ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Vánoční koncert Hany Zagorové 13. prosince 2017   (10:35)Hanička písnička v Lucerně

Vánoční koncert Hany Zagorové

Hana Macáková Kalinová


Hana Zagorová je  jednou z největších hvězd a stálic české populární hudby. Je i devítinásobná Zlatá slavice, držitelka Diamantové desky Supraphonu za více než 10 milionů prodaných zvukových nosičů a členka Síně slávy hudebních cen Anděl. Tato charismatická žena připravila opět po roce pro své příznivce velký tradiční vánoční koncert, který je beznadějně vyprodaný.
 
Je 12. prosince 2017 , právě 18 hodin a 30 minut a my vcházíme do  velkého sálu pražské Lucerny.
Těšíme se na Haničku písničku, na její největší hity a také na hosty , kteří jsou pro nás zatím zahaleni do roušky tajemství a budou až do poslední chvíle překvapením. Davy lidí pomalu zaplňují sedadla v hlavním sále přízemí a plní se i balkony, lidé jsou netrpěliví, protože se všichni moc těšíme, až na nás dýchne kouzlo vánoc a Hanička nás pohladí na duši svými báječnými písničkami.

 Je 19 hodin a 13 minut a zní první gong, celá Lucerna je zaplněna do posledního místa. Mezi posledními přichází  charismatický pan Štefan Margita a usměvavá a velice milá Lucie Borhyová, fotografové i diváci si je fotí a skoro je nenechají ani usednout do sedadla.  Pak zazní druhý a třetí gong a v 19 hodin a 21 minut Lucerna potemní, netrpěliví diváci tleskají, skandují a dožadují se začátku koncertu, vtom přichází hudební skupina BOOM BAND Jiřího Dvořáka a vokalistky. Hudba se rozezní a za doprovodu velkého potlesku přichází Hanička a mně se chce plakat radostí. Vzápětí Tři králové a pastýři procházejí přes jeviště a uličkou mezi sedadly opouštějí sál.
Hanka představuje v premiéře svůj nový vánoční singl Ave, Ave.  „Jedná se o tradiční vánoční píseň s českým textem Ivo Fischera, pro kterou Jiří DvořákDaniel Hádl udělali úplně nové, báječné aranžmá,“ poznamenala Hana Zagorová a dodala: „ Doufám, že se vám bude písnička líbit a zpříjemní  tento předvánoční čas.“ „Těšíte se na vánoce?  Já se těším moc, těším se, že se budu cpát cukrovím a koukat na pohádky. Dobrý večer.“  Písnička se nám líbí a moc, odměnou za ni a příjemně navozenou vánoční atmosféru je velikánský potlesk.

A jedeme dál a do uší nám zní písnička Mé dětské svátky a Rybičko zlatá, přeju si a to už se lidé dostávají do varu a nahlas zpívají slova, která jsou nám všem dobře známa: „Rybičko zlatá, přeju si mít vrásky smíchu u pusy a písničky a zpívání a klid na tichý dívání a čtení knížek schovaných na sladké chvíle před spaním, mít třistapětašedesát dnů štědrých každý rok.“
Sálem se nese hit za hitem, další je Je naprosto nezbytné se slovy: „Je naprosto nezbytné, aby nebe bylo blankytné, hvězda, aby plála, člověk vyšel z mála, hlas zněl jako hlas má. Je naprosto žádoucí,
láska, aby hřála za nocí. To je naprosto důležité, abych byla šťastná.“  Hanka dostává po písničce od jednoho z diváků obrovský nádherný pugét růží, který nemůže ani unést a pokládá ho na podium. 

Hana Zagorová je  jednou z největších …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Vítá prvního hosta dnešního večera, kterým není nikdo jiný než Petr Rezek, který jí přichází na pomoc  s písní Duhová víla a z jejich úst se ozývá : „Koukej kapky se koulí, mám jich na dlani víc než ty. Jsi paní vod. Já ptám se tě, jsou-li tvým dlaním mé kapky vhod. Pokud se deště dotýkám,  já vím, že jsem hloupá. Chtěl jsem jen říct. Máš se mnou jen trápení. Ty přece víš.  Jé, duha nám stoupá, září musíme blíž, jsme krásně promočeni.  Koukej, koukej duhový bál, koukej, koukej, duhový bál a na tom bále chybí král.“ Nádherný duet, to musím podotknout, vždyť  tito dva interpreti vytváří souznění stejně tak, jako déšť s duhou.

Charismatický Petr Rezek ještě jednou pozdravil diváky: „ Krásný dobrý večer, je to krásný večer, je to váš večer, zpívejte s námi na na na,“ a se sólovými hitovkami a kytarou patřičně rozparádil publikum, poskakoval, tleskal a zpíval písně Moje díky patří vám, Rock kolem roku a Nejkrásnější déšť, publikum  zpívalo, skandovalo a tleskalo. Petr dostal od diváků dáreček a rozloučil se se slovy: „Přeji krásné vánoce, ať vám v dalším roce prší krásně.“ Přichází Hanka Zagorová, předává nádhernou kytici a Petr Rezek se loučí a odchází do zákulisí.

Vítá prvního hosta dnešního večera, kterým …
Hanka zpívá procítěně další nádhernou pecku Málokdo ví a publikum se samozřejmě přidává.
„Teď mám jednu perlu,“  říká Hanka a dodává: „Dva dny po sobě jsem jela taxíkem a nezávazně na sobě  mne dva různí taxikáři prosili, abych zařadila do repertoáru píseň Rande u zdi nářků a vrcholem všeho bylo, když jsem se do třetice dozvěděla, že do Supraphonu neustále volá nějaký fanoušek a chce taktéž, abych tuto píseň zpívala na koncertech, tak tady ji máte: „Zas dosedá noc modrošedá, koho si pozvu já na rande u zdi nářků, ví samo nebe. Můj pravej muž zná zločin i trest a tak ho zkouším svést, království za přetvářku.“

Následují Černý páv a Studánko stříbrná,  všechny ruce jsou nahoře, lidé s nadšením a radostí zpívají s Haničkou známé hity a těší se z její přítomnosti, vždyť prožívají skutečně nádherný a nezapomenutelný večer. Během písní i mezi nimi dostává Hanka nádherné kytice, bonboniéry, dárečky, dokonce i malou lahvinku šampíčka, dotyčný snad promine, ale za svůj ohromující výkon by si rozhodně zasloužila obří lahev.
Obrovským potleskem se Hanka loučí a odchází z jeviště, následuje totiž pauza na občerstvení.

Během krátké přestávky se pod jevištěm sejde hlouček fanynek, nutno podotknout, že mají všechny trička s Hančiným portrétem, dávají rozhovor novinářům a zpívají písničku. Televize Markýza odchytává celebrity, Lucii Borhyovou a dcery Štefana Margity a dělá s nimi rozhovor.
Je 21 hodin a 50 minut, poslední gong oznamuje konec přestávky, lidé se vrací na svá místa a jedeme dál. Hanka vchází jako rozzářené sluníčko ve žlutých svítivých šatech a povídá:  „Vánoce a Lucerna k sobě patří,“ zahajuje tím druhou polovinu nádherného koncertu a zpívá úryvky svých hitů Proč ti na tom tak záleží, Cesta ke štěstí, Zima, zima, zima a Mys dobrých nadějí.

Hanka zpívá procítěně další nádhernou pecku …
Pak Hanička písnička představuje dalšího hosta, je jím strojní zámečník a Zlatý slavík z roku 1986 – 1988, Dalibor Janda a představí se publiku s písněmi „Padá hvězda, Modré nad hlavou a poslední Žít jako kaskadér.“ Publikum ho odměňuje zaslouženě velkým  potleskem. Dalibor říká: „ Chci poděkovat Hance za to, že má dobrý vkus. Děkujeme moc“ a loučí se společně s kapelou Prototyp, dostává od Hanky velkou kytici jako poděkování a pusu na tvář.

Pak Hanička písnička představuje dalšího …
Hanička písnička tentokrát přichází v černých šatech, moc jí to sluší a začíná zpívat písně Spěchám, Adieu, Hraj, muziko a první řady se zvedají a rychlostí blesku se hrnou před podium, nálada je výborná, celá Lucerna stojí, zpívají mladí i ti dříve narození, ruce jsou nahoře, lidé se pohybují do rytmu, tleskají, užívají a nasávají sváteční atmosféru.
Pak zazněla písnička Za každou chvíli s tebou platím, na tu jsme netrpělivě čekali, všichni bouřlivě tleskají a hlasitě s radostí zpívají:  „Za každou chvíli s tebou platím víc, než se ti může zdát, a z jedné nekonečné lásky míň než málo náhle zbývá.  Proč vůbec do očí mi tvrdíš, vážně tě mám, strašně rád... Už nikdy nebudeš kým jsi býval, už ti neuvěřím,“  Hanka během písně naznačuje znakovou řečí, co dodat, je prostě báječná.  Následuje obrovský aplaus, který si právem zaslouží a je vidět, že má opravdu radost z přízně fanoušků, tak přidává další směs písní: Bludička Julie, Asi asi, Biograf láska, Já se vznáším, Jinak to nejde, Můj čas a Nápad.

Za poslední píseň Maluj zase obrázky, sklidila obrovitánský potlesk, dostává nádhernou kytici orchidejí, představuje kapelu a ostatní účinkující, loučí se s publikem, rozdává úsměvy a někteří v prvních řadách mají to štěstí, podat Haničce písničce ruku, poté za velkých ovací mizí za oponou.

Publikum se nechce smířit s tím, že je konec, proto vyvolává potleskem, skandováním a žádá o další přídavek. Hanička je úžasná a my se dočkali, přidává písničku Líto, je mi líto,  za neutichajícího potlesku se loučí, dostává další velikou nádhernou kytici, rozdává úsměvy, chválí posunky kapelu a opět odchází za oponu. Lucerna se doslova otřásá v základech, nikdo nechce jít domů, proto zkoušíme znovu a znovu ještě jeden přídavek a jsme neoblomní.
I když to určitě už není v plánu, Hanička znovu přichází na scénu, protože chce uspokojit rozvášněné publikum a přidává již podruhé za dnešní večer písničku Spěchám. Všichni zpívají a já, sic nejsem žádný nováček v návštěvnosti koncertů, ještě takovou atmosféru nikdy nezažila a přála si, aby tato chvíle nikdy neskončila. Výbornou pozitivní náladu si vezu i s sebou domů a ještě dlouho mi v uších zní moje nejoblíbenější Za každou chvíli s tebou platím.  

Hanička písnička tentokrát přichází …
Hani, děkuji z celého srdce za neskutečný zážitek, večer plný pohody a skvělé nálady jste výjimečná, báječná, no zkrátka nejlepšííííí, přeji překrásné a pohodové vánoce a do nového roku hodně úspěchů, pevného zdraví, štěstí a ať Vám to pořád tak nádherně zpívá.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Hana Macáková Kalinová 99 fotografií v galerii


autoři:text:     Hana Macáková Kalinová



Další články s interprety Dalibor Janda, Hana Zagorová, Petr Rezek

Na slavnostech Písku vystoupily hvězdy českého hudebního nebe. V pátek 7. a v sobotu 8. června jsme si nenechali ujít tradiční městskou slavnost Dotkni se Písku pořádanou Centrem kultury města Písku za podpory města Písku. Bohatý program lákal k návštěvě všechny generace. Zábava, hudba i vůně dobrého jídla se linuly celým městem do pozdních večerních hodin. Městská slavnost Dotkni se Písku 2018 aneb Od Marie Terezie k Františku Josefovi Víkend plný koncertů, divadelních představení, dávné historie a zábavy čeká na obyvatele a návštěvníky města Písku od 8. do 10. června. Na Velkém náměstí, v Palackého sadech a Alšově náměstí vyrostou tři scény, na kterých se představí nejen desítky místních a ale také známých umělců. Doprovodný program se uskuteční na Parkánech, letním kině, Trojici a několika dalších místech. Historická část odkazující na dobu vzniku slavnosti nese podtitul "Od Marie Terezie k Františku Josefovi". Vyvrcholením bude sobotní ohňostroj nad Otavou a nedělní bohoslužba. Hana Zagorová a Petr Rezek rozezpívali Hořovice! Popové legendy Hana Zagorová a Petr Rezek zavítali společně s BOOM!BANDEM Jiřího Dvořáka do Společenského domu v Hořovicích. Jejich koncert patří k nezapomenutelným zážitkům. Hurikán Dalibor Janda vyprodal Velký sál Lucerny Na podporu nadačního fondu Sudička zazpíval Dalibor Janda se svou dcerou Jiřinou Annou Jandovou a kapelou Prototyp před vyprodaným sálem Lucerny. Mezi hosty jsme mohli vidět například Janu Chládkovou, Felixe Slováčka, Antonína Panenku či Martina France, který celý tento večer skvěle zorganizoval. Dalibor Janda oslaví 65. narozeniny v Lucerně V pondělí 19. března 2018 od 19.00 bude pražská Lucerna hostit Dalibora Jandu, který zde oslaví své 65. narozeniny megakoncertem Říká si Hurikán „ Duhová víla“ Hanka Zagorová se speciálním hostem Petrem Rezkem rozezní Společenský dům v Hořovicích! Hvězdy české popové scény Hana Zagorová a Petr Rezek vystoupí společně s BOOM!BANDEM Jiřího Dvořáka ve Společenském domě Hořovice, 21. 3. 2018, všemi generacemi prověřené hity, koncert legend Báječný Petr Rezek a co jste o něm nevěděli Rozhovor s Petrem Rezkem

Další články žánru Pop

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz