ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Maria Madonna aneb příběh, který uchvátil publikum RockOpery Praha! 29. května 2023   (08:04)Nastal čtvrteční večer a krásné prostory RockOpery Praha ožily dalším výjimečným představením. Ano, ano, řeč je o jedné z nejnovějších nastudovaných rockových oper - o Marii Madonně.

Maria Madonna aneb příběh, který uchvátil publikum RockOpery Praha!

Vlaďka Votrubová


Nastal čtvrteční večer a krásné prostory RockOpery Praha ožily dalším výjimečným představením. Ano, ano, řeč je o jedné z nejnovějších nastudovaných rockových oper - o Marii Madonně. Z časovým důvodů jsme se do pražské RockOpery vrátili po více než dvou letech a o to větší bylo naše těšení, nadšení a očekávání. Dorazili jsme do foyer RockOpery o něco dříve  a měli jsme tak možnost vidět a slyšet i poslední přípravy, než  vše vypukne. 

Nastal čtvrteční večer a krásné prostory …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Už z tónů zvukovky se dalo tušit, že půjde o pořádně živelný nářez. A tak se také stalo! O poutavý a vskutku jedinečný úvod se postaral Jiří Káš - hráč a také český výrobce velmi speciálního nástroje jménem Handpan, kterého publiku neuvedl nikdo jiný, než všem dobře známý Milan Steigerwald. Handpanista Jiří Káš navodil před představením duchovní, téměř až magickou atmosféru, která byla jako stvořená pro předehru před Marií Madonnou. Světla potemněla, mlhavý opar podbarvil vteřiny napětí a příběh Marie Madonny v rockovém kabátě začal. 

Už z tónů zvukovky se dalo tušit, že půjde o …
Děj od první chvíle okouzlené návštěvníky zavedl do počátku nových dějin lidstva, které nám představil okem a podhledem matky a ženy Marie Madonny (Pavly Forest). Nadupaná rocková opera z pera dvojice fenomenálních autorů skladatele Milana Steigerwalda a libretistky Pavly Forest vypráví příběh Ježíše Krista (Honzy Tláskala) očima jeho matky. 

Děj od první chvíle okouzlené návštěvníky …
Fascinující příběh ještě více umocnily excelentní pěvecké a herecké výkony Honzy Toužimského v roli Ďábla, Daniely G. Langrové jako Marie Magdaleny, Marie Steigerwaldové - mladé Marie, Jiřího Zonygy jako Piláta, Viktora Dyka v roli Jidáše, pořádná nálož dynamické rockové muziky, zajímavé kostýmy, skvělá choreografie Iriny Andreevy a světelná, ohnivá i pohybová show a v neposlední řadě také akrobacie na šálách v podání Adléty Černé a Matěje Kohouta či tanec Salomé Jany Ricci

Fascinující příběh ještě více umocnily …
Nesmíme zapomenout ani na partu výborných muzikantů rockoperní kapely King Size. Nadšené publikum odměňovalo všechny účinkující bouřlivým potleskem. Čtvrteční čas s Marií Madonnou rychle ubíhal a ač si to nikdo v prvním divadle pro rockery nepřál, náhle se nám přiblížil závěr. A snad by to ani nebyla pražská RockOpera, kdyby v samotném závěru dechberoucího představení nevěnovala hledišti přídavek, který by nebyl pěkně "od podlahy". 

Nesmíme zapomenout ani na partu výborných …
Poté už následovala závěrečná děkovačka spolu s pozváním na zakončení jarní sezóny, kterou bude následovat podzimní, která rozhodně také bude stát za to. Proto neváhejte a zažijte RockOperu na vlastní kůži! 

Poté už následovala závěrečná děkovačka spolu …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Vlaďka Votrubová 80 fotografií v galerii



Pavel Macán 78 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová



Další články s interpretem RockOpera Praha

Maria Madonna aneb příběh, který začal nové dějiny lidstva, rozezní RockOperu Praha! RockOpera Praha neusíná na vavřínech a rozšiřuje repertoár svých osvědčených, oblíbených a hojně vyhledávaných rockových oper o další „kousky“. Jedním z novějších nastudovaných je i představení Maria Madonna. A o tom, že půjde o nezapomenutelný zážitek, který bude pravým pohlazením po rockové duši i pořádným energickým nářezem, už předem není pochyb! Monstrum ožilo v Plzni aneb Frankenstein RockOpery Praha ovládl KD Šeříkovou! Hostem večera byla skupina Interitus Dozněly poslední tóny přídavku dechberoucího představení RockOpery Praha a neutuchající bouřlivý potlesk zněl Plzní. Sál zaplněného KD Šeříková se pozvolna rozcházel a z úsměvů ve tváři, které sálaly z tváří fanoušků i umělců, se dalo vyčíst, že se na tento večer bude dlouho vzpomínat. Ale jaké vlastně bylo unikátní koncertní provedení představení Frankenstein RockOpery Praha s hostem skupinou Interitus? Frankenstein udeří v Plzni aneb RockOpera Praha po roce opět na prknech KD Šeříkové! Hostem večera bude symphony metalový Interitus Ro(c)k se s ro(c)kem sešel a legendární RockOpera Praha se opět vrací na místo činu. Takže pokud chcete zažít poslední lednový den s úžasnou muzikou, vynikajícími hlasy, dechberoucí show a špetkou hororového napětí, máme pro vás tip, který se neodmítá! První zastávka Vymítač Tour RockOpery Praha a Interitus nadchli Plzeň První únorový den se v KD Šeříková v Plzni nesl ve znamení rock metalové nálože RockOpery Praha a skupiny Interitus Soutěž o volňásky na RockOperu Praha a Interitus v rámci Vymítač tour do KD Šeříková Plzeň! Rockeři, rockerky, metalisté a metalistky, máme tu pro vás soutěž o lupeny do plzeňské KD Šeříková na RockOperu Praha v rámci Vymítač Tour a na Interitus. RockOpera Praha odstartuje své putovní turné Vymítač Tour v KD Šeříková v Plzni! Hostem večera bude symphony metalový Interitus! Rockeři, rockerky, metalisté a metalistky nejen ze Západních Čech. Na pátek 1. 2. 2019 od 20 hodin pro vás máme program, který se neodmítá. Ptáte se jaký? RockOpera Praha vyjede na turné a ukáže vraždící Barbie RockOpera Praha zveřejnila termíny vystoupení na další sezónu. A věřte, máte se na co těšit.

Další články žánru Rock

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Křest alba Pictures All Around skupiny Billy Rudin slibuje dobrou zábavu a výjimečné hudební zážitky Plzeňský Anděl music bar se stane tím místem, kde se uskuteční zcela mimořádná událost v režii tachovské skupiny Billy Rudin. Právě ta zde 13.9.2024 pokřtí ještě teplou placku Pictures All Around, která se tak stane pevnou součástí kapelní diskografie. Jako hudební host se na klubových prknech představí pražská formace Miea, jejíž set dokáže jistě početné publikum uvést do provozní teploty. Přijďte i vy podpořit dobrou muziku v podání obou kapel – start akce je ohlášený na 19:00 hodin. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích.

Další fotoreportáže

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz