ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Návrat ke kořenům aneb RYBIČKY 48 vyrazí na OLDSCHOOL TOUR! Narozeniny skupina oslaví v pražské Lucerně 14. září 2023   (10:41)Parto, pokud chcete vidět mejdany, jaký jsme jeli před 20 lety, tak jinou příležitost už asi mít nebudete,“ říkají jako jeden muž členové kutnohorské skupiny Rybičky 48 a na dlouhou dobu naposledy se vracejí z velkých hal do bezprostřední atmosféry legendárních klubů a kulturních domů. Blíž fanouškům, blíž jejich emocím.

Návrat ke kořenům aneb RYBIČKY 48 vyrazí na OLDSCHOOL TOUR! Narozeniny skupina oslaví v pražské Lucerně

OLDSCHOOL TOUR kapela zahájí 14. října doma v Kutné Hoře. Celé turné se sestává z 10 zastávek v legendárních klubech a kulturních domech po celé republice. Každou zastávku OLDSCHOOL TOUR osvěží skupina Selfish, ke které Rybičky 48 kdysi vzhlížely a pouštěly si jejich písničky. Selfish se nedávno po dlouhé pauze dali znovu dohromady právě kvůli tomuto turné a každý z koncertů zahájí právě oni. Naopak závěr každého večera bude mít na starosti DJ Vláďa Švec, jehož proslulé hudební sety kluci z Rybiček hojně navštěvovali v Kutné Hoře právě před dvaceti lety, po návratu ze svých koncertů.

Kdo bude chtít s kapelou oslavit narozeniny, bude muset vyrazit do Prahy do Velkého sálu Lucerny, kde 22. 11. Rybičky 48 oslaví 21 let od prvního vystoupení.

OLDSCHOOL TOUR kapela zahájí 14. října doma v …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Níže členové skupiny přibližují poctivé rockové OLDSCHOOL TOUR svými slovy:
 
Na podzim jedete OLDSCHOOL TOUR. Co si pod tím mají fanoušci představit?
KUBA RYBA: Oldschool tour znamená hlavně to, že se po x letech vracíme ke kořenům. Máme neskutečnou radost, že ten náš cirkus zajímá tolik lidí, že můžeme dělat halový koncerty, vyprodat O2 arenu a hrát ty nejlepší časy na těch největších festivalech, ale někdy je návrat ke kořenům potřeba. Je dobrý vědět, odkud jsme vzešli, a proto se vracíme přesně do těchhle klubů a kulturáků, který máme spojený se spoustou zážitků.

Většina lidí si vaše koncerty spojuje s propracovanou pyrotechnická show, avšak OLDSCHOOL TOUR pojedete bez pyro efektů. Nebudete si připadat "jako nazí"?
PETR LEBEDA: Jasně, pyro show k nám už neoddělitelně patří, ale my chceme na tomhle turné být lidem co nejblíž. Před koncertama se budeme fotit s fans a při koncertě od nich budeme několik desítek centimetrů. To pro nás bude neskutečně vítaná změna.
 
KUBA: Na velkých koncertech jsou mezi náma a lidma nášlapy a několik metrů prostoru, takže když si na některým z těch koncertů chci skočit do lidí, kvůli zábranám skončím maximálně na zádech ochranky. :-) Umíme hrát i bez pyra a nahý si připadat nebudeme. Naopak z tý energie, co do vás narveme, budete žít ještě minimálně měsíc. :-)

Níže členové skupiny přibližují poctivé …
Jako speciální host se objeví kapela SELFISH. Proč právě ona?
KUBA: Selfish začali hrát pár let před námi a my k nim hodně vzhlíželi. Podle mýho byli nejlepší kapelou ve stylu, kterej jsme tehdy hráli i my. Chodili jsme s bubeníkem Ondrou poslouchat jejich CD na jukeboxu do jednoho kutnohorskýho nonstopáče. A před dvaceti lety jsme měli sen, že by nás jednou vzali na turné. Mezitím Selfish ukončili činnost a je fantastický, že se po deseti letech se dají dohromady právě kvůli našemu turné. Máme z toho obrovskou radost a plníme si tím další klukovskej sen.

Překvapením v programu koncertů je i jméno DJ Vláďa Švec...
KUBA: Je to oldschool tour, proto jsme oslovili DJ Vláďu. Ten totiž hrál v disco klubu Jama v Kutný Hoře, kam jsme se chodili před 20 lety po koncertech. Bude to taková retro rocko/diskotéka s hitama, na který jsme pařili my. Takže po našem koncertě začne afterparty a my si u starejch dobrejch fláků půjdeme dát drink s fanouškama.

Kde se turné uskuteční?
MARTIN ŘEHOŘ: Turné má deset zastávek. Jsou to naše nejoblíbenější kluby a kulturáky, který jsme na začátku našeho fungování objížděli. Startujeme 14. 10. doma v Kutné Hoře a turné končíme 13. 12. v Brně. Mezitím si dáme ještě Plzeň, České Budějovice, Pardubice, Liberec, Tábor, Ostravu, Jindřichův Hradec a samozřejmě Prahu.

Jako speciální host se objeví kapela SELFISH. …
V rámci turné zavítáte i do svatostánku české hudby, do velkého sálu paláce Lucerna. Čím bude tento koncert zvláštní?
KUBA: V Lucerně zahrajeme 22. listopadu, což bude na den přesně 21 let od našeho prvního koncertu. Takže se těšte na kurevskej narozeninovej mejdan. :-)

Zazní v rámci OLDSCHOOL TOUR i nějaké starší, dlouho nehrané songy?
PETR: Určitě zazní. Budeme hrát průřez celýma 21 rokama, ale zazní i starý pecky jako Filmová hvězda, Reality show nebo Sexualní akrobat.

Vstupenky v předprodeji lze zakoupit ZDE
 
 OLDSCHOOL TOUR 2023:

Sobota 14. 10. Kutná Hora, KD Lorec
Sobota 21. 10. Plzeň, KD Šeříková
Sobota 28. 10. České Budějovice, BB Centrum Gerbera
Pátek    3. 11. Pardubice, ABC Klub
Sobota 11. 11. Liberec, DK Liberec
Čtvrtek 16. 11. Tábor, Hotel Palcát
Středa 22. 11. Praha – narozeninový koncert, Lucerna - Velký sál
Sobota 2. 12. Ostrava, Barrák Club
Sobota 9. 12. Jindřichův Hradec, KC Jitka
Středa 13. 12. Brno, Fléda

V rámci turné zavítáte i do svatostánku české …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

zdroj:Public Relations & Communication & Promotion
autor:foto:     Zdroj: Archiv skupiny Rybičky 48 - Linda Orlik, Jaroslav Noska



Další články s interpretem Rybičky 48

První ročník RockFlow zavítal do Ostravy a prostranství před Slezskoostravským hradem ožilo rockovou hudbou. V sobotu 24. srpna 2024 ožila Ostrava tvrdými rockovými tóny a nespoutanou energií. Na prostranství před Slezskoostravským hradem se odehrál první ročník akce RockFlow Ostrava, který přilákal davy fanoušků. Festival, který spojil legendy české rockové scény, probíhal v krásném prostředí pod širým nebem a nabídl pořádnou dávku hudebního adrenalinu. Na festivalu Rock Flow Ostrava zahrají Rybičky 48, Tři sestry a také Doga Už 24. srpna bude mít v Ostravě premiéru nový festival Rock Flow. V areálu u Slezskoostravského hradu zahrají Rybičky 48, Tři sestry, Doga, Walda Gang a Hanz's Fuckers. Fanoušci se můžou těšit také na street food a spoustu drinků. Festival Footfest s nadupaným programem přežil i nepříznivé počasí. Želečský festival Footfest, který se odehrál na fotbalovém hřišti v polovině července přežil i velkou nepřízeň počasí po celý víkend. Vystoupili hvězdy jako Rybičky 48, Škwor, Queenie nebo Panoptiko. Open Air Music do příbramského letňáku přivezl 13. 7. 2024 zajímavé nesourodé interprety Rybičky 48, Bena Cristovao, Parkán a Vosolit! Na první pohled vypadal line-up tohoto jednodenního festivalu nepochopitelně možná i trochu šíleně, protože nabízel hudbu pro různé věkové i žánrové skupiny. Skutečnost byla však příjemně překvapivá. Pekelný ostrov opět potvrdil své kouzlo! Fantastickou atmosféru nepokazil ani déšť Byl tu první červencový víkend, což pro všechny fans skvělé rockové, punkrockové i metalové muziky ze západu Čech i širokého okolí znamenalo jediné – Pekelný ostrov 2024. Tento Rolls-Royce mezi festivaly po roce opět roztočil svá kola a pozval nás na nespoutanou jízdu. Tu na DOTIKO a NFCtron stagy během dvou dnů odpálilo celkem 21 kapel. A jak už bývá u "Pekla" zvykem, šlo o další parádní ročník. Připravte se na Footfest 2024 – událost, kterou nesmíte propásnout! Vydejte se s námi na nezapomenutelný víkend plný hudby, zábavy a skvělého jídla! Dva dny plné hudby a sportu. Soutěž o vstupenky na legendární Footfest je tady. Zasoutěžte si s námi o vstupenky na dva dny plné hudby, sportu a dobrého jídla. Jihočeská Želeč po roce opět ožije hudbou a sportem.

Další články žánrů Punk (rock), Rock

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Křest alba Pictures All Around skupiny Billy Rudin slibuje dobrou zábavu a výjimečné hudební zážitky Plzeňský Anděl music bar se stane tím místem, kde se uskuteční zcela mimořádná událost v režii tachovské skupiny Billy Rudin. Právě ta zde 13.9.2024 pokřtí ještě teplou placku Pictures All Around, která se tak stane pevnou součástí kapelní diskografie. Jako hudební host se na klubových prknech představí pražská formace Miea, jejíž set dokáže jistě početné publikum uvést do provozní teploty. Přijďte i vy podpořit dobrou muziku v podání obou kapel – start akce je ohlášený na 19:00 hodin. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích.

Další tiskovky, zajímavosti

RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Kluboofka v rádiu – září 2024 Loučíte se s létem? My Vám ho prodloužíme návratem na CHOTĚBOŘ FEST VRŠCE FEST 2024 – Pořádnej hudební festival slaví pět let Pátý ročník rock metalového festivalu ve Vršcích u Jičína přináší osvědčená hudební jména z regionu, ale také gurmánský zážitek v podobě občerstvení z domácích surovin. Koncert kapel Day Before, Solar System a Moribund Oblivion v Pardubickém klubu Ponorka V pátek 6. září 2024 od 18:00 hodin startuje v Pardubickém klubu Ponorka metalová party, která nabídne pohled do různých koutů našich i cizích krajů. Fungující kousek PUNKOVÁ ve videu od rockerů Black Sabáka Zažít punk v domácí atmosféře se jen tak nepovede. Nový klip severočeské partičky BLACK SABÁKA Vám tento zážitek přinese. Tak mrkejte…… Trojice nádherných a úžasných smyčcových virtuosek si získala svými tóny přízeň publika v Nošovicích Hudební skupina Inflagranti vystoupila na Nošovických slavnostech. Kýpa fest 2024 - První ročník rockmetalového festivalu na Mělnicku Přijďte si užít skvělý rock a metal v podání kapel Komunál, Roxor a Iron Maiden revival Praha. Tento jedinečný hudební zážitek se uskuteční za hřištěm AFK (zadní plocha) dne 31. srpna 2024. Vstup do areálu je od 16:00 hodin.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz