ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

V Plaňanech se již po osmé rozloučili s létem ve velkém stylu. 9. září 2019   (19:22)Poslední srpnový víkend znamená mnoho. Končí prázdniny, děti se vracejí do škol a i letní festivaly se na rok zase loučí, ale než se všechny kapely odeberou do klubů zbývá se ještě s létem pořádně rozloučit. A že i v menší obci se s létem dokáží rozloučit ve velkým dokazuje obec Plaňany již osm let.

V Plaňanech se již po osmé rozloučili s létem ve velkém stylu.

Marie Hartmanová   (pátek)


Marie Hartmanová   (sobota)


Páteční program v Plaňanech odstartovala kapela s názvem Zatím Anna, kdybychom se je snažili žánrově zařadit asi by se nám to nepovedlo. Kapela hraje písničky různých žánrů  a to nejen své, ale i převzaté. Nicméně se ukázalo, že jim to hraje a že co se jejich tvorby týče se máme na co těšit.
 
Následoval pro hudební fanoušky již poměrně známý interpret Sebastian, který se svou kapelou zahrál mimo jiné hity jako Toulavá, Záchranný bod a dokonce i Polety, které v originále zpívá s Atmo music.

Sebastiana na podiu vystřídal další již známý zpěvák Pavel Callta, který mimo jiné i avizoval svůj největší koncert kariéry, který se bude konat 7. 11.  v pražském Fóru Karlín.

Následovala delší přestavba a na podiu se se svými dvěma plyšovými tygry, kapelou a obrovskou dávkou lásky a pozitivní energie objevil Tomáš Klus. K jeho show by se dalo napsat mnoho, ale ve zkratce pro mnohé je to možná svým způsobem tak trochu blázen, ale v jeho textech je spousta pravdy a jeho slovní obraty zkrátka baví. Dokonce dokázal své umění improvizovat, když nejednomu fanouškovi zpíval k narozeninám .

Po další delší přestavbě podia už bylo na podiu opravdu plno, jelikož se chystalo vystoupení kapely Walda Gang. Tance, ohně, světla, kouř, zkrátka to vše k vystoupení této party patří a není snad nikoho kdo by si s nimi nezazpíval hity jako Zuzana, Svařák či Lásko má já stůňu a nakonec nám předvedli i pravý Walda Styl.

S téměř hodinovým zpožděním se na podiu objevila i poslední kapela pátečního programu UDG. I oni nám zazpívali hity staré i nové a stejně jako v případě Sebastiana zaznělo i několik písní, které jsou v originálu nahrané jako duety např. Buď a Nebe, které vzniklo se zpěvačkou Ivou Frühlingovou či Polety, které fanoušci kapely znají ve verzi s Jakubem Děkanem. Kapela si dokonce vytvořila i svojí soukromou stage, kdy mezi lidi postavila podium s bicími na které se zprvu sice posadil Jugi, ale nakonec si s nimi zahrál jeden z fanoušků.

Páteční den sice skončil později než měl, ale to už se tak občas na festivalech stává, tak proč si tím kazit skvělou náladu, kterou na nás páteční interpreti přenesli. 

Tomáš Klus

FOTO PRO RADOST
Sobotní program začínal jak už to u festivalů bývá zvykem o chvilku dřív. Hodinu po poledni se na podium postavila mladičká zpěvačka Naty Hrychová. I přes svůj věk má poměrně vyzrálý hlas a časem její tvorba bude jistě velice zajímavá což nám v Plaňanech na pár kouscích zdárně předvedla a u převzatých písniček se opět ukázalo, že je jedno kolik je hodin festivaly žijí od začátku.

S další hodinou následovalo další vystoupení tentokrát Robin Mood, pro mě to stejně jako v případě Naty byla premiéra, ale i oni dokázali, že na podium patří.

Po jejich vystoupení se prostor před podiem začal plnit a na stage nastoupila partička v čele s Petrem Fialou - Mňága a Žďorp. Tato festivalová stálice rozezpívala nejednoho fanouška a já se jen divím, kde bere Petr pořád tolik energie. Hodnotit jejich vystoupení by z mého pohledu nebylo objektivní, jelikož je to moje srdeční kapela a podle reakcí fanoušků nejen moje. 

Ani další kapela není hudebním nadšencům neznámá - Alkehol. Jejich písničky mnohdy spojuje jedno téma - pití, ale tak nějak to k nim patří a písničku Svařák si s kapelou zpíval snad celý areéál. Hezkým a poměrně vtipným gestem bylo roznášení arašídů mezi fanoušky při písničce Buráky.

Po hodinovém setu, ale museli kluci uvolnit prostor pro další kapelu. V programu sice byla původně avizovaná jiná kapela, ale nakonec vystoupili Prague Queen. Již z názvu je jasné, že zazněly hity slavné kapely Queen. Nemohu řict,že by se jednalo o špatné vystoupení, ale je tu jedno velké ALE. Kapela hrála vcelku dobře, ale myslím si, že nejsem jediná pro koho je zpěvák Fredie Mercury nenahraditelný a kapela Queen je pro mě tak ikonická, že ani jí nelze nahradit. Každopádně nutno dodat, že i přesto to kapele pod taktovkou Jaroslava Břeského šlape a já jim přeji ať dál roznášejí radost z tvorby kapely Queen,

Když zazněly všechny velké hity podium opět potemnělo a čekala nás další přestavba. Se Svým Malotraktorem vystoupila slovy Jiřího Macháčka chlapecká  taneční,hudební, striptérská kapela z Prahy 5 Smíchova - Mig 21.  Při písničce Kalhotky si sundej na podium začali z davu létat kalhotky a proběhla i lekce „ jak být správný punkový fanoušek“. 

Ani sobotnímu programu se nevyhnulo lehčí zpoždění a tak na poslední kapelu soboty došlo něco po jedenácté hodině večerní. Fanouškům, ale zbylo ještě dost energie na to aby si vystoupení kapely Dymytry užili. Kapela s sebou přivezla opravdu velkou show a jejich vystoupení prostě nezklame. Jelikož mě čekali druhý den ještě další povinnosti, nezůstala jsem do úplného konce, ale i tak mohu říct, že to bylo zakončení festivalu s plnou parádou. 

Jiří Macháček
Závěrem festivalu bych ráda dodala, že nezáleží na tom kde se festival koná, protože i menší město dokáže zařídit velkou show. Je třeba poděkovat pořadateli akce Tomášovi Kučerovi, že pro nás připravil tak skvělé rozloučení s prázdninami. Velkým plusem akce bylo, že i když bylo jen jedno podium mohli si fanoušci čekání mezi jednotlivými kapelami zkrátit poslechem živého jukeboxu.

Doprovodný program plný soutěží byl také vítaným zpestřením. Našlo se i však pár menších much, kde by z odposlechu fanoušků byl prostor pro zlepšení- ať už se jednalo o poměrně malé množství toalet, druhý den ze začátku nebyla voda či nedostatek pytlů na odpad. V celkovém shrnutí to byly jen detaily a na kvalitu festivalu to nijak extra vliv nemělo. Doufám, že se po úspěchu letošního ročníku budeme moci těšit i na další ročníky. 

Alkehol

FOTO PRO RADOST


Marie Hartmanová   (pátek) 98 fotografií v galerii



Marie Hartmanová   (sobota) 88 fotografií v galerii


autoři:text:     Marie Hartmanová
foto:     Marie Hartmanová



Další články s interprety Alkehol, Dymytry, Mig 21, Mňága a Žďorp, Pavel Callta, Prague Queen, Sebastian, Tomáš Klus, UDG, Walda Gang

Legendární Pekelný ostrov už „stříhá metr“! Letošní ročník bude patřit Guano Apes, Rybičkám 48, Třem sestrám i Harleji V současné době už Pekelný ostrov prozradil většinu účinkujících a věřte, že se máme na co těšit! Čeká nás totiž vybraná společnost špičky tuzemské rockové scény i vzácný zahraniční host. Tak nemeškejme a pojďme se nabitému programu letošního ročníku společně podívat „pod pokličku“. Kapela Náhodný Výběr oslaví 10 let ve velkém stylu Kapela Náhodný Výběr je na scéně 10 let! Toto krásné výročí hudby i přátelství v jednom oslaví formou koncertu po boku kapely UDG a písničkáře Lásky. Nezapomenutelný koncert proběhne 20. 4. 2024 v táborském hotelu Palcát. Megakoncert Radia Čas k výročí 25. narozenin nadchnul beznadějně vyprodanou Ostravar Arénu! Poslední listopadová sobota vykouzlila úsměv na tváři několika tisícům fanoušků skvělé popové, hip hop rapové i folkrockové muziky. Ti se v rámci Megakoncertu Radia Čas pro všechny bezva lidi 2023 sešli v Ostravar Aréně a my byli při tom. Společenský dům Hořovice se stane zastávkou významného turné Aleše Brichty s pražským Alkeholem Prostorný sál Společenského domu nabídne v sobotu 28.10.2023 vystoupení trojice formací, které se sešly ke společnému Tour 2023 křižujícím po vlastech českých. Fanouškům dobré muziky a výjimečných hudebních událostí tato akce jistě z hledáčku neunikne – Aleš Brichta Project, Alkehol a Hattrick je line-up velice lákavý. Přijďte se pobavit a zazpívat staré dobré věci i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Zimní šňůru koncertů ve Lnářích zahájí republikové tour s názvem 40 let na scéně !!!ZRUŠENO!!! Kulturní dům ve Lnářích u Blatné se stane místem jedné ze zastávek tour trojice kapel Hattrick, Alkehol a Aleš Brichta Project. Deset koncertů napříč naší vlastí láká svým unikátním hudebním propletením jednotlivých muzikantů, kteří mají zkušeností na rozdávání. Neopakovatelnost této hudební události se zapíše do lnářské kroniky výrazným písmem a i všem zúčastněným se určitě z paměti jen tak nevytratí. Přijďte se pobavit a zazpívat známé hitovky i vy, brány KD se v pátek 13.10.2023 otevřou v 18:30, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Osmnáctý ročník putovního hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově uzavře svoji letošní pouť na Bezdězu. Chodrockfest 2023 plný českých, moravských a slovenských hvězd ovládl Domažlice! Čas plyne jako voda a léto se nám rázem přehouplo do své druhé poloviny. Příznivci skvělé muziky a zábavy nejen ze západních Čech však nesmutnili, neboť právě to je čas na známý multižánrový plážový festival Chodrockfest.

Další články žánrů Metal, Pop, Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz