ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Nízká úroveň o jejich úrovni v hudební branži 1. října 2019   (09:09)Rokycanská kapela Nízká úroveň v rozhovoru o jejich kapelním životě, o jejich úrovni a o fanoušcích.

Nízká úroveň o jejich úrovni v hudební branži

Kapela Nízká úroveň je kapela z Rokycan, která vznikla roku 2013 a hraje převážně punk-rock. Hudba kapely je lehce říznutá skáčkem. Původně byla tato kapela založena jako folkový projekt, kdy prvními členy byl Libor Moulis a Lukáš Lisner. Tito dva k sobě ještě do party zvou Honzu Košaře s trumpetou a bubeníka Míru Hackla. V roce 2016 kapela získává po všech výměnách ucelený tvar a směr a vydává CD - Jsme zkrátka jiný! -  v albu se vyskytují nové i staré skladby. V srpnu roku 2018 se v kapele zase začínají dít velké věci - odcházejí původní členové a přicházejí noví. Kapela ale nezastavuje své hraní a plánování a jedé dál. V letošním roce kluci nezastavují ani nespomalují a hrají na akcích "ostošest". 


FOTO PRO RADOST
Ahoj kluci, vítám vás u nás na hudebním portálu musicgate.cz. Kluci, základní otázka, jak se vám daří? 
Kluci: Máme se skvěle, díky za optání.

Kluci, mnoho z nás vaší kapelu nezná, představte se nám trochu. 
Kluci: Jsme punk-rocková kapela z Rokycan říznutá trumpetou a taky trochu tím skáčkem. :D

Co vás v následujícím roce čeká? Máte před sebou nějaké zásadní události nebo změny?
Kluci: Pár akcí už letos máme za sebou! Jedna z těch zásadnějších proběhla v plzeňské Můze 2019, kterou pořádá Divadlo Pod Lampou, kde jsme se umístili v divácké soutěži. Taktéž byla pro nás hlavnější akcí Čírofest, kde jsme se mohli konečně představit širšímu publiku z mnoha koutů České a Slovenské republiky. Samozřejmě máme rozjednáno spoustu jiných vystoupeních. O všech akcích budete informováni na našem facebooku Nízká úroveň či na našem bandzonu, kde se snažíme své fanoušky pravidelně informovat o všech akcích, na které se chystáme. 

Co koncerty, máte letos nabitý program? Kde vás můžeme vidět a jaké bylo vaše léto?
Kluci: Koncertů je dostatek, povedlo se nám letos zaplnit v podstatě celé léto, vlastně jako loni, což jsme po pauze při obměně sestavy ani nedoufali. Máme určitě radost, že se můžeme taky nějak aktivně prezentovat a vše šlape, jak k naší, tak ke spokojenosti všech našich fanoušků. Jinak, jak už jsem řekl, seznamy akcí najdete na profilech. 

Ahoj kluci, vítám vás u nás na hudebním …
Co vy a fanoušci? Máte fanoušky, kteří jsou věrní a jezdí na vaše koncerty kamkoliv?
Kluci: Pár věrných fanoušků se jistě najde, nemůžeme říct že by jsme je všechny znali osobně, není na to vždy čas se s každým seznámit i když bychom moc rádi, ale tu a tam se nám na akcích objevují známé tváře, z již odehraných koncertů. Takže ano, dalo by se říct, že máme "stálou základnu fanoušků" s menšími obměnami samozřejmě. Vlastně tímto bychom rádi poděkovali i Pavlu Wecosteinovy  ze 7 days  of Punk, to je opravdu srdcař. Tu a tam pro nás složí píseň a je to člověk, který když má auto třeba zrovna v servisu, je schopný za námi po šichtě dojet i 100km taxíkem jen proto, aby si nás mohl poslechnout, ať už je to na celý koncert, anebo jen na poslední dva kusy.  

Tak tomu se dá řikat opravdu srdcař! Ale teď, co vás vedlo k takovému názvu kapely? Když mi bylo napsáno o rozhovor, nad vaším názvem jsem se pozastavila a přemýšlela, co má tento název vyjadřovat, jak vás to napadlo?
Bohouš: Za mě osobně, i když já se ke kapele připojil až po nějakém čase fungování, by to mělo vyjadřovat, že i když se všechno nepovede tak, jak by mělo, a co si budeme namlouvat, na takovém koncertě se toho může posrat sakra hodně, můžeme pak klidně tvrdit, že již v názvu byli všichni varováni - (smích). Taky by se to dalo brát tak, že ze zdola se začíná vždycky líp, ale z výšin se dá snadno spadnout. Dala by se tahle otázka uzavřít větou Saši Plesky z Brutusu, že pankáči jsou, jako auta - "Zatím co auta jezdí na benzín a očekává se, že někdy někam dojedou, tak to samý platí o pankáčích - ti jezdí na naději, že to bude jednou lepší." A to se nám tedy naštěstí daří víc, než dobře, plnit.

Ráda bych se vrátila do vaší minulosti kluci, ohledně sestavy kapely a podobně. První k sestavě, je původní nebo už tu proběhli změny? Přece jen, každá kapela za několik let vyměňuje své sestavy. Zajímalo by mě, jestli to máte za sebou taky. 
Bohouš: Tak co se týče sestavy kapely, z původních členů už zůstal akorát Honza Košař jako trumpeťák. Já, jako kytarista, se můžu počítat pořadovým číslem tři. Od založení kapely proběhlo dost změn a prostřídalo se i hodně lidí. V podstatě prošla kapela velkými změnami, vždyť byla původně zamýšlená, jako folkový projekt kytaristy Libora Moulise, momentálně z D.I.N.F. a basáka Lukáše Lisnera, kteří k sobě přizvali Míru Hackla za bicí a Honzu Košaře jako trumpeťáka. Postupně se během pěti let přerodili v punkrock a kapela se teprve až po loňských změnách dostala do dnešní podoby. Samozřejmě s bývalými členy udržujeme vřelé kontakty, ač už jen jako přátelé, nebo když se přijdou pobavit na naše akce. Aktuální sestava je tedy Bohumír Liška (kytara), Richard Podroužek (bicí), Vlasta Zahradník (basa) a samozřejmě frontmanem a zároveň i manažerem kapely je Honza Košař (trumpeta). Ostatně seznam stávajících a bývalých členů je taky na našem Bandzone profilu kde si můžete pročíst i víc, než jen stručnou historii kapely.     

Kluci, taková trochu osobnější otázka. Co vás přivedlo k založení kapely? Je hudba váš hlavní koníček ? Nebo je to jen taková vsuvka ve vašem životě. Žijete tím ?
Bohouš: Myslím, že když k této otázce promluvím za všechny, tak nás osobně k tomu vedla/vede hlavně láska k hudbě, jako takové. Je to náš koníček, láska a zároveň radost, mít tu možnost, podílet se alespoň tou troškou na kulturním dění v této zemi, byť to není zrovna v hlavním proudu, který by zaujal masy. Jsem hodně sentimentální, tedy bych to rád opět zakončil výrokem "že není malých rokenrollí" jak zpívají Tata Bojs v jedné ze svých písní - Pěšáci, nebo tak nějak se jmenovala. Jinak za mě osobně tím dost i žiju a u kluků to bude asi dost podobné. Ale to by chtělo spíš osobně položit otázku každému zvlášť. Pocházíme z jiných měst, každý jsme tak trochu z jiné sorty lidí, věkové rozdíly jsou taky celkem patrné a na začátku jsme do muziky vstupovali s jinou představou o tomhle světě za "oponou". Jeden si užíval slávu novovlnného metalu v 80´ letech na pódiích tehdejších kulturáků, druhý si to užil v devadesátkách a na začátku nového tisíciletí, no a pak jsme tu mi dva milenialové, kteří do toho tak nějak postupně spadli, ať už vlivem svých rodičů, či vmanipulovánim kamarádů, že na nás poletí  ženský(smích). Někdy to je holt hořký, někdy sladký, ale nás to sakra baví a myslím, že jen tak s tím nesekneme.       

Kluci, co by jste vzkázali všem vašim fanouškům?
Kluci: Díky, že chodíte na naše koncerty a baví vás to tak, jako nás. Bez vás by to prostě nešlo. Nikdy bychom se nedostali tam, kde jsme a za to vám celá Nízká Úroveň děkuje. 

Díky za rozhovor kluci! Hodně úspěchů. Denča z MG.
Kluci: I my ti děkujeme a snad se budeme mít možnost potkat na některé z našich akcí.
Zatím ahoj.

Kluci, taková trochu osobnější otázka. Co vás …

FOTO PRO RADOST

autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Facebook, Kristýna Fikrlová



Další články s interpretem Nízká úroveň

Punkový večer v plzeňském Urbexu – skvělá atmosféra a plný dům Suterénní Urbex Club, jehož vchod naleznete na Klatovské třídě 4/3, se v pátek 23.2.2024 pochlubil vydatným mejdanem v punkovém stylu. Na místní scéně se tu, před celkem početnou návštěvou, představila trojice kapel s nabitými playlisty domácích dílen. Pohodoví pořadatelé, zásobený bar a v rámci možností vyladěný zvuk pak dotvářely kulisy punkové párty, která se určitě zařadila k povedeným akcím zde se konajícím. Punks for Dogs – benefiční festival na podporu útulku Jezevčíci v nouzi Obec Rpety na Hořovicku se stala v sobotu 20.1.2024 místem konání hudebního festivalu Punks for Dogs. Jak lze z názvu odvodit, akce byla určená na podporu pejsků v útulku s názvem Jezevčíci v nouzi. Hlavní pořadatel Zdeněk Šenkyřík Sr. sezval do prostor sálu Hospody Járy Cimrmana šestici kapel, které přispěly vzdáním se honoráře ke zvýšení vybrané finanční částky putující na konto domova pro pejsky. Hosté se zprvu scházeli jen sporadicky, s postupem času se však volná místa utěšeně zaplnila a i když parket nebyl zcela obsazený, koncertní nálada měla vzestupnou tendenci. Nemohu nezmínit příjemnou obsluhu na baru a perfektní zvuk včetně osvětlení z dílny Pavla Lišky. Punkový benefiční festival pro útulek Jezevčíci v nouzi poslouží dobré věci Obec Rpety na Hořovicku se stane místem konání punkového festivalu, který je svým benefičním laděním určen pro psí útulek Jezevčíci v nouzi. Akce tak má jasně daný cíl – vybrat pokud možno co největší finanční obnos pro toto zařízení. Právě k této metě se během sobotního večera 20.1.2024 propracujeme s koncerty šestice kapel z českých luhů a hájů dorazivších do centra hudebního dění. Své fanoušky tu bude mít jistě každá vystupující formace a Hospoda Járy Cimrmana zažije ten pravý nával, tu perfektní festivalovou atmosféru. Přijďte se pobavit a svou přítomností podpořit osudy pejsků i vy, start je ohlášený na 16:00 hodin. Punkový večírek U Pardála měl výběrový line-up a skvělou koncertní atmosféru Město Rokycany má na svém katastru několik center kulturního dění, mezi které nezpochybnitelně patří i útulná hospoda U Pardála kousek pod Masarykovo náměstím. V sobotu 28.10.2023 se právě zde konal hudební mejdan s názvem Punkový večírek, na kterém předvedly své umění čtyři formace nejen z Rokycanska. Pohodová obsluha, slušná návštěva, dobrý zvuk firmy MusicSound.cz Jardy Pospíšila a pořadatelský rukopis domácí skupiny Nízká úroveň – v součtu pouze a jenom plusové body řadící akci mezi ty velice úspěšné. Punkový večírek U Pardála si letos udělá druhý zářez do své nedlouhé historie Rokycanská restaurace U Pardála je známá nejen dobře ošetřeným mokem podávaným v příjemném klidném prostředí, ale i jako místo konání hudebních akcí na venkovní terase, v zimě pak v samotném srdci hostince. Jednou z těch vnitřních se v sobotu 28.10.2023 stane druhý ročník Punkového večírku, v němž se představí čtyři formace preferující zmíněný styl. Přijďte se pobavit, zapogovat a hlavně si užít neopakovatelnou atmosféru i vy, start je ohlášený na 18:30 hodin. Desátý ročník JJ Festu byl nabitý dobrou muzikou, obrovským horkem a domácí atmosférou Tradiční srpnová akce s názvem JJ Fest v Tachově na bývalém koupališti je vyhlášenou událostí v širokém okolí. Hlavní organizátor Faňas Matoušek s týmem pořadatelů dali do příprav dosti ze sebe a výsledkem se tak stal již desátý ročník multižánrového festivalu. Letos se 19.8.2023 na pódiu blýskla osmička kapela a formací několika stylů, nechyběly každoročně oblíbené hromady sněhu u vstupu – velice příjemné osvěžení ve třicetistupňovém vedru. JJF však nebyl jen o muzice samotné, ale hrdě se pochlubil i benefičním podtextem. Hosté tu měli možnost podpořit ve sbírce malého Honzíka, na jehož konto poputuje i výtěžek z dražby trička, jehož čelní stranu zdobily podpisy všech hudebních aktérů sobotního dne. Tachovský JJ fest oslaví kulaté desáté narozeniny výběrovým line-upem Areál bývalého koupaliště v Tachově se každoročně v srpnu mění v hudební arénu. Tradiční multižánrový JJ fest tu má pevné místo mezi podobnými akcemi - letos je termín ukotven k 19.8.2023 a navíc bude mít benefiční podtext. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek si na letošek dal s výběrem kapel záležet – desátý ročník tak bude obsazen velice kvalitně. Rock, punk ale i německé raperské duo Blut und Tod se postarají o dobrou zábavu, kterou podpoří kompletní organizační tým, plně zásobené občerstvovací stánky a samozřejmě nebude chybět vyladěný zvuk. Pro přespolní nebude problém přespat v přilehlém stanovém městečku a tak neváhejte – přijďte si užít festivalovou atmosféru i vy, start je ohlášený na 13:30 hodin.

Další články žánru Punk (rock)

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Republiková šňůra 10x3 Tour 2024 bude mít zastávku u Medvěda, bonusem se stane vystoupení hudebního hosta Deset zastávek, tři kapely – stručné vysvětlení názvu turné skupin z horních příček českého punk-rocku. The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš mají v plánu zbourat deset klubů napříč naší vlastí. Před dvěma lety měla obdobná šňůra velkou návštěvnost a letošek jistě nebude pozadu. Hudební host, který večírek otevře, ponese jméno slánské kapely Dilemma in Cinema. Přijďte si užít dobrou muziku a skvělou atmosféru i vy, klub se v sobotu 23.3.2024 otevře v 18:45, start úvodní sestavy je ohlášený na 19:15 hodin. Punková oslava MDŽ V Háji neměla chybu – hosté si užívali dobrou muziku a skvělou atmosféru po celý večer Při vyslovení zkratky MDŽ se starším ročníkům vybaví vzpomínky na besídky, večírky či podnikové párty preferující toto mezinárodní datum. V následném období po sametové revoluci se na MDŽ trošku pozapomínalo, v současnosti se dostává do hledáčku pořadatelů jako možnosti uskutečnit nějakou tu kulturní akci. Právě takovou oslavu připravili organizátoři pro návštěvníky restaurace V Háji na plzeňské Bílé Hoře v sobotu 9.3.2024. Do prostor pomenšího sálu s improvizovaným pódiem k sobě pořadatelé z domácího Antabusu přizvali další čtyři formace, které dokázaly parket skvěle zaplnit hosty i ze vzdálenějších končin. Ve výčtu plusových bodů nevynechám vyladěný zvuk, dobře se bavící fanoušky napříč několika generacemi, neopomenu podtrhnout milou a usměvavou obsluhu za plně zásobeným barem. Punkový mejdan se tu určitě zapsal výrazným písmem do kulturní kroniky a troufnu si říci, že podobná událost se tu nekonala naposledy. Ostrý koncert Listopadu a Deliwery přilákal do Rock Café početné publikum Pražský klub Rock Café na Národní třídě se právem řadí ke kultovním místům preferující živou muziku. Na jeho pódiu se ve středu 6.3.2024 představily skupiny Listopad a Deliwery, které tu před rokem zanechaly na obdobném večírku zřetelný hudební otisk. Zvuk, světla a spousta mlhy byly připravené ještě před samotným startem, jež tu dostál časovému rozvrhu, a v přesně určenou dobu se o slovo přihlásila úvodní formace. Slovenské Inekafe zahraje premiérově v Bílým Medvědovi, jako host večírek uzavře dobříšský Los Fotros Očekávanou hudební událostí číslo jedna začíná býti představení slovenské punk-rockové kapely Inekafe. Ta se na klubových prknech kultovního Medvěda v novodobé historii objeví poprvé a to hned v posílené sestavě. Hostem, jež se postará o dojezd výživného mejdanu, se stane skupina Los Fotros, která v těchto prostorech nebude nováčkem. Přijďte si užít pěknou porci dobré zábavy i vy, start je v sobotu 16.3.2024 ohlášený na 20:00 hodin. Punkové oslavy MDŽ dostanou na Bílé Hoře reálnou podobu druhou březnovou sobotu Velkou událostí pro fanoušky punkové muziky se stane akce s výstižným názvem MDŽ. Na plzeňské Bílé Hoře, potažmo pak v hostinci V Háji se uskuteční hudební oslava kdysi velice preferovaného svátku žen. Na hosty čeká pětice kapel s autorskou tvorbou včetně necenzurovaných textů. Neváhejte a přijďte se v sobotu 9.3.2024 pobavit i vy, start je ohlášený na 18:00 hodin.

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz