já to mám v hlavě stále a chtěla bych se ho zeptat, jak to myslel a proč to vlastně udělal (smích). Prozatím jsem nikdy neměla možnost se ho zeptat. Takže má odpověď je Peter Nagy.

Zažila jste někdy opravdový „průšvih“, který vyvedl některý interpret nebo kapela?

Vím o kapelách, které se čas od času opijí tak, že nejsou schopné vystupovat, ale to se stává tak jedenkrát za 3 roky. Znám jednu kapelu, která má problémy se svým frontmanem, který je dosti impulzivní člověk a čas od času se stane, že se s ním kapela pohádá a frontman zůstane ve městě, odkud se má přejíždět na koncert a buď to frontman pak stihne nebo ne.

Nicméně doba, kdy lidé demolovali hotelové pokoje, šatny nebo podia je pryč. Myslím si, že pro ně jsou ty peníze více důležité, než aby něco demolovali a pořadatel si je příště nepozval.

Máte nějaký styl hudby, která vám je nejbližší?

Jediné, k čemu se opravdu kloním je pozitivní hudba. Nemám ráda, když muzika dýchá něčím negativním. Nevadí mi pomalé ani ubrečené písně na téma někdo mi umřel, rozešla jsem se nebo něco podobného. Nemám ráda muziku, která na mě působí negativně.

Mám hrozně ráda funky, swing a jazz, ale v modernějším hávu. Například Pokáč je pro mě veliké překvapení. Ve smyslu, že se dostal strašně rychle hodně vysoko. Vyprodal Forum Karlín za velice krátkou dobu, de facto bez reklamy. A velmi táhne lidi. Má velice chytré písně a to mě na tom baví. Ačkoliv nemám žádné jeho CD, tak ho velice respektuji.

České interprety beru tak, že se na ně jdu podívat hlavně z pracovního hlediska. Chci hlavně vidět, kam se za ten rok posunuli. Vždy mě zajímá, kam se posunul Kryštof.

Zajímá mě kapela Mirai, jelikož to je opravdu veliká naděje české scény. Když jsem je viděla letos na hradech, tak mě velmi mile překvapilo, že ti kluci celou tu hodinu jedou, každá píseň je trochu jiná, tak aby to fanoušky nepustilo. Ti kluci se prostě nezastaví.

Co se týče festivalu Hrady. Jak zvládáte slyšet ty samé interprety i 8x za sebou?

Já si to dělám hezké (smích). Jelikož točím pro Hrady videa, jsme domluveni, že každý víkend dělám video o někom jiném. Každý víkend se zaměřuji na někoho jiného. V Hradci na Moravicí jsem točila Annu K. a ona mi dala povolení, které mi doposud nikdo jiný nedal. A to, že jsem směla být na podiu a točit jí z bezprostřední blízkosti. Ty záběry, které jsem natočila, jsou naprosto něco jiného, než co jsme doposud měli. Ona má velmi jednoduchou, ale krásnou stage a funguje to.

Co říkáte na omezení pro press na některých festivalech? Konkrétně například možnost natáčet jen první 3 písně?

Často je to z bezpečnostních důvodů, kdy kapely používají pyrotechniku nebo je stage podmáčená.
Na druhou stranu i samotní interpreti mají tato omezení ve smlouvách. Toto jsem si nechávala vysvětlit a například některé kapely nechtějí natáčet první píseň, jelikož mají pocit, že se teprve sehrávají. A při natáčení první, druhé a třetí písně je to proto, že interpret není ještě zpocený. Proto se točí a fotí hlavně první tři písně.

V portfoliu umělecké agentury máte: Natáčení reportáží, videí a blogů, recenzí z eventů. To vše ovládáte sama? Včetně příprav, natáčení a postprodukce (střihu videa, zvukařských a ruchařských dovedností …)?

Když točím pro Óčko TV, když jsem dělala Topstar nebo když točím pro Autosalon, tak tam jsem jen prostý moderátor/scénárista/redaktor. Ale co se týká videí jako takových, tak ty dělám sama. Mám svojí kameru, svůj mikrofon, sama si to natáčím, sama si to odmoderuji a sama si to sestříhám. Mě tato tvůrčí práce opravdu baví.

Jak se „křehká blondýnka“, jako vy, dostala k moderování motoristického pořadu, který je brán spíše jako mužská záležitost?

Zavolal mi dramaturg pořadu Autosalon se slovy: „Dobrý den, my bychom vám chtěli nabídnout práci, abyste u nás testovala automobily.“ A já mu na to odvětila: „To jste strašně hodný, já mám dva kamarády, jeden se jmenuje Petr Šimek a druhý, který se jmenuje Matěj Dvořák, a oni oba dva dělají pořad o autech, tak nechcete vzít je? Oni by na to byli skvělí.“. Na druhé straně bylo chvíli ticho a pak: „Vy tu práci nechcete?“ a já na to: „Ne o to nejde, já mám jenom pocit, že oni se na to hodí více“ (smích). „Jasně, ale my potřebujeme ženskou.“.  Takže šlo o to, že do pořadu chtěli ženu.

Naše práce v Autosalonu spočívá v tom, že si musíte kompletně všechno udělat. Od toho, že si přeberete auto, auto si musíte osahat, najít to, co je na tom autě nového, popsat to, popsat specifikace auta, sestavit reportáž a nikdo vám s tím neradí. Navíc reportáž musí dávat smysl a bavit lidi.

Za rok a půl, co testuji auta, tak jsem jich měla v ruce zhruba 50 a už se nebojím řídit nic. Měla jsem obří karavan, dodávku, auto pro náctileté, Bentley za 6 mil. Kč, ... Je to jen o zvyknutí si na to auto, uvědomit si co kde je. Jde jen o prvotní osahání. A je to navíc veliká zábava. Na druhou stranu je tu i to ALE. Obrovská zodpovědnost za ta vozidla, aby se jim nic nestalo. Jelikož my nejsme jako TopGear, který to auto může například zničit.

Jak se stavíte k benefičním akcím, případně jaké s nimi máte osobní zkušenosti?
 
Dlouhodobě spolupracuji s Nadačním fondem Radost dětem, který pomáhá onkologicky nemocným dětem a dětem z dětských domovů. Vždy na podzim se koná akce Strom radosti v OC Palladiu.

Poté také pořádáme vánoční odpoledne ve Forum Karlín, kam sezveme děti. Tuto akci moderuji s Petrem Suchoněm (předtím jsem jí moderovala s Petrem Vojnarem). Vystupují zde různí interpreti, tanečníci, dětem předáme dárky. A radost z toho máme všichni.

Jaký je Váš názor na účast miminek na festivalech a hudebních akcích?

Jsou akce, na kterých to jde, ale i akce na kterých to rozhodně nejde.

Je to samozřejmě akce od akce. Já například neplánuji jít na klasickou mateřskou. Nedokážu si to představit, prostě to neumím. Má práce je můj koníček a nechci o ni přijít, já bych doma mezi čtyřmi stěnami nebyla šťastná. Pokud to budou okolnosti vyžadovat, tak ale samozřejmě s dítětem doma budu, nicméně neplánuji to a přeji si a doufám, že mi vesmír vyjde vstříc a umožní mi to. Jelikož to není nic špatného, je to věc, která mě dělá šťastnou, není to o penězích, ale o tom, že mne to naplňuje pocitem štěstí.

Druhým pocitem štěstí je pro mne cestování. A zase rozhodně začnu, jen musím teď chvíli počkat. Na rok vypnu a nepojedu nikam.

Plánujete po porodu na nějaký čas „vysadit“ nebo do moderování a dalších pracovních povinností naskočíte zpátky co nejdříve po porodu?

Můj muž se strašně těšil, když jsme zjistili, že jsem těhotná, že budu konečně více doma a zvolním. A já jsem nyní v osmém měsíci a doposud se to nestalo (smích). Já mám termín 23. 10. a mám do 24. 10. nasmlouvané akce na moderování (smích). Nutno podotknout, že to beru tak, že se může stát cokoliv a tak mám od října za sebe nasmlouvanou náhradu.

Určitě zvolním, ale jak jsem řekla – práce je můj koníček a chci v ní pokračovat. Na pár měsíců plánuji rozhodně volnější režim, ale počítám, že od jara budu normálně dál fungovat, kdy začínají běhy, Majáles, festivaly.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Jiří Trnka 25 fotografií v galerii


autoři:text:     Lucie Dvořáková, Jiří Trnka
foto:     Jiří Trnka



Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz