ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

„Festivaly proběhnou, pokud je budeme moci uskutečnit“, vzkazuje tým pořadatelů Pekelného ostrova a Chodrockfestu 20. dubna 2020   (21:00)Vlivem současné situace kolem konání všech nejen hudebních akcí včetně festivalů vzniká řada otázek. Tým pořadatelů Pekelného ostrova a Chodrockfestu však zareagoval a veškeré informace ohledně konání těchto dvou festivalů pro své fanoušky a příznivce sepsal.

„Festivaly proběhnou, pokud je budeme moci uskutečnit“, vzkazuje tým pořadatelů Pekelného ostrova  a Chodrockfestu

Vlivem současné situace kolem konání všech nejen hudebních akcí včetně festivalů vzniká řada otázek. Tým pořadatelů Pekelného ostrova a Chodrockfestu však zareagoval a veškeré informace ohledně konání těchto dvou festivalů pro své fanoušky a příznivce sepsal. A co víc…pro lepší náladu návštěvníkům přichystal online playlist letošních ročníků těchto festivalů, prostřednictvím kterých si festivaly můžete aspoň takhle na dálku užít. Online playlist Pekelného ostrova 2020 si můžete poslechnout ZDE a Chodrockfestu 2020 ZDE.  

Vlivem současné situace kolem konání všech …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Milí pekelníci a pekelnice, naši příznivci a fanoušci,

do dnešního dne jsme měli za největšího nepřítele našich festivalů špatné počasí. Letos zjišťujeme, že největším nepřítelem festivalu může být něco, co ani nevidíme, a přesto to dokázalo v posledních dnech zastavit chod celého státu, a vlastně do jisté míry i celého světa. Přesto všechno bychom neměli propadat špatným myšlenkám a zbytečně si něčím, co nemůžeme zcela ovlivnit, brát dobrou náladu. Věřte, že i my se snažíme zůstat s dobrou náladou a nepřerušeně plánujeme naše festivaly – jak Pekelný ostrov, tak Chodrockfest.

Neustále dostáváme ty samé otázky týkající se případných dopadů současné pandemie COVID 19 na blížící se festivaly. Určitě před těmito otázkami nechceme strkat hlavu do písku a pokusíme se na ně v následujících řádcích odpovědět.

1. Budou v roce 2020 festivaly Pekelný ostrov a Chodrockfest?

Festivaly proběhnou, pokud je budeme moci uskutečnit. To je i náš závazek vůči Vám, našim návštěvníkům. Tento závazek jsme přijali v momentě, kdy jsme Vám prodali vstupenky. Plánování festivalů neustále běží, a i když jsme omezili určité marketingové aktivity, provoz v naší festivalové agentuře se nezastavil. Jak sami vidíte ve sdělovacích prostředcích, události se mění každým okamžikem. Často doslova z hodiny na hodinu. Přesto nezapomínejme na to zásadní. Současná omezující opatření trvají sotva měsíc, do Pekelného ostrova nás čekají ještě tři měsíce a do Chodrockfestu ještě čtyři měsíce. Pro to, aby se festivaly mohly konat, můžeme teď všichni společně udělat nejvíce to, že budeme dodržovat nařízení a doporučení vydaná našimi představiteli, a případně se zapojit do pomoci lidem, kteří to nyní potřebují. Tím uděláme maximum proto, aby současná mimořádná situace byla co nejdříve za námi.
 
 

Milí pekelníci a pekelnice, naši příznivci a …
2. Do kdy se dozvíme, zda festivaly proběhnou?

Snažíme se prostřednictvím festivalové asociace FESTAS, která sdružuje největší festivaly v ČR a jejíž jsme členy, komunikovat s Ministerstvem kultury ČR. Jedním z našich společných požadavků je, aby nám bylo v nějakém rozumném předstihu sděleno, zda můžeme akce uskutečnit, či nikoliv. V brzké době by měl vzniknout epidemiologický plán, který by nám v tomto směru mohl pomoci. Pochopitelně to, co bude možné za tři měsíce, teď asi nikdo není schopen říct. Mít jasno, zda můžeme udělat festivaly, nám stačí teoreticky až v první polovině měsíce června a Chodrockfest v první polovině července. Tedy až do této doby jsme ochotni počkat! Samozřejmě hlavním je zdraví, to je v tuto chvíli nejdůležitější.
 
3. Pokud festivaly nebudou moci proběhnout v termínu, budou festivaly přesunuty?

Pokud nám nebude umožněno festivaly uspořádat, budeme takové rozhodnutí samozřejmě respektovat a v takovou chvíli budou pravděpodobně v plánu přesuny festivalů na rok 2021. Není příliš reálné festivaly nějak posouvat během roku 2020 do jiných měsíců. Na festivalech se podílí stovky subjektů (od stánkařů, techniků, všech možných dodavatelů a brigádníků až po účinkující) – ty mají povětšinou zbytek sezóny obsazený a nebylo by možné dát dohromady jiné termíny, kde bychom se všichni potkali. Přesun festivalů na další rok je tak patrně jediným možným řešením.
 
 

2. Do kdy se dozvíme, zda festivaly …
4. Co se stane se vstupenkami, pokud by došlo k přesunutí festivalů?

V takovém případě zůstanou vstupenky v platnosti a budou uplatnitelné v roce 2021. Budeme velmi rádi, pokud tuto variantu přijmete, vstupenky si ponecháte a festivalům tak vyjádříte podporu. Věříme, že i při jednoročním výpadku zůstanete věrni svým festivalům, které společně s vámi budujeme již devět let! Můžeme Vám slíbit, že festivaly budou, tak jak je znáte a současná krize se na nich určitě v kvalitě služeb nijak neprojeví. Naopak v současné době i přes trvající problémy, pracujeme ve festivalových areálech na novinkách (VIP kemp, budování nové infrastruktury v areálu ad.). Doufáme, že vám je budeme moci představit již letos. Samozřejmě těm, co budou chtít, vrátíme peníze za zakoupené vstupenky!
 
5. Fungují nyní stále předprodeje vstupenek na letošní ročníky?

Ano, vstupenky jsou stále v prodeji, a i když jejich prodej významně poklesl, stále se prodávají. Všem takovým, kteří nás touto cestou podporují, děkujeme!
 
6. Jak to vypadá se zahraničním účinkujícím (U.D.O.)? Zrušili nějaké tuzemské kapely svoje vystoupení?

Ani jeden z účinkující nezrušil svoje plánované vystoupení u nás, a to včetně letošního zahraničního hosta Pekelného ostrova. Všichni počítají s tím, že bude-li to možné, na Pekelném ostrově 2020 vystoupí. Pokud by nemohl dorazit zahraniční host z důvodu např. uzavřených hranic, budeme řešit náhradu (bude-li to časově možné).

4. Co se stane se vstupenkami, pokud by došlo …
7. Jak můžeme vyjádřit festivalům přímou podporu?

Největší podporu nám vyjádříte tím, že při nás budete stát. Přímo nás můžete podpořit tím, že si zakoupíte vstupenky nebo festivalový merchandise.
 
8. Jsou festivaly nějak pojištěny a bylo by jim případně nějak jinak kompenzováno jejich nekonání? Může to ohrozit budoucnost festivalů?
 
Festivaly jsou pojištěny proti všemu možnému, nicméně pandemie jakožto vyšší moc a z ní plynoucí úřední zákaz řešen bohužel není – ani jsme nikdy nezaznamenali, že by něco takového bylo možné pojistit. Podle našich zpráv nemá žádný festival v ČR takový typ pojistky. Pro mnoho festivalů, či jiných kulturních subjektů, tak může být současný rok likvidační. Pochopitelně i pro nás by letošní sezóna v případě nekonání festivalů byla ztrátová. Nicméně i při nekonání všech našich akcí jsme schopni toto ustát a současně již plánujeme rok 2021.
 
Zůstaňme pozitivní, mysleme na druhé a hlavně buďme zdraví!

Váš tým Pekelného ostrova a Chodrockfestu.

7. Jak můžeme vyjádřit festivalům přímou …

FOTO PRO RADOST

zdroj:Tým pořadatelů Pekelného ostrova a Chodrockfestu
autoři:text:     Vlaďka Votrubová
foto:     Archiv Uda Dirkschneidera



Další články žánrů Metal, Pop, Punk (rock), Rock

Kluboofka TV vypustí deset klipů skupiny Argos. Níže trocha povídání o kapele samotné z loňského koncertu v Čerčanech Narozeninový koncert KLUBOOFKA TV, 4.11.2023, Čerčanská Beseda, Čerčany – část první: ARGOS Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin.

Další tiskovky, zajímavosti

Kluboofka TV vypustí deset klipů skupiny Argos. Níže trocha povídání o kapele samotné z loňského koncertu v Čerčanech Narozeninový koncert KLUBOOFKA TV, 4.11.2023, Čerčanská Beseda, Čerčany – část první: ARGOS TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Rock For People odtajnil česko-slovenskou scénu! Dorazí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka Rock For People, který od 12. do 15. června otevírá v hradeckém Parku 360 festivalové léto, představuje česko-slovenskou scénu, která doplní již oznámené J.A.R., Vypsanou fiXu nebo The Ecstasy Of Saint Theresa. Kapela Day Before vydala nový singl Desolation podložený videoklipem Kapela Day Before vydala 11.3.2024 nový klip s názvem Desolation, jež je jednou ze skladeb z nového EP Phoenix, které vyjde 27.3.2024. Video je možné vidět na oficiálním Youtube kanále kapely a poslechnout je možné na streamovacích platformách. Legendární Olympic v rámci svého unikátního turné Trilogy Tour 2024 zamíří i do Plzně! Sílu těchto tří zásadních alb si budeme moci live vychutnat na více než třech desítkách jarních a podzimních koncertů po celé ČR i na Slovensku. A na seznamu zastávek u Olympicu nechybí ani srdce Západních Čech – Plzeň. Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz