ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Sebastian se Sabinou Křovákovou vyprodali prachatický Národní dům. 9. dubna 2017   (19:00)Společenský sál Národního domu v Prachaticích 7. 4. 2017

Sebastian se Sabinou Křovákovou vyprodali prachatický Národní dům.

Tomáš Mayer


Je pátek 7. 4. 2017 krátce po půl sedmé a já se blížím k Národnímu domu v Prachaticích. Dnes večer na mě čeká koncert Sebastiana Navrátila, jehož hostem je Sabina Křováková.
Už z dálky vidím delší frontu, nicméně drtivá většina lidí má lístky koupené z předprodeje, proto pořadatelé nedočkavé návštěvníky odbavují velmi rychle. Sál se plní jak mládeží, tak i dětskými fanoušky v doprovodu rodičů, především maminek. Nedá mi to a ptám se dětských návštěvníků, jak se těší na koncert a zda jim dalo hodně práce přemluvit maminky, aby je sem dnes vzaly. Z odpovědí čiší velké nadšení a nedočkavost. Vesměs odpovídají, že se moc těší a prý maminky ani moc přemlouvat nemuseli. Dle shovívavých úsměvů maminek to asi až tak úplně pravda není, ale jak se v průběhu koncertu ukáže, výborná atmosféra se postupně přenesla i na většinu těch, kteří původně přišli pouze jako „dobrovolně povinný“ doprovod.
Pár minut po sedmé hodině na pódium přichází Sabina Křováková s kapelou ve složení: Sabina Křováková - zpěv, kytara, Jakub Šindler – bicí, David Herzig - baskytara, Tomáš Fuchs – kytara. 


	Je pátek 7. 4. 2017 krátce po půl sedmé a …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Prvních 45 minut patří Sabině s kapelou. Zazní písně z její první autorské desky Sirkama, kterou vydala koncem roku 2015, ale také novinky. Hned na úvod přichází právě píseň Sirkama a na diváky se začíná valit spousta energie a dobré rockové muziky. Už během první písně si Sabina získává publikum, které začne pohupovat a tleskat do rytmu. Po velkém aplausu následuje píseň Skládám si obrázky a pak pilotní písnička desky, což je Louky, pole, lán, na kterou Sabina s kapelou natočila videoklip. Tomáš kouzlí na svou kytaru krásné sólo. Po třech rychlejších peckách se zpomaluje písní Noc i den, aby se vzápětí zrychlilo novinkou Večírek. Mezi písněmi Sabina s publikem komunikuje a hecuje je k ještě většímu odvazu. Její dravý projev, rebelský vzhled, velké charisma i úžasný hlas s chrapláčkem, který ovšem v pomalých písních dokáže zjemnit, si zcela určitě získává nové příznivce, kteří přišli hlavně na Sebastiana. Během další písně Sabina představuje kapelu a po zaslouženém potlesku se opět zvolňuje písní Perníkový poupata. Fanoušci dodávají pomalé písničce ještě lepší atmosféru svítícími mobily nad hlavou. Teprve po tomto songu Sabina odkládá kytaru a Poloviční touhu provází pouze pěvecky a tancem. Zazní ještě pár písní a s blížící se osmou hodinou Sabina finišuje, za obrovského aplausu se loučí s publikem a odchází.

Prvních 45 minut patří Sabině s kapelou. Zazní …
Nastává pauza, já se rozhlížím po dětských tvářích a vybírám malého kloučka, abych si s ním, se svolením jeho maminky, popovídala: Ahoj, můžu se zeptat kolik je ti let? "Sedm." A jak se jmenuješ? "Tomáš Svoboda."  Tomášku, ty máš rád Sebastiana? "Hodně."  A znáš nějakou jeho písničku? "Jooo, Toulavou."  A zazpíváš mi kousek? "Neeee." Nechceš zpívat? (maminka začne také přemlouvat, tedy je vidět, že klučina píseň dobře zná) "Já nechciiiii."  Tak to vůbec nevadí. Těšil jsi se sem? "Hodně." A musel jsi moc přemlouvat mamku? "Ne, to ne, jenom trošku." Ty už určitě chodíš do školy, dobře se učíš, tak to máš to za odměnu vid? "Hmmmm." (úsměv) Tak ti moc děkuji. "Nemáte za co" (slušně vychovaný klučina)"

Nastává pauza, já se rozhlížím po dětských …
Na podobné téma probíhaly i rozhovory se staršími fanoušky, kteří stáli u stolku s CD a plakáty Sabiny. Čekali na ní, aby se s ní nechali vyfotit a podepsat koupený plakát či fotografii. Řekli mi, že i když přišli hlavně na Sebastiana, tak se jim Sabina moc líbila. A ta právě s milým úsměvem přichází. Trpělivě se každému podepisuje a rozdává další úsměvy. Fanouškům je k dispozici i během vystoupení Sebastiana a oni toho využívají a postupně si chodí pro fotky a podpisy. Během této přestávky se mi s ní také podařilo udělat rozhovor, který najdete v samostatném příspěvku.
Přestávka pomalu končí a blíží se tolik očekávané vystoupení dnešní hlavní hvězdy. Sebastian Navrátil je považován za jednoho z nejvýraznějších hudebníků nové generace. Dnešní koncert je součást jeho turné „Hvězdy tour“ k vydanému debutovému albu Hvězdy.


	Na podobné téma probíhaly i rozhovory se …
Během přestávky občas zaslechnu krátký pískot a křik. To Sebastianovo fanoušci a fanynky zahlédli svého idola za plentou, na které probíhá pomalý odpočet a s končící pauzou také video zachycující některé momenty ze Sebastionovy kariéry. Atmosféra graduje, pískot a jekot se v krátkých vlnách opakuje, všude svítí mobily. Je pět minut po osmé, plenta padá, následuje ohlušující řev a Sebastian s kapelou rozjíždí svou novou show písničkou Záchranný bod. Následuje další hit Černobílá, po které Sebastian představuje publiku kytaristu Jakuba Mahdiese. Po potlesku se zvolňuje písní Hvězdy, při které fanoušci opět drží nad hlavou svítící mobily. Po dalším velkém aplausu Sebastian představuje dalšího člena kapely Davida Richarda Gartnera, který vystřihne skvělé sólo na bicí. Sebastian s Jakubem toho využijí, aby se převlékli z černého oblečení do bílého. Jako další sálem zní píseň Vesmírná i s hlasem Kryštofa z kapely ATMO music. Sebastian během koncertu komunikuje s publikem a před písní Až na to přijde požádá fanoušky o spolupráci a ti se velmi rádi zapojují jak svým hlasem, tak i tleskáním a mnozí i tancem. Další píseň je věnována někomu, kdo už tu nemůže být a Sebastian ji posílá nahoru. Po dalším songu Náhradní díly vystřihne Kuba perfektní sólo na kytaru.

Během přestávky občas zaslechnu krátký pískot …
Blíží se devátá hodina a večer vrcholí. Další píseň Sebastian představuje jako údajnou novinku, kterou prý před začátkem koncertu napsali speciálně pro Prachatice. On toužil, kroužil, bylo to tak, tu holubici pouštím do oblak  ... konečně se fanoušci dočkali největšího hitu Toulavá, který má na kanále Youtube přes 20 miliónů shlédnutí a katapultoval Sebastiana mezi elitu české hudební scény! Celou písní fanoušci svůj idol doprovází zpěvem a při refrénu nechá Sebastian zpívat pouze je. Najednou se ozve menší rána a jako překvapení nad fanoušky vylétnou zlaté konfety. Obrovský aplaus utichá, Sebastian usedá na židli za mikrofon a finále večera patří krásné pomalé písni Zázrak, která je doprovázena piánem. Písen končí, kluci se uklání a za hlasitého nesouhlasu fanoušků odchází, aby se po chvíli, kdy nechají fanoušky tleskat a křičet „ještě jednu“, vrátili s přídavkem Polety. Při této písni se už kolem stolku s CD, kde se očekává autogramiáda, začíná tvořit veliká fronta.
Energií nabitý koncert končí, Sebastian děkuje svým kolegum, fanouškům a jako poděkování kluci do davu hází tričko a baťůžek. Po odpočinku se kluci se Sebastianem vrací mezi fanoušky na autogramiádu a tím se dneší povedená akce uzavírá. 

Blíží se devátá hodina a večer vrcholí. Další …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Tomáš Mayer 36 fotografií v galerii


autoři:text:     Jitka Lohynská



Další články žánrů Pop, Rock

Chinaski startují oslavy 30 let. Pro fanoušky spouští kanál na Herohero a chystají další dárky Chinaski startují oslavy 30 let Koncert s názvem Zmačkneme se bude mít ve Svojkovicích benefiční podtext Sál Motorestu ve Svojkovicích se do povědomí příznivců dobré muziky dostává pořádáním koncertů kapel známých jmen. Na sobotu 11.5.2024 si pořadatelé ze skupiny Chlíff připravili vystoupení dvou formací, kde si samozřejmě zahraje jmenovaný Chlíff s tím, že druhá polovina večera bude patřit plzeňskému Katru. Určitě nabídka, která se bude líbit jak domácímu publiku, tak fanouškům ze vzdálenějších končin. Přijďte si i vy užít mejdan plný dobré muziky – start úvodní skupiny je ohlášený na 20:00 hodin. Výtěžek z celé akce poputuje na konto rodiny bývalého kamaráda Jirky, na jehož počest se svojkovický večírek uskuteční. Protheus a Komunál aneb turné plné přátelství a radosti z muziky ovládlo Plzeň! V rámci svého celorepublikového řádění kluci nezapomněli ani na západočeské centrum nejen rock metalového dění – plzeňskou Šeříkovku. Tam to odpálili poslední dubnový pátek a o tom, že se na ten večer bude ještě dlouho vzpomínat, už předem nikdo nepochyboval! A tak se také stalo! Ale nepředbíhejme a vezměme to v rámci metalu i rocku hezky krok po kroku. Zdemyslický sál U Komorousů pohostil plzeňskou kapelu SMASH Sobotní večer měl ve Zdemyslicích příchuť rockových riffů a oblíbených skladeb plzeňské skupiny SMASH. Na místním sále se tak 27.4.2024 představili muzikanti v plné sestavě a s nabitým playlistem. Z časových důvodů jsme se stali součástí koncertu až kolem půlnoci, kdy SMASH rozjížděl závěrečnou sérii před celkem slušnou návštěvou. New York, Socha Svobody a Ukradený Vjecy? V sobotu vše na jednom místě v dárkovém klubovém balení Nepomucko, potažmo pak město Nepomuk jsou místem výskytu častých hudebních událostí. S přesným místem určení – MC New York, si v sobotu 27.4.2024 střihly koncert klatovské Ukradený Vjecy. Kapela známá z rockových tancovaček tu v trošku stísněných podmínkách zahrála osvědčený revivalový playlist, který si přišlo užít obecenstvo z blízkého i vzdálenějšího okolí. Pohodová obsluha na baru, grilovačka před klubem a celkově příjemná atmosféra pak dodávaly kulisu hudebnímu večeru, který se pod pořadatelským dohledem Martina Mitvy Lukeše určitě povedl. Z časových důvodů jsme se nezúčastnili samotného finále – před půlnocí jsme se s kapelou rozloučili. Magdalena Trajerová vydává nový singl na prvního máje Songwriterka Magdalena Trajerová vydává nový singl s názvem „Ranní čaj“. Píseň navazuje na album TO ONY, které vyšlo v únoru tohoto roku. V novém singlu Trajerová opět mísí prvky indie folku a popu. A stejně jako u mnoha předešlých skladeb, staví melodii na kytarové lince. Datum vydání je 1. května. Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu Jediný hudebně-švestkový festival v České republice - Vizovické Trnkobraní oznamuje kompletní program! Moderátor Libor Bouček, stand-up Matonohy či Pavláska, travnatá zóna, zastřešené sezení

Další fotoreportáže

Mezinárodně obsazený večer v Parlament Clubu nabídl kvalitní metalovou muziku s headlinerem z chladného severu Plzeňský suterénní Parlament Club se stal v neděli 28.4.2024 cílem fanoušků metalových vypalovaček, o které se postaraly tři výrazné formace. Od Drum Therapy Kuby Bayera s hosty přes vystoupení black-metalové skupiny Sukkhu po finskou úderku Slow Fall – vše v dárkovém koncertním balení. Se zvukem se úspěšně popasovala firma RN Produkce, tradičně usměvavá obsluha na barech plnila přání zákazníků a tak nic nebránilo v odpálení úvodního setu očekávané nedělní akce. Protheus a Komunál aneb turné plné přátelství a radosti z muziky ovládlo Plzeň! V rámci svého celorepublikového řádění kluci nezapomněli ani na západočeské centrum nejen rock metalového dění – plzeňskou Šeříkovku. Tam to odpálili poslední dubnový pátek a o tom, že se na ten večer bude ještě dlouho vzpomínat, už předem nikdo nepochyboval! A tak se také stalo! Ale nepředbíhejme a vezměme to v rámci metalu i rocku hezky krok po kroku. Zdemyslický sál U Komorousů pohostil plzeňskou kapelu SMASH Sobotní večer měl ve Zdemyslicích příchuť rockových riffů a oblíbených skladeb plzeňské skupiny SMASH. Na místním sále se tak 27.4.2024 představili muzikanti v plné sestavě a s nabitým playlistem. Z časových důvodů jsme se stali součástí koncertu až kolem půlnoci, kdy SMASH rozjížděl závěrečnou sérii před celkem slušnou návštěvou. New York, Socha Svobody a Ukradený Vjecy? V sobotu vše na jednom místě v dárkovém klubovém balení Nepomucko, potažmo pak město Nepomuk jsou místem výskytu častých hudebních událostí. S přesným místem určení – MC New York, si v sobotu 27.4.2024 střihly koncert klatovské Ukradený Vjecy. Kapela známá z rockových tancovaček tu v trošku stísněných podmínkách zahrála osvědčený revivalový playlist, který si přišlo užít obecenstvo z blízkého i vzdálenějšího okolí. Pohodová obsluha na baru, grilovačka před klubem a celkově příjemná atmosféra pak dodávaly kulisu hudebnímu večeru, který se pod pořadatelským dohledem Martina Mitvy Lukeše určitě povedl. Z časových důvodů jsme se nezúčastnili samotného finále – před půlnocí jsme se s kapelou rozloučili. Metalový večer v rakovnickém klubu Živák měl název KEEP IT BRUTAL Multižánrová klubová aréna kulturních událostí v Rakovníku nese hrdě jméno Živák. Svému názvu na sto procent dostál v pátek 26.4.2024, kdy se na jeho pódiu představila čtveřice kapel preferujících tvrdou muziku. Minifestival se tak do hudební historie zapsal nesmazatelným písmem a dle ohlasu publika bude mít jistě pokračování. Dobrý zvuk, příjemné prostředí a naprosto pohodová obsluha na baru – výrazné atributy večírku, který se zúčastněným dostal hluboko pod kůži. Jazz bez hranic aneb večer plný hudby v dárkovém balení s držitelkou ceny Grammy - Nicole Zuraitis Čtvrteční večer v plzeňském koncertním sále Domu hudby měl punc výjimečnosti – na pódiu se u klavíru představila čerstvá držitelka ceny Grammy za rok 2024 v kategorii nejlepší vokální jazzové album. O úvod nevšedních kulturních zážitků se postaralo duo zpěvačky Mirky Novak a klavíristky Kristiny Barty. Akce se těšila bohaté návštěvě, která 25.4.2024 zaplnila sál Antonína Dvořáka do posledního místa. Když slaví koncertní fotograf narozeniny, nemůže chybět muzika, zaplněný klub a skvělá atmosféra Plzeňský metalový Parlament Club se v sobotu 20.4.2024 proměnil v narozeninovou arénu. Známý koncertní fotograf Martin Hanáček tu se svojí manželkou Jitkou oslavili nádherné kulaté narozeniny. Pivo teklo proudem, stoly se prohýbaly pod jídlem a nechybělo hudební vystoupení spřízněné kapely Jarda z plzeňské Valchy. Spousta kamarádů, známých a členů rodiny tak s Hanáčkovými přišlo oslavit významný den, kdy se z věkové koncovky –cet stala v číselném vyjádření koncovka –sát.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz