ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Legendární Olympic koncertem z Trilogy Tour spojil generace a zvedl ze židlí klatovské Letní kino! 18. září 2024   (00:21)Legendární Olympic odstartoval podzimní část svého unikátního turné Trilogy Tour 2024. První zastávkou se stala známá brána Šumavy - město Klatovy. Přestože nastal první zářijový víkend, v klatovském Letním kině Prázdniny stále pokračovaly. A nebyly jen tak ledajaké! Byly to totiž Prázdniny na Zemi.

Legendární Olympic koncertem z Trilogy Tour spojil generace a zvedl  ze židlí klatovské Letní kino!

Vlaďka Votrubová


Legendární Olympic odstartoval podzimní část svého unikátního turné Trilogy Tour 2024. První zastávkou se stala známá brána Šumavy - město Klatovy. Přestože nastal první zářijový víkend, v klatovském Letním kině Prázdniny stále pokračovaly. A nebyly jen tak ledajaké! Byly to totiž Prázdniny na Zemi. Zkušeným fanouškům už jistě nemusíme vysvětlovat, že tím máme na mysli koncert kultovní skupiny Olympic a její Trilogii alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V cca dvouhodinovém setlistu procítěných balad i energických pecek si každý ze stovek fans přišel na své a kromě oblíbené Trilogie samozřejmě nechyběla ani směs těch nejznámějších hitů.

Legendární Olympic odstartoval podzimní část …

Koncert v rámci Trilogy Tour 2024 sliboval velkolepou show plnou dechberoucích efektů i projekcí a tak se také stalo... Jako první se nám naskytl pohled na "přílet" kosmonautů, kteří procházeli zaplněným klatovským Letním kinem a vítali se s fans. Po tomto kouzelném vesmírném intru už se vše rozjelo na plné obrátky. „Tady ta planeta lidí s nejmodřejší oblohou. Kdo její nádheru vidí, tomu už nechce se vrátit se zpět na tu svou…“, znělo areálem a všem bylo jasné, že je tu píseň Přílet. A za ní za hlasitého potlesku směle následovaly Kraj, odkud odletěli ptáci, Co všechno se tu může stát, Rezervace motýlů či Návrat...

Koncert v rámci Trilogy Tour 2024 sliboval …

FOTO PRO RADOST
Pokračovaly pasáže věnované zbývajícím dvěma deskám Trilogie - Ulici a Laboratoři. Sílu ikonických alb ze strun, kláves a paliček ostřílených muzikantů ještě více umocňovaly krásné vizuální projekce, Paní Nostalgie s bílým paraplíčkem, lampář, robot a člověk bez přehánění nevěděl, kam svůj pohled upřít dřív. Olympic v čele s charismatickým frontmanem Petrem Jandou měl energie na rozdávání a spolu s ní zásoboval nadšené publikum léty prověřenými peckami jako: , Okno mé lásky, Kartotéka, Laboratoř a koncert stále více gradoval.

Pokračovaly pasáže věnované zbývajícím dvěma …
Tato do detailu propracovaná a vyladěná show přidala albům zase nový rozměr a radost ze společného večera z kapely i z publika doslova čišela. Skladba Neučte roboty dokonale uzavřela „Trilogy“ část koncertu a nás po krátké přestávce a v pořadí už třetím převleku skupiny čekal hit za hitem, a to: Jako za mlada, Dynamit, Želva, Dej mi víc své lásky či Pálím tvář a notoricky známé texty s Petrem Jandou, Milanem Broumem, Martinem Vajglem a Pavlem Březinou zpívaly celé Klatovy.

Tato do detailu propracovaná a vyladěná show …
Nestárnoucí hity nenechaly fans jen tak v klidu sedět a v okamžiku bylo celé Letní kino "na nohou". Bouřlivý potlesk se standing ovation jen potvrzoval, že bez přídavků Klatovy „své hrdiny“ z pódia nepustí. A tak nadešel čas na evergreeny Jasná zpráva a Dědečkův duch, což bylo dokonalou tečkou za fantastickým večerem v rámci Trilogy Tour 2024 v Klatovech.

Nestárnoucí hity nenechaly fans jen tak v …


FOTO PRO RADOST


Vlaďka Votrubová 26 fotografií v galerii



Pavel Macán 27 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články s interpretem Olympic

Olympic to v rámci turné Trilogy Tour 2024 odpálí v Klatovech! Kultovní skupina Olympic neusíná na vavřínech a po velmi úspěšné jarní části turné Trilogy Tour 2024 pokračuje v té podzimní. Na seznamu zastávek nechybí ani západ Čech, a to konkrétně „brána Šumavy“ – Klatovy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Legendární Olympic v rámci svého unikátního turné Trilogy Tour 2024 zamíří i do Plzně! Sílu těchto tří zásadních alb si budeme moci live vychutnat na více než třech desítkách jarních a podzimních koncertů po celé ČR i na Slovensku. A na seznamu zastávek u Olympicu nechybí ani srdce Západních Čech – Plzeň. Český mejdan s Impulsem zažil noc plnou hvězd! Vyprodanou O2 arenu dobyly legendy jako nestárnoucí Olympic, Chinaski, Lucie Bílá s Čechomorem, 4 Tenoři, Olga Lounová i O5 a Radeček! Šťastná sedmička vykouzlila úsměv na tváři publiku ve vyprodané O2 areně a my byli při tom! Ano, správně, řeč je o oblíbeném Českém mejdanu s Impulsem, který svůj sedmý ročník rozjel opravdu ve velkém stylu. V takřka pětihodinovém programu se totiž vystřídala spousta výborných kapel a na své si přišlo publikum napříč žánry i generacemi. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky ovládne pražskou O2 Arénu! Fanoušci skvělé české popové, rockové, folkrockové i operní hudby už mohou střihat pomyslný metr. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se stále více blíží. Tak neváhejme a nenechme si tuto jedinečnou akci s tradicí v O2 Aréně v Praze ujít! Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se pomalu, ale jistě blíží! Říjnové noci bývají plné hvězd a přesně tak tomu bude i v O2 aréně v Praze. Proběhne tam totiž už sedmý ročník legendárního Českého mejdanu s Impulsem a o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Rockový vlak, co nikde nestaví aneb Olympic na republikové šňůře se zastávkou ve Stříbře Letos je to přesně 60 let, co vyjela na životní pouť kapela Olympic, tenkrát ještě pod názvem Karkulka. Šest křížků v životě člověka znamená mnoho zkušeností a zážitků, v nepřetržité historii kapely je to pak věk až neuvěřitelný. Právě k tomuto kulatému výročí vyjel Olympic na Respect Tour s podtitulem …vlak, co nikde nestaví… symbolizující jak dlouhou hudební dráhu, tak jednu z nejznámějších skladeb našeho českého Olympicu. Jednou ze zastávek této šňůry se stal KD Stříbro 22.4.2023, kde se uskutečnil koncert před mnohasethlavým publikem.

Další články žánru Rock

Bigbítový Brutus na domácí půdě Tyršova koupaliště v Rakovníku Tradiční vystoupení Brutusu na Tyršovo koupališti se nechá považovat za rozloučení s letošní open air sezónou. Sobotní akce dne 14.9.2024 se uskutečnila napříč nepříznivé předpovědi počasí avizované na tento víkend. Bylo sice chladno, ale bez dešťové sprchy, která tento den zužovala hlavně východ naší republiky. Možná právě díky deseti stupňům na rtuťovem sloupci teploměru nebyl areál koupaliště zaplněný tak, jak tu bývá dobrým zvykem. Přesto zde panovala pohodová atmosféra a koncert si užívali jak muzikanti na stage, tak hosté pod pódiem. O rozjezd hudební produkce se postarala kapela Geronimo rock, po níž nastoupila ikona bigbítových tancovaček – domácí Brutus. Duch devadesátek žije! Ne, není řeč o Discolandu, ale o amerických DOG EAT DOG, kteří se vrátí a znovu zahrají All Boro Kings a ne jen to ... Jejich charakteristický mix hardcoru, hip hopu, rapu a funky nestárne, právě naopak. Omlazuje jak pobyt v Lurdech a vy ani nemusíte tak daleko. Výroční tour k novému albu FREE RADICALS totiž protne Prahu i Ostravu. Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík. Rock in Příbram nabídne elitu z české i slovenské hudební scény Letní kino v Příbrami se stane místem poslední open air zastávky Rock in Town 2024. Série velkých koncertů napříč naší vlastí měla v obsahu řadu známých jmen z česko-slovenského hudebního světa, ze kterých se na poslední příbramské show představí Koblížci, Argema, Tublatanka a jako třešinka pak psy-core Dymytry. Přijďte se v sobotu 21.9.2024 pobavit a užít si neopakovatelné koncertní okamžiky i vy – brány areálu budou otevřené od 15:00, start úvodního setu je ohlášený na 16:30 hodin. Ohlédnutí za Díky!Festem 2024 - rozhovory s interprety Slza a Vojtaano, a pořadatelem A také bychom vás rádi pozvali na 3. ročník (plánovaný na červen 2025), exkluzivně odkryjeme dosud tajeného interpreta a uvedeme podmínky získání vstupenek. Extra Band revival s hostem Radkem Zíkou otevře podzimní sezónu v Mecce chodského bigbítu! Nejen západočeská bigbítová legenda – Extra Band revival se opět vrátí na prkna KD Mrákov a zahájí tam řádně nabitou podzimní sezónu. Stane se tak předposlední zářijovou sobotu – 21. 9. 2024 a o tom, že se máme na co těšit, už předem nikdo nepochybuje! Vyprodané Ledárny Bráník společně zpívaly s Čechomorem a Martinou Pártlovou Fanoušci jedné z našich nejoblíbenějších kapel ji přijeli podpořit ze všech koutů republiky.

Další fotoreportáže

Bigbítový Brutus na domácí půdě Tyršova koupaliště v Rakovníku Tradiční vystoupení Brutusu na Tyršovo koupališti se nechá považovat za rozloučení s letošní open air sezónou. Sobotní akce dne 14.9.2024 se uskutečnila napříč nepříznivé předpovědi počasí avizované na tento víkend. Bylo sice chladno, ale bez dešťové sprchy, která tento den zužovala hlavně východ naší republiky. Možná právě díky deseti stupňům na rtuťovem sloupci teploměru nebyl areál koupaliště zaplněný tak, jak tu bývá dobrým zvykem. Přesto zde panovala pohodová atmosféra a koncert si užívali jak muzikanti na stage, tak hosté pod pódiem. O rozjezd hudební produkce se postarala kapela Geronimo rock, po níž nastoupila ikona bigbítových tancovaček – domácí Brutus. Bílej Medvěd zahájil podzimní sezónu, na klubovém pódiu se představil Vráťa Hošek s kapelou Vadnej Hrošík Doba prázdnin je neodvratně za námi, s ní i teplé prosluněné léto plné open air akcí napříč celou republikou. Kluby se tak začínají předhánět s hudebními nabídkami, mezi kterými přilákal do svých prostor početnou návštěvu i plzeňský Bílej Medvěd. Právě na jeho prknech odstartoval ve středu 11.9.2024 klubovou sezónu písničkář a parodista Vráťa Hošek se svojí kapelou Vadnej Hrošík. Hudební festival Nuclear Intervention si v Kadově udělal třetí zářez do tvrdé metalové historie Malá víska Kadov u Blatné, potažmo pak areál firmy ZOFI pár desítek metrů pod jmenovanou obcí, se již po třetí proměnil v hudební arénu. A ne ledajakou – pořadatelé sdružení pod stejnojmennou hlavičkou Nuclear Intervention, s obrovskou pomocí majitele Agrocentra ZOFI Pavla Stejskala staršího, připravili areál a lineup do nejmenších možných detailů. Kapely, jejichž názvy obsahovaly přídomky několika metalových stylů, měly jedno společné – stoprocentní výkon s chutí ukázati se tu v co nejlepším světle. Tak jako předchozí ročníky, tak i letos vsadili organizátoři na kontaktní koncertní prezentace bez zábran u pódia, což se podepsalo na skvělé atmosféře s fyzickými kontakty publika s muzikanty. K výčtu plusů přidám kvalitní zvuk firmy DR Servis, fungující bary v kryté jezdecké hale, prostorný stan s roztočenými pípami a usměvavou obsluhou, v neposlední řadě zmíním přilehlé parkoviště s možností postavení stanů přespolních hostů. Sečteno a podtrženo - Nuclear Intervention vol. 3 se letos posunul minimálně o level výše a dostal se tak do hledáčku fanoušků tvrdé muziky i z poměrně vzdálených končin. Ostrý metal, stovky fans a kvalitní zvuk – takový byl mezinárodně obsazený Armageddon Of Decibels vol. 7 Poslední víkendová sobota měsíce srpna je v Plzni tradičně spojena s vyvrcholením open air metalové sezóny. Letošek nebyl výjimkou – v nádherně upraveném areálu Kalikovského mlýna se v termínu 31.8.2024 uskutečnil již sedmý ročník přehlídky tvrdé muziky pod názvem Armageddon Of Decibels. Tým pořadatelů v čele s provozovateli metalového doupěte Parlament Club v Kollárově ulici, se postaral jak o pozvánky devíti kapelám, tak o přípravu a průběh celodenní akce. Pro hosty preferující tmavou muziku bylo připravené sezení pod stanovým přístřeškem, na čepu dobře ošetřený zlatavý mok a samozřejmě tu nechyběla chutná jídla z rozpáleného grilu. Nabroušený zvuk z dílny firmy RN Produkce včetně prosvícené scény pak dotvářely celkový pohled na festival, který se návštěvníkům jen tak z paměti nevytratí. Ještě dodám, že u zábran nebylo během odpoledne doslova nabito – důvodem se stala výška rtuťi na teploměru, ve stínu si však jednotlivá vystoupení užívali hosté mírou vrchovatou. Vyprodané Ledárny Bráník společně zpívaly s Čechomorem a Martinou Pártlovou Fanoušci jedné z našich nejoblíbenějších kapel ji přijeli podpořit ze všech koutů republiky. Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
Provozovatel portálu


Bc. Jiří Trnka
Mírová 169, 262 31 Milín

IČ: 75960052

Zapsán v živ. rej. MěÚ Příbram - OŽÚ dle § 71 odst. 2 živnostenského zákona č. 455/1991 sb. od 5. 11. 2007.


2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz