ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez v rámci svého Plamen turné 2024 uchvátili Klatovy! Ohlušující potlesk nadšených fanoušků nebral konce 12. února 2024   (20:40)Jestliže existuje synonymum pro hudební pohlazení po duši, jsou to právě koncerty okouzlující zpěvačky s nádherným hlasem Kateřiny Marie Tiché a její party – vynikajících muzikantů ze skupiny nezapomenutelného Davida Stypky – Bandjeez. O tom se mělo možnost přesvědčit i „město karafiátů a brána Šumavy“ – Klatovy.

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez v rámci svého Plamen turné 2024 uchvátili Klatovy! Ohlušující potlesk nadšených fanoušků nebral konce

Vlaďka Votrubová


Jestliže existuje synonymum pro hudební pohlazení po duši, jsou to právě koncerty okouzlující zpěvačky s nádherným hlasem Kateřiny Marie Tiché a její party – vynikajících muzikantů ze skupiny nezapomenutelného Davida StypkyBandjeez. O tom se mělo možnost přesvědčit i „město karafiátů a brána Šumavy“ – Klatovy. Ani my si tuhle příležitost nenechali ujít a vyrazili jsme plout na vlnách krásné hudby debutového koncertu Plamen turné 2024. A o tom, že půjde o velmi výjimečný večer, který nás bude ještě dlouho hřát v srdcích a těšit v paměti, už předem nikdo nepochyboval. Ale nepředbíhejme a vezměme to všechno hezky od začátku...

Jestliže existuje synonymum pro hudební …

Při vstupu na místo dění nás čekal pohled do krásně zútulněného sálu KD Klatovy a stolky se židlemi, čajové svíčky, taneční parket i modře podsvícená scéna už prozrazovaly, že půjde o velmi příjemný lyrický večer s kouzelnou atmosférou. Davy natěšených fanoušků kvapem zaplňovaly prostor k sezení i stání, zvuk byl vyladěn, světla nažhavena, a tak nic nebránilo tomu premiérový koncert turné k zbrusu nově vydanému albu Plamen odstartovat. A v tom se to stalo!
 
 

Při vstupu na místo dění nás čekal pohled do …

FOTO PRO RADOST
Světla potemněla a paprsky modrých světel protnuly stage. V tu chvíli se snad všem přítomným zrychlil tep, zatajil dech a snad každý v duchu odpočítával 6, 5, 4, 3, 2, 1... A bylo to tady! Dozněly poslední tóny úvodního intra, Kateřina Marie Tichá spolu s Bandjeez naskočila na pódium a hlasitý potlesk na sebe nenechal dlouho čekat. „Moje malá už dlouho chci ti říct, někdy jsme na tom stejně, nemusíš se bát. Občas to trvá věčnost, než otočíš list a zjistíš, co je tvůj a co cizí hlad...“ znělo sálem a všem bylo jasné, že je tu píseň Vlci.

Světla potemněla a paprsky modrých světel …
Společné tleskání davu se poprvé osvědčilo hned při druhé, oblíbené skladbě Metro a od té doby si „rytmický sbor pod Kátiným vedením“ moc neodpočinul. Samozřejmě myšleno v tom nejlepším slova smyslu, neboť radost ze společného zpěvu, potlesku, tance i vskutku čarovné chemie, která mezi publikem, Kateřinou Marií Tichou a Bandjeez panovala, se zkrátka nedala přehlédnout. Kromě osvědčených kousků z Kátiny debutové desky jako V Paříži, Sami, Kolemjdoucí, Vítr nebo Pravé poledne samozřejmě nechyběla ani želízka v ohni z čerstvě vydaného alba, a to konkrétně živelné skladby plné energie: Plamen, Poprvé nebo Ta třetí.
 
Nelze opomenout ani velmi emotivní a dojemné momenty, ať už v písni V horách, Nový dům či Budu tu, kterou Kateřina věnovala svému dědečkovi. Úsměv, radost, mráz po zádech i slzy dojetí...To vše se během koncertu v Klatovech odehrávalo díky Kátiným nádherným skladbám, silným textům a krásným aranžím výborných muzikantů a sympaťáků z Bandjeez i akordeonistovi Michalu Mihokovi, který to vždy na pódiu i v sále jedním slovem rozzářil.
 

Společné tleskání davu se poprvé osvědčilo …
Bráničním cvičením bylo všem fanouškům známé a očekávané humorné Marovo okénko a večer stále více gradoval. V závěrečném setu zcela přirozeně nemohl chybět jeden z Kátiných největších hitů – balada Zničená zem ani milá vzpomínka na Davida Stypku v písních Farmářům a Čaruj. A nezpochybnitelnou spojitost s Davidem Stypkou má i píseň Divoká, která zaplněný KD v ten večer rovněž potěšila. Čas utekl jako voda, a přestože si to snad nikdo z nás nepřál, náhle se nám neodvratně blížil závěr koncertu. Doslova unešení fanoušci však nechtěli pustit "své hrdiny" z pódia a ohlušující potlesk lákajíc je zpět na scénu jedním slovem nebral konce.

Bráničním cvičením bylo všem fanouškům známé a …
A tak naplnění hlášky basáka: „Klatovy, Klatovy, zde jsme pěkně hotovi, muselo ještě chvilku počkat a následoval song Příteli. „Vy jste úplně neuvěřitelní. My jsme si, prosím vás, tady do závorky připravili ještě jednu píseň. Kdyby se náhodou někde třeba v půlce toho turné stalo, že by se někde lidi úplně po.... zbláznili a my bychom prostě neměli, co zahrát. A my vám ji zahrajeme rovnou tady v Klatovech, strašně moc děkujeme. Fakt si nedokážu představit hezčí začátek turné,“ ohlásila skromná a nesmírně charismatická Káťa už vskutku poslední skladbu večera již zmíněného Přítele.
 

A tak naplnění hlášky basáka: „Klatovy, …
Následná autogramiáda i popovídání a focení s Kateřinou i Bandjeez bylo dokonalou tečkou za dechberoucím večerem. Velké poděkování za něj patří především Kateřině Marii Tiché, skupině Bandjeez, pořadatelům z MKS Klatovy za skvělou organizaci a v neposlední řadě také návštěvníkům za neopakovatelnou atmosféru!

Následná autogramiáda i popovídání a focení s …


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Vlaďka Votrubová 35 fotografií v galerii



Pavel Macán 31 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další články s interprety Bandjeez, Kateřina Marie Tichá

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez odstartují své Plamen turné 2024 v Kulturním domě v Klatovech Už je to nějaký ten pátek, co okouzlující zpěvačka a písničkářka s neskutečným charismem Kateřina Marie Tichá spolu se skupinou Bandjeez vpustila do světa první předzvěst chystané desky – podmanivý singl s názvem Plamen. Nyní se vydání Kateřinina druhého alba kvapem blíží a není proto divu, že druhou únorovou sobotu společně s Bandjeez odstartuje své celorepublikové Plamen turné 2024. Posluchači Hitrádií vykoupili charitativní ozdoby za 6 dnů. Domu pro Julii už tak poslali dohromady bezmála 2 miliony korun Posluchači Hitrádií pomohli k dobré věci. Kateřina Marie Tichá a Bandjeez přichází se žhavou novinkou Plamen, která vás dostane! Kateřina Marie Tichá a Bandjeez vpustili do světa žhavou novinku. A to doslova! Okouzlující zpěvačka a skladatelka Kateřina Marie Tichá spolu se skupinou Bandjeez představují podmanivý singl s názvem Plamen, který je předzvěstí připravované desky. Kateřina Marie Tichá vystoupila v Ostravě s kapelou Davida Stypky Bandjeez Ostravský kompot v podání Kateřiny Marie Tiché a kapely Davida Stypky Bandjeez Kateřina Marie Tichá a Bandjeez aneb dokonalé spojení, které okouzlilo celý Lucerna Music Bar! Co se stane, když se krásná, milá, skromná, čistá duše s nádherným hlasem spojí s výbornými muzikanty? Vznikne dokonalé spojení, které těší, dojímá, rozesměje i rozpláče zároveň. A přesně to platí pro Kateřinu Marii Tichou s Bandjeez a pro jejich koncerty. Měli jsme totiž tu možnost jeden z jejich fantastických koncertů, tentokrát v pražském Lucerna Music Baru, zažít. Kateřina Marie Tichá & Bandjeez si opět podmaní pražský Lucerna Music Bar! Okouzlující zpěvačka a písničkářka s neskutečným charismem Kateřina Marie Tichá po půl roce opět zavítá na prkna pražského Lucerna Music Baru. Vystoupí tam po boku své frýdeckomístecké skupiny Bandjeez (Davida Stypky). Jejich společná tvorba rozhodně stojí za to! Přijďte se o tom přesvědčit a zažít uvolněnou přátelskou atmosféru do Lucerna Music Baru.

Další články žánrů Folk, Pop

Z písničkáře kapelou. Will Eifell vydáva(jí) novou desku. Ústecký písničkář Jiří Poživil alias Will Eifell se na hudební scéně v různých projektechpohybuje už přes deset let. Z původně sólového projektu se nově stala regulérníčtyřčlenná kapela. Nyní v této sestavě vydávají EP Některý věci se dějou dvakrát. Novádeska vychází digitálně ve čtvrtek 10. října. Český mejdan s Impulsem se nezadržitelně blíží! K 25. narozeninám rádiu popřejí Mirai, Divokej Bill, No Name, Queenie, Lenka Filipová, Lenny i Michal Hrůza Fanoušci skvělé české popové, rockové, folkové i folkrockové muziky mohou střihat pomyslný metr. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky, už klepe na dveře. Tato tradiční hudební akce se koná už po osmé a Rádio Impuls na ní oslaví své 25. narozeniny. Půjde o téměř pětihodinový koncertní maraton a diváci se mohou těšit na několik překvapení. Letošní Prague Music Week vedle hudební konference a veletrhu nabídne nově permanentku na více než 30 koncertů v pražských klubech Prague Music Week, jehož druhý ročník proběhne na přelomu října a listopadu v Praze.... Chinaski ohlašují největší koncert kariéry. V červnu zahrají open-air pod „lízátky“ v Hradci Králové a na brněnském Velodromu Chinaski ohlašují největší koncert kariéry. Kapela Jelen v Děčíně Byl krásný páteční večer 20.9.2024 19hodin a nejlepší nápad zajít na koncert kapely Jelen se opravdu vyplatilo. Rozhovor s kytaristou Martinem Krupou ze skupiny Guláš Ze Psa o Guláši Ze Psa Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík.

Další fotoreportáže

Festivalová oslava šestých narozenin klatovského Falcon Clubu – dobrá muzika a plný dům Je tomu již šest let, co multižánrový Falcon funguje pod patronací současných provozovatelů. Stovky koncertů, desítky akcí jiného druhu – pokaždé však v suterénních prostorách klubu, který má v hudebním světě své čestné místo. Sobota 12.10.2024 se tak zapsala do kronik jako festivalová přehlídka sedmi domácích kapel s jedním zahraničním hostem. Každá z vystupujících formací měla nárok na symbolických šest songů, které v členitě spleteném klubu rezonovaly pod dohledem mistra zvuku Filipa Špačka. Výjimečné události odpovídal i zájem publika – plný dům a skvělá nálada byly dominantní po celý večer, na který se hned tak nezapomene. V KD Horní Bříza si po letech zahrála bigbítová ikona – plzeňská rocková Odyssea Kulturní dům v Horní Bříze pamatuje časy rockových tancovaček, odpoledních čajů a podobných akcí s účastí nespočtu hudebních formací. Doba se změnila, KD stojí dál a v jeho zrekonstruovaných interiérech se konají další a další koncertní večery. Jedním z nich byl i ten v pátek 11.10.2024, kdy se na prostorném pódiu po letech na tomto místě objevila plzeňská Odyssea. Té předskočila rakovnická skupina Last Moment, která příchozí hosty připravila na události nadcházející. Ještě novotou vonící sál se bohužel nenaplnil dle očekávání, přesto si na parket fanouškové nalezli cestu a představení tak mělo důstojný průběh. Punkový festival s názvem Vinyl-Punx měl ve svém obsahu sedmipoložkový hudební program Plzeňský Vinyl Club & Cafe na Klatovské třídě se stal 5.10.2024 místem konání punkové akce, jež dokázala přilákat početné publikum i z dosti vzdálených končin naší vlasti. Kromě kapel s českou státní příslušností se tu představily i dvě slovenské formace, které si s sebou přivezly kmenové fanoušky. Skvělá koncertní atmosféra neměla chybu – punková muzika a fyzické prolínání první lajny s hudebníky zde byly na denním pořádku. Sobotní Vinyl-Punx se tak zapsal mezi vydařené události, které v těchto místech nejsou nijak výjimečné. Páteční večer v klatovském Falconu měl skvělou HC-metalovou tečku Suterénní Falcon Club pod klatovskou Sokolovnou nabídl dorazivším hostům hudební koktejl několika žánrů. Od úvodního setu pražských The Shamans přes nadupanou produkci sušických Deleo Omne po HCéčkový závěr tachovských The DROPP – vše ve full kvalitě, bohužel však ne do plně obsazeného klubového parketu. Přesto zde panovala dobrá nálada a koncertní atmosféra, jež pátečnímu večírku 4.10.2024 vytvářely důstojnou kulisu. Jedinou zastávkou v České republice evropské Monochromatic Visions Tour 2024 se stal vyprodaný plzeňský Parlament Club O tom, jak moc dobře funguje pořadatelství ve výsostných vodách plzeňského Parlament Clubu, se v metalovém podhoubí všeobecně ví. Ve čtvrtek 3.10.2024 se tato skutečnost potvrdila na sto procent – jediným koncertem v naší vlasti se na tamních klubových prknech představili francouzští Nocturnal Depression a italští Forgotten Tomb. Nabídka opravdu lákavá, čemuž odpovídal vyprodaný Parlament fanoušky z mnohdy i několik set kilometrů vzdálených končin. Neskutečná koncertní atmosféra, nabroušený zvuk Ríši Nedvěda z firmy RN Produkce a originální kulisy suterénních prostor tak doplňovaly pohled na večírek, který se do klubové kroniky zapíše zlatým písmem. Na tradiční pouťové tancovačce zahrála v Dožicích kapela Avengers Snad v každé vesničce či městečku jsou během pouťových víkendů na programu i tradiční taneční zábavy, které se tak stávají centrem společenského dění, sousedského posezení či potkávání se po letech se známými z časů minulých. Dožice na Nepomucku nejsou výjimkou – na sv. Michaela tu každoročně probíhá taneční zábava. Letos se uskutečnila v sobotu 28.9.2024 a je jen škoda, že si do Dožické Hospůdky nenašla cestu početnější návštěva. Přesto se ti, kdo obsadili volná místa na připraveném sále, velice dobře bavili a dokázali si užít každou chvilku jak ve výčepu, tak na parketu pod palbou decibelů rockové skupiny z Nových Mitrovic. Thrashový KAFEST dostál své pověsti – na dvou pódiích se představila desítka výrazných metalových kapel Pražské kultovní místo, zocelené stovkami koncertů snad všech hudebních žánrů, nese hrdě název Modrá Vopice. Právě na jeho výsostném území proběhl v sobotu 21.9.2024 již sedmý ročník metalového festivalu KAFEST. Hlavní pořadatel Michal Kafe v čele sehraného týmu organizátorů, sezval na tuto hudební přehlídku desítku formací jak z českých luhů a hájů, tak od našeho východního státního souseda. Hudební produkce si početní příznivci tvrdé muziky užívali před dvěma pódii – jedním přímo v klubu a druhým v open air stylu. Každá ze scén měla něco do sebe, jedno však společné – kvalitní zvuk, který nás masíroval během celého sobotního odpoledne a podstatné části noci. Akce měla pevný časový rozpis, jež byl se ctí dodržovaný a vystupující skupiny mohly ve vymezeném úseku předvádět to nejlepší ze svých repertoárů.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
Provozovatel portálu


Bc. Jiří Trnka
Mírová 169, 262 31 Milín

IČ: 75960052

Zapsán v živ. rej. MěÚ Příbram - OŽÚ dle § 71 odst. 2 živnostenského zákona č. 455/1991 sb. od 5. 11. 2007.


2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz