V hlavní roli bude samozřejmě pivo. Každým rokem si návštěvníci můžou pochutnat na českých speciálech z malých a středních pivovarů. Co přinese letošní ročník, jsme se ptali pořadatele slavností Robina Mikušiaka:
„Letos jsme pozvali několik úplně nových českých pivovarů. Strašně zvláštní je například MMX pivovar. Pán, který ho vybudoval do něj vložil obrovské finance, nakoupil nejlepší světovou technologii, kupuje jen nejlepší suroviny a já si myslím, že je to jedno z nejkvalitnějších piv v ČR. Nemluvím o chuti, to má každý jinak, ale kvalita je tady absolutně stoprocentní.“
Ale na své si přijdou nejen pivaři, k dostání bude nejen kvalitní víno, ale také cidery i nealko.
„Hipsteři budou nadšení! :)“ slibuje pořadatel Robin Mikušiak a dodává:
„Tento rok je zásadní vylepšení gastro zóny. Můžeme garantovat, že jídlo bude v top kvalitě a se super street food servisem. Přijede několik food trucků nejen z Prahy, které doplní ti, jenž se nebojí porovnání s konkurencí na kolečkách. Zní to legračně, ale opravdu je to tvrdá konkurence. A v Písku do tohoto souboje jde pouze Kozlovna U Plechandy. Minulý rok byli myslím velmi úspěšní a letos budou znovu. Viděl jsem totiž jejich připravované menu. Návštěvníkům doporučuji doma nevařit. :)
A pokud si někdo do dneška myslel, že ví, co je to preclík, tak mu mohu garantovat, že po víkendu bude překvapen, v jakých variacích se dá preclík vyrobit.“