ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? 12. dubna 2018   (12:30)​Sešli jsme se, abychom si popovídali nejen o nové desce „Pade na pade“, která vyšla přibližně v půlce února, ale i končícím turné s kapelou Škwor, které má 10 zastávek.

ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě?

Veronika Hejnová


Před vámi je už poslední koncert, a to v Liberci 13. 4. Začala bych tedy albem Pade na pade. Jsou tam songy, které už vaši fanoušci znají z dřívějších koncertů nebo již vydaných klipů, ale i songy nové, které mohli slyšet až teď. Co bys nám tedy k tomuto albu řekl?
Jedná se o naše čtvrté album, ale poprvé je to vlastně takový kompilát singlů, protože vznikaly spontánně podle nálady. Nejstarší z nich hrajeme už tak dva roky. K těm taky postupně vznikly i tři klipy – Klon, Prezident a Karate charakter. Koncem turné s Harlejem minulý rok jsme se pak shodli, že je čas na album, a tak jsme na podzim dodělali ještě nejnovější tři songy. Abychom zase po nějaké době měli radost z toho, že si na tu naši hudbu můžeme sáhnout.

Takže jestli to chápu dobře, jak jsme se spolu bavili kdysi o vydávání singlů po třech, tak vlastně místo toho vzniklo toto CD?
Vlastně ano i ne. Už nějak před těma dvěma lety se nám osvědčil jako optimální scénář nahrávat songy ve studiu po třech, tak jak zrovna přijdou pod ruku v určité náladě kapely. Takže jsme použili s časovým odstupem několika měsíců i tři různá studia. A někdy v průběhu prostě přišel ten nápad, že devět skladeb, tedy 3x3, už se dá vlastně vydat jako album.
 
Tak to jo. Tak jsem to vyjasnila sobě a třeba i některým vašim posluchačům.
Co váš klip Multikára, který měl vyjít a bohužel zatím nevyšel?

Pravda, bohužel se zatím nepodařilo. Stalo se nám totiž, že jsme lehce podcenili čas, který je u takhle výpravně náročnýho klipu zapotřebí. Natáčení jsme naplánovali na jeden den, ale vzhledem k množství lokací, herců, kostýmů i rekvizit jsme zkrátka nestihli všechny plánované záběry. Točili jsme navíc ještě v zimě a ve čtyři už byla tma. Jenže celá koordinace je tak náročná, že dát to celé dohromady zabralo asi dva měsíce. Nejdřív jsme totiž taky zkoušeli pracovat s tím, co máme, ale současná dohoda s partou filmařů je, že příští týden jdeme znovu s veškerým osazenstvem i rekvizitama do akce!
 
Takže se ještě máme na co těšit.
Tak. Navíc v mezičase jsme domluvili natáčení dalšího klipu k songu Pade na pade. Scénář je založen na akci na jednom místě a už máme natočeno, takže nakonec vyjde dřív než Multikára.
 

Před vámi je už poslední koncert, a to …

FOTO PRO RADOST
Je tedy vidět, že nezahálíte. Pojďme teď k turné s kapelou Škwor, které jsem zmiňovala již na začátku. Máte za sebou už devět zastávek a několik vyprodaných měst. Jak na tohle turné budeš ty osobně vzpomínat?
No… jako na něco neskutečnýho. Myslím si, že to, co jsme díky Škworům zažili, je na české poměry něco téměř nevídaného. Produkce turné je prostě obrovská, každý koncert je vlastně jako nějaký slušný festival. My do té doby hráli nejvíc pro asi tisíc lidí a teď na každý koncert Škworů chodí dvakrát až třikrát tolik. Takže je to super zážitek a zároveň velká škola.
 
Takže pro vás hodně velký skok nahoru. To je pěkný.
Určitě. Ale samozřejmě jsme „jen“ předkapela. Máme tu možnost půjčit si od Škworů na čtyřicet minut vyprodanou halu jejich fanoušků a pobavit je, aby se jim to čekání zpříjemnilo. Tak doufám, že se to nějak daří. (smích)

Já bych řekla, že jo. Když si vzpomenu, když jsem se na vás byla podívat v Českých Budějovicích, tak jsem tam potkávala i lidi v tričkách CheckPoint. Takže si myslím, že tam máte i svoje příznivce.
Jooo, tak to samozřejmě nesmírně potěší. Myslím, že na tohle turné budeme vzpomínat ještě dlouho.
 
Když jsme spolu mluvili po turné s Harlej, měl jsi veselou příhodu, která nebyla publikovatelná. Máte taky nějakou veselou příhodu nebo vzpomínku z tohoto turné? Nebo něco, na co budete dlouho vzpomínat?
No tak z toho Harleje to tehdy bohužel vážně nešlo. Ale teď úplně v pohodě, protože obětí jsem byl já. Technici od Škworů na nás totiž ušili takovou typickou Kanadu. Někdo nám dal do šatny tác s koláčema a jak jsme přišli zpátky z hraní, potřeboval jsem dohnat cukry, který mám bohužel rád... nicméně na tom bylo nakapaný nějaký peklo chilli, snad milion Scovillů. Tak jsem byl snad na půl hodiny KO a vypil kvůli neutralizaci snad všechno mlíko v Jihlavě.
 
Tak ještě že se to nestalo před hraním!
To je fakt, to vůbec nevim, jak by dopadlo. Ale tak sranda musí bejt, tak už to mezi partama chodí.
 
To věřím. Splnilo to velké turné se Škwor nějaký vaše očekávání, nebo naopak nesplnilo?
Ve většině ohledů rozhodně předčilo. Dostali jsme velkou příležitost a zatím věřím, že ji využíváme nejlíp, jak dokážeme. Nejde ani o nějaké očekávání, že by to CheckPoint nějak vystřelilo raketově vzhůru. Pro nás je to samozřejmě velký milník na cestě, ale tu si musí každá kapela směrem ke svým fanouškům prošlapat sama. K tomu předkapelování pomůže, ale rozhodně to není zkratka rovnou do cíle. Ohromným přínosem každopádně je, že hraní na velkých pódiích každou partu zocelí, přinese spoustu zkušeností a třeba i vztah k odpovědnosti. V konečným důsledku jde o těch čtyřicet minut na pódiu, kam se musí dát všechno, ale kolem toho je skoro celý den v pohybu, logistika, řešení technických problémů... Takže vnímám i velký přínos směrem dovnitř kapely. Jinak měřitelné statistiky nově získaných fanoušků, nebo zkrátka lidí, kteří se o nás díky turné dozvěděli, jsou fajn. Takže velká spokojenost a vážím si toho, že jsme měli tu možnost.
 
Prozraď mi ještě, jak lidi na koncertě berou cover písničky Gangnam Style, kterou máte v playlistu. 
Jo, tak to si myslím, že byl dobrý nápad. Mně totiž přijde vždycky na coveru nejzajímavější, když si kapela vybere stylově něco úplně jiného, než sama hraje. A podle mě je Gangnam Style fakt dobrá písnička, akorát to provedení je samozřejmě takový disko... Ale právě proto, když se to předělá do rocku, vznikne šlapací, skákavá věc, která pěkně doplňuje náš současný playlist. Kvůli autorským právům jsem se ji musel naučit v původní korejštině, ale proč ne, viď. Na tom songu je geniální, že i když člověk nerozumí textu, jde z toho taková nadsázka, vtip i trochu drzost. Nějak je to v tom prostě zakódovaný. Asi hlavně díky tomu refrénu. A lidi to takhle vnímají. Určitě je to jeden z highligtů našeho setu.

Já teda musím říct, že to je písnička, kterou jsem vždycky strašně nesnášela, ale jenom díky vašemu podání si ji dokážu poslechnout. A právě i v těch Budějovicích, když se k nim vrátím, jsem schválně pozorovala reakce lidí, jak ji přijmou. A i v Lucerna Music Baru, kde jsem se byla podívat, jsem si všimla, že plno lidí rozhýbala a že v tu chvíli to těm lidem ještě víc vžene takovou tu krev do žil a ještě víc paří a užívají si to. 
To jsem rád! To je samozřejmě vždycky hlavní účel coverů. Zvlášť pro předkapelu, protože většina lidí nás slyší poprvé a vlastně jim hrajeme čtyřicet minut neznámých tónů. V tom právě cover pomůže koncert na chvíli „uchopit“ a zazpívat si něco známého.
 
Takže další cover bude Despacito? Protože co si pamatuju, tak minulý turné, co jste jeli s Harlej, jste měli taky jeden cover, a to byla Reklama na ticho. Teď máte Gangnam Style, co přijde dál? 
Věřím, že zase vznikne nějaká šílenost, co rozbourá Youtube, a tu uděláme.
 
Kdo z vás chce vidět a slyšet nejen Gangnam Style, ale komplet kluky z CheckPointu v rámci turné Škwor, máte poslední možnost teď v pátek 13. 4. v Liberci, kam vás všechny, co jste to dočetli až sem, oba dva zveme. ToM za CheckPoint a já za Musicgate, protože vám odtud přineseme i fotoreport.


FOTO PRO RADOST


Veronika Hejnová 6 fotografií v galerii

ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (1 / 6) ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (2 / 6) ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (3 / 6) ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (4 / 6) ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (5 / 6) ToM z CheckPoint bude na turné se Škwor vzpomínat jako na něco neskutečnýho. Co nám prozradil ještě? (6 / 6)

autoři:text:     Veronika Hejnová



Další články s interpretem CheckPoint

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Kapela Dilated oslavila 10. let na scéně. V sobotu večer zažilo Futurum nevídanou párty, která končila až k ránu. Kapela Dilated, která slavila 10.let na scéně zahrála po boku neméně známých kapel CheckPoint a Five O´clock Tea. Kdo si to nechal ujít, ten nemusí smutnit, protože my Vám zde přínášíme fotoreport z této skvělé akce. Kapela DILATED oslaví svých 10 let na scéně. Vánoční párty s kapelami Five O'clock Tea, CheckPoint a Dilated. To znamená spoustu energie, 100% zábavy a opravdu neopakovatelný podzimní mejdan v kultovním pražském Futurum Music Bar, to slibuje spojení a společný koncert třech spřátelených pražských kapel FIVE O'CLOCK TEA, CHECKPOINT a DILATED. Kapela Škwor přivezla svou velkolepou show i do Liberce. Poslední desátou zastávkou z turné Uzavřenej kruh byl Liberec. Škwor se svým velkolepým turné Uzavřenej kruh vyprodal Plzeň Škwor se svým úspěšným turné Uzavřenej kruh tour – tentokráte v Plzni! Jako hosté turné vystoupily skupiny Ultima a CheckPoint Škwor zahájil své velkolepé turné Uzavřenej kruh Tour! Škwor s hosty Ultima a CheckPoint startují své turné a je to bomba!!! Na slovíčko s ToMem z kapely CheckPoint Po koncertě kapely CheckPoint v pražském hudebním klubu Vagón jsem se zeptala zpěváka Tomáše Chrudimského na pár otázek. Tento koncert byl takovou „generálkou“ před tour, která je již brzy čeká. Více se dozvíte v rozhovoru.

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz