ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

90´s Explosion open air festival 2018 28. května 2018   (11:31)Největší 90´s Festival ve střední Evropě, který přilákal na holešovické Výstaviště úctyhodných 17 000 lidí, kteří se přišli podívat na světové legendy world music.

Na festivalu tak zazněly jejich největší hity a tak Vám všem přinášíme malou reportáž.


90´s Explosion open air festival se konal v Praze - Holešovicích na Výstavišti pod širým nebem  a přilákal 17000 fanoušků a fanynek 90.let.
 
Počasí skvěle vyšlo. Bylo slunečno a dost horko. V 15:00h se otevřel areál festivalu.  Hned se začaly tvořit fronty na lístky a pomalu se začal festival plnit. Stánků s občerstvením bylo dostatek a dokonce i Toi Toi WC bylo mnoho.


FOTO PRO RADOST
V 16:05 hod. se na velkém podiu ohlásili moderátoři festivalu - Zorka Hejdová a Pavel Cejnar, který se také představil jako DJ a zkoušel nabudit fanoušky, když pouštěl staré známé světové hity. To nejlepší z devadesátek tak bylo v jeden den na jednom podiu. Moderátoři začali lákat fanoušky na pokračování 90´s Explosion open air festivalu II, který se bude konat ve stejný den na stejném místě příští rok tj. 25.5.2019. Dále jsme mohli vidět ukázky písní - či umělců, který budou vystupovat v příštím roce ( Loona, Lou Bega, Rednex, Ace of Base, Mr. President). Lístky se začaly prodávat od soboty 26.5.2018 od 12.hodin a už teď hlásí Angry Birds lístky vyprodány. V 16:30 hod. se na podiu ukázal růžový panter a šmoula, kteří měli skvělé vystoupení, po dobu 10 minut nás bavili. Hned po nich v 16:55 hod.  vystoupila taneční skupina Vivas dance group ze Žiliny a předvedla svoje taneční kreace na hit od Vanilla Ice: Ice, Ice, baby.

V 17:15 hod. se na podiu zjevili Homer a Bart a předvedli další taneční kreace. Ano, správně i v 90. letech jsme se prostě museli koukat na seriál Simpsonovi, který prostě nemá chybu. I když už jsem dospělá, tak stejně na Simpsonovi koukám pořád.
 
Hned po Homerovi a Bartovi se na jevišti objevují Vivas dance group Žilina s písničkou U can´t touch this. A v zápětí po zhruba 10. minutách přicházejí na scénu tanečníci Hanácké Vodky s hip hop tancem na písničku I like to move it - Já tak rád trsám trsám z pohádky Madagaskar.
 
Potom se zase ujali slova moderátoři festivalu a když zazněla stará známá písnička od DJ Bobba Everybody, tak každý zvednul ruce a začala tím energy vlna.

Stále se mi zdá, že fronty na lístky nějak neubývají a v 17:45 hodin je téměř plno, má být až 17 tisíc lidí. Najednou se ozve od podia další známá písnička a to od Mr. Presidenta - Coco Jumbo a lidi začali jásat. Na hodinkách se objevil čas 17:55 a zbývá 5 minut do zahájení. Pouští se poslední písnička Love Message od Master Boy. Lidé jsou nadšení a začínají jásat a je tu zahájení festivalu. Na obrazovce se objevuje odpočet let 1999-1990, kde se ukázkami představují písničky a filmy, které se v tom a v tom roce objevili v TV - Titanic, seriál Přátelé, kde Phoebe hraje na kytaru. Ano, správně je to cestování v čase do let minulých. Určitě krásná vzpomínka na všechno krásné, co bylo.

Na podiu se jako první objevují MC Erik a Ivana zpívají 4 písničky a to You Can´t Stop, Keď Príde Láska, Anjel ( Anděl) a jejich úspěšná písnička na závěr Do it. A hned po nich se ukazují C - Block s písničkou So Strung Out, Time Is Tickin Away a jejich světoznámá písnička Keep Moving. Jejich vystoupení zatím nenabírají žádné zpoždění. Následuje světová skupina La Bouche jejími mega hity: Sweet Dreams, S.O.S a Be My Lover. Od každého umělce zaznělo jenom pár písniček, bohužel. A právě se objevují na jevišti Ambasadoři festivalu a moji miláčci skupina Twenty 4 Seven z Holandska ( Stacey a Li-Ann), na které jsem se moc těšila. S příchodem na jeviště zazněla jejich písnička Slave To The Music a další na sebe nenechala dlouho čekat a je tu Take Me Away a Leave Them Alone. Po zaznění posledních tónů s písničkou I Can´t Stand It se Stacey s Li-Ann snaží přemluvit publikum na get down, jump jump a na konec jejich mega hit Is It Love, který prostě musel zaznít, jinak by to prý nebylo ono. Jako 6. v pořadí se představují Fun Factory s písničkou I Wanna Be With You a další zazněla Celebration a hned se k nim každý přidal svým hlasem. Najednou se objevila písnička akustická a to Stand By Me. Moc mě tím překvapili a obzvláště Balca, která ji zazpívala live. Následoval remix písničky Doh Wah Diddy a jako 7. se přestavuje Captain Jack s písničkou Captain Jack hned na rozjezd. Publikum ho nadšeně vítá. Další známá pecka je tu a to Drill Instruktor a jako třetí písnička Give It Up (remix) a jako poslední zazněla z podaní Captain Jack převzatá písnička původně od Status Quo: In The Army Now. A to jsme teprve v půlce vystupujících umělců.

V druhé půlce v programu vystupujících umělců se představil Turbo B - ex Snap s písničkami:  I ve Got The Power, pak byl remix a nakonec Rythm Is A Dancer - další moje oblíbená písnička, která mě provází na cestě životem. Objevuje se popová princezna z dob 90. a to Alice Deejay s písničkami Back In My Life, Will I Ever remix, Better Off Alone ( remix) a její největší hit na konec Will I Ever. Hned po Alice Deejay se objevuje Dr. Alban s písničkami It´s My Life a Hallelujah. Následuje další umělec z let 90. a to  Haddaway s písničkami: What Is Love, Life a What Is Love remix. Jako dvanáctí se představují rozjetí Culture Beat se třemi písničkami a to Got To Get It, Inside Out a Mr. Vain. A jako poslední skupina na konec vystoupili 2 Unlimited - Ray s Kim. A hned se představil publiku Ray v podání písničky Get Ready For This a dokonce se objevila písnička Here I go a jejich největší hit No Limit a najednou zazněla písnička Tribal Dance, Let me the beat control your body a jako poslední písnička Jump For Joy. Na samém konci se ukázal na podiu Dj Sash. Jako první zaznělo jeho intro a v zápětí písnčka Equador remix a nakonec písnička Mysterious Times remix.

Na hodinkách se objevuje čas po 22.h a i my se pomalu chystáme k odchodu. Všimla jsem si, že dost lidí jde s námi. To víte, musejí chytit poslední metro či nějaký spoj domů. Při odchodu jsem zaslechla jednu dvojici, jak si o festivalu povídali. Hodnotili úroveň festivalu, stánky s občerstvením a kvalitu festivalu a co se umělců týče tak bylo fajn, že jich tam bylo plno, ale mrzi mě fakt, že jejich vystoupení trvalo tak krátce a dali jenom pár písniček, protože na standartní vystoupení nezbývalo moc času.
 
Já chci za Musicgate moc poděkovat pořadatelům, že mi dokázali splnit můj velký sen (vidět a fotit hvězdy - umělce z let 90., kteří mě stále provázejí na cestě mým životem ). 


FOTO PRO RADOST


Lenka Hrubá 106 fotografií v galerii



Radek Jurečka 32 fotografií v galerii


autoři:text:     Lenka Hrubá, Radek Jurečka
foto:     Lenka Hrubá, Radek Jurečka



Další články s interprety 2 Unlimited, Alice DJ, C-Block, Captain Jack, Culture Beat, Dj.Sash, Dr. Alban, Fun Factory, Haddaway, Holki, LA Bouche, MC Erik a Ivana, Snap, Twenty 4 Seven

V Praze se bude konat největší hudební open air festival hudby 90. let a to 90s Explosion!!! Největší hudební festival ve Střední Evropě pod širým nebem se bude konat dne 20.5. 2023 na Výstavišti Praha - Holešovice. 90s Explosion po 2 letech vyprodalo BRNO!! 90s Explosion open air festival se uskutečnil v Brně i přes nepřízeň počasí. Za 2 měsíce se uskuteční 90´s Explosion open air festival v Brně!! Dne 17.9. 2022 se v Brně na Stadionu Za Lužánkami uskuteční 90´s Explosion open air festival!! Největší hudební festival z 90. let na Moravě! 90´s EXPLOSION VYPRODALO VÝSTAVIŠTĚ V PRAZE! Tohle Výstaviště v Praze už dlouho nepamatuje! Světový hudební umělci z 90. let přilákali na výstaviště v Praze Holešovicích úctyhodných 17 000 fanoušků a fanynek na největší open air festival - 90. let a to 90´s Explosion! 90´s Explosion open air festival se letos uskuteční v Praze na Výstavišti! Největší open air festival 90´s Explosion se po několika letech uskuteční v Praze!! Největší devadesátkové hity naživo tj. 90´s Explosion open air festival 2020 v Praze. Největší 90´s festival v České republice. Tento světový koncept s největšími hudebními umělci této doby uvidíte na jednom velkém pódiu. Největší mejdan We Love 90´s se konal v Pardubicích! V Pardubicích se dne 15. 11. 2019 uskutečnil už 2. ročník akce s názvem We Love 90´s, který uspořádala v hale Ideon pardubická agentura Máša. A zde je malá fotoreportáž.

Další články žánrů Disco, Pop, World music, ethno music

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz