ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Mydy Rabycad: Jsme strašní megalomani, aneb máte se na co těšit 15. listopadu 2019   (14:50)Tato mladá, úspěšná a velice osobitá kapela vydala na konci října novou desku s názvem Numbers.
V čem je deska jiná a co fanoušky čeká na křtu ve Forum Karlín 22. 11. 2019?

Mydy Rabycad: Jsme strašní megalomani, aneb máte se na co těšit

Jak byste popsali svou novou desku, která vyšla v říjnu? Je v něčem jiná? 

Žofka:
Deska nese název Numbers. Původně jsme chtěli, aby byla odrazem dnešní doby, digitální doby, sociálních sítí … Těsně před nahráváním jsme si ale každý prošel velmi zvláštní dobou, ne-li až existenční krizí. Je celkem vtipné, že si nejen rozumíme jako lidi, máme stejné názory i vkus, ale i podobnými obdobími a situacemi si procházíme společně. Naplno jsme se vrhli do přípravy desky a nakonec všechna tahle negativa přetvořili v něco lepšího. Tedy doufejme! Takže se snad dá říct, že to nakonec všechno dobře dopadlo.
 
Nèro:
Před touto deskou a vlastně i před Forem Karlín (křest cd Numbers 22. 11. 2019, pozn. red.), na nás dopadl obrovský tlak, potýkali jsme se všichni s nějakými osobními problémy a vlastně jak deska, tak Forum jsou pro nás v zásadě „All in“. Když to vyjde, bude to bomba, když to nevyjde, tak se uvidí, co bude s kapelou a se vším. Takhle moc důležité to pro nás je. A to vše se i odráží na desce.

Tato deska je o dost tvrdší, temnější, syrovější i experimentálnější. Hrozně dlouho jsme hledali, jak vlastně spolu znovu tvořit, jak pracovat dohromady. Jelikož ze začátku jsme my 4 trávili veškerý svůj čas tady a pracovali dohromady, časem se z toho ale stal koloběh a my se teď snažili to vrátit k tomu, abychom si to zase užívali. Ptali jsme se sami sebe: Jakou hudbu chceme dělat? Kam se chceme vydat? Co by nás bavilo? Nakonec jsme to našli a jsme hrozně rádi. S deskou jsme se vyblbli a dali jí veškerou možnou péči.

 
Honza:
Do desky jsme dali všechno, co jsme mohli. Na spoustě věcí jsme pracovali již od ledna a už byly v takovém stavu, že už jsme ani nevěděli co s nimi. Až teď, ke konci se nám podařilo najít ten správný směr, kterým se ubírat. Teď o víkendech v září jsme se scházeli a pracovali celé dny a noci až to vykrystalizovalo v něco, co jsme si poslechli a měli z toho velikou radost.
 
Žofka:
Naše síla je ve společném tvoření. Cokoliv co děláme dohromady, tak má větší sílu. Je pravda, že když jsme dělali desku M.Y.D.Y., tak jsme se ve studiu sotva potkali a byl to fakt mazec.
 
Nèro:
Vždycky, když se nás někdo zeptá na to, co máme jako kapela za hudební vzory, tak to vlastně nedokážeme říci, protože každý posloucháme něco dost jiného. A to je naše hlavní výhra při tvorbě hudby. Každý si to představuje trochu jinak, a když se všechny naše talenty a hudební vkusy protnou, tak vzniká něco nového, jedinečného. Tak jako je naše kapela – jedinečná.


FOTO PRO RADOST
V rámci křtu nové desky odehrajete 22. 11. 2019 koncert ve Forum Karlín. V čem je tento koncert jiný? 

Žofka:
Takto obrovský sál je přesně to, o čem jsme vždycky snili, ale nikdy jsme na to nenašli odvahu. Úplně první s nápadem, že uděláme Forum Karlín, přišel Kamil Šír z Lucerna Music Baru, kde jsme my až doteď klubové koncerty hrávali. On za námi po koncertě přišel a řekl nám: „Tak a příště uděláme Forum Karlín, ne? Já to zamluvím.“.  A my mu to nadšeně odkývali. Pak ale přišla chvíle vystřízlivění a říkali jsme si, ty jo, ale ono je to poměrně dost velký a začali jsme panikařit. Nicméně Kamil nás uklidnil slovy „Kdybych tomu nevěřil, tak to nedělám“. A tak jsme i my uvěřili.

Takže teď fakt makáme naplno a snažíme se, aby to opravdu dopadlo tak jako ten náš sen.
 
Honza:
My jsme strašní megalomani. My bychom tu show potřebovali mít strašně velikou, což v klubech jako je například Lucerna Music Bar a Fléda v Brně nelze realizovat. Jsme strašně blokovaní tím prostorem.  A teď konečně ve Forum Karlín je prostor, kde si můžeme dovolit udělat vše, co si představujeme. A podle toho bude ta show vypadat. Bude velkolepá, spousta světel, show, která bude vyrobená jen pro tento koncert.
 
Nèro:
Je to veliké sousto, ale tyto velké cíle jsme měli již od začátku, kdy Mikuláš přišel s nápadem kapely, tak si vlastně už tehdy psal „tříletý plán“ a tam byly cíle, jako vydání první desky, turné po Čechách, turné po zahraničí, … A většina z toho se vyplnila. Takže jen pokračujeme v těchto plánech a děláme i veliké plány, které se sice zdají nereálné, ale děláme pro jejich naplnění všechno.
 
Honza:
Je také důležité, že za kapelou stojí tým lidí, kteří tomu věří a kteří jsou rádi, že mohou také realizovat svoje bláznivé nápady. Třeba bych zmínil Tomáše Pejšu, našeho show designera, který si dokáže představit úplně skvělý věci, má přesně to megalomanství jako my, nezastaví se nad ničím a vše skvěle vymyslí. Máme první návrhy stage a to je … prostě nádhera.
 
Žofka:
Zároveň bych ale řekla, že mezi námi a jím je rozdíl v tom, že my jsme sice megalomani, ale on je megaloman realista, takže ví, co si můžeme dovolit a co ne. Třeba když jsme byli na světelném veletrhu ve Frankfurtu a já se tam rozplývala a ukazovala na vše, že to chci a támhleto taky, Pejšák mě vždycky jen utře slovy: „Prosím tě, vždyť ty chceš všechno … a vůbec, stejně na to nemáme, vymyslím to já!“.
 
Nèro:
Troufám si říci, že takovouto show, jakou plánujeme do Fora, moc českých kapel nemá. Toto bude už na hodně vysokém levelu i v porovnání s ostatními českými kapelami.
 
Žofka:
Ty se nám vysmějou, až si to přečtou.
 
Miky:
Já bych to trochu korigoval tím, že my máme jiný přístup. Myslím, že spousta kapel u nás je schopná udělat světovou show, ale spíše „očekávatelnými“ elementy. Ledky, super světla, zajímavý prvek, jako třeba, že Richard Krajčo vyjede na kole nad lidi … To jsou pěkné věci, ale je to stále trochu mainstreamové. My se k tomu snažíme přistoupit trochu koncepčněji – o co by mělo jít, co by se mělo stát, co by to mělo říci, než jen že se jen ukážeme, projdeme, vzlítneme a tak. Inspirujeme se u kapel, které svou show pojímají jako divadelní představení. To je asi hlavní rozdíl mezi námi a velkýma českýma kapelama.

V rámci křtu nové desky odehrajete 22. …
Říkáte, že jste všichni megalomani. Kdo z vás je ale největší? 

Miky:
Žofa asi.
 
Nèro:
Také jsem to chtěl říct.
 
Žofka:
Určitě já …  je to hrozně bolestné, protože chci fakt všechno a sotva na půlku z toho všeho máme.
Já se teprve učím trpělivosti, takže zatím stále potřebuji všechno a hned. Jak jsme zmiňovali ty naše kapelní plány, tak jsme tam naposledy díky mně přidali do seznamu titulku časopisu Rolling Stone a Superbowl halftime show. Tolik k mému megalomanství.  
 

Říkáte, že jste všichni megalomani. Kdo z vás …
Koncert ve Forum Karlín se nezadržitelně blíží a mně to nedá a zeptám se na vaše pocity. Jak se cítíte před takovýmto koncertem? 

Nèro:
Jsme v neustálém presu, jelikož stále na tom makáme, připravujeme se … Scházíme se několikrát týdně, abychom řešili show, set listy, zkoušky a vše okolo. Máme toho teď opravdu plný brejle.
 
Žofka:
Zrovna před chvílí jsem tu seděla na gauči a říkala jsem si, jak bych si chtěla lehnout a pořádně se vyspat, ale jsem si celkem jistá, že to klapne až v prosinci.
 
Honza:
Samozřejmě že jsme nervózní, jelikož nikdo neví, jak to dopadne, netušíme, zda bude Forum plné nebo ne. Ale zároveň se na to moc těšíme, jelikož je to realizace našeho snu.
 
Žofka:
Já se hlavně těším, až budou přípravy za námi a budeme už zavření ve Foru a zkoušet. Nemůžu se dočkat, až budeme hrát všechny nové věci. Už jen to je obrovské dodání energie.
 

Koncert ve Forum Karlín se nezadržitelně blíží …
Prozradíte nám již teď, na co se můžeme těšit během vystoupení v Karlíně? Nebo se máme nechat překvapit? 

Honza:
Něco prozradíme … Třeba, že tam s námi zahraje kapela N.O.H.A., za což jsme strašně rádi, jelikož oni jsou legenda české elektronické scény a my jsme je poslouchali mnohem dříve, než jsme založili tuto kapelu. Takže to, že s námi budou hrát je pro nás obrovská pocta. Kromě toho s námi na podiu bude dechová sekce z kapely Circus Brothers, která doprovodí naší show.
 
Žofka:
A z toho já mám obrovskou radost, jelikož většina kluků z Circus Brothers jsou spoluhráči z mé bývalé kapely Christmas Brass Band, takže se to vlastně celé úplně krásně uzavírá. Ač už máme každý jinou kapelu, zase se dohromady potkáváme, ke všemu na takto, pro nás, důležitém koncertě. Mám z toho obrovskou radost.

Také plánujeme, že budeme mít na stagi pár tanečníků, což je také úplná novinka. To jsem si tedy chtěla vždycky splnit, mít tanečníky na podiu. A kluci neměli naštěstí nic proti, takže to klaplo a bude tam skupina tanečníků.
 
Miky:
A hlavně tam dojde k transformaci. A to bude asi největší překvapení, co se během večera stane.
 
Žofka:
Jestli to tedy někdo pochopí.
 
Nèro:
Minimálně na tom koncertě to pochopí, tam to bude nevyhnutelné.
 
Honza:
To je ale vše, co můžeme předem prozradit.
 

Prozradíte nám již teď, na co se můžeme těšit …
Co byste vzkázali svým posluchačům? 

Nèro:
Buďte ostražití. Mějte se na pozoru, protože budou přicházet nové bomby, takže sledujte náš Instagram a Facebook.
 
Žofka:
A nezapomeňte si do Fora helmy a nehořlavé kombinézy.
 
Nèro:
To, co fanoušky na koncertě čeká, bude veliké překvapení. A my věříme, že to bude příjemné překvapení.
 

 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

autoři:text:     Lucie Dvořáková
foto:     Jiří Trnka



Další články s interpretem Mydy Rabycad

Mydy Rabycad: S novou deskou jsme se vyblbli a dali jí péči „Buďte ostražití, mějte se na pozoru a sledujte nás.“, to vzkazuje kapela Mydy Rabycad svým fanouškům. O kapele, o začátcích, o plánech do budoucna, o nové desce, to a mnohem více nám na sebe skupina prozradila. Hudební festival Hrady CZ po Švihově putuje na Rožmberk nad Vltavou Hrady CZ slaví 15 let, letos s respektem k památkám i životnímu prostředí JBC FEST potěší jablonecké publikum už potřetí JBC FEST – festival pro Jablonec nad Nisou už třetí rok nabízí bohatý hudební program nejen jabloneckým fanouškům. Ski areál Dobrá Voda pohostí již tento víkend 29. a 30. června místní rockové, popové i punkové ikony, ale i hosty z dalších koutů republiky. Ceny Anděl za rok 2017 ovládli J.A.R. Letošní předávání hudebních cen Anděl se neslo v duchu velkých změn. Novinkou byla venkovní stage pro veřejnost, na které se vystřídala řada nominovaných. Česká hudební akademie oceňovala v nově pojmenovaných kategoriích a nejvíce sošek si odnesli J.A.R. Celý slavnostní ceremoniál přenášela živě Česká televize. Velkolepý ceremoniál Cen Anděl letos doplní venkovní stage Zatímco Česká hudební akademie v těchto dnech vybírá z nedávno zveřejněných nominací budoucí držitele hudebních Andělů, pořadatelé letošního ročníku nejstarších tuzemských odborných hudebních cen zveřejňují program avizovaného druhého, venkovního pódia. Mydy Rabycad roztančili plánskou sokolovnu 28. říjen 2017, sokolovna Planá nad Lužnicí Mydy Rabycad vystoupí se Skyline v Plané nad Lužnicí Sokolovna v Plané nad Lužnicí se 28. října promění v taneční šílenství. Živě vystoupí dvě nejvýraznější kapely české taneční scény - Mydy Rabycad a Skyline.

Další články žánrů Elektronická hudba, Pop, Swing

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz