ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Benefiční koncert Čas pro život okouzlil Ostravu! O pomoc dobré věci a dechberoucí atmosféru se zasloužili Petr Kolář, Leona Machálková, Tanja a Bohemian Metal Rhapsody 18. ledna 2024   (02:25)Druhou lednovou sobotu kouzelné prostory Evangelického Kristova kostela v Ostravě již podruhé přivítaly záslužný projekt, a to benefiční koncert Čas pro život. Davy doslova okouzlených návštěvníků otevřely svá srdce nejen vynikající muzice, ale také podpoře Hospicu sv. Lukáše (čímž vyplnily přání zesnulé Patricie Janečkové) a Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni.

Benefiční koncert Čas pro život okouzlil Ostravu! O pomoc dobré věci a dechberoucí atmosféru se zasloužili Petr Kolář, Leona Machálková, Tanja a Bohemian Metal Rhapsody

Vlaďka Votrubová


Druhou lednovou sobotu kouzelné prostory Evangelického Kristova kostela již podruhé přivítaly záslužný projekt, a to benefiční koncert Čas pro život. Davy doslova okouzlených návštěvníků otevřely svá srdce nejen vynikající muzice, ale také podpoře Hospicu sv. Lukáše (čímž vyplnily přání zesnulé Patricie Janečkové) a Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. Pořadatelé akce v čele s Radiem Čas pro návštěvníky přichystali pestrý hudební program několika žánrů, ve kterém si každý našel to své. A když muzika přináší radost i pomoc zároveň, je to to nejlepší, co se může stát. Proto jsme si ani v letošním roce tento unikátní koncert na pomoc dobré věci nenechali ujít a v sobotní večer zavítali do "perly Moravskoslezského kraje"  Ostravy.

Druhou lednovou sobotu kouzelné prostory …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Zahájení benefičního večera patřilo vzácným hostům, a to řediteli Charity ČR Mgr. et Mgr. Lukáši Curylovi, dále řediteli Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje brig. gen. Mgr. Tomáši Kuželovi, farářce Českobratrské církve evangelické v Ostravě Ewě Jelinek a samozřejmě také moderátorovi Honzovi Gavelčíkovi, který celým večerem skvěle provázel.

Zahájení benefičního večera patřilo vzácným …
To už nás však čekalo první vystoupení – koncert "královny české muzikálové scény" – Leony Machálkové. Šarmantní Leona za doprovodu klavíristy Honzy Kudláčka pohladila publikum po duši skladbami: Když hory láska přenáší, Galaxie přání, Sama ve tvém svetru, Dej zpátky čas. Nechyběla ani milá vzpomínka na legendárního skladatele Karla Svobodu v písních Jdi za štěstím či Lásko má já stůňu, a nejen ty v magických prostorech Evangelického Kristova kostela spolu se světelnými efekty a Leoniným okouzlujícím projevem braly dech.

To už nás však čekalo první vystoupení – …
S poctivou metalovou náloží podtrženou fenomenálními hlasy to i na druhém ročníku benefičního koncertu Čas pro život odpálili Bohemian Metal Rhapsody, jejichž set je bez přehánění vždy neskutečným zážitkem, při kterém metalové srdce jen plesá. Jinak tomu nebylo ani v letošním roce, a přestože tam „BMR“ vystoupili v unplugged podobě, rozproudili publiku krev v žilách peckami: Časoprostor, Spát v noci sám, Vše ti můžu slíbit, Obludárium nebo Vnímám tvůj strach. Hlasitý potlesk, který doprovázel závěrečné tóny každé skladby, patřil nejen úžasnému seskupení Bohemian Metal Rhapsody, ale také jejímu zakladateli, legendárnímu bubeníkovi a kapelníkovi Citronu, majiteli Radia Čas a „otci ostravského metalu“ Radimovi Pařízkovi, na kterého všichni, stejně jako na Patricii Janečkovou s láskou a pokorou vzpomínáme.

S poctivou metalovou náloží podtrženou …
Následovalo další čarovné vystoupení, a to set nespoutané rockové dračice s nádherným hlasem – Tanji Kauerové Pařízkové za doprovodu vynikajícího kytaristy Pavla Hanuse a skvělého klavíristy Filipa Vavřičky. Tanja zahájila svůj koncert přímo andělsky, a to písní Ave Maria, při které vskutku běhal mráz po zádech (samozřejmě myšleno v tom nejlepším smyslu). Po lyrické Ave Marii rozpulsovala Tanja publikum songy jako: Pár přání, Kam jen jdou lásky mé, Co je s námi? a všem bylo jasné, že Nad hlavou létá rock'n'roll.

Následovalo další čarovné vystoupení, a to set …
Benefiční koncert Čas pro život se pomalu přehoupl do své druhé poloviny a nastal okamžik, který každý s napětím očekával. Sečtení a rozdělení výsledné částky, kterou se podařilo vybrat. I my s velkou radostí musíme prozradit, že se podařilo vybrat obdivuhodných 166 222 Kč, z nichž polovina tj. 83 111 Kč poputuje na Hospic sv. Lukáše – zařízení pro lidi v terminálním stádiu života (kde pobývala i nesmírně talentovaná operní pěvkyně Patricie Janečková, na jejíž léčbu v loňském roce směřovala rovněž polovina vybrané částky) a polovina poputuje na Nadaci policistů a hasičů – vzájemné pomoci v tísni. Získaná částka se stala největší odměnou a obrovskou radostí pořadatelů, návštěvníků, obdarovaných, interpretů a samozřejmě i Moravskoslezského kraje, za jehož velké podpory se tato krásná akce opět uskutečnila.

Benefiční koncert Čas pro život se pomalu …
Šeky s nádhernými částkami vzácným hostům a zástupcům: ředitelce Hospice sv. Lukáše Bc. Renatě Dercz (Sestře Kláře), řediteli ostravské charity Bc. Martinovi Pražákovi DiS., řediteli Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje brig. gen. Mgr. Tomáši Kuželovi, šéfovi Nadace policistů a hasičů – vzájemné pomoci v tísni Bc. a mjr. v. v. Vlastimilovi Kašparovi s nesmírnou radostí předali spolumajitelé Radia Čas Nikola Chrenčíková Pařízková a Radim Pařízek. A když z éteru zazněl dojemný vzkaz Patriciina manžela Vlastimila Burdy, jen těžko každý z nás skryl slzy dojetí.

Šeky s nádhernými částkami vzácným hostům a …
Dokonalou závěrečnou tečkou za velmi vydařeným večerem bylo energické vystoupení charismatického zpěváka s nezaměnitelným hlasem, neskutečným rozsahem, hlasivkami z oceli, rockerskou duší a srdcem na dlani – Petra Koláře s kapelou. Žijeme z lásky, Kouzlo odejít, Vyznání, Ještě že tě, lásko, mám…, to byly hity, které roztančily a rozezpívaly bez přehánění celý kostel a atmosféra benefičního koncertu Čas pro život byla dechberoucí. Spojení vynikajících muzikantů a fenomenálního Petra, který rázem navázal přímý kontakt s publikem a procházel mezi lavicemi, učinilo 13. leden nezapomenutelným koncertním zážitkem a dnem, na který budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Dokonalou závěrečnou tečkou za velmi vydařeným …
A co říci závěrem? Snad jen to, že šlo o nádhernou akci, která navíc pomohla dobré věci. Velké poděkování za úžasný benefiční koncert Čas pro život patří především všem interpretům, kterými byli Petr Kolář, Leona Machálková, Tanja a Bohemian Metal Rhapsody, Radiu Čas, Moravskoslezskému kraji, pořadatelům akce za výtečnou organizaci, sponzorům za podporu a v neposlední řadě samozřejmě také návštěvníkům za neopakovatelnou atmosféru.

A co říci závěrem? Snad jen to, že šlo o …

FOTO PRO RADOST


Vlaďka Votrubová 73 fotografií v galerii



Pavel Macán 79 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články s interprety Bohemian Metal Rhapsody, Petr Kolář, Tanja

Petr Kolář se svým Acoustic triem v rámci #tajnymistatour okouzlil Chudenice! Oblíbený zpěvák s nezaměnitelným hlasem neuvěřitelného rozsahu a barev – Petr Kolář dorazil v rámci svého turné #tajnymistatour do městysu Chudenice nedaleko Klatov. Koncert plný lyrického pohlazení i pořádného rockového nářezu přivítal beznadějně vyprodaný chudenický Kostel sv. Jana Křtitele. Petr Kolář poodkrývá svoje Tajný místa v novém singlu a klipu Zpěvák Petr Kolář vydal nový singl Tajný místa a natočil k němu romantický videoklip. Benefiční koncert Čas pro život nadchl Ostravu a pomohl dobré věci! O dechberoucí atmosféru se zasloužily skupiny Čechomor, Bohemian Metal Rhapsody, Inflagranti a zpěváci Národního divadla moravskoslezského Krásné prostory Evangelického Kristova kostela v Ostravě v tříkrálovém čase přivítaly záslužný projekt, a to benefiční koncert Čas pro život na podporu vážně nemocné zpěvačky Národního divadla moravskoslezského Patricie Janečkové a Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. V Ostravě proběhne benefiční koncert Čas pro život, vystoupí i kapela Čechomor Začátek roku je ideální čas nejen pro nová předsevzetí, ale také časem podpořit dobrou věc. V rámci pomoci druhým se Radio Čas rozhodlo uspořádat unikátní benefiční koncert, který bude nejen pomáhat, ale také rozdávat radost. Legendární Tublatanka rozpoutala svou smršť hitů v Dolanech! 40 let na scéně s ní společně oslavila Tanja, Komunál, Adys i Radiator Nastala první srpnová sobota, kterou si na západě Čech všichni příznivci skvělé nejen rockové muziky pilně zapsali do kalendářů. V příjemném prostředí areálu Koupaliště v Dolanech u Klatov totiž vypukla smršť hitů zvučných jmen české i slovenské hudební scény. Tublatanka oslaví 40 let na scéně koncertem v Dolanech! Gratulanty budou Tanja a Citron, Komunál, Adys a Radiator Příjemné prostředí areálu Koupaliště v Dolanech u Klatov „neusíná na vavřínech“ a po velmi úspěšném Dolany Festu dále pokračuje ve velkém stylu. První srpnovou sobotu tam totiž vypukne další večer plný skvělé muziky. ROCK MAJÁLES 2022 Ty ještě pořád nemáš lupen z předprodeje

Další články žánrů Metal, Pop, Rock

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Linkin Park jsou zpět! Novou zpěvačkou je Emily Armstrong a v listopadu vychází nová deska “From Zero”. Navíc ještě letos vyrazí kapela na turné i po Evropě. Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Křest alba Pictures All Around skupiny Billy Rudin slibuje dobrou zábavu a výjimečné hudební zážitky Plzeňský Anděl music bar se stane tím místem, kde se uskuteční zcela mimořádná událost v režii tachovské skupiny Billy Rudin. Právě ta zde 13.9.2024 pokřtí ještě teplou placku Pictures All Around, která se tak stane pevnou součástí kapelní diskografie. Jako hudební host se na klubových prknech představí pražská formace Miea, jejíž set dokáže jistě početné publikum uvést do provozní teploty. Přijďte i vy podpořit dobrou muziku v podání obou kapel – start akce je ohlášený na 19:00 hodin. Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky.

Další fotoreportáže

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz