ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Famózní Pekelný ostrov uchvátil návštěvníky i kapely! 10. července 2019   (18:34)Nastal první červencový víkend a Holýšov u Plzně se stal metropolí rockerů. A nebylo divu. Vždyť holýšovský přírodní ostrov U mlýna ožil jedním z největších nejen západočeských open - airů - Pekelným ostrovem, který byl již čtrnáct dní před svým konáním beznadějně vyprodán. Můžeme jen konstatovat, že jestli takhle vypadá peklo, jistě by se tam chtěl dostat každý rocker.

Famózní Pekelný ostrov uchvátil návštěvníky i kapely!

Vlaďka Votrubová


Nastal první červencový víkend a Holýšov u Plzně se stal metropolí rockerů. A nebylo divu. Vždyť holýšovský přírodní ostrov U mlýna ožil jedním z největších nejen západočeských open - airů - Pekelným ostrovem, který byl již čtrnáct dní před svým konáním beznadějně vyprodán. Hlavním headlinerem letošního ročníku byli legendární finští hard rockoví ďáblové Lordi. Pojďte se s námi přenést do dokonalé festivalové atmosféry s nabitým line – upem špiček české rockové a metalové scény a zahraniční hvězdou.
 
Vynikající kapely, chutné občerstvení, bohatý výběr nápojů, odpočinkové zóny, pekelná pláž, doprovodný program, zábava s kamarády, krásné počasí a dokonalá atmosféra. To je nejoblíbenější západočeský festival Pekelný ostrov.

Nastal první červencový víkend a Holýšov u …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
A jak už bývá na tomto festivalu zvykem, i v letošním roce připravili pořadatelé pro nedočkavé pařmeny Warm - up večírek, který ve čtvrteční odpoledne přilákal již hojný počet návštěvníků. Rock rádio stage ve čtvrtek patřila německé partě Rockbeton & The Mörtels, západočeské knajp’n’rollové legendě Zvlášňý škole, ve vodách punku pokračovali i příbramští bouřliváci  E!E a pořádně rozjetý závěr Warm - up večírku s fanoušky ve varu měli na kontě draci z Kabát revival West.
 
Program Pekelného ostrova 2019 byl pořádně nabitý, proto nebylo divu, že nedočkaví návštěvníci brali úprkem parkoviště i stanové městečko a vše se kvapem plnilo. Nastal pátek a západočeský open - air otevřel brány do rockového pekla. Natěšené davy proudily do areálu, kde je i v letošním roce čekalo několik novinek. Například nová kolekce oblečení s logem Pekelného ostrova, čtyři velkoplošné obrazovky, které dominovaly pódiím Budějovický Budvar stage a HIT reality stage. Nechyběla ani CRAFT ZÓNA či platební CASHLESS systém. I letos Pekelný ostrov nabídl návštěvníkům VIP zónu, The London bus, úschovnu cenností, nabíjení mobilů a mnoho dalších výhod…

 

A jak už bývá na tomto festivalu zvykem, i v …
O úvodní palbu se v pátek jako první postaral Doctor P. P., který nám kromě show plné převleků předvedl i své Bicáky tricáky kokosáče. Svým dynamickým jihočeským rockem se publiku prokopali do hlavy sympaťáci z Tlusté Berty. Smrští hitů při nespoutaném koncertu nešetřil ani Vilém Čok & Bypass. Nejen legendární skladbou potěšil fanoušky Katapult. Pravé punkové tornádo v jednu chvíli dokonce s fans na pódiu rozpoutali na Pekelném ostrově punkoví živlové Pipes & Pints.

O úvodní palbu se v pátek jako první postaral …
Čtyřmi slunci s energickou muzikou rozpálila dav festivalu vypsaná fiXa. Punk rockový koktejl, ve kterém nechyběl Kapitán Morgan nám servíroval legendární Harlej. Nadšený dav pařil, skákal, bouřlivě tleskal, vřel... No zkrátka se bavil a bylo znát, že si „Pekelňák“ naplno užívají návštěvníci i kapely. Doslova jako vlna Tsunami valil svou muziku do fanoušků Divokej Bill. Pekelně ohnivá show vypukla na Pekelném ostrově s koncertem punk rockových bouřliváků z Rybiček 48 a jejich divokou jízdu si užili jak Vážené dámy, tak i Správní chlapi. No zkrátka všechen Biolid... O skvělé zakončení pátečního dne se svou podmanivou muzikou postaral Komunál.

Čtyřmi slunci s energickou muzikou rozpálila …
Nastala sobota. Crossover metalcorový start patřil druhý festivalový den holýšovské skupině Interloud. Fajnovej karneval plný dynamické muziky rozjeli, jak sami řekli, v rozburácené holýšovské aréně draci z De Bill Heads. Jako v pohádce se na Pekelném ostrově objevila legenda české hudební scény s neskutečným charismem - Jaroslav Uhlíř, při jehož úžasném koncertu řval hymny: Vadí nevadí, Hlupáku, najdu tě či Kdyby se v komnatách celý „Pekelňák“.

Nastala sobota. Crossover metalcorový start …
Jako Na Slamníku nám bylo hej, když svůj energický set odstartovali sympatičtí Rockeři z Alkeholu. Je tu léto, ke kterému v rámci open - airů patří i to pravé festivalové Eldorádo v podání Walda Gangu. Himlhergotdonrvetr, co se dělo dál? Společný výlet ze Šumavské rezervace podnikli na Pekelný ostrov Pan Pilous a Potužník Senior, kteří se objevili s tanzmetalovou vichřicí Trautenberk.

Jako Na Slamníku nám bylo hej, když svůj …
Všechny zbloudilé Bludičky dovedli na rockový open air sympaťáci z Traktoru. Žít svůj sen měla možnost všechna metalová srdce při koncertu psy core živlů - Dymytry.

Všechny zbloudilé Bludičky dovedli na rockový …
Stopy na Pekelném ostrově bez pochyb zanechaly i legendární Tři sestry. A to už nastal čas na zlatý hřeb večera a headlinera festivalu – finské hard rockové pekelníky s hororovými a dokonale propracovanými kostýmy – skupinu Lordi. A o tom, že šlo o pravou hudební lahůdku, není pochyb. Davy desítek tisíců fanoušků se nahrnuly pod pódium, tep se zrychlil, napětí s těšením a nedočkavostí se dalo krájet…A v tom to vypuklo!

Stopy na Pekelném ostrově bez pochyb zanechaly …
Ďáblové s fenomenální muzikou a neméně fenomenálním zpěvem – Lordi – vlétli na scénu a propukl pravý hard rockový nářez s dechberoucí hororovou show. Kromě smršti hitů nechyběla ani novinka z poslední desky Sexorcism s názvem Naked In My Cellar. „Ahoj. Jak se máte? Je tu horko. Ku*va. Dobrý den, kozy ven...“, bavil svými českými hláškami frontman Mr.Lordi a nadšený kotel vyprodaného Pekelného ostrova byl ve varu. A jak ve zkratce vystihnout celý naprosto úžasný koncert kapely Lordi? Zkrátka… Byla to bomba. A když v závěru zazněl legendární hit Hard Rock Hallelujah, pařil a řval text téhle vypalovačky úplně celý „Pekelňák“.      

Ďáblové s fenomenální muzikou a neméně …
Ohnivou show společně s podmanivou muzikou rozjel na Pekelňáku nejeden Sympaťák ze Škworu. Úplný závěr a skvělá tečka za nejoblíbenějším západočeským festivalem patřila nespoutaným živlům z Dogy. A přestože Doga hrála až v 1 hodinu ranní, publikum nepřestávalo řádit a kdyby záleželo jen na něm, nejraději by s Dogou pařilo Od soumraku do úsvitu.
 
Pekelný ostrov kromě skvělé muziky a dokonalé festivalové atmosféry pomohl i dobré věci .Na Nadační fond Šance onkoláčkům putuje částka 223 457 Kč, což je výše finančního zůstatku z čipů.

Ohnivou show společně s podmanivou muzikou …
A co říci závěrem? Snad jen konstatovat, že jestli takhle vypadá peklo, jistě by se tam chtěl dostat každý rocker. Atmosféra Pekelného ostrova 2019 byla opravdu úžasná. Spojení výtečných skupin a skvělá organizace festivalu zanechala v návštěvnících nezapomenutelný zážitek. Velké poděkování patří především pořadatelům akce, všem vystupujícím skupinám a samozřejmě také publiku za famózní atmosféru !!! A my už se teď těšíme na další, v pořadí devátý ročník Pekelného ostrova !!!      

A co říci závěrem? Snad jen konstatovat, že …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Vlaďka Votrubová 95 fotografií v galerii



Pavel Macán 103 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články žánrů Metal, Punk (rock), Rock

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Páteční koncert v Medvědovi nabídne dva styly – každý z hostů si nalezne to své Pořadatelé z plzeňského Bílýho Medvěda si pro návštěvníky klubu připravují na pátek 19.4.2024 vystoupení dvou kapel. O rozehřátí publika se postará rock-bluesová skupina Spalted Maple, druhá polovina večírku bude patřit kapele Parolet s výběrem skladeb od Jasné Páky a Hudby Praha. Hudební mejdan tak slibuje dobrou zábavu, hlasité doprovody a klasicky perfektní koncertní atmosféru. Přijďte se pobavit i vy, start akce je ohlášený na 20:00 hodin. Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Jedinou zastávkou evropského Titans of Darkness Tour 2024 se v České republice stane plzeňský Parlament Club! Metal v podání dvojice kapel INQUISITION a DEMONICAL bude rezonovat ve čtvrtek 18.4.2024 v suterénním Parlament Clubu. Výjimečnost večera se odrazila v předprodeji – již teď je vyprodáno a desítky fanoušků temné metalové odnože budou muset koncert oželet, i když dle posledních informací se několik lístků vrátilo a u vstupu tak budou k mání. Byť je klub takřka stoprocentně obsazený a do hudební arény už se jen tak nikdo nedostane, určitě si pořadatelé zaslouží respekt při organizování a s tím spojených starostí s touto megaakcí. Rambanbám a jejich žhavé novinky Není svinčík jako Swinčík. Své o tom vysílá do světa skupina Rambanbám. A nejen to, novinek u nich je víc.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz