ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Pekelný ostrov opět potvrdil své kouzlo! Fantastickou atmosféru nepokazil ani déšť 12. července 2024   (17:26)Byl tu první červencový víkend, což pro všechny fans skvělé rockové, punkrockové i metalové muziky ze západu Čech i širokého okolí znamenalo jediné – Pekelný ostrov 2024. Tento Rolls-Royce mezi festivaly po roce opět roztočil svá kola a pozval nás na nespoutanou jízdu. Tu na DOTIKO a NFCtron stagy během dvou dnů odpálilo celkem 21 kapel. A jak už bývá u "Pekla" zvykem, šlo o další parádní ročník.

Pekelný ostrov opět potvrdil své kouzlo! Fantastickou atmosféru nepokazil ani déšť

Vlaďka Votrubová


Byl tu první červencový víkend, což pro všechny fans skvělé rockové, punkrockové i metalové muziky ze západu Čech i širokého okolí znamenalo jediné – Pekelný ostrov 2024. Tento Rolls-Royce mezi festivaly po roce opět roztočil svá kola a pozval nás na nespoutanou jízdu. Tu na DOTIKO a NFCtron stagy během dvou dnů odpálilo celkem 21 kapel. A jak už bývá u "Pekla" zvykem, šlo o další parádní ročník. 
 
Nastal první prázdninový, a navíc ještě prodloužený víkend, a tak nebylo divu, že pozvání na pekelný mejdan plný výborné muziky s radostí přijal rekordní počet návštěvníků. Pekelný ostrov se po roce vrátil doslova s krutopřísně nabitým line upem a byla to bomba! Ale nepředbíhejme a zrekapitulujme si jeden z nejoblíbenějších rockových open airů od Warm upu až po závěrečný set. 

Byl tu první červencový víkend, což pro …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Výtečné kapely, široký výběr nápojů, chutné občerstvení, oblíbené odpočinkové zóny, šipkařská zóna, VIP kemp, Pekelná pláž, zábava s kamarády a letní počasí. Tak by se dal v kostce vystihnout festival Pekelný ostrov a jedenáctý ročník v tomto ohledu nebyl výjimkou! Z množství výhod nelze nejmenovat například CASHLESS systém, úschovnu cenností, dobíjení mobilů a mnoho dalších výhod…

Výtečné kapely, široký výběr nápojů, chutné …
Vše vypuklo už ve čtvrteční odpoledne, kdy proběhla tradiční Warm up párty, která přivítala jak západočeské ostřílené rockové matadory – Kabát revival West, tak i vzácné hosty – českou Metallicu Czech Tribute Band a německé party Kate In The Call Box a Pantsdown. O pořádně energický rozjezd festivalového dění tak nebyla nouze a my byli připraveni směle vkročit do hlavního programu. A snad by to ani nebyl Pekelný ostrov, kdyby se s publikem hned v úvodu nepřivítal charismatický a vždy dobrou náladou sršící moderátor Jirka Pelnář, který festivalem opět mistrně provázel.
 
Správnou párty v samém začátku Pekelného ostrova rozjeli Septic People. „Zdá se mi, zdá se mi, že lítat nad zemí je celkem jednoduchý…“ zvlášť, když k tomu své hity hraje nestárnoucí Brutus. Když Je tu léto, tak musí své Eldorádo na Pekle odpálit i oblíbený Walda Gang

Vše vypuklo už ve čtvrteční odpoledne, kdy …
Krkonoše mají Krkonošské pohádky, my však máme radši ty naše šumavské a řádně divoké, které na Pekelňák i s půvabem basačky Aničky dovezl Trautenberk. Ke správně rozjeté „atmošce“ přispěl nejeden Superhero z De Bill Heads. S nekompromisní alternative rockmetalovou palbou zavítali na Pekelný ostrov zahraniční headlineři – němečtí ďáblové Guano Apes. Ti se v čele s energickou frontwoman Sandrou Nasic chopili opratí pekelné jízdy a nasypali do nás své hudební střelivo hitů jako Open Your Eyes nebo Lords Of The Boards.

Krkonoše mají Krkonošské pohádky, my však máme …
Své hudební Lahůdky v Holýšově ochotně servírovat Divokej Bill. Všechny Bludičky našly cestu k pódiu, když struny rozezněl Traktor
 
Přímo Ďábelský bál v areálu přírodního ostrova U mlýna rozpoutalo Panoptiko. O pořádnou nálož živelné muziky, která nikoho nenechala jen tak v klidu stát, nebyla nouze ani v sobotu, kdy jako první pekelné brány otevřel Interloud. Už v brzkých odpoledních hodinách ovládlo "Pekelňák" Totální nasazení. Nejen Silným refrénem dostali publikum do varu Horkýže Slíže

Své hudební Lahůdky v Holýšově ochotně …
Pojďme se bavit…jistě napadlo nejednoho z nás při rockové Jízdě králů z Alkeholu. Na pekelnou jízdu po Route 66 nás pozvala Doga. Čtyři slunce v tu dobu nad hlavou sice rozhodně nesvítila, ale i tak ten největší mordor rozehnala Vypsaná fiXa. Protože víme, že Zítřek nám nikdo neslíbí, užili jsme si pořádný metalový kotel s náloží muziky od Dymytry naplno. 

Pojďme se bavit…jistě napadlo nejednoho z …
Při koncertu Tří sester už k nám počasí bohužel tak shovívavé nebylo a strhnul se pořádný liják. Pekelné publikum má ale pro strach i pro déšť "uděláno" a tak se kousků jako Pijánovka nevzdalo ani za deště a řádilo "voda nevoda". K setu Rybiček 48 si dovolíme citovat z fb "Pekla", neb výstižněji se to napsat asi ani nedá... „A hit “Déšť ti holka smáčel vlasy”, by mohly Rybičky 48 s klidem zařadit do letošního pekelného repertoáru. Ale co už…cítit se jako ryba ve vodě znamená cítit se sakra dobře! A vy jste vypadali sakra nadšeně! Pekelné publikum! Máme vás rádi jako sůl a vy jste nám dokázali, že rozhodně ze soli nejste! Nevzdali jste to a jako správní rockeři jste pařili až do samého konce!“ 

Při koncertu Tří sester už k nám počasí …
A ať už to bylo jen posunem mraků nebo k tomu přispěla ta neskutečná energie a pozitivní síla davu, každopádně počasí dostalo rozum a po zbytek festivalu už naštěstí nezazlobilo. Hlídej ten ráj...to při pohledu do nadšeného davu fans jistě napadlo nejednoho z nás během koncertu Škworu. Ani v letošním roce k naší radosti neopustili Pekelný ostrov jeho Strážní andělé z Harleje.

A ať už to bylo jen posunem mraků nebo k tomu …
Parádní závěrečná tečka za dalším velmi vydařeným ročníkem s fantastickou atmosférou patřila oblíbenému Komunálu.  A co říci závěrem? Snad jen konstatovat to, co jsme již několikrát psali... A to fakt, že jestli takhle vypadá peklo, tak by se tam jistě, i přes to pekelné vedro, chtěl dostat každý rocker. Atmosféra Pekelného ostrova 2024 byla opravdu dechberoucí, a tak ji nepokazil ani déšť. Spojení výtečných skupin a skvělá organizace festivalu zařadila jedenáctý ročník k nezapomenutelným. A asi není lepší závěrečné věty než to, že veškeré ponechané zůstatky na čipech opět pomohou dobré věci, a to hned na několika místech. 

Parádní závěrečná tečka za dalším velmi …
1. Pomohou s dovybavením sportovního areálu v Holýšově "na tankodromu" o stolní tenis a 20 m lanovou dráhu,

2. Rozšíří vodní radovánky v MŠ ve Staňkově,

3. Přispějí na úpravu školního dvora a pořízení stolního tenisu pro ZŠ ve Staňkově,

4. Pomohou tam, kde si sami fanoušci budou přát viz DOTAZNÍK 

Velké poděkování za Pekelný ostrov patří především pořadatelům akce, všem vystupujícím skupinám a samozřejmě také publiku!!! A my už se teď těšíme na další ročník!

1. Pomohou s dovybavením sportovního areálu v …

FOTO PRO RADOST


Pavel Macán 93 fotografií v galerii



Vlaďka Votrubová 94 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další články s interprety Alkehol, Brutus, De Bill Heads, Divokej Bill, Doga, Dymytry, Guano Apes, Harlej, Horkýže Slíže, Interloud, Komunál, Panoptiko, Rybičky 48, Septic People, Škwor, Totální nasazení, Traktor, Trautenberk, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Walda Gang

Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. První ročník RockFlow zavítal do Ostravy a prostranství před Slezskoostravským hradem ožilo rockovou hudbou. V sobotu 24. srpna 2024 ožila Ostrava tvrdými rockovými tóny a nespoutanou energií. Na prostranství před Slezskoostravským hradem se odehrál první ročník akce RockFlow Ostrava, který přilákal davy fanoušků. Festival, který spojil legendy české rockové scény, probíhal v krásném prostředí pod širým nebem a nabídl pořádnou dávku hudebního adrenalinu. Rádio Impuls oslaví čtvrtstoletí na scéně ve velkém – Českým mejdanem s Impulsem! Gratulanty v O2 areně budou Mirai, Divokej Bill, No Name, Queenie, Lenka Filipová, Lenny i Michal Hrůza Fanoušci skvělé české popové, rockové, folkové i folkrockové muziky už mohou střihat pomyslný metr. Český mejdan s Impulsem aneb největší oslava české a slovenské muziky se pomalu, ale jistě blíží! Párty roku na Chodrocku byla opět legendární aneb Chodrockfest 2024 okouzlil Domažlice I v letošním roce nás na DOTIKO a NFCtron stagy čekal řádně nabitý line up plný špičky české i moravské hudební scény. A byla to neskutečná jízda! Ale nepředbíhejme a zrekapitulujme si největší chodský svátek hezky popořádku. Na festivalu Rock Flow Ostrava zahrají Rybičky 48, Tři sestry a také Doga Už 24. srpna bude mít v Ostravě premiéru nový festival Rock Flow. V areálu u Slezskoostravského hradu zahrají Rybičky 48, Tři sestry, Doga, Walda Gang a Hanz's Fuckers. Fanoušci se můžou těšit také na street food a spoustu drinků. Českoněmecký festival na Podhájí u Horšovského Týna přinese netradiční kapely ze SRN Poslední srpnovou sobotu proběhne v kempu na Podhájí u Horšovského Týna poněkud netradiční rockový festival. V rámci rozloučení s prázdninami tam totiž vystoupí pětice kapel – z toho tři české a dvě německé. Můžete se těšit na více hudebních stylů – od rocku po klasický heavy metal a zejména takový, jaký umí jen v Německu (ve stylu Helloween).

Další články žánrů Metal, Punk (rock), Rock

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Linkin Park jsou zpět! Novou zpěvačkou je Emily Armstrong a v listopadu vychází nová deska “From Zero”. Navíc ještě letos vyrazí kapela na turné i po Evropě. Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Křest alba Pictures All Around skupiny Billy Rudin slibuje dobrou zábavu a výjimečné hudební zážitky Plzeňský Anděl music bar se stane tím místem, kde se uskuteční zcela mimořádná událost v režii tachovské skupiny Billy Rudin. Právě ta zde 13.9.2024 pokřtí ještě teplou placku Pictures All Around, která se tak stane pevnou součástí kapelní diskografie. Jako hudební host se na klubových prknech představí pražská formace Miea, jejíž set dokáže jistě početné publikum uvést do provozní teploty. Přijďte i vy podpořit dobrou muziku v podání obou kapel – start akce je ohlášený na 19:00 hodin. Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky.

Další fotoreportáže

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz