ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Benefiční koncert Hrajeme pro život v Berouně 24. září 2017   (18:09)Pár přátel stačí mít, Chtěl bych žít to každopádně, Diskopříběh a jiné hity zazněly v berounském kempu

Benefiční koncert Hrajeme pro život v Berouně

Petr Černohorský


Byl první podzimní den, ale venku to tak nevypadalo. Sluníčko svítilo a 23. 9. se v berounském kempu Na Závodí konala akce Hrajeme pro život.
Akci ve spolupráci s televizí Barrandov pořádal Martin Hlaváček, reportér barradovských zpráv, který nemálo ví o tom, jak těžké to mají děti a mladí lidé s určitými postiženími a bezesporu i jejich rodiny.

"Jako televizní reportér se převážně zabývám tématy handicapovaných lidí. Vycítil jsem potřebu vážně nemocných, kteří mnohdy nedosáhnou na všechny kompenzační pomůcky. Leckdy je pojišťovna z 50 procent hradí třeba až za půl roku, což pro děti se spinální atrofií může znamenat fatální následky," řekl Martin Hlaváček.

Po půl čtvrté odpoledne jsem dorazil na krásné místo na břehu řeky Berounky. Začátek koncertu byl plánován na 19.hodinu, ale část kempu, kde akce probíhala, byla zpřístupněna už v 15:30. Areál se pomalu plnil tanečnicemi, vystupujícími a  handicapovanými v doprovodu svých blízkých. Zkoušky umělců byly zdárně za námi a úderem sedmé hodiny večerní jsme si všichni řekli „a je to tady...“  Na pódiu se objevil Martin Hlaváček a všechny přítomné přivítal a seznámil  s programem večera. Jako první uvedl Vertigo Pole Fitness z Prahy. Holčičky ve věku deseti let nám ukázaly, že se akrobatických výkonů u tyče nebojí a předvedly nám celkem šest čísel. Za to u diváků sklidily obrovský aplaus. Následovala dvě taneční vystoupení berounského Tanečního centra R.A.K. Beroun.  Během večera jsme měli možnost je ještě vidět při vystoupení Michala Davida. Poté Martin na pódiu přivítal moderátora TV Barrandov Reného Hniličku. Jeho hlas mohou znát diváci například  z rádia City a také z Hitrádií, která působí po celé republice, například Faktor, FM Plus, FM Crystal, Orion, Vysočina a podobně… RenéMartinem moderovali celý večer. 

Byl první podzimní den, ale venku to tak …

„Chtěl bych žít, to každopádně
a chtěl bych růst a nezůstat na dně.
Zasadit strom do své hlíny,
postavit dům a v něm byt.
Jen tak jak se má,
jenom právě tak chtěl bych žít.“

Zazněla první skladba od Michala Davida a všichni diváci zpívali s ním. Následovaly hity jako Colu, pijeme colu, Dívka na inzerát, My máme prima rodičeMichal do nás dával neskutečné množství energie, pohodu a úsměv a představil nám svůj muzikál Muž se železnou maskou, který bude mít premiéru 1. 11. 2017 v Divadle Brodway.V průběhu večera se Michal také osobně pozdravil se spoustou návštěvníků.
Při hitu Největší z nálezů a ztrát jsme rozsvěcovali své telefony, zapalovali jsme zapalovače a pomáhali jsme zpříjemnit atmosféru romantickou kulisou. Skladby Discopříběh, Šoumen a Céčka, sbírám céčka zakončily první část vystoupení Michala Davida, který na scénu pozval svého prvního hosta z muzikálu Muž se železnou maskou, českou ,, Édith Piaf “ Radku Fišarovou. Radka nám zazpívala dvě písničky a to Non, Je ne regrette rien a Milord.
Na pódium přijelo první z pěti vybraných dětí, či mladých lidí a to Kaithan. Maminka chlapce dostala šek ve výši 100 000 korun od společnosti Agrofert, partnera celé akce. Maminka se nám svěřila, že získané peníze použije například ke koupi elektrického vozíku a dalších nezbytných věcí.
Následovalo vystoupení Vojty Drahokoupila (krále Ludvíka XIV. z muzikálu Muž se železnou maskou). Vojta si sice dnes zlomil ruku, ale rád vystoupil a zazpíval dvě písně z již jmenovaného muzikálu. Společně s Mariannou Polyákovou zazpívali duet Luisa. Marianna pak sama zpívala  skladbu Láska nemá sólo a Kiss me. V průběhu vystoupení účinkujících byly na obrazovkách promítány příběhy handicapovaných dětí či mladých lidí.

„Chtěl bych žít, to každopádně
	a chtěl bych …

FOTO PRO RADOST
Dalším životním bojovníkem je Ládík. I ten získal od Agrofertu částku 100 000 korun, kterou jeho rodiče použijí třeba na novou koupelnu.
Tříletá Barunka onemocněla již v 11 měsících a její rodiče také získali šek na již zmiňovaných 100 000 korun. Oběma těmto dětem předala šek osobně Zuzana Tornikidis.
Následoval duet Petera PechyMarianny  Láska má tě napořád. Poté nám Peter ještě zazpíval sám.
Dále přijel šestadvacetiletý mladík Richard, který dostal šek se slovy "Per Ardua Ad Astra" (Přes překážky ke hvězdám) od zastupitelů města Beroun Ivana Kuse a Simony BoldyRichard potřebuje například hydraulický zvedák, či baterie na dýchání.
Překvapení si pro nás připravil Radek Gellner, který nám rapoval svoje texty ze života na invalidním vozíku. Zazněly písničky Náboj žít a Musíme dál.  Jeho energie dostala všechny přítomné, kteří jedním sborem povzbuzovali Radka potleskem. Šek v hodnotě 100 000 korun předal Radkovi Michal David. Radek ani na vteřinu neváhal a polovinu věnoval svému stejně nemocnému bratranci, který také trpí svalovou dystrofií.
Pokračoval koncert Michala Davida společně s R.A.K. Beroun. Michal zpíval své pecky jako jsou Decibely lásky, Děti ráje, Non stop… Následovalo velké překvapení od Martina Hlaváčka a na scéně se objevili „všichni stateční“ i s Martinem Hlaváčkem a Reném Hniličkou a jedním sborem zpívali s Michalem Davidem písničku Ruská Máša. Celý kemp se setměl a opět jsme viděli zapalovače, rozsvícené mobilní telefony a úplně, ale úplně všichni společně zpívali  Pár přátel stačí mít.  A snad každý z nás si při tom uvědomil, jakou cenu má lidský život, jakou cenu mají přátelé, rodiny a proč se stresujeme z úplně zbytečných problémů. Dostali jsme dar, kterým je život a tak zde doslovně Hrajeme pro život. Tito mladí lidé a děti trpí nevyléčitelnými nemocemi a potřebují ke svému životu pomoc nás ostatních. Za celou redakci děkuji Martinovi Hlaváčkovi za jeho úsilí uspořádat tak úžasný koncert. Lidé, nebuďme k sobě lhostejní a pojďme navzájem pomoci těm, kteří nemohou s námi běhat, tančit, či sami zatleskat... Proto tleskám já Martinovi, vystupujícím i všem, kteří přišli na tento nádherný koncert. Ohňostrojem končí tento večer. Oslavujme a žijme své životy!!!!!

Stránky akce: https://www.facebook.com/Hrajemeprozivot/

Dalším životním bojovníkem je Ládík. I ten …


FOTO PRO RADOST


Petr Černohorský 127 fotografií v galerii


autoři:text:     Petr Černohorský
foto:     Petr Černohorský



Další články žánru Pop

Rozhovor s kytaristou Martinem Krupou ze skupiny Guláš Ze Psa o Guláši Ze Psa Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík. Ohlédnutí za Díky!Festem 2024 - rozhovory s interprety Slza a Vojtaano, a pořadatelem A také bychom vás rádi pozvali na 3. ročník (plánovaný na červen 2025), exkluzivně odkryjeme dosud tajeného interpreta a uvedeme podmínky získání vstupenek. Kapela Jelen bude mít koncert v Děčíně dne 20.září 2024 Přijeďte a zažijte energii kapely Jelen v nádherném prostředí zámeckých zahrad v Děčíně. Jejich koncerty jsou vždy plné života a radosti, což zaručuje nezapomenutelný zážitek. Pokud máte rádi živou hudbu a skvělou atmosféru, určitě si tuto akci nenechte ujít. Užijte si večer plný skvělé hudby a pozitivní energie! Rozhovor s kytaristou Davidem ze skupiny Kroky Michala Davida o životě Davida Laštovky Rozhovor s hudební legendou z 90. let DJ Quicksilverem o DJingu, plánech a o životě hudebního producenta. Trojice nádherných a úžasných smyčcových virtuosek si získala svými tóny přízeň publika v Nošovicích Hudební skupina Inflagranti vystoupila na Nošovických slavnostech.

Další fotoreportáže

Bigbítový Brutus na domácí půdě Tyršova koupaliště v Rakovníku Tradiční vystoupení Brutusu na Tyršovo koupališti se nechá považovat za rozloučení s letošní open air sezónou. Sobotní akce dne 14.9.2024 se uskutečnila napříč nepříznivé předpovědi počasí avizované na tento víkend. Bylo sice chladno, ale bez dešťové sprchy, která tento den zužovala hlavně východ naší republiky. Možná právě díky deseti stupňům na rtuťovem sloupci teploměru nebyl areál koupaliště zaplněný tak, jak tu bývá dobrým zvykem. Přesto zde panovala pohodová atmosféra a koncert si užívali jak muzikanti na stage, tak hosté pod pódiem. O rozjezd hudební produkce se postarala kapela Geronimo rock, po níž nastoupila ikona bigbítových tancovaček – domácí Brutus. Legendární Olympic koncertem z Trilogy Tour spojil generace a zvedl ze židlí klatovské Letní kino! Legendární Olympic odstartoval podzimní část svého unikátního turné Trilogy Tour 2024. První zastávkou se stala známá brána Šumavy - město Klatovy. Přestože nastal první zářijový víkend, v klatovském Letním kině Prázdniny stále pokračovaly. A nebyly jen tak ledajaké! Byly to totiž Prázdniny na Zemi. Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík. Hudební festival Nuclear Intervention si v Kadově udělal třetí zářez do tvrdé metalové historie Malá víska Kadov u Blatné, potažmo pak areál firmy ZOFI pár desítek metrů pod jmenovanou obcí, se již po třetí proměnil v hudební arénu. A ne ledajakou – pořadatelé sdružení pod stejnojmennou hlavičkou Nuclear Intervention, s obrovskou pomocí majitele Agrocentra ZOFI Pavla Stejskala staršího, připravili areál a lineup do nejmenších možných detailů. Kapely, jejichž názvy obsahovaly přídomky několika metalových stylů, měly jedno společné – stoprocentní výkon s chutí ukázati se tu v co nejlepším světle. Tak jako předchozí ročníky, tak i letos vsadili organizátoři na kontaktní koncertní prezentace bez zábran u pódia, což se podepsalo na skvělé atmosféře s fyzickými kontakty publika s muzikanty. K výčtu plusů přidám kvalitní zvuk firmy DR Servis, fungující bary v kryté jezdecké hale, prostorný stan s roztočenými pípami a usměvavou obsluhou, v neposlední řadě zmíním přilehlé parkoviště s možností postavení stanů přespolních hostů. Sečteno a podtrženo - Nuclear Intervention vol. 3 se letos posunul minimálně o level výše a dostal se tak do hledáčku fanoušků tvrdé muziky i z poměrně vzdálených končin. Ostrý metal, stovky fans a kvalitní zvuk – takový byl mezinárodně obsazený Armageddon Of Decibels vol. 7 Poslední víkendová sobota měsíce srpna je v Plzni tradičně spojena s vyvrcholením open air metalové sezóny. Letošek nebyl výjimkou – v nádherně upraveném areálu Kalikovského mlýna se v termínu 31.8.2024 uskutečnil již sedmý ročník přehlídky tvrdé muziky pod názvem Armageddon Of Decibels. Tým pořadatelů v čele s provozovateli metalového doupěte Parlament Club v Kollárově ulici, se postaral jak o pozvánky devíti kapelám, tak o přípravu a průběh celodenní akce. Pro hosty preferující tmavou muziku bylo připravené sezení pod stanovým přístřeškem, na čepu dobře ošetřený zlatavý mok a samozřejmě tu nechyběla chutná jídla z rozpáleného grilu. Nabroušený zvuk z dílny firmy RN Produkce včetně prosvícené scény pak dotvářely celkový pohled na festival, který se návštěvníkům jen tak z paměti nevytratí. Ještě dodám, že u zábran nebylo během odpoledne doslova nabito – důvodem se stala výška rtuťi na teploměru, ve stínu si však jednotlivá vystoupení užívali hosté mírou vrchovatou. Vyprodané Ledárny Bráník společně zpívaly s Čechomorem a Martinou Pártlovou Fanoušci jedné z našich nejoblíbenějších kapel ji přijeli podpořit ze všech koutů republiky. Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda!
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
Provozovatel portálu


Bc. Jiří Trnka
Mírová 169, 262 31 Milín

IČ: 75960052

Zapsán v živ. rej. MěÚ Příbram - OŽÚ dle § 71 odst. 2 živnostenského zákona č. 455/1991 sb. od 5. 11. 2007.


2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz