ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Turné „60“ - narozeninový koncert Jakuba Smolíka. 1. prosince 2019   (17:57)Narozeninový koncert v Písku v divadle F. Šrámka začal slovy Jakuba Smolíka: „Nechtěl jsem nic slavit, až ve svých 100 letech, ale pak jsem si uvědomil, že mnozí z Vás by na koncertě asi nebyli.“


A měl pravdu, většina diváků a divaček byla ve středním věku a výš a z toho bylo patrné, že hudební kariéru Jakuba Smolíka znají od jeho začátků a tudíž i mnoho jeho písniček, které zněly sálem a i mnoho diváků si během koncertu společně pobrukovalo s Jakubem.

V celém duchu s přívětivým humorem, nadsázkou, vzpomínkami, ale i udělat si ze sebe legraci se nesl celý koncert a tudíž vykouzlil v našich tvářích emoce, ať už úsměv až smích, či slzy dojetí.

Koncert začal písní Já nic, já muzikant, pokračoval Holka s bílou halenou. Při písničce Až se ti jednou bude znát si pobrukovali lidé znající slova a při tom se dívali na promítaný klip.

A měl pravdu, většina diváků a divaček byla ve …

FOTO PRO RADOST
Před písničkou Ó mámo Jakub Smolík vzpomínal, že tuto písničku nahrál a i věnoval mamince, která v tu dobu byla nemocná. Všichni jsme maminku Jakuba viděli i ve video klipu, kde byla zachycena. A když se v klipu drželi za ruce či se objali, mnoho z nás v tuto chvíli myslelo na jednu z celoživotních lásek a to, pouto matky se svým synem

Před písničkou Ó mámo Jakub Smolík vzpomínal, …
Naše zamlžené oči rozveselil se svým úžasným hlasem host Petr Kolář písněmi Stýskání, 7 Armád při písni Jednou nebe zavolá zpívalo celé hlediště.

Naše zamlžené oči rozveselil se svým úžasným …
Na svém koncertu vzpomněl i několika zábavnými příběhy na nedávno zesnulého  zpěváka Karla Gotta, který měl rád humor, a diváci ocenili vzpomínku minutovým potleskem.

Po té opět pokračoval se svým zpěvem Jakub Smolík písní Pánbůh řekl, vraťte se. A všichni jsme vzpomínali na ty, kteří už tu mezi námi nejsou a na naše první lásky. Než zazpíval píseň Prý chlapi nebrečí, vysvětlil Jakub, že není potřeba se stydět za slzy i u chlapa, ať už jsou z důvodu smutku či radosti.

Písní a hlavně rychlejším refrénem Mám už dávno jinou, byla odlehčena vzpomínající atmosféra. Před přestávkou nám zazpívali vokalistky Hedvika a Michaela.

Na svém koncertu vzpomněl i několika zábavnými …
Po zhruba hodině koncertu následovala přestávka a osobní setkání, podpisy a focení s oběma zpěváky.

Po zhruba hodině koncertu následovala …
V druhé polovině koncertu Jakub Smolík začal písněmi Cesta do pekel. Své písně vždy doplňoval, uváděl mluveným slovem a vtipnými zážitky. Pokračoval písněmi Návrat a Rána z rána.

Před písní Říkej mi táto, kterou složil při narození dcery Petry a nazpíval s Viktorkou Genzerovou, vyprávěl, jak tuto píseň také zpíval se staženým hrdlem právě se svou dcerou Petruškou a zároveň mu probíhal v mysli celý život s ní a uvědomil si, že není schopen s dcerou bez emocí zpívat.

Nádherný videoklip puštěný při této písni, ze kterého vyzařovala obrovská láska otce a dcery nenechala v hledišti jedno oko suché. Píseň v Písku byla zpívaná Jakubem a Hedvikou.

V druhé polovině koncertu Jakub Smolík …
Pak už jsme si zazpívali starší píseň Džínová Láska v duetu JakubaMichaelou. Na pódiová prkna se opět vrátil Petr Kolář a společně s Jakubem si zazpívali Šípkovou Růženku.

Následoval největší hit Petra Koláře Ještě, že Tě lásko, mám, kde opět diváci rozhýbali své hlasivky. Petr Kolář také složil pro Jakuba Smolíka velký hit Medový čaj a oba zpěváci rozezpívali celé jeviště i hlediště, ale mnoho diváků už i stálo a nejen zpívali, tleskali, ale i tancovali.

Pak už jsme si zazpívali starší píseň Džínová …
Celá doprovodná kapela v čele s Jakubem se po písni rozloučila a poděkovala Petru Kolářovi za vystoupení na turné „60“. Bylo to rozloučení opravdové, přátelské a Petr dostal dárek v podobě velké plyšové opice Máni.

Koncert se blížil ke svému závěru děkovačkou a písní Nebeská brána. A pak ještě dvěma písněmi jako přídavek Popelky a pochopitelně nesměla chybět píseň Blázen žárlí, kterou opět zpívali i tancovali všichni.

Velký potlesk, provázel Jakuba Smolíka do šatny a nám se nechtělo odejít. Jakub nás přesvědčil, že i ve svých šedesátinách je pořád romantik, jeho písně nestárnou, jsou známé, emotivní a jeho představení na podiu není jen běžný koncert, ale i zábavné vystoupení, obohaceno zážitky.

Celá doprovodná kapela v čele …
A my přejeme Jakubovi Smolíkovi do dalších let hlavně zdraví a osobní pohodu a za 40 let zase na koncertě slavíme.

A my přejeme Jakubovi Smolíkovi do dalších let …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Jiří Trnka 87 fotografií v galerii


autoři:text:     Edita Trnková
foto:     Jiří Trnka



Další články s interprety Jakub Smolík, Petr Kolář

Benefiční koncert Čas pro život okouzlil Ostravu! O pomoc dobré věci a dechberoucí atmosféru se zasloužili Petr Kolář, Leona Machálková, Tanja a Bohemian Metal Rhapsody Druhou lednovou sobotu kouzelné prostory Evangelického Kristova kostela v Ostravě již podruhé přivítaly záslužný projekt, a to benefiční koncert Čas pro život. Davy doslova okouzlených návštěvníků otevřely svá srdce nejen vynikající muzice, ale také podpoře Hospicu sv. Lukáše (čímž vyplnily přání zesnulé Patricie Janečkové) a Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. Petr Kolář se svým Acoustic triem v rámci #tajnymistatour okouzlil Chudenice! Oblíbený zpěvák s nezaměnitelným hlasem neuvěřitelného rozsahu a barev – Petr Kolář dorazil v rámci svého turné #tajnymistatour do městysu Chudenice nedaleko Klatov. Koncert plný lyrického pohlazení i pořádného rockového nářezu přivítal beznadějně vyprodaný chudenický Kostel sv. Jana Křtitele. Petr Kolář poodkrývá svoje Tajný místa v novém singlu a klipu Zpěvák Petr Kolář vydal nový singl Tajný místa a natočil k němu romantický videoklip. V Sudoměři u mlýna se odehrál první ročník festivalu pro řeku Otavu Multižánrový festival, který uspořádal spolek Sudoměřské proudy ve dnech 18. a 19. září 2020 nabídl návštěvníkům pestrý program pro celou rodinu. 1. ročník benefičního multižánrového festivalu Otava fest nabídne po dva dny pestrý hudební i doprovodný program pro děti i dospělé Spolek Sudoměřské proudy pořádá 1. ročník OTAVA FESTU. Jde o dvoudenní multižánrový festival s bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé. Jeho výtěžek bude použit na biologický průzkum a následné vyhlášení peřejí za chráněné území. Hvězdy spadly do Karlína - Aleš Brichta 60 Král české rockové a metalové scény Aleš Brichta letos dosáhl významného životního jubilea. V létě, přesněji 9. srpna, oslavil 60 té narozeniny. Dárek nadělil nejen sobě, ale také muzikantům a příznivcům v podobě jedinečného koncertu s názvem Aleš Brichta 60 - Setkání hvězd, který se konal v neděli 6. 10. 2019 ve Fóru Karlín. A že půjde o oslavu ve velkém stylu a o skutečný hudební skvost, bylo jasné již od oficiálního oznámení chystaného koncertu na tiskové konferenci, která se konala v srpnu, v době Alešových narozenin, na Libeňském zámečku. Nezbývalo tedy, než se těšit na říjen! …dva měsíce utekly jak voda a očekávaný večer byl tady - 6. 10. 2019. Pojďme si tedy připomenou několika slovy, ale hlavně obrazem, jaký zážitek nám Aleš Brichta a celý tým kolem něho přichystal. Vystoupení Jakuba Smolíka oživilo Medový jarmark v Koterově Tradiční společenská akce v plzeňském Koterově pohostila na svažité návsi 7. 10. 2018, kromě trhovců a nakupujících, známého písničkáře Jakuba Smolíka s hudebním doprovodem.

Další články žánrů Country, Folk, Pop, Rock, Rock'n'roll

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Páteční koncert v Medvědovi nabídne dva styly – každý z hostů si nalezne to své Pořadatelé z plzeňského Bílýho Medvěda si pro návštěvníky klubu připravují na pátek 19.4.2024 vystoupení dvou kapel. O rozehřátí publika se postará rock-bluesová skupina Spalted Maple, druhá polovina večírku bude patřit kapele Parolet s výběrem skladeb od Jasné Páky a Hudby Praha. Hudební mejdan tak slibuje dobrou zábavu, hlasité doprovody a klasicky perfektní koncertní atmosféru. Přijďte se pobavit i vy, start akce je ohlášený na 20:00 hodin. Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál. Rock for People představuje takřka finální hudební line-up, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga z legendárních Slayer nebo The Darkness Hudební program festivalu Rock for People míří do finále. Pořadatelé oznámili přes dvacet dalších zahraničních hvězd. Chybět nebudou ani zvučná jména české a slovenské scény i pestrý doprovodný program.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz