ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

zakázanÝovoce přichází s novým videoklipem a poselstvím: Bojuj, chce to změnu! 31. srpna 2017   (14:00)Přinášíme Vám report z natáčení nového videoklipu kapely zakázanÝovoce. Hlavním motivem je boj s šikanou a vzkaz: Nevzdávej se!

zakázanÝovoce přichází s novým videoklipem a poselstvím: Bojuj, chce to změnu!

Ani letos kluci z kapely zakázanÝovoce rozhodně nezahálí a svým fanouškům dopřávají ve všech směrech. Na jaře odehráli druhou část Díky Vám! tour, v létě absolvovali obrovské množství festivalů a na konci prázdnin stihli natočit klip, kde si dokonce jejich fanoušci měli možnost zahrát a strávit tak s kluky jeden natáčecí den, který nakonec čítal 17 hodin. Byl to příjemně strávený čas, na place panovala pohodová atmosféra i přesto, že se ve scénáři objevilo několik dost drsných scén. 
 
"Ještě to nevzdávej!
Stačí jen, jen chtít,
sám sebe neztratit."

 

Ani letos kluci z kapely zakázanÝovoce …

FOTO PRO RADOST
 
Jedná se už o čtvrtý videoklip z alba Díky Vám!, tentokrát kluci vybrali skladbu Probdělý noci a scénář videoklipu psal baskytarista Yaris:

,,Scénář vypráví příběh o šikanovanym klukovi, kterej to nemá v životě jednoduchý, ale díky svojí houževnatosti se tomu nepoddá a dostane se z toho. Jak text, tak příběh má vlastně šťastnej konec. Písnička vznikla spotánně při nahrávání cédéčka. S kolegou Štěpánem jsme měli krásnej hudební motiv, co potřeboval otextovat. Hledal jsem témata, která by se hodila k tématu celého alba Díky Vám!, což je sebemotivace. Vzpomínal jsem na dětství a na základní školu, odtud se vzala zkušenost se šikanou. Byl jsem syn učitelky, takže jsem dostával docela velkou čočku... Promítly se tam všechny ty vzpomínky a vznikl song o šikaně, který nese poselství, že se nemáš vzdát a ať se děje cokoliv, musíš bojovat. Bojuj, chce to změnu – to je motto týhle písničky.“

 
Jedná se už o čtvrtý videoklip z …
Režie se ujal Tomáš Krejčí, který má na svém kontě videoklipy pro kapely Lucie, Chinaski, nebo Annu K. Jak otázku šikany vidí sám režisér?

„Nejen, že chceme vyprávět emotivní příběh, ale hlavně předat poslání - tím je vymezit se proti šikaně. Každý z nás se v životě setkal s určitou formou šikany a kluci se rozhodli tuhle písničku vypustit do světa, aby se v ní každej, kdo se s šikanou setkal mohl najít a uvědomit si, že ji nemá cenu tolerovat. A taky je důležité uvědomit si, proč ta šikana vlastně vzniká – většinou lidi, kteří šikanujou ostatní, jsou sami obětí šikany a pouze předávají, co sami zažili.“ vysvětluje režisér Tomáš Krejčí a dodává:
„Je to příběh z obyčejného života obyčejného sídliště, chceme vyjádřit, že šikanu potkáme jak ve škole, tak po cestě ze školy, na hřišti i v okolí domovů.“

Kameru má na svědomí Nina Scamborová a jak potvzuje režisér, tvoří spolu už nerozlučnou dvojku:
„Spolupracujeme s Ninou už něco přes rok a její obrázky se mi k mým příběhům líbí natolik, že už si nedovedu představit, že bysme každej dělali s někym jinym.“

Režie se ujal Tomáš Krejčí, který má na svém …
A bál se režisér, že mu budou kluci do režírování mluvit?
„Domluvili jsme se, že to bude týmová práce. Nejsem ten typ režiséra, který trvá na tom, že ví všechno nejlíp, naopak rád poslouchám názory ostatních a vybírám si z nich ty nejlepší.“

Spolupráci si pochvaloval i Yaris a prý doufá, že nebude poslední.
„Dostal jsem kontakt, zhlédnul Tomášovy předchozí práce, sešli jsme se a téma šikany mu bylo blízké, setkal se s ním v projektech, co realizoval dříve. Zajímají ho projekty, které mají podtext, hloubku a nějaké to poselství. V tom jsme se shodli. Přinesl jsem námět na scénář a hned jsme začali tvořit. Celej jeho produkční tým je skvělej.“

A bál se režisér, že mu budou kluci do …
"Nový den začíná. Je čas začít si plnit svoje sny.
Co chtěl jsi dokázat, se stává najednou tak skutečný."

Jak jsem již zmiňovala, vedlejší role obsadili komparzisté a fanynky kapely zakázanÝovoce, hlavního hrdinu příběhu si zahrál sám mistr světa v hacky sacku - Jindřich Smola, který má s mottem "Nevzdávat se a bojovat" vlastní zkušenosti. O své trnité cestě na vrchol nám Jindra povyprávěl:

„Začalo to na chalupě a mohla za to nuda - s kamarádem jsme začali soutěžit s hakysákem („hacky sack“ ), kolik dá kdo nožiček. Tenkrát jsme jich dali asi pětatřicet, ale mě to začalo bavit a pořád jsem počet zvyšoval. Pak přišel kamarád a ukázal mi freestyle a já začal trénovat a objíždět soutěže. Byl jsem třeba pět let bez medaile, protože když ten sport začínáš dělat, musíš dohánět lidi, co to dělaj už třeba osm let,  a to bylo hrozně demotivující.V Paříži mi medaile utekla fakt o kousek, nakonec jsem skončil čtvrtý. Ale já jsem to nevzdal, vzal si k srdci rady ostatních a začal trénovat ještě víc."

Nakonec se to Jindrovi vyplatilo. Medaile začaly přicházet, ale od mistrovství ho dělil další nelehký úkol. Sehnat spoustu tisíc na letenku. A tak šel předvádět své umění na staromák. Jindra to nevzdal, dosáhl svých snů, a tím by měl být inspirací pro všechny mladé lidi, kterým se momentálně nedaří, aby i přes překážky, co jim život nachystá, šli dál za svým snem. 
 
"Ještě to nevzdávej! Stačí jen chtít.
Dívej se dopředu a zahoď svůj stín!"

Kluci ovšem v boji proti šikaně vydáním videoklipu nekončí. Klip je točen pod záštitou Linky bezpečí a v plánu je i osvěta ve školách. Nechme se tedy překvapit a nezapomeňme: Bojuj – chce to změnu!

Kluci ovšem v boji proti šikaně vydáním …
V textu byly použity úryvky textu písně Probdělý noci.


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

autoři:text:     Lenka Hlavičková
foto:     Andrea Sládečková



Další články s interpretem zakázanÝovoce

Jedna z posledních zastávek Opuštěný děti Tour 2023 přilákala do Medvěda početný fans Čtvrteční večer v plzeňském Bílým Medvědovi měl punk-rockový rukopis dvou spřízněných kapel křižujících naší vlast na šňůře s názvem Opuštěný děti Tour 2023. Koblizc! a zakázanÝovoce mají před sebou ještě tři z patnácti avizovaných koncertů více jak měsíc trvající tour s velkým závěrem v pražském Rock Café. Zastávka v Medvědovi připadla na čtvrtek 14.12.2023 a byť většina hostů musela ráno za svými pracovními povinnostmi, účast byla hojná a nálada vynikající. Bílej Medvěd se stane součástí patnácti zastávkové šňůry Opuštěný děti Tour 2023 Dvě výrazné kapely – zakázanÝovoce a Koblizc! jedou od 11. listopadu společné turné napříč naší vlastí. Celkem 15 měst, 15 zastávek, na kterých představí své playlisty včetně společně nahraného singlu Opuštěné děti, jež dal koncertnímu putování neopakovatelný název. Hosté plzeňského Medvěda si tak budou moci užít kvalitní punkovou muziku, nové i starší osvědčené skladby, ale hlavně perfektní klubovou atmosféru. Proto ještě jednou časové souřadnice očekávané akce – Bílej Medvěd, čtvrtek 14.12.2023, start 19:30 hodin. Opuštěný děti ovládnou KD Svrčovec aneb společné turné kapel zakázanÝovoce a Koblížci míří na Klatovsko! Dvě živelné party – zakázanÝovoce a Koblížci spojují síly a vyrážejí dobýt sály i kluby se společným turné Opuštěný děti tour. V rámci patnácti zastávkového turné kluci nevynechali ani Klatovsko, konkrétně známý KD Svrčovec u Klatov. A o tom, že se máme na co těšit, už předem není pochyb! Opuštěný děti tour a nový videoklip kapel zakázanÝovoce & Koblížci kapely zakázanÝovoce a Koblížci natočily společný videoklip na novou píseň „Opuštěný děti", která je zároveň pozvánkou na podzimní stejnojmenné turné. Rozhovor s frontmany kapel zakázanÝovoce a Koblížc! o jejich společném turné, a o novém singlu. zakázanÝovoce a Koblížc! o jejich společném turné a o novém singlu Jak se Peklo stalo rájem aneb vyprodaný Pekelný ostrov 2022 dostal návštěvníky i kapely! Jeden z největších a nejoblíbenějších západočeských festivalů Pekelný ostrov se vrátil do nových, ještě lepších kolejí a byla to dokonalá jízda. Beznadějně vyprodaným areálem zahřměl legendární U.D.O., Dymytry, Traktor, Tři sestry i Harlej... Rádio Hey chystá speciální Velikonoční vysílání Po roce jsou tu opět Velikonoce a s nimi speciální hudební nadílka v podobě rozhovorů a smršti skvělé muziky.

Další články žánrů Punk (rock), Rock

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Páteční koncert v Medvědovi nabídne dva styly – každý z hostů si nalezne to své Pořadatelé z plzeňského Bílýho Medvěda si pro návštěvníky klubu připravují na pátek 19.4.2024 vystoupení dvou kapel. O rozehřátí publika se postará rock-bluesová skupina Spalted Maple, druhá polovina večírku bude patřit kapele Parolet s výběrem skladeb od Jasné Páky a Hudby Praha. Hudební mejdan tak slibuje dobrou zábavu, hlasité doprovody a klasicky perfektní koncertní atmosféru. Přijďte se pobavit i vy, start akce je ohlášený na 20:00 hodin. Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Rambanbám a jejich žhavé novinky Není svinčík jako Swinčík. Své o tom vysílá do světa skupina Rambanbám. A nejen to, novinek u nich je víc. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz