ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

UDG: Jak začínali, jak prožili 20 hudebních let, jak si užili turné, co chystají dál, ... 8. dubna 2019   (22:59)Užili jsme si s kapelou UDG jeden z posledních koncertů jejich výročního 20 LET TOUR. Jugi a Volt se s námi v příjemném rozhovoru podělili o spoustu zajímavých informací (o jejich začátcích, o turné, o jejich soukromí, o novém videoklipu, o plánech do budoucna).


30. března 2019 jsme vyrazili do píseckého Divadla Pod čarou na jeden z posledních koncertů výročního 20 LET TOUR kapely UDG. Je to až neuvěřitelné, že tahle stále mladá a energická partička brázdí české kluby, haly a festivaly už 2 dekády.

Na tomto turné jim předskokana dělal jejich dobrý kamarád a hudební parťák Jakub Děkan a jeho band. Kuba si koncert opravdu užíval a několikrát si povzdechl, že toto turné už končí. Dle slov jeho i kluků z UDG je spojení těchto interpretů více než pracovní. Jsou prý dobrými kamarády, kteří si sedí, rozumí a užívají si chvíle na cestách, ve společné šatně i na pódiu.

Jakub s kapelou vystřihli spoustu svých pecek včetně vzpomínkovky na naše dětství a pubertu Co bejvávalo už není. Ve videoklipu této písně si každý narozený v 80. a 90. letech připomene dnes už téměř zapomenuté hračky (telefon Nokia 3310, Lego, dětské kostky, Rubikova kostka, diskman, stolní kopaná, stavebnice merkur, Pogy, i seriál Kačeři z Kačerova). Mě tento klip vždy vykouzlí lehký úsměv na rtech.

30. března 2019 jsme vyrazili do píseckého …

FOTO PRO RADOST
Samozřejmě nemohla chybět ani melancholická vzpomínková píseň Děda, při níž Jakub vzpomíná na svého dědu a jehož portrét má dokonce vytetovaný na svém předloktí. Fanoušci a fanynky si po standardním přídavku vypískali a vyskandovali ještě jeden, čímž Kubu evidentně potěšili. Dle jeho reakce to vypadalo, že se mu něco podobného stalo snad poprvé.

Samozřejmě nemohla chybět ani melancholická …
Před vystoupením oslavence večera kapely UDG jsem se zeptal hlavních tiskových mluvčí této party Jugiho (bicí) a Volta (kytara, zpěv) na několik otázek týkajících se turné, koncertu, jejich koníčků, jejich začátků, seznámení a samozřejmě i plánů do budoucnosti. Dověděl jsem se navíc, že před pár minutami kluci v šatně schválili finální podobu nového videoklipu Parfémy.

Před vystoupením oslavence večera kapely UDG …
Povězte nám více o Vašem 20 LET TOUR.

JUGI
 
„Tohle turné bylo připraveno k oslavě 20 let kapely. A je to hrozně fajn, protože jsme si ho připravili tak, jak jsme chtěli. Připravili jsme krásnou scénu, super světla, hodně jsme zkoušeli, takže jsme dali dohromady nejdelší playlist, který jsme kdy hráli. Dostali jsme do něj jak ty nejstarší věci vykopávkového typu, tak dvě novinky, které jsme o krátké pauze před začátkem turné nacvičili a dokonce i nahráli. Na jednu z nich jsme udělali videoklip. Ta písnička se jmenuje Parfémy.

Všechno jsme zvládli, jak jsme chtěli, všechno jsme si připravili a více než polovina koncertů byla naprosto vyprodána. Což je pro nás obrovská odměna a máme z toho radost.“

Jak vzpomínáte na Vaše začátky?

JUGI

„Velmi rádi. Ty věci přicházely tak nějak postupně přirozeně, každý krok v naší kariéře byl pozitivní a hlavně jsme se tím vždycky bavili. Bohouš (kytarista) říká, že jsme se tím téměř od začátku i živili, protože od prvního rozdělenýho pětikila už jsme vlastně profíci.“ (smích)


Dneska už jste 20 let fungující kapela v povědomí spousty lidí. Jak jste toho dosáhli? Pokud je možné to nějak zbilancovat. Co poradit mladým kapelám, aby toho dosáhli také?

JUGI

„Ta cesta byla docela jednoduchá. Nejprve jsme v našem regionu dělali lokální festiválek, kam jsme zvali kapely z okolí. Abychom se pak podívali třeba z Ústí do Děčína, do Teplic nebo do Litoměřic. Snažili jsme se pomalinku budovat si nějaké jméno a pozici na scéně.

Pak pro nás byl hlavní akcelerátor soutěž Coca Cola Pop Stars, která nám přinesla smlouvu se Sony Music. A důležité bylo, že jsme pak rychle po sobě jeli turné s kapelami Wohnout, Kryštof, Horkýže Slíže, a několik koncertů s Divokým Billem. To je dodnes základ našeho úspěchu. Vidělo nás spousta lidí a stačilo to nejtěžší, aby se jim to líbilo. Zaplať pánbůh se jim to líbilo a pak už jsme začali hrát na fesťácích a lidi to jméno začali vnímat. A pak už se ta sněhová koule nabalovala a šlo to dál.“


Tyhle známější kapely jste oslovovali vy, nebo si vás vyhlídli oni sami?

JUGI

„Často byly ty kapely u stejného vydavatelství, nebo např. v případě tour Horkýže Slíže jsme dostali nabídku od pořadatele Petra Fořta, který nám řekl, že ho baví, jak to děláme a že nám nabízí tuhle možnost, bez finanční odměny, ale uvidí nás spousta lidí.“


Je obdivuhodné, že kapela UDG působí celých 20 let v téměř nezměněné sestavě. Poslední změnou před zhruba 10 lety byl, po odchodu francouzského kytaristy Guillauma, příchod Tomáše Vohradského alias Volta. Jak ty (otázka na něho) jsi se začlenil do téhle party jako nový člen?

VOLT

„On ten čas hrozně běží. Kapela má 20 let a já jsem v ní polovinu času. Jsem tam teda 10 let. Tak je dost těžký říci, jak jsem se začlenil. To by bylo spíše téma, kdybychom se bavili po roce, ne po deseti. Já už mám dneska pocit, jako bych to založil já (smích).

Já jsem tehdy bydlel v Liberci, s klukama jsme se znali už nějakou dobu, protože jsem tehdy měl svou kapelu. Navíc jsem tehdy dělal produkčního v klubu Vlak u vysokoškolských kolejí a kapela UDG tam jednou vystupovala. Tak jsme se skamarádili, párkrát jsme se spolu opili, pak jsme dali pár hudebních zkoušek. A dneska je to 10 let.“

JUGI

„Guillaume se tehdy vrátil do Francie a když jsem se snažil za něj hledat náhradu, tak jsem si vzpomněl na Volta, protože už jsme se znali z nějakých mejdanů. A primárně jsem věděl, že je to kluk, který má rád kapelu, dělá pro ni všechno a žije pro ni. A i kdyby nehrál s námi, tak bylo jasný, že se vždycky bude věnovat bigbítu. Já jsem hledal někoho, kdo v tý kapele už zůstane a neřekne za rok, že chce děti, nebo na stáž do Ameriky.“


VOLT

„Což mimochodem bych chtěl teď.“ (smích)

Teď bys chtěl co? Odcestovat nebo děti?

VOLT

„Já bych teď ideálně chtěl děti a s nima odcestovat na cestu kolem světa. Ale teď už díky tý kapele neumím nic jiného, tak mi nezbývá než tam hrát.“ (smích)

Všichni Vás asi vnímají jako ústeckou kapelu, ale slyšel jsem, že v Praze máte obrovskou fanouškovskou základnu a že jste vlastně spíš pražská kapela. Vy jste teda už všichni pražáci?

VOLT

„Už právě vůbec ne. Já jsem se po 10 letech vrátil zase zpátky do Liberce.“

JUGI

„V Praze dnes už bydlí jen Petr, Pavel a Adam. My ostatní jsme se z Ústí přes Prahu přesunuli někam dál. Já jsem strávil v Praze studia a pak jsem s rodinou vypadnul na vesnici.“

Jaké jsou další plány kapely?

VOLT

„Teď jsme na konci tohoto turné, které bylo úplně úžasné. Po turné máme výživné festivalové léto, které bude pro nás letos úplně obrovský. My si sice každý rok říkáme, že si nebudeme těch koncertů brát tolik, abychom byli trochu odpočinutí. Ale pak když chodí ty nabídky, za které jsme teda strašně rádi, tak nám přijde líto nevyhovět, nehrát všude. Takže léto máme obrovsky narvaný, čeká nás asi 60 koncertů, což je obrovský číslo.

A na podzim bychom chtěli udělat co nejvíce demo, které bychom chtěli nahrát ve studiu. Na tom teda pracujeme už teď.

A asi to nejdůležitější je, že máme naplánovaný koncert ve Fóru Karlín na 26. 3. 2020. Už teď na něj prodáváme lístky a chtěli bychom na tomto koncertě zahrát těch nových písniček, které připravujeme, co nejvíc. A zároveň bychom chtěli, aby co nejvíce těchto písniček bylo vydáno.“

Jak vzpomínáte na Vaše …
Mě by ještě zajímalo, co vás baví mimo kapely, mimo hraní, mimo rodinu? Jaké jsou vaše koníčky?

JUGI

„Já jezdím na prkně, resp. na obou. A pak už nic moc, kromě dětí. Já jsem se k tomu skateboardu resp. longboardu vrátil kvůli synovi.“


VOLT

„To kecáš. Vždyť jsme začali jezdit spolu.“ (smích) „Já jsem se potom zranil a začal jsem mít strach.“

JUGI

„Adam sportuje hodně, hraje basketball, volejbal a různý sporty. Bohouš ten si postavil barák sám, to je taky dobrej koníček. A asi hlavní koníček je prostě ta muzika. To je úplnej žrout času. V podstatě, když nemáš koncerty, tak ten zbytek času bys měl věnovat přípravám nových věcí. V podstatě kontinuelně. Ono se to nikdy nesmí zastavit. Když se to zastaví, tak se to blbě nakopává zpátky.“


Jak Tě (Jugi) vlastně napadla designovka v podobě šatů, trenýrek a podobných úchylností? Máš to prostě v sobě?

JUGI

„To ani ne. Mě spíš vždycky obrovsky záleželo na tom, aby ten koncert byl dobrej. A samozřejmě vždycky fungovalo něco, co ty lidi malinko šokuje. Takže když jsem si poprvé vzal nějaký srandovní trenky, tak přišlo za mnou po koncertě 20 lidí, že to jsou boží trenky, že nic podobnýho neviděli. A tak jsem si řekl, když to ty lidi baví, tak s tím budu nějak pracovat. Ono je vždycky dobrý, když se kapela nějak odliší.

A já to cítím tak, že je moc důležitá komunikace s publikem, ta interaktivita, proto jsem takhle dával lidem do ruky bubny a paličky. Teď máme s klukama takovej praktáček, ke konci koncertu. Kluci začínají zpívat, pak se tam přesouvám já, a pak tam na minipódiu 2 x 2 metry uprostřed sálu hrajeme 4. A všichni kolem nás pařej a baví je to. Tak já tu kapelu prostě cítím tam. Být mezi lidma a fungovat s nima.“


Ode mě je to vše. Díky moc.

JUGI a VOLT

„My taky děkujeme. Díky moc.“

Mě by ještě zajímalo, co vás baví mimo kapely, …
Na závěr bych pouze shrnul pár nepopiratelných faktů. Rozhovor s klukama byl příjemný, pohodový, často i veselý. Ač je to jedna z nejhranějších kapel u nás a kluky, po 20 letech na scéně, můžeme považovat za hvězdy české hudební scény, nechybí jim pokora, zdraví rozum a vědomí, že bez fanoušků by nebyli nikdo.

Koncert obsahoval staré téměř zlidovělé fláky Motýl, Nečitelný román, Smutné a lehké, Kurtizána, i nejnovější pecky, jako již zmiňovaná píseň s videoklipem Parfémy.

Naprosto dokonalým zážitkem byla, dle mého názoru jedna z nejlepších jejich písní - skladba Atomy, v živém podání s Jakubem Děkanem. Na živo jsem jí v jejich společném podání dosud nezažil, a jsem neskutečně rád, že nyní už ano.

Úžasným zpestřením byla notoricky známá píseň Raketa interpretovaná uprostřed sálu na miniaturním pódiu s asistencí vybrané fanynky hrající na buben a přímým kontaktem nadšených fanoušků.

A nechyběl ani tradiční přídavek v podobě akusticky podané asi nejznámější písně Hvězdář.

Byl to nadstandardně dlouhý, příjemný, promakaný a energický koncert.

Opravdu se těším na mega koncert ve Fóru Karlín - 26. 3. 2020. A přeju klukům z UDG, ať mají vyprodáno. Určitě si to za těch 20 let, po které nás baví, zaslouží.
 


FOTO PRO RADOST


Jiří Trnka 129 fotografií v galerii


autoři:text:     Jiří Trnka
foto:     Jiří Trnka



Další články s interprety Jakub Děkan, UDG

Kapela Náhodný Výběr oslaví 10 let ve velkém stylu Kapela Náhodný Výběr je na scéně 10 let! Toto krásné výročí hudby i přátelství v jednom oslaví formou koncertu po boku kapely UDG a písničkáře Lásky. Nezapomenutelný koncert proběhne 20. 4. 2024 v táborském hotelu Palcát. Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi. Poslední ročník multižánrového festivalu v Želči u Tábora je již za námi. Uskutečnil se třetí víkend v červenci a line-up byl opravdu našlápnutý. Chodrockfest 2021 namíchá multižánrový koktejl známých jmen hudební scény! A právě měsíc srpen je na Domažlicku neodmyslitelně spojen s Chodskými slavnostmi. Ale pro fanoušky rockové, pop rockové, metalové či folkové muziky neznačí tento termín jen Vavřineckou pouť s vůní chodských koláčů, ale i oblíbený multižánrový festival Chodrockfest. Knížecí pivovar Plasy uzavřel letní koncertní sezónu Dobrou muzikou naplněný večer se stal v pátek 11.9.2020 posledním dějstvím šňůry koncertů v rámci Plaského kulturního léta. Na dnešek si pro hosty pořadatelé připravili vystoupení trojice kapel s UDG jako lídrem rockového minifestivalu. Plaské kulturní léto 2020 nabízí poslední ostrý koncert Knížecí pivovar Plasy na severním Plzeňsku se stane v pátek 11.9.2020 centrem dění mnoha fanoušků dobré rockové muziky. Ne venkovní stage se vystřídají tři formace, z nichž bude jasným lídrem večera oblíbené UDG. UDG při celorepublikovém stavu nouze Co dělá kapela UDG, když nesmí vystupovat? Museli přesunout největší koncert, účastní se online charitativního festivalu, pracují na nových písničkách, modlí se za letní festivaly a Volt umí míchat skvělou margaritu - nejspíš bude barmanem nebo sládkem. Pojďme Spolu jedním hlasem pomoci hrdinům dnešních dnů Umělci, youtubeři a sportovci připravují rozsáhlý live stream a sbírku na podporu lékařů, sestřiček, hasičů a dalších hrdinů dnešních dnů.

Další články žánrů Pop, Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech.

Další pozvánky na akce, fotoreportáže, rozhovory

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz