ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Dymytry a Hämatom ukončili v Táboře českou část turné. Bouřlivá show byla plná ohňů a nadšení. 10. dubna 2023   (17:47)Metaloví velikáni Dymytry & Hämatom rozbouřili táborský Palcát ve velkém a hojném stylu. Byly slyšet všechny známe songy obou kapel.

Dymytry a Hämatom ukončili v Táboře českou část turné. Bouřlivá show byla plná ohňů a nadšení.

Denisa Hlubocká


   Poslední zastávkou jarního turné kapel Dymytry a Hämatom v Česku bylo jihočeské město Tábor a koncert se uskutečnil krásně na apríla a to 1.dubna. Byl to večer ve znamení pořádného metalového nářezu v podání kapel pod maskami. V hojném počtu se příznivci a nadšenci živé hudby sešli v Hotelu Palcát v Táboře, kde to všechno vypuklo.
   Přibližně šestá hodina večerní otevřela dveře Palcátu a nadšenci si ještě před začátkem té bouřlivé show mohli v klidu dát pár pivek či drinkům, koupit ve stánku nějaký nový suvenýr a prodiskutovat život. Mluvíme ještě o začátku téhle show a ta se nesla ve jménu „pokecu“ a hlavně také připravené autogramiády kapel, kde jste si mohli chlapi nechat podepsat ale i si je zvěčnit na fotce. Nesla se zde parádní a nadšená nálada, už jen z toho, že mnoho lidí si zde určitě splnilo sen vidět kapely naživo a nechat si je dokonce podepsat na CD, LP nebo plakáty.

   Poslední zastávkou jarního turné …

   Čas se blížil pomalu ale jistě k osmé hodině večerní, což znamenalo se seskupit k pódiu a čekat na tu velkolepou show, která je před námi. Nemohli jsme se dočkat a nadšení zároveň s napětím se mohlo ve vzduchu klidně krájet a servírovat ve velkých dávkách – CZ tour Dymytry a Hämatom začíná!

   Čas se blížil pomalu ale jistě …

FOTO PRO RADOST
   První kapela pod maskou je na podiu, kdo jiný než němečtí hosté Hämatom. Kapela v čele se zpěvákem Nordem a v jeho zádech mu stojí členové Ost, West a Süd. Kapela plná metalových rifů s nadupaným play listem nám ukázali, jak za to umí vzít. Představili ním songy jako AhoiSer na system, Mörder nebo                    Es regnet bier. Kapela nám hodila do repertoáru i nějaký ten cover…nejznámější pro všechny byl          cover I want it all. Nechyběla vlajka v čele s jednorožcem nebo jiskry, které valily například z baskytary nebo dokonce ze samotných prstů Norda. Celou dobu hraní kapely nechyběly bouřlivé, šílené reakce fanoušku, kde šlo hlavně o dokonalou znalost textů. Mezi tím vším jsme si mohli užít chvíli, kdy bubeník odjíždí do publika. Přechází k druhým bicím a nechává se unášet sálem. Zpět se ale vrací za bicíma Miloš z Dymytry, osobně cítím průser a pomstu. (haha) Vše si snad mohli odčinit vychlazeným pivem přímo pod nos.
   Doznívají poslední tóny kapely Hämatom, hoši se loučí, rozhazují paličky a trsátka na památku svým fanouškům. Nastal čas na pivko a oddych, protože teď to začne a bude to nářez.

   První kapela pod maskou je na …
   Podium se zahaluje za plachtu s velkým nápisem Dymytry, víme, co nás čeká a nemůžeme se dočkat. Kluci se připravují, vše se chýlí ke konci příprav a vše do pár minut odstartuje, to pravé peklo – český známý psy-core je na pódiu a peklo v podání Dymytry začíná!

   Podium se zahaluje za plachtu …
   Druhá kapela večera pod maskou nese název Dymytry a v čele stojí všem známý Protheus. Záda mu kryjí Dymo, Artur, Gorgy, Mildor - v jejich podání začíná to správné peklo a to doslova díky plamenům, které kapela má ve své show. Kotel po Hämatom nezhasl, spíše naopak…ještě více se rozbouřil. Fanoušci si užívali každou písničku i každý plamen. Kluci nám zahráli známe songy jako Černá je metal, Média, Žít svůj sen, Zůstaň stejná a ke konci nám dali nejznámější flák, starší hitovku – Strážná věž. Nikdo nestojí v klidu, pokud zrovna nepije. Kotel se bouří a užívá si atmosféru plnými doušky.
Jak jsme napsali o průseru a pomstě, také se tak stalo. Kapela Hämatom celou dobu kapele Dymytry dělala na pódium různé návštěvy – například návštěva kytaristy Osta, kdy si v klidu na podiu vychutnal večeři nebo návštěva celé kapely s improvizovanými „hubeními nástroji“ – nenechají v tom přece Dymytry samotné.

   Druhá kapela večera pod maskou …
   Celý večer byl ukončen písněmi obou kapel dohromady, a to společnými fláky Pin me down, Chernobyl nebo dobrá, známá písnička – Behind the mask. Byla to vskutku nepopsatelná show, ať už ohnivá či hudební. Shrnuto, podtrženo – jarní tour se vyvedlo, všichni máme několik nepopsatelných zážitků, na které budeme vzpomínat. Díky za to patří hlavně kapelám Dymytry a Hämatom a samozřejmě ZL production za skvělou organizaci a za umožnění nám pár zastávek nafotit a popsat.
   Poslední řádky bychom rádi věnovali pozvánce na podzim, kdy nás čeká ta pravá show, to největší peklo roku – Dymytry a Hämatom v O2 aréně a to 24.11.2023. Těšíme se!

   Celý večer byl ukončen písněmi …


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Denisa Hlubocká 104 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Denisa Hlubocká



Další články s interprety Dymytry, Hämatom

Rock in Příbram nabídne elitu z české i slovenské hudební scény Letní kino v Příbrami se stane místem poslední open air zastávky Rock in Town 2024. Série velkých koncertů napříč naší vlastí měla v obsahu řadu známých jmen z česko-slovenského hudebního světa, ze kterých se na poslední příbramské show představí Koblížci, Argema, Tublatanka a jako třešinka pak psy-core Dymytry. Přijďte se v sobotu 21.9.2024 pobavit a užít si neopakovatelné koncertní okamžiky i vy – brány areálu budou otevřené od 15:00, start úvodního setu je ohlášený na 16:30 hodin. Pekelný ostrov opět potvrdil své kouzlo! Fantastickou atmosféru nepokazil ani déšť Byl tu první červencový víkend, což pro všechny fans skvělé rockové, punkrockové i metalové muziky ze západu Čech i širokého okolí znamenalo jediné – Pekelný ostrov 2024. Tento Rolls-Royce mezi festivaly po roce opět roztočil svá kola a pozval nás na nespoutanou jízdu. Tu na DOTIKO a NFCtron stagy během dvou dnů odpálilo celkem 21 kapel. A jak už bývá u "Pekla" zvykem, šlo o další parádní ročník. Dolní oblast Vítkovice přivítala Monster Meeting 2024 Industriální areál Dolní oblasti Vítkovice se v sobotu 15.6.2024 proměnil v rockový ráj, kde se fanoušci sjely na dlouho očekávaný Monster Meeting 2024. Hlavní hvězdy večera, kapely Alkehol, Arakain, Dymytry, Traktor, rozbouřily Ostravu rockovou hudbou a připravily tak fanouškům z širokého okolí nezapomenutelný hudební zážitek. Pekelný ostrov odtajnil poslední jména headlinerů nabitého line-upu! Areál kromě Guano Apes ovládnou Dymytry i Traktor! Rolls-Royce mezi festivaly – Pekelný ostrov už „stříhá metr“ a doplňuje nabitý line-up o další zvučná jména špičky české scény. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou legendární Guano Apes. S nespoutanou show dorazí Traktor i Dymytry. Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Osmnáctý ročník putovního hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově uzavře svoji letošní pouť na Bezdězu. Putovní hudebně kulturní festival HRADY.CZ zavítal do Švihova! Kralovaly mu skupiny Kabát, Wanastowi Vjecy, Kryštof i Mirai Co spojuje jedny z nejkrásnějších českých a moravských památek, léto, skvělou muziku napříč žánry a zábavu? Přece známý, pohodový a velmi oblíbený putovní festival Hrady.CZ, který v rámci svých osmi zastávek nevynechal ani západ Čech - a to konkrétně Vodní hrad Švihov na Klatovsku. Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Na hradní tour dále vystoupí No Name, Wanastowi Vjecy či Anna K. a další kapely a interpreti.

Další články žánru Metal

Páteční večer v klatovském Falconu měl skvělou HC-metalovou tečku Suterénní Falcon Club pod klatovskou Sokolovnou nabídl dorazivším hostům hudební koktejl několika žánrů. Od úvodního setu pražských The Shamans přes nadupanou produkci sušických Deleo Omne po HCéčkový závěr tachovských The DROPP – vše ve full kvalitě, bohužel však ne do plně obsazeného klubového parketu. Přesto zde panovala dobrá nálada a koncertní atmosféra, jež pátečnímu večírku 4.10.2024 vytvářely důstojnou kulisu. Jedinou zastávkou v České republice evropské Monochromatic Visions Tour 2024 se stal vyprodaný plzeňský Parlament Club O tom, jak moc dobře funguje pořadatelství ve výsostných vodách plzeňského Parlament Clubu, se v metalovém podhoubí všeobecně ví. Ve čtvrtek 3.10.2024 se tato skutečnost potvrdila na sto procent – jediným koncertem v naší vlasti se na tamních klubových prknech představili francouzští Nocturnal Depression a italští Forgotten Tomb. Nabídka opravdu lákavá, čemuž odpovídal vyprodaný Parlament fanoušky z mnohdy i několik set kilometrů vzdálených končin. Neskutečná koncertní atmosféra, nabroušený zvuk Ríši Nedvěda z firmy RN Produkce a originální kulisy suterénních prostor tak doplňovaly pohled na večírek, který se do klubové kroniky zapíše zlatým písmem. Podzimní sezóna je ve Falconu v plném proudu, připravovaný páteční koncert je toho přímým důkazem Klatovský suterénní Falcon Club rozjel šňůru podzimních koncertů ve velkém stylu. Jedním z očekávaných termínů je pátek 4.10.2024, kdy na klubové scéně vypukne peklo HC stylu a hosté si tak decibelové nálože vychutnají plnými doušky. Přijďte se pobavit a zapařit i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Thrashový KAFEST dostál své pověsti – na dvou pódiích se představila desítka výrazných metalových kapel Pražské kultovní místo, zocelené stovkami koncertů snad všech hudebních žánrů, nese hrdě název Modrá Vopice. Právě na jeho výsostném území proběhl v sobotu 21.9.2024 již sedmý ročník metalového festivalu KAFEST. Hlavní pořadatel Michal Kafe v čele sehraného týmu organizátorů, sezval na tuto hudební přehlídku desítku formací jak z českých luhů a hájů, tak od našeho východního státního souseda. Hudební produkce si početní příznivci tvrdé muziky užívali před dvěma pódii – jedním přímo v klubu a druhým v open air stylu. Každá ze scén měla něco do sebe, jedno však společné – kvalitní zvuk, který nás masíroval během celého sobotního odpoledne a podstatné části noci. Akce měla pevný časový rozpis, jež byl se ctí dodržovaný a vystupující skupiny mohly ve vymezeném úseku předvádět to nejlepší ze svých repertoárů. Rockový večer na Marii s Schunky + Iridium heart rock Říjnový večer plný rockový muziky na Marii v Příbrami už 12.10.2024 Rock in Příbram nabídne elitu z české i slovenské hudební scény Letní kino v Příbrami se stane místem poslední open air zastávky Rock in Town 2024. Série velkých koncertů napříč naší vlastí měla v obsahu řadu známých jmen z česko-slovenského hudebního světa, ze kterých se na poslední příbramské show představí Koblížci, Argema, Tublatanka a jako třešinka pak psy-core Dymytry. Přijďte se v sobotu 21.9.2024 pobavit a užít si neopakovatelné koncertní okamžiky i vy – brány areálu budou otevřené od 15:00, start úvodního setu je ohlášený na 16:30 hodin. Hudební festival Nuclear Intervention si v Kadově udělal třetí zářez do tvrdé metalové historie Malá víska Kadov u Blatné, potažmo pak areál firmy ZOFI pár desítek metrů pod jmenovanou obcí, se již po třetí proměnil v hudební arénu. A ne ledajakou – pořadatelé sdružení pod stejnojmennou hlavičkou Nuclear Intervention, s obrovskou pomocí majitele Agrocentra ZOFI Pavla Stejskala staršího, připravili areál a lineup do nejmenších možných detailů. Kapely, jejichž názvy obsahovaly přídomky několika metalových stylů, měly jedno společné – stoprocentní výkon s chutí ukázati se tu v co nejlepším světle. Tak jako předchozí ročníky, tak i letos vsadili organizátoři na kontaktní koncertní prezentace bez zábran u pódia, což se podepsalo na skvělé atmosféře s fyzickými kontakty publika s muzikanty. K výčtu plusů přidám kvalitní zvuk firmy DR Servis, fungující bary v kryté jezdecké hale, prostorný stan s roztočenými pípami a usměvavou obsluhou, v neposlední řadě zmíním přilehlé parkoviště s možností postavení stanů přespolních hostů. Sečteno a podtrženo - Nuclear Intervention vol. 3 se letos posunul minimálně o level výše a dostal se tak do hledáčku fanoušků tvrdé muziky i z poměrně vzdálených končin.

Další fotoreportáže

Festivalová oslava šestých narozenin klatovského Falcon Clubu – dobrá muzika a plný dům Je tomu již šest let, co multižánrový Falcon funguje pod patronací současných provozovatelů. Stovky koncertů, desítky akcí jiného druhu – pokaždé však v suterénních prostorách klubu, který má v hudebním světě své čestné místo. Sobota 12.10.2024 se tak zapsala do kronik jako festivalová přehlídka sedmi domácích kapel s jedním zahraničním hostem. Každá z vystupujících formací měla nárok na symbolických šest songů, které v členitě spleteném klubu rezonovaly pod dohledem mistra zvuku Filipa Špačka. Výjimečné události odpovídal i zájem publika – plný dům a skvělá nálada byly dominantní po celý večer, na který se hned tak nezapomene. V KD Horní Bříza si po letech zahrála bigbítová ikona – plzeňská rocková Odyssea Kulturní dům v Horní Bříze pamatuje časy rockových tancovaček, odpoledních čajů a podobných akcí s účastí nespočtu hudebních formací. Doba se změnila, KD stojí dál a v jeho zrekonstruovaných interiérech se konají další a další koncertní večery. Jedním z nich byl i ten v pátek 11.10.2024, kdy se na prostorném pódiu po letech na tomto místě objevila plzeňská Odyssea. Té předskočila rakovnická skupina Last Moment, která příchozí hosty připravila na události nadcházející. Ještě novotou vonící sál se bohužel nenaplnil dle očekávání, přesto si na parket fanouškové nalezli cestu a představení tak mělo důstojný průběh. Punkový festival s názvem Vinyl-Punx měl ve svém obsahu sedmipoložkový hudební program Plzeňský Vinyl Club & Cafe na Klatovské třídě se stal 5.10.2024 místem konání punkové akce, jež dokázala přilákat početné publikum i z dosti vzdálených končin naší vlasti. Kromě kapel s českou státní příslušností se tu představily i dvě slovenské formace, které si s sebou přivezly kmenové fanoušky. Skvělá koncertní atmosféra neměla chybu – punková muzika a fyzické prolínání první lajny s hudebníky zde byly na denním pořádku. Sobotní Vinyl-Punx se tak zapsal mezi vydařené události, které v těchto místech nejsou nijak výjimečné. Páteční večer v klatovském Falconu měl skvělou HC-metalovou tečku Suterénní Falcon Club pod klatovskou Sokolovnou nabídl dorazivším hostům hudební koktejl několika žánrů. Od úvodního setu pražských The Shamans přes nadupanou produkci sušických Deleo Omne po HCéčkový závěr tachovských The DROPP – vše ve full kvalitě, bohužel však ne do plně obsazeného klubového parketu. Přesto zde panovala dobrá nálada a koncertní atmosféra, jež pátečnímu večírku 4.10.2024 vytvářely důstojnou kulisu. Jedinou zastávkou v České republice evropské Monochromatic Visions Tour 2024 se stal vyprodaný plzeňský Parlament Club O tom, jak moc dobře funguje pořadatelství ve výsostných vodách plzeňského Parlament Clubu, se v metalovém podhoubí všeobecně ví. Ve čtvrtek 3.10.2024 se tato skutečnost potvrdila na sto procent – jediným koncertem v naší vlasti se na tamních klubových prknech představili francouzští Nocturnal Depression a italští Forgotten Tomb. Nabídka opravdu lákavá, čemuž odpovídal vyprodaný Parlament fanoušky z mnohdy i několik set kilometrů vzdálených končin. Neskutečná koncertní atmosféra, nabroušený zvuk Ríši Nedvěda z firmy RN Produkce a originální kulisy suterénních prostor tak doplňovaly pohled na večírek, který se do klubové kroniky zapíše zlatým písmem. Na tradiční pouťové tancovačce zahrála v Dožicích kapela Avengers Snad v každé vesničce či městečku jsou během pouťových víkendů na programu i tradiční taneční zábavy, které se tak stávají centrem společenského dění, sousedského posezení či potkávání se po letech se známými z časů minulých. Dožice na Nepomucku nejsou výjimkou – na sv. Michaela tu každoročně probíhá taneční zábava. Letos se uskutečnila v sobotu 28.9.2024 a je jen škoda, že si do Dožické Hospůdky nenašla cestu početnější návštěva. Přesto se ti, kdo obsadili volná místa na připraveném sále, velice dobře bavili a dokázali si užít každou chvilku jak ve výčepu, tak na parketu pod palbou decibelů rockové skupiny z Nových Mitrovic. Thrashový KAFEST dostál své pověsti – na dvou pódiích se představila desítka výrazných metalových kapel Pražské kultovní místo, zocelené stovkami koncertů snad všech hudebních žánrů, nese hrdě název Modrá Vopice. Právě na jeho výsostném území proběhl v sobotu 21.9.2024 již sedmý ročník metalového festivalu KAFEST. Hlavní pořadatel Michal Kafe v čele sehraného týmu organizátorů, sezval na tuto hudební přehlídku desítku formací jak z českých luhů a hájů, tak od našeho východního státního souseda. Hudební produkce si početní příznivci tvrdé muziky užívali před dvěma pódii – jedním přímo v klubu a druhým v open air stylu. Každá ze scén měla něco do sebe, jedno však společné – kvalitní zvuk, který nás masíroval během celého sobotního odpoledne a podstatné části noci. Akce měla pevný časový rozpis, jež byl se ctí dodržovaný a vystupující skupiny mohly ve vymezeném úseku předvádět to nejlepší ze svých repertoárů.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
Provozovatel portálu


Bc. Jiří Trnka
Mírová 169, 262 31 Milín

IČ: 75960052

Zapsán v živ. rej. MěÚ Příbram - OŽÚ dle § 71 odst. 2 živnostenského zákona č. 455/1991 sb. od 5. 11. 2007.


2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz