ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Sobotní mejdan na Točníku 17. července 2017   (18:35)Pokračování Českých hradů ve víru hudby, tance a bahna

Sobotní mejdan na Točníku

Petr Černohorský


Sobotní mejdan na Točníku (1 / 2) Sobotní mejdan na Točníku (2 / 2)

Po deštivé noci jsme se probudili do podmračené soboty. Ač počasí není dle našich představ, všichni se těší na nadcházející den plný dalších hvězd, sic už poslední z tohoto festivalu. Celý areál je pokrytý kluzkým bahnem, ale to nám nebrání si jít vychutnat první kapelu...
Jedná se o metalovou formaci holek z The Agony, která své příznivce rozehřívá skladbami ,T.W.S. ,Radio Silence, Waiting, Kick Ass nebo Dirty And Dangerous. O tom, že holky to opravdu umí parádně rozjet nás přesvědčuje jejich neuvěřitelná energie, kterou vkládají do svého vystoupení. Vzhledem k tomu, že dnešní den zahajují, je zde málo lidí, což je velká škoda, protože tato kapela si obdiv a fanoušky opravdu zaslouží.
 
Po skvělém startu The Agony přichází hrát známý písničkář Xindl X s kapelou a začíná písní Chemie. Postupem času můžeme slyšet písně jako jsou Barbína, Popelka, Anděl, Láska v housce nebo skladbu ze stejnojmenného seriálu Na vodě. Další uvádí slovy: ,,Protože jste zlatý publikum, zahrajeme vám píseň Zlato". Na vystoupení Xindla X je poměrně více lidu, kteří si vše náležitě vychutnávají, zpívají si a celkově výborně reagují na dění na pódiu. Jednou z mnoha skladeb je i melodická píseň o tom, kde, jakou holku měl Mýval. Do textu neopomněl Xindl X zařadit pro zpestření i Točník. Předposlední věcí je Cudzinka v tvojej zemi, ke které si na pomoc pozval slovenskou zpěvačku Mirku Miškechovou. Po téhle písni se loučí přídavkem V blbým věku. Lidé tleskají a přesouvají se pomalu na druhou stage na další interprety.
 

Po deštivé noci jsme se probudili do …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Na druhé stagi už slyšíme první tóny písně Ona se smála od oblíbené plzeňské skupiny Mandrage. Počasí nám začalo konečně přát, svítí sluníčko a je pořádné vedro. Na koncertě této popové kapely se sešlo plno fanoušků, kteří mohli slyšet, a i si zazpívat písně jako Mechanik, Na dlani, Brouci, Travolta, Už mě víckrát neuvidíš, Tanči dokud můžeš či známou Šrouby a matice. Po každé skladbě Mandrage získávají velké ovace od publika. Závěrečnou písní a zároveň přídavkem je jejich Hledá se žena. Lidé všech věkových kategorií se jen těžko loučí s touto energickou skupinou. 

Však na první stagi se pokračuje dál, a to koncertem mé oblíbené slovenské kapely No Name. Můžeme slyšet hity jako Starosta, Povedz mi, Na na na, Nie alebo Ano, Život. Všude je plno příznivců této skupiny, kteří tleskají s rukama nad hlavou a zpívají si společně s frontmanem kapely Igorem Timkem. Po každé písni následuje aplaus. Igor Timko překvapuje svým věnováním další skladby Stromy fanouškovi Martinovi zvanému Trol k jeho sedmadvacátým narozeninám. Trol se hlásí k přání a všichni mu tleskají. Časem znějí hity Čím to je, Žily, Vecnost, Ty a Tvoje Sestra. Koncert se chýlí ke svému konci a vedle začínají hrát Sto zvířat. Opět nám jako v předchozím dni prší, však fanoušci zůstávají a užívají si pořádné nálože ska. Zapařit si mohou například na skladby Škola, Nikdy nic nebylo, ,Pochyby, Nejkratší cesta. Všem je jedno, že déšť neustává, nikdo si nenechává zkazit náladu a neskutečně si toto energií spalující vystoupení prožívají.
 

Na druhé stagi už slyšíme první tóny písně Ona …
Dalšími vystupujícími je legendární punkrocková kapela Plexis, která letos slaví už 33 let na hudební scéně. Můžeme od nich slyšet skladby Vohul To, Půlnoční rebel, Cesta k druhejm i Svět jsou bary. Déšť je vytrvalý a mě bohužel dopisuje má poslední propiska, tudíž se vydávám do backstage shánět jinou. Po delším shánění něčeho na psaní mne nakonec zachraňují od záchranky. Během hledání nové propisky, do backstage pomalu najíždějí motorkáři se svými nádhernými a nablýskanými milenkami. Já jen slintám nad tou krásou a v duchu si přeji být tady také na motorce. Vzápětí přijíždí i již očekávaná Lucie Bílá. Všichni jsou na trní a čeká se na focení s Luckou. Počasí tomu přeje, přestává pršet. Probíhá focení, motorkáři jsou spokojení, jelikož s nimi udělala hromadnou fotku.

A už následuje všemi oblíbená metalová kapela Arakain. Když se podívám před Jack Daniel´s stage, kde hrají, vidím zaplněný areál nadšenými posluchači, který praská ve švech, dokonce i zde v backstagi. Mladí, děti, starší, všichni si užívají očekávaný koncert Arakainů, který je doplněn o kouřovou show. Nejdříve znějí písně Už ho vezou, Princess a pak už ohlašují příchod zpěvačky Lucie Bílé. Dav přímo šílí a ona zpívá píseň Megalománie. Je vidět, že jí tento styl prostě sedne. Má neuvěřitelný hlas, nikdo nedokáže být v klidu. Celý dav je strhnutý živým nespoutaným vystoupením. Znějí skladby Cornouto, Chyba lávky, Ztráty a nálezy. Při písni Dotyky Lucka rozlévá fanouškům v prvních řadách pivo do pohárků. Poté zdraví publikum: ,,Ahoj sluníčka. Tak kluci svlíkněte se, né." a následuje melodická skladba v duetu s Janem Toužimským Tygřice, za kterou sklízí velkolepý aplaus. Při písni Ďábelská hra vyzývá Honza fanoušky ke skákání. Nakonec jsem se dočkala i já své nejoblíbenější skladby od nich, a to Zimní královna. Na chvíli přestávám psát, jak se mi třesou ruce a zpívám si jí společně s Lucií jako ostatní. Atmosféra je ohromující. Nikdo nechce, aby Arakain skončili, a tak přidávají starou vypalovačku Slečna závist a Apage Satanas. Po koncertě, ti, co mají přístup do VIP zóny, se jdou fotit převážně s Janem Toužimským a Lucií Bílou. My toho samozřejmě využíváme též.
 

Dalšími vystupujícími je legendární …
Mezitím k nám vítr zanesl tóny kapely Portless, tudíž se odebíráme si ji poslechnout. Publikum sice proti předchozímu koncertu prořídlo, ale přesto je zde plno lidí, kteří si vystoupení užívají. Je to podpořené i tím, že po delší době je nádherné slunečné počasí. Znějí zde písně Dream A Dream, Hero, New Ride nebo Strip Me či Check My Sound, při kterých jim dělá feat Henry D. Kryštof Michal říká fanouškům, že mají teď novou desku, z které zde zaznívají také skladby. Ti, co si je přišli poslechnout, si koncert užívají. A užívají si ho i Portless.

Poté už přichází na řadu má oblíbená zpěvačka Anna K. Zaznívá melodie skladby Vždycky se budeme znát a následuje Nelítám Nízko. Ať se podívám kamkoli, všude je hromada lidu, pod pódiem, na louce, v backstagi. Anna K hraje na klávesovou foukací harmoniku při krásné písni Večírek za koncem. Dále zní O kousek vedle tebe, Co mi za to dáš, Píseň o slzách, nová věc Pyramida pokusů.  „Tak já mám po šesti letech konečně nové album, a to se jmenuje Světlo.", říká Anna K a přidává novou píseň Poslouchej. Při téhle skladbě na mne zpoza pódia vykukuje duha, což je velmi příhodné, jelikož se v textu zpívá ,,když mě zachráníš...". Další věcí je převzatá píseň, ke které jí Fanánek napsal český text asi tak před dvaceti lety. Nikde není a Anna K jí hraje vždy tam, kde je milo. Fanoušci si vystoupení užívají a Anna K s kapelou také. Poslední skladbou je Nebe, avšak lidé si vyžádají ještě přídavek. A tak koncert končí stejnou písní, jako začal Vždycky se budeme znát. 
 

Mezitím k nám vítr zanesl tóny kapely …
Jen co dohrají poslední tóny této skladby, už zní píseň Vrátnej z druhé stage od kapely Wohnout. Není nic neobvyklého, že na tak oblíbené skupině je plno. Kluci na scéně vytváří výbornou atmosféru svojí show. Dav je rozparáděný, a tak se paří o sto šest. Slyšet jsou hity jako Barbíno?, Gastrosexuál, Rayda, Sejko No Pi a spousta jiných. Poté už na pódium přichází Majk spirit+H16 a lidé tleskají a pískají, jak jsou natěšeni. Zaznívá například singl Primetime, který vidělo už více jak 21 milionů diváků na YouTube. Majk Spirit společně s H16 předvádí dokonalou show, čímž vytváří parádní atmosféru. Návštěvníci festivalu si toto vystoupení opravdu užívají a z kluků ta hromada energie jen srší. Poslední track nechávají jen hrát a Majk schází dolu z pódia za fanoušky, se kterými si podává ruce, kam až dosáhne.

Je deset večer a svůj koncert zahajuje nejen můj velmi oblíbený zpěvák Tomáš Klus a jeho Cílová skupina. Vystoupení začíná skladbou Pánubohudooken, během níž improvizuje a vymýšlí si text. Dále pokračuje písní Jde Vo Zem. Jako u Arakainů, tak i tady je prostor zaplněn k prasknutí. Tomáš je nabitý energií, kterou svojí show předává dál publiku, a to mu to vrací pískotem, tleskáním, svým zpěvem. Píseň Sibyla uvádí Tomáš slovy:  „Píseň je o lásce a je tady jedna rozlučka se svobodou, Terezce. Baby, vy pařte, pařte a všecko nejlepší.". Při skladbě Do nebe jde mezi fanoušky a zpívá z davu. Opět improvizuje, nikomu to však nevadí, lidé jsou maximálně šťastní, že šel mezi ně. Tím si zasloužil ohromné ovace a atmosféra by se dala krájet, jak je úžasná. Když na něj koukám, zjišťuji, že opět hraje na boso. Do svého vystoupení dává vše ze sebe nejen on, ale celá kapela a je to poznat. Znějí skladby Přičichnutí alergikovo, Dobré ráno, Nina, Flusnu-Jan Jelen, Malčik. Během koncertu děkuje Viktorovi Součkovi coby pořadateli tohoto festivalu. U písně Marie Tomáš tančí, poté se přetahuje u bicích s bubeníkem, za které nakonec zasedne sám a předvádí nám sólo na bicí. Potom část zpívá překvapivě i pro mne v metalové verzi. Posluchači se mohou zbláznit, jak se jim koncert líbí. Skoro na závěr zaznívá skladba z alba Racek ve stylu Nirvany Dno za dnem. Při loučení s fanoušky dává Tomáš Klus do řeči svůj moravský akcent, čímž odkazuje na své kořeny v Třinci. Úplně se loučí krátkou pozitivní písní v angličtině, kde na chvilku přitvrzuje a paří jako kdyby účinkoval ve skupině Skyline.
 

Jen co dohrají poslední tóny této skladby, už …
A posledním interpretem tohoto večera, dne, festivalu je kapela MIG 21 včele s frontmanem Jiřím Macháčkem. Ti začínají písní Malotraktorem. Při pohledu na ten dav všude okolo, mám pocit, že se lidé přeskupili jen z jedné stage na druhou. Další vypalovačka je Diskobůh, při které fanoušci paří s rukama nad hlavou. Všude je plno bahna, lidi se boří, přesto si poslední koncert náležitě užívají. Počasí se během noci konečně umoudřilo, nepršelo a byly vidět dokonce hvězdy, což přidalo na atmosféře.  „Vyzývám všechny alkoholiky, určitě tady nejsem sám. Alkoholici všech zemí spojte se, protože život je poušť.", tak Macháček uvádí píseň Život je poušť. Následuje Máma se vrací, Slepic pírka, Chci Ti říct, Tančírna a mnoho jiných. Při koncertě v publiku dokonce probíhá i mexická vlna. S ironií uvádí Jiří další skladbu slovy: „Do toho krásného, tropického podvečera máme pro vás tropickou píseň Ve stínu tropické zahrady.". Závěrem jako asi pátý a poslední přídavek zní má oblíbená skladba již z pubertálních let Snadné je žít.

A už je definitivně po koncertě. Ti, co nejdou spát, se přesouvají v areálu k DJovi, kde pokračují dále. Ti, co mají VIP zase na bar v backstagi, tak jako já. Zde se setkávám s Janem Onderou nebo Matějem Homolou, se kterými kecáme na baru. Jsou velmi sympatičtí, v pohodě, na nic si nehrají. Povídají si s kýmkoliv, kdo za nimi přijde. Také je zde výborná obsluha ve formaci Martina s Honzou, kterým chci poděkovat za to, jak dohlíželi na náš pitný režim.

První ČESKÉ HRADY.CZ jsou za námi. Musím uznat, že i přes to ne vždy perfektní počasí, to bylo úžasné. Neskutečně mě to nabilo energií, ze které budu čerpat ještě dlouho. A úplným závěrem bych chtěla jmenovitě poděkovat Tomáši Klusovi za darovaný merch do benefiční tomboly, jejíž výtěžek bude věnován MŠ speciální, Příbram. Sledujte nás, o této akci vás budeme informovat.

Páteční den na Točníku najdete v našem fotoreportu ZDE.
 

A posledním interpretem tohoto večera, dne, …

FOTO PRO RADOST


Petr Černohorský 120 fotografií v galerii



2 fotografie v galerii

Sobotní mejdan na Točníku (1 / 2) Sobotní mejdan na Točníku (2 / 2)

autoři:text:     Romana Havlánová
foto:     Petr Černohorský



Další články žánrů Hip Hop / Rap, Metal, Pop, Punk (rock), Rock, Ska

Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem. Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou svou tradiční bigbítovou pomlázkou potěší Mrákov! Rok se s rokem sešel a oblíbené svátky jara – Velikonoce jsou znovu za dveřmi. Ty jsou pro mnohé z nás neodmyslitelně spojeny s tradicemi. A pokud je na Chodsku řeč o hudebních tradicích, nesmí chybět koncert nejen západočeské bigbítové legendy jménem Extra Band revival. Výjimkou proto v KD Mrákov nebude ani letošní Velikonoční neděle, kdy to tam Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou opět odpálí. Přeštický Spolák připravuje pro hosty bigbítový večer se Sifonem Originál Známý a desítkami koncertů prověřený přeštický Spolák se stane centrem příznivců rockových akordů kapely Sifon Originál. Parta muzikantů se zpívajícími kytaristy Venou Šelmátem a Petrem Kostkou se tu jako vždy postarají o dobrou zábavu po celý večer. Přijďte se pobavit a zatančit i vy – akce se uskuteční v sobotu 23.3.2024 od 21. hodiny. Republiková šňůra 10x3 Tour 2024 bude mít zastávku u Medvěda, bonusem se stane vystoupení hudebního hosta Deset zastávek, tři kapely – stručné vysvětlení názvu turné skupin z horních příček českého punk-rocku. The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš mají v plánu zbourat deset klubů napříč naší vlastí. Před dvěma lety měla obdobná šňůra velkou návštěvnost a letošek jistě nebude pozadu. Hudební host, který večírek otevře, ponese jméno slánské kapely Dilemma in Cinema. Přijďte si užít dobrou muziku a skvělou atmosféru i vy, klub se v sobotu 23.3.2024 otevře v 18:45, start úvodní sestavy je ohlášený na 19:15 hodin. Jarní republiková šňůra kapely Doga nese název Harley-Davidson Ostrava tour 2024 Dlouhou koncertní cestu si vytýčila hardrocková Doga na svém jarním putování po městech českých. Rovnými třinácti zastávkami, mezi které zařadila i návštěvu kulturního domu v Katovicích, láká fanoušky jak na tradičně kvalitní muziku, tak na autogramiády, jež budou součástí každého vystoupení. Zdatným předskokanem karvinské Dogy se v Katovicích stane rock-metalový Jacker’s, který nabitým playlistem dokáže rozhýbat snad každé publikum. Proto nezapomeňte – Katovice, pátek 22.3.2024, open doors 18:30, autogramiáda 19:30 a start úvodní skupiny ve 20:00 hodin. Punková oslava MDŽ V Háji neměla chybu – hosté si užívali dobrou muziku a skvělou atmosféru po celý večer Při vyslovení zkratky MDŽ se starším ročníkům vybaví vzpomínky na besídky, večírky či podnikové párty preferující toto mezinárodní datum. V následném období po sametové revoluci se na MDŽ trošku pozapomínalo, v současnosti se dostává do hledáčku pořadatelů jako možnosti uskutečnit nějakou tu kulturní akci. Právě takovou oslavu připravili organizátoři pro návštěvníky restaurace V Háji na plzeňské Bílé Hoře v sobotu 9.3.2024. Do prostor pomenšího sálu s improvizovaným pódiem k sobě pořadatelé z domácího Antabusu přizvali další čtyři formace, které dokázaly parket skvěle zaplnit hosty i ze vzdálenějších končin. Ve výčtu plusových bodů nevynechám vyladěný zvuk, dobře se bavící fanoušky napříč několika generacemi, neopomenu podtrhnout milou a usměvavou obsluhu za plně zásobeným barem. Punkový mejdan se tu určitě zapsal výrazným písmem do kulturní kroniky a troufnu si říci, že podobná událost se tu nekonala naposledy.

Další fotoreportáže

Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem. Punková oslava MDŽ V Háji neměla chybu – hosté si užívali dobrou muziku a skvělou atmosféru po celý večer Při vyslovení zkratky MDŽ se starším ročníkům vybaví vzpomínky na besídky, večírky či podnikové párty preferující toto mezinárodní datum. V následném období po sametové revoluci se na MDŽ trošku pozapomínalo, v současnosti se dostává do hledáčku pořadatelů jako možnosti uskutečnit nějakou tu kulturní akci. Právě takovou oslavu připravili organizátoři pro návštěvníky restaurace V Háji na plzeňské Bílé Hoře v sobotu 9.3.2024. Do prostor pomenšího sálu s improvizovaným pódiem k sobě pořadatelé z domácího Antabusu přizvali další čtyři formace, které dokázaly parket skvěle zaplnit hosty i ze vzdálenějších končin. Ve výčtu plusových bodů nevynechám vyladěný zvuk, dobře se bavící fanoušky napříč několika generacemi, neopomenu podtrhnout milou a usměvavou obsluhu za plně zásobeným barem. Punkový mejdan se tu určitě zapsal výrazným písmem do kulturní kroniky a troufnu si říci, že podobná událost se tu nekonala naposledy. YEAH BALI TOUR mělo zastávku ve Spáleném Poříčí, line-up dostal nepředpokládanou trhlinu Hudební klub MC Sklep ve Spáleném Poříčí má na kontě desítky koncertů a vystoupení, mezi které se nově zařadila i zastávka republikové šňůry YEAH BALI TOUR. Právě tu zosnovala a jako hlavní aktér propagovala pražská skupina Maniac, která se z této akce doslova na poslední chvíli nedobrovolně omluvila. Kluboví pořadatelé, v čele s Terezkou Heřmanovou, však hudební párty 8.3.2024 neodpískali a akustiku místního pódia tak ochutnala zbývající trojice kapel. Je pravda, že klub se ne zcela zaplnil fanoušky migrujícími dle učinkování svých favoritů, přesto měl večírek důstojnou atmosféru a my si jej užili mírou vrchovatou. Ostrý koncert Listopadu a Deliwery přilákal do Rock Café početné publikum Pražský klub Rock Café na Národní třídě se právem řadí ke kultovním místům preferující živou muziku. Na jeho pódiu se ve středu 6.3.2024 představily skupiny Listopad a Deliwery, které tu před rokem zanechaly na obdobném večírku zřetelný hudební otisk. Zvuk, světla a spousta mlhy byly připravené ještě před samotným startem, jež tu dostál časovému rozvrhu, a v přesně určenou dobu se o slovo přihlásila úvodní formace. Síla Návratů Citronu a Metalindy ovládla Plzeň! Poctu Radimovi Pařízkovi vzdali spolu se zaplněnou Šeříkovkou a Lorettou Legendy česko-slovenské hard and heavy scény Citron a Metalinda spojily síly a vyrazily dobýt Republiku. Ve výčtu koncertů nevynechaly ani srdce Západních Čech – Plzeň, konkrétně známou Šeříkovku. A o tom, že půjde o velmi speciální koncert, který se zapíše nejen do historie, ale i do našich srdcí, už předem nikdo nepochyboval! V hostinci U Hošků ve Vrhavči nebyla druhý březnový večer o dobrou muziku nouze Známá bigbítová bašta živých koncertních událostí na Klatovsku otevřela hostům brány v sobotu 2.3.2024. Na místním pódiu, pod patronací hlavního pořadatele Radka Kaliniče, si předaly štafetu dvě formace – klatovský Weget rock večírek otevřel, skupina Deep Purple Revival Plzeň pak hudební mejdan uzavřela. Byť se zprvu zdálo, že návštěva bude jen sporadická, v závěrečné části se prostor u pódia zaplnil a atmosféra tak dostala ten správný koncertní náboj. O světla, zvuk a tuny mlhy se postarala zkušená zvukařská parta s Filipem Špačkem v čele. Plzeňský Medvěd se stává rakovnickému Brutusu opěrným bodem na koncertních štacích S velkým očekáváním odstartoval v pátek večer 1.3.2024 koncert bigbítové ikony Brutus v kultovním Bílým Medvědovi. Do prostor plzeňského pubu si našla cestu početná návštěva z mnohdy i vzdálených koutů našeho kraje. Parket se zaplnil ještě před oficiálním zahájením a s odpalem úvodního songu začal pulsovat svým tanečním životem. V publiku bylo vidět hosty snad všech věkových kategorií a v součtu s perfektním kapelním výkonem se mejdan vydařil na jedničku s hvězdičkou.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz