ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Ohlédnutí za Díky!Festem 2024 - rozhovory s interprety Slza a Vojtaano, a pořadatelem 12. září 2024   (22:02)A také bychom vás rádi pozvali na 3. ročník (plánovaný na červen 2025), exkluzivně odkryjeme dosud tajeného interpreta a uvedeme podmínky získání vstupenek.

Ohlédnutí za Díky!Festem 2024 - rozhovory s interprety Slza a Vojtaano, a pořadatelem

Vyzpovídali jsme dva interprety a jednoho pořadatele, co si myslí o myšlence festivalu, jaká byla atmosféra, publikum a nálada na festivalu.


VOJTAANO

Co si myslíš o myšlence Díky!Festu? Jako odměna a podpora pravidelným dárcům krve, zaměstnancům nemocnice a IZS?


Myšlenka je to krásná, ale navíc nezůstalo jen u myšlenky a provedení je taky krásné! 
 
Zdravotníkům umíme vzdávat hold v extremních situacích, není ale na škodu na ně myslet průběžně, pravidelně. Stejně tak i na dárce krve, kteří vlastně stejně jako zdravotníci pravidelně darují život. Hudební akce, která propojuje žánry a generace je proto takové malé, krásné “Díky”.

Jaká byla podle tebe a pro tebe atmosféra na Díky!Festu?


Příjemná, milá, díky osobním příběhům dojemná, ale zároveň energická a festivalová.



Jak se ti hrálo před tímto lehce netradičním publikem?


Hrálo se mi skvěle, užil jsem si to. Na různorodost publika jsem zvyklej a mám to rád.


Co plánuješ ty v nejbližší době? Nějaké hudební projekty či akce?


V nejbližší době bude vycházet jedna popová píseň napsaná pro Olgu Lounovou, a taky gólová znělka pro fotbalovou Slavii.

Vojtaano (Vojtěch Záveský)

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
PETR LEXA (SLZA)

Co si myslíte o myšlence Díky!Festu jako odměně a podpoře pravidelným dárcům krve, zaměstnancům nemocnice a IZS?

Za mě je to skvělý nápad. Nikde jsem nic podobného nezaregistroval. Stihl jsem i po koncertě prohodit pár slov se zaměstnanci nemocnice v Příbrami a všichni byli nadšení. Vyprávěli, že už je to několikátý ročník a vždycky to je super. Víc takových akcí!

Jaká byla podle vás a pro vás atmosféra na Díky!Festu?


Neskutečná! Když jsme přijížděli, ani jsem si nevšiml, jak velké publikum v Příbrami je. O to víc mě pak překvapila ta neskutečná atmosféra a energie, která z lidí šla. 


Jak se vám hrálo před tímto lehce netradičním publikem?


Já jsem si koncert neskutečně užil. Nechali jsme tam všechno a zpátky se nám od publika vrátilo ještě víc. Za mě zatím jeden z nejlepších koncertů léta.


Co plánujete vy v nejbližší době? Nějaké hudební projekty či akce?


Máme našlapané léto. Každý rok od května do září se pro nás nese ve znamení venkovních festivalů a akcí. A na podzim a zimu se uvidí, možná něco vymyslíme. 

Petr Lexa (Slza)
MARTIN JANOTA

Jak tebe vlastně napadla myšlenka Díky!Festu?

Jsem sám aktivním dárcem krve a při jednom z odběrů jsem se dozvěděl realitu, jak špatně na tom po otevření soukromých plazmových center a epidemii koronaviru vlastně dárcovství krve je. Nejprve jsem vymyslel takovou osvětovou kampań, která však musela skončit prakticky dřív, než začala, tak jsem přemýšlel co dál. Na kampani jsme spolupracovali s výbornou kapelou Pro tebe, tak mě nejprve napadl koncert jen této kapely, postupně se plány rozvíjely a vznikl Díky!Fest.

Jak jsi spokojen s průběhem, organizací a fungováním?

S průběhem jsem hodně spokojený. U prvního ročníku jsem se skoro všechno učil za pochodu, druhý už jsem měl víc jasno a celkově si myslím, že se i organizačně vše vydařilo, co se týká zázemí pro návštěvníky, dodržování harmonogramu a všeho ostatního.

Jediné, co mě mrzí, že někteří svoje vstupenky, které získávají za odměnu pak nabízí například v soutěži u svého podnikání, nebo někdy i přeprodávají na sociálních sítích. Jsou to ale jen ojedinělé případy a nechceme to nijak více řešit. Vstupenky na Díky!FEST jsou dárkem a odměnou a je na každém, jak s nimi naloží.

Přesto bych chtěl apelovat na všechny, aby lístky vrátili, pokud ví, že nedorazí. Budeme je tak moci rozdat dalším dárcům krve, protože letos se bohužel na všechny nedostalo.


Jaká byla podle tebe a pro tebe atmosféra na Díky!Festu 2024?

Atmosféra je za mě taková správně srdečná a pohodová. Nikdy nebudeme festival, kde omdlévají fanynky. Snažíme se to vše poskládat s ohledem na publikum, které je hodně různorodé a především není úplně typické. Vše ještě doplňuje program na podiu, kam se snažíme také přinést něco zajímavého. Zkrátka myslím, že atmosféra Díky!FESTu je jedinečná a neopakovatelná.


A jaké jsou tedy plány na ročník 2025?
Podmínky získání vstupenky a jaké můžeme odkrýt interprety, na které se mohou všichni těšit?


Nechci se nějak moc prsit, ale myslím, že druhý ročník se velmi vyvedl. Přesto máme několik bodů, které chceme na třetím ročníku ještě posunout.

Rádi bychom měli před festivalem takovou předkapelu, která by bavila přicházející diváky. Také jsme zvažovali nějaký zajímavý doprovodný program, který by potěšil hlavně naše oči, nikoliv uši a především máme potvrzeného jednoho festivalového hosta, který když opravdu klapne, tak mně asi spadne brada.

Novinkou také bude upřednostnění pravidelných dárců se 3, 4 a 5 odběry za rok, kteří dostanou přednostní právo na zisk vstupenek.

Co se týče interpretů, už jsme oznamovali, že vystoupí raper Raego, písničkář Michal Horák a příbramská kapela Jazz Faces. Hlavní hvězdu si zatím ještě nechám v záloze, ale exkluzivně pro MUSICGATE.cz můžu oznámit, že na třetím Díky!FESTu vystoupí festivalová stálice a legenda - kapela UDG.


Kapelu UDG není třeba nijak zvlášť představovat. Myslíme si, že jejich písně jako Motýl, Hvězdář, Kurtizána, Atomy, Buď a nebe, či Ještě jednou bude (i z rádií) znát nejeden účastník a svou energií kapela do nálady festivalu krásně zapadne. Proto jsme tuhle partičku pořadateli, jakožto odborný mediální partner,  doporučili a pomohli rezervovat.

Bc. Martin Janota
Pokud jste byli na 2. ročníku Díky!Festu 2024, zavzpomínejte u videa. Pokud nebyli, věříme, že vás video motivuje k pravidelnému darování krve a tedy i získání vstupenky na příští ročník.



FOTO PRO RADOST

autoři:text:     Jiří Trnka
foto:     Jiří Trnka



Další články s interprety Slza, Vojtaano

Díky!Fest 2 aneb poděkování dárcům krve, zaměstnancům ONP i členům ISZ nejen hudebními zážitky V pátek 14. června 2024 se v Příbrami konal druhý ročník festivalu Díky!Fest. Tato akce byla zasvěcena aktivním dárcům krve, zaměstnancům Oblastní nemocnice Příbram a složkám IZS. Festival probíhal v letním kině a připomínal Světový den dárců krve, který se každoročně slaví právě 14. června. Junior klub Příbram opět navštíví "galantní" písničkář Vojtaano A my vás zveme (i jménem pořadatele MKC Příbram) na tuto párty, která bude rozhodně sršet (dů)vtipem a to v pátek 13. října 2023. Vojtaano – Iva Pazderková „Zas pitchuje“ na Arnošta Frauenberga Muž mnoha talentů, zpěvák, písničkář, skladatel, stand-up komik a herec Vojtěch Záveský alias Vojtaano, je zpět s novým singlem, který nese název Zas pitchuje. Jak může lehce zkomolený název písně napovědět, tak jde opět o text ze života. V hlavních rolích reflektují mnohdy reálné partnerské soužití Iva Pazderková a Arnošt Fruenberg. Rockový Slunovrat vol. 14 – druhý den hudebního maratónu v Lesním divadle Řevnice Sobotní ráno 3.6.2023 nás přivítalo jasnou oblohou a my se ze stanového městečka přesunuli do areálu Lesního divadla. Anglická snídaně, káva a chvilka oddechu před hudebními produkcemi přišly vhod. Na sobotu bylo ohlášeno 17 kapel a formací, které se střídavě představovaly na třech, ve včerejším (pátečním) reportu, jmenovaných stage. Tento druhý den měl však i punc soutěžní, alespoň pro čtyři skupiny - Music Family, Dizzplayed, Dolls In The Factory a Goofy Cow, jež tu na Rýmařovské scéně vystoupily na podporu nemocných cystickou fibrózou. Po dvanácté hodině lesem stíněný prostor viditelně ožil a hlasitá zvukovka dala jasně najevo, že den 2 Rockového Slunovratu vol. 14 je těsně před startovní čárou. Dvoudenní formát festivalu Rockový Slunovrat v Řevnici nabídne multižánrový line-up s mezinárodní účastí Město Řevnice, potažmo Lesní divadlo, se stanou místem konání již 14. ročníku přehlídky kapel mnoha žánrů a osobitých stylů přednesu. Parametry tohoto třípódiového festivalu jej právem řadí mezi top akce na republikovém půdorysu, o čemž se budou moci hosté přesvědčit na vlastní oči. Termín 2. a 3.6.2023 výhledově slibuje již teplejší počasí, které mnozí využijí k přespání ve stanovém městečku tradičně připraveného pro přespolní návštěvníky. Areál pořadatelé otevřou v pátek úderem 15. hodiny, v sobotu pak v 10:30 hodin. Přijďte se pobavit, zapařit, zatančit či poznávat nové věci i vy, o zážitky všeho druhu nebude nouze. Tradiční rozloučení s létem aneb Vojtaano s kytarou na Velkém Víru Je již téměř zvykem užít si blížící se konec prázdnin u Orlické přehrady v kempu Velký Vír s kytarou a ráznými rýmy z úst Vojty Záveského alias Vojtaana. Přijďte si to užít ve středu 24. 8. 2022. V Občově se konal další ročník akce Fesťák na vsi Léto a festivaly patří k sobě a jedním z festivalů, které se letos konečně mohly znovu uskutečnit byl Fesťák na vsi.

Další články žánrů Folk, Hip Hop / Rap, Pop, Rock, Vážná hudba

Rozhovor s kytaristou Martinem Krupou ze skupiny Guláš Ze Psa o Guláši Ze Psa Bigbítový Brutus na domácí půdě Tyršova koupaliště v Rakovníku Tradiční vystoupení Brutusu na Tyršovo koupališti se nechá považovat za rozloučení s letošní open air sezónou. Sobotní akce dne 14.9.2024 se uskutečnila napříč nepříznivé předpovědi počasí avizované na tento víkend. Bylo sice chladno, ale bez dešťové sprchy, která tento den zužovala hlavně východ naší republiky. Možná právě díky deseti stupňům na rtuťovem sloupci teploměru nebyl areál koupaliště zaplněný tak, jak tu bývá dobrým zvykem. Přesto zde panovala pohodová atmosféra a koncert si užívali jak muzikanti na stage, tak hosté pod pódiem. O rozjezd hudební produkce se postarala kapela Geronimo rock, po níž nastoupila ikona bigbítových tancovaček – domácí Brutus. Duch devadesátek žije! Ne, není řeč o Discolandu, ale o amerických DOG EAT DOG, kteří se vrátí a znovu zahrají All Boro Kings a ne jen to ... Jejich charakteristický mix hardcoru, hip hopu, rapu a funky nestárne, právě naopak. Omlazuje jak pobyt v Lurdech a vy ani nemusíte tak daleko. Výroční tour k novému albu FREE RADICALS totiž protne Prahu i Ostravu. Legendární Olympic koncertem z Trilogy Tour spojil generace a zvedl ze židlí klatovské Letní kino! Legendární Olympic odstartoval podzimní část svého unikátního turné Trilogy Tour 2024. První zastávkou se stala známá brána Šumavy - město Klatovy. Přestože nastal první zářijový víkend, v klatovském Letním kině Prázdniny stále pokračovaly. A nebyly jen tak ledajaké! Byly to totiž Prázdniny na Zemi. Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík. Rock in Příbram nabídne elitu z české i slovenské hudební scény Letní kino v Příbrami se stane místem poslední open air zastávky Rock in Town 2024. Série velkých koncertů napříč naší vlastí měla v obsahu řadu známých jmen z česko-slovenského hudebního světa, ze kterých se na poslední příbramské show představí Koblížci, Argema, Tublatanka a jako třešinka pak psy-core Dymytry. Přijďte se v sobotu 21.9.2024 pobavit a užít si neopakovatelné koncertní okamžiky i vy – brány areálu budou otevřené od 15:00, start úvodního setu je ohlášený na 16:30 hodin. Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou otevře podzimní sezónu v Mecce chodského bigbítu! Nejen západočeská bigbítová legenda – Extra Band revival se opět vrátí na prkna KD Mrákov a zahájí tam řádně nabitou podzimní sezónu. Stane se tak předposlední zářijovou sobotu – 21. 9. 2024 a o tom, že se máme na co těšit, už předem nikdo nepochybuje!

Další pozvánky na akce, rozhovory

Rozhovor s kytaristou Martinem Krupou ze skupiny Guláš Ze Psa o Guláši Ze Psa Duch devadesátek žije! Ne, není řeč o Discolandu, ale o amerických DOG EAT DOG, kteří se vrátí a znovu zahrají All Boro Kings a ne jen to ... Jejich charakteristický mix hardcoru, hip hopu, rapu a funky nestárne, právě naopak. Omlazuje jak pobyt v Lurdech a vy ani nemusíte tak daleko. Výroční tour k novému albu FREE RADICALS totiž protne Prahu i Ostravu. První letošní klubový koncert pořádá tým organizátorů festivalu HELLPDAYS v ostravském Barráku Na samotném konci festivalové sezóny se pomalu otevírají dveře klubů. HellpDays už 20. 9. uspořádá první klubový koncert pod svými křídly, v legendárním klubu Barrák a to u příležitosti vydání nového klipu kapely 100na100. Rock in Příbram nabídne elitu z české i slovenské hudební scény Letní kino v Příbrami se stane místem poslední open air zastávky Rock in Town 2024. Série velkých koncertů napříč naší vlastí měla v obsahu řadu známých jmen z česko-slovenského hudebního světa, ze kterých se na poslední příbramské show představí Koblížci, Argema, Tublatanka a jako třešinka pak psy-core Dymytry. Přijďte se v sobotu 21.9.2024 pobavit a užít si neopakovatelné koncertní okamžiky i vy – brány areálu budou otevřené od 15:00, start úvodního setu je ohlášený na 16:30 hodin. Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou otevře podzimní sezónu v Mecce chodského bigbítu! Nejen západočeská bigbítová legenda – Extra Band revival se opět vrátí na prkna KD Mrákov a zahájí tam řádně nabitou podzimní sezónu. Stane se tak předposlední zářijovou sobotu – 21. 9. 2024 a o tom, že se máme na co těšit, už předem nikdo nepochybuje! Kapela Jelen bude mít koncert v Děčíně dne 20.září 2024 Přijeďte a zažijte energii kapely Jelen v nádherném prostředí zámeckých zahrad v Děčíně. Jejich koncerty jsou vždy plné života a radosti, což zaručuje nezapomenutelný zážitek. Pokud máte rádi živou hudbu a skvělou atmosféru, určitě si tuto akci nenechte ujít. Užijte si večer plný skvělé hudby a pozitivní energie! Rozhovor s kytaristou Davidem ze skupiny Kroky Michala Davida o životě Davida Laštovky
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
Provozovatel portálu


Bc. Jiří Trnka
Mírová 169, 262 31 Milín

IČ: 75960052

Zapsán v živ. rej. MěÚ Příbram - OŽÚ dle § 71 odst. 2 živnostenského zákona č. 455/1991 sb. od 5. 11. 2007.


2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz