ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Vizovické Trnkobraní pokračuje celou plejádou hvězd 22. srpna 2017   (18:59)19. 8. 2017 Vizovice zářily hvězdným obsazením jako je skupina Elán, Slza, Visací zámek, Tři sestry, Lenny, Katarína Knechtová, Zoči Voči, Poetika a další.

Vizovické Trnkobraní pokračuje celou plejádou hvězd

Miloslava Bičanová


Další den na Vizovickém Trnkobraní začíná slibně. Je pod mrakem, ale nikoliv deštivo. Pivo teče proudem, stejně tak jako jiné destiláty či víno. U jídelních stánků začíná být husto, jelikož po pátečním hudebním nášupu a poloprobdělé noci na nás padá spíše hlad nežli únava. Vybíráme jeden z četných stánků a s jídlem v rukou kráčíme dál. Do areálu přicházíme už po 10. hodině a osazenstvo rychle houstne. Jako první hudební zákusek si vychutnáváme skupinu Fack!nk Freakz. Zaujme už na první pohled pestrými kostýmy. Jejich zábavná show však nezůstává pozadu. Celý areál tak ožívá čekajíc další kapelu a tou je Slza. Náhle celé prostranství prozářila pozitivní energie v podobě jejich písniček. A když konečně zahráli i hitovku Lhůta záruční, zpíval si snad už každý. Vzápětí si zpěvák pozval na pódium pomoc v podobě dvou fanynek. Na konci songu nechal hlasovat lidi o to která byla lepší. "Kačí nebo Štěpí?" A jak se hlasovalo. Jak jinak než ovacemi. Bod varu pak dál pokračoval písní Fáze pád. Nikomu nepřišlo, že je zamračeno, jelikož Slza zažehla slunce v každém přítomném srdci.

Další den na Vizovickém Trnkobraní začíná …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
O další sluneční zážitek se postarala i kapela Poetika. Sice se už začalo hodně smrákat, ale při jejich energických písničkách na to nemyslel snad nikdo. Při songu Memento se začínal pomalu rozbíhat i mírný deštík, který udeřil naplno při písni Každou vteřinou. Ale nikoho to k odchodu neodradilo a opravdu si všichni užívali každou vteřinu tohoto hitu. Pecku Zkouším žít všechny rozezpívalo. Tak proč odcházet před deštěm? Pro velký úspěch a za přečkání lijáku si lidé odnášeli taky odměnu. Přídavek. Ty nejlepší písně a opět zaznívají Zkouším žít a Každou vteřinou.

O další sluneční zážitek se postarala i kapela …
Velká cena Vizovic v pojídání knedlíků je na řadě ve 13:15. 12 borců statečně bojuje o prvenství. Celé těžké zápasení vyhrával, když jsme odcházeli, Kamil Hamerský. K zábavné podívané též přispěli vtipní moderátoři Patrik Hezucký a Jakub Kohák. Na výsledky už nečekáme, jelikož další kapela začíná ve 14:30 a ještě jsme od snídaně nejedli. No, inspirováni jdeme poobědvat, jak jinak, než švestkové knedlíky. Posilněni tímto vydatným jídlem jdeme na Rudolf Jelínek Stage, kde právě zvučí skupina sympaťáků Zoči Voči.

Velká cena Vizovic v pojídání knedlíků je na …
Slovenská skupina Zoči Voči umí skvěle ohromit svou úžasnou pódiovou show. Vždy se mě zdá, že ať je stage sebevětší, tak jim rozhodně nestačí. Jejich hudební tvorba vychází z metalcoru, punku, rocku a hardcoru. Píseň, která je proslavila a dokázala rozezpívat celé publikum nese název Nad Prahou. Kolem 14:30 se celý prostor zaplnil fanouškama a s nadšením zpívali známé písničky. Všude byla vidět většinou mladší generace, ale i starší ročníky, co tam byli, tak tvrdili, že je jejich skladby příjemně překvapily. Jen škoda, že za půl hodiny začali hrát Rybičky 48 a tak se obecenstvo rozdělilo.

Slovenská skupina Zoči Voči umí …
Rybičky 48 rozvířili atmosféru na hlavní stage v pop – punkovém rytmu. Snad každý si s radostí zanotoval písničku Chtěl jsem tím říct. Tito hudebníci z Kutné Hory potěšili každého srdcaře punku nejen svou hudbou, ale i nespoutanou show. Mě však nejvíc zaujala píseň My ještě nejsme starý, kterou jsem si s chutí zazpívala s nimi, stejně tak, jako mnozí vedle mne. Publikum se nakupilo napříč všemi generacemi. Kdo by řekl, že jsou na poli hudební scény více než 15let? I tak mají stále co říci a oslovují stále větší šíři posluchačů. O čemž vypovídá i houf fanoušků číhajících na fotky či podpisy.

Rybičky 48 rozvířili atmosféru na hlavní stage …
Rychle však na další stage, kde právě začíná skupina 05 a Radeček. Název pro mě neznámý, tak jsem byla jsem zvědavá, co za hudební zážitek na mě čeká. A opravdu se mé přání naplnilo a stylem pop se perfektně zavděčili nejen mě, ale i mnohým v publiku. Po zaznění songu Máš mě na svědomí, jsem se ocitla náhle doma. Protože tato píseň patří k mým oblíbeným hitům z rádia a hned jsem si ji pobrukovala s ostatníma kolem. Při písni Zůstaň nás kapela překvapila výzvou k přítomným divákům. Poprosila tak o pomoc ve zpěvu. Což se jim hezky povedlo na zpestření programu. Přihlásila se Dáša a zazpívala společně s nimi tento song. 

Rychle však na další stage, kde právě začíná …
Po klidném popu následovalo vzrůšo v podání Visacího Zámku. Hrají už od roku 1982 takže se dá říct, že jsou naší punkovou legendou. O tom také vypovídá fakt, že hrají stále ve stejné sestavě: Jan Haubert, Michal Pixa, Vladimír Šťástka, Ivan Rut a Jiří Pátek. Hit Známka punku dostala na kolena každého na place, stejně tak jako písnička 50. Poslední působivý song pro mě byl Jako vždycky a rychle utíkám k dalšímu pódu. 

Po klidném popu následovalo vzrůšo v podání …
Díky Kataríně Knechtové jako by se rozjasnila druhá polovina areálu u Rudolf Jelínek Stage. Působila jako právě rozkvetlá růže na jevišti ve svých úžasných červených šatech. A po bujarém výstupu Visacího zámku tak zavládla romantika a pohlazení na duši. A potom, že nejsmutnější skladatelka, jak o sobě prohlásila na pódiu sama Katarína. Největší ohlas měly písně Spomaľ a Za tebou

Díky Kataríně Knechtové jako by se rozjasnila …
Michal Hrůza přichází na hlavní stage za velkého jásotu a potlesku. Na poli hudební scény už působí více než 20 let, ale na prvních řadách publika to není znát. Převážně mladí, a hlavně fůra fanynek. Michal Hrůza je velmi oblíbený zpěvák, skladatel, textař i hitmaker. Své posluchače vždy zaujme svými poprockovými písničkami a snadno zapamatovatelnými refrémy, které si často zazpívám i já. Vystoupil jak jinak než se svou kapelou Hrůzy. Zazněly písně Namaluj svítání, Ráno, Zejtra mám, Černý brejle, Bílá velryba a další, které roztancovaly celé prostranství i v zadních řadách. Song Evo věnoval působivě všem Evám: ,,Pro všechny lidi, kteří Evičky znají a mají je rády." Kovbojská píseň pak byla směřována mužům: ,,Pro všechny pány, kteří mají na hlavě klobouk. Předpokládám, že jsou to kovbojové a mají klobouk z Valašska."

Michal Hrůza přichází na hlavní stage za …
Talentovaná zpěvačka Lenny se stala mou hvězdou večera. Absolutně uchvátila se svou pódiovou show. Ta energie!!! Sršela do všech stran i zákoutí. Prosvištěla Vizovickým Trnkobraním jako svěží vítr z hor. Celé své vystoupení také bravurně moderovala a tím ještě více podkreslila celý dojem. Když se řekne dcera Lenky Filipové, nikdo z mladší generace neví, kdo to je. Ale Lenny zná snad každý díky písničce Hell.o. Dokonce si většina myslí, že je to zahraniční hvězda, protože zpívá všechny písně v angličtině. Snad poprvé slyším o někom, kdo se neproslavil díky své hvězdné rodině, když z ní vlastně pochází. Totiž, její maminka je věhlasná umělkyně a zpěvačka Lenka Filipová. Což svědčí o tvrdé práci a nadání této mladé zpěvačky. 

Talentovaná zpěvačka Lenny se stala mou …
Následoval další nášup rychlého rytmu v podání Tří sester. Jelikož už začínalo být chladno, jen jsme to uvítali. Sice jsme byli úplně vzadu, ale zapařili jsme i za střízliva. A proč? Zhasla světla, a tak nám nemuselo být trapně. Hudba však jela dál a jako správní borci se Tři sestry nezastavili a jeli do plných obrátek. Ke konci ale vlouděnou chybičku šikovní organizátoři vychytali, a tak mohli zazářit v plné parádě. A co se nám k tanci hodilo nejvíc: Sovy v mazutu, Válka s Loky a Kovárna. Všechny ale nejvíce strhl hit Život je takovej.

Následoval další nášup rychlého rytmu v podání …
Další v pořadí zúčastněných umělců je skupina Fleret. Proslavilo je v roce 1994 album Zafúkané. Stejně tak, jako sedmnáctiletá spolupráce se zpěvačkou lidových písní a folkloristkou Jarmilou Šulákovou. Díky svým snadno zapamatovatelným textům si jejich písničky prozpěvuje při každodenních i slavnostních příležitostech mnoho lidí. Můžeme tedy říci, že nám vnášejí radost a energii do našich domovů. Jejich osobitý styl s valašskými kořeny nám upevnil na Vizovickém Trnkobraní pocit domova. Tudíž nemohla chybět píseň Čistá jak Vizovice. Ale dav si nejvíce popěvoval písničku Zafúkané. Stejně tak jako Ukažte mi cestu dom nebo Anděl a jiné.

Další v pořadí zúčastněných umělců je skupina …
Jako zlatý hřeb večera vystoupila skupina Elán. V plném nasazení zpíval Jožo Ráž a Vašo Patejdl. Starší generace by řekla jako za mlada. Dávali jednu pecku za druhou například: Vymyslená, Čakám ťa láska, Tuláci v podchodoch, Bosorka a další. Elán zahrál do noty snad každému na place. Pánové si zazpívali song Kaskadér. A dámy naladila na vlnu romantiky jak jinak než píseň Láska, láska. A nejvíce vzpomínek se však vznášelo v povětří při hitovce Stužková. Celou atmosféru a dobrou náladu umocnili četné led – obrazovky. Tak i v pozadí prostranství panovala spokojenost. Chlapci z Elánu spolu s Jožo Rážem a Vašo Patejdlem ukázali, že mají lidem, co předvést i předat. A právě jejich zásluhou si všichni odnášeli domů pěkný umělecký zážitek. 

Jako zlatý hřeb večera vystoupila skupina …
I my jsme bohužel museli odkráčet domů k naší velké nelibosti, jelikož celý festival ukončovala skupina Kosovci. Moc jsme se na ně těšili, ale za celé dva dny na nás padla tak velká únava, že jen stěží bychom zvládali dlouhou cestu domů později. Tím by se dalo říci, že padesáté Trnkobraní předčilo očekávání, kdy jedna hvězda střídala druhou. Stálo by dokonce za to poznamenat, že zazněla plejáda hvězd coby se počtu týkalo. Co se nám osobně na tomto jubilejním ročníku líbilo nejvíc? Ta úžasná směsice žánrů. Každý si našel své. Uspokojeno tak bylo srdce jak uličníka, tak i romantika. A nejen to. Zábava se nesla v průřezu všemi věkovými skupinami. Jsme tedy zvědaví, co nám Vizovické Trnkobraní připraví příště. 

I my jsme bohužel museli odkráčet domů k naší …

FOTO PRO RADOST


Miloslava Bičanová 180 fotografií v galerii


autoři:text:     Terezie Bičanová



Další články žánrů Folk, Metal, Pop, Punk (rock), Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz