ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

"F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" 5. července 2018   (16:54)Aneb kterak se letní festival obrátil proti americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi - Aerodrome, den třetí. Na závěr Festivalu "in the sky" vystoupili legendární Limp Bizkit, Nine Inch Nails, Macklemore či Hollywood Undead. Mimo kvalitní hudby ale zazněly i politické názory nebo motivační proslovy.

"F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!"

Lukáš Pivoňka


Matěj Knežević

"F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (1 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (2 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (3 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (4 / 4)

Závěrečný den letního open airového festivalu Aerodrome – Festival in the sky byl přesycen kvalitní hudbou a večera, plného tolik očekávaných headlinerů, se dalo jen těžko dočkat.


FOTO PRO RADOST
Den zahajovali Frank Carter & The Rattlesnakes ve dvě hodiny odpoledne. Po nich následovala další salva kapel. Namátkou například Eskimo Callboy, Nothing but Thieves, Lipo, Kodaline nebo třeba mladá vlna od Lake Molawi.

Kodaline. Autor fotografie: Matěj Knežević
V půl páté Mall TV Stage ovládli Skindred. Energická punk, metal, rock reagge kapela, držící cenu za „nejlepší live kapelu“ od Metal Hammer Golden Gods Awards z roku 2011, rozpumpovala publikum k zbláznění.

V půl páté Mall TV Stage ovládli …
Na odkaz Skindred dobře navázali Body Count – ikona rapmetalu vyskytující se na hudební scéně již od úplného začátku devadesátých let.

Na odkaz Skindred dobře navázali Body Count – …
S nachylujícím se večerem se před oči natěšených, skoro nadšením se třesoucích, fanoušků začaly hrnout tolik očekávané hvězdy večera. Tou první byla svérázná parta Hollywood Undead.

Autor fotografie: Matěj Knežević
Hollywood Undead se na pódium vyřítili v blyštivých maskách jako lavina energie. Prvním songem spustili našlapaný setlist a bavili jím publikem až do konce. Vlastně ani ne čistě jen jím. Mimo klasických fláků jako Everywhere I go, kterými podpálili pit pod sebou, se vytasili i se soutěží mezi sebou, kdo nejdříve vypije svoje pivo, nebo s nevídanou interakcí s publikem. V rámci ní si k sobě na pódium vzali zhruba šestiletého chlapečka, který byl z vývoje situace jako opařený. Jako tlumočnici k sobě pozvali jeho starší sestru. S oběma si nějakou dobu povídali, jednu píseň s nimi strávili, potom je objali, rozloučili se, a poslali je zpět do publika. Malý Honzík bude mít ve škole o čem vyprávět.

Hollywood Undead se na pódium vyřítili …
Po Hollywood Undead přišel čas na jednu ze dvou opravdových legend večera… Nine Inch Nails je pravděpodobně nejvlivnější a nejvýznamnější industrialová kapela všech dob. Kapela založená v roce 1988, v čele s géniem Trenten Reznorem, určuje směr industrialové scény s vlivem na gotickou, už od svého samého počátku. Směr udávali i v tento poslední večer Aerodromu.

Po Hollywood Undead přišel čas na jednu ze …
Stage  pro NIИ obsahovala dvě rovnoběžné stěny z všemožných pohyblivých světel, které probíhaly směrem kolmo do publika. 

Stage  pro NIИ obsahovala dvě rovnoběžné …
Kapela nastoupila, pódium zaplavila mlha, světla se zažehla a prostor okolo hudebníků jako by se proměnil v jakési jejich malé, soukromé, surové peklo. V jinou dimenzi, plnou proměnlivosti, zběsilosti barev a dlouhých stínů. Na obrazovkách okolo skotačily roztřesené černo-bílé záběry, přenášené rovnou ze svatostánku na stagi. Celá tahle démonická podívaná gradovala až do samotného konce, kdy vyvrcholila přídavkem písně Hurt, tolik známé jako cover od Johnnyho Cashe.

Druhou pravou špičkou tohoto večera nemohl být nikdo jiný než Limp Bizkit. Pod jejich vedením vybouchl kotel davového šílenství rozdmýchaný jak hity této kapely, jako je například Rollin‘, tak i přehrávkami všeho dobrého, co jen člověka napadne. Od Nirvany přes Blur až po Rage Against the Machine.

Autor fotografie: Matěj Knežević
Frontman „Bizkitů“, Fred Durst byl nesmírně milý a zábavný. Chrlil jeden vtip za drhým, měnil pózy a několikrát za koncert srdečně děkoval, že si zde může zahrát, že si ho organizátoři pozvali, že jsme si ho pozvali sem, k sobě domů. Naproti tomu polozmáčený kytarista v kostýmu, který nepronesl za koncert ani slovo, se zkrátka sebral a trumfnul Fredovo noření se do publika unikátním způsobem: i s kytarou skočil do davu a na rukou fanoušků dohrál zbytek písně.

Frontman „Bizkitů“, Fred Durst byl …
„Why do you hate me? Do you hate me 'cause Donald Trump is our president? It would be a good reason. Or because my pants are way better than yours?“ Takto polemizoval Fred po písni Take a Look Around, jejíž ústřední motiv je:

I know why you wanna hate me
I know why you wanna hate me
I know why you wanna hate me
Cause hate is all the world has even seen lately

 

Poslední očekávaná hvězda večera připadla na jméno Macklemore. Tento hudebník a showman ještě den před svým plánovaným vystoupením napínal organizátory, zda vůbec dorazí. Na jeviště ovšem nakonec vystoupil, aby naplnil představy svých fanoušků a překvapil všechny neznalé přihlížející.

Autor fotografie: Matěj Knežević
Na jeviště Macklemore vběhl společně se svými hudebníky a tanečnicemi a rozjel show nepostrádající choreografii, organizaci a nápaditost. Celé jeho vystoupení působilo jako právě běžící klip.

„Every time when I am in Prague“ nebyl ani z daleka první, kdo vesele hlásal, 'že je konečně zase v Praze' „I want to buy that fucking castle…“

Autor fotografie: Matěj Knežević
Z role vymóděného frajera, který třikrát za koncert změnil košili, se v mžiku oka vymanil, když se asi po třetí písni zklidnil, zvážně a začal promlouvat k publiku. Svěřil se mu s tím, že Amerika má nyní velký problém. Tím problémem je skutečnost, že prezidentem je Donald Trump. Co si o něm myslíme? Publikum začalo bučet a pokřikovat. Macklemore měl stejný názor „…and… He’s an idiot. This song is for him.“ A v ten moment začala krátká  minipíseň s chytlavým a zcela prostým textem „Fuck Donald Trump“, u které vybízel publikum k hlasitějšímu a hlasitějšímu doprovodu.

 Po téhle menší rebélii Macklemore zvážněl ještě víc. „But the reason, the reason I say that… Is because what Donald Trump is trying to do is divide human beings by a diferences. The things that makes us unique the things that makes us beatiful…“.  Zkrátka spustil téměř dvouminutový proslov na téma lidskosti, rasové odlišnosti, sexuality, toho, že každý jsme jedineční a nikdo, nikdo si nezaslouží ústrky a už vůbec ne z řad vlastní vlády. Vyslovil myšlenku, že Donald Trump všechny tyhle principy svobody svým chováním popírá a že kdokoliv je účastníkem téhle show, ať tento večer vnímá jako oslavu těhto svobod. Ať má jakoukoliv rasu, vyznání, chutě…,  je vítán zde i na všech show v budoucnosti!

Později i revoluční nálada musela opět ustoupit klasickému paření ve jménu posledního vystoupení letošního ročníku Aerodrome festivalu.


FOTO PRO RADOST


Lukáš Pivoňka 122 fotografií v galerii



Matěj Knežević 4 fotografie v galerii

"F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (1 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (2 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (3 / 4) "F*ck Donald Trump! F*uck Donald Trump!" (4 / 4)

autoři:text:     Tereza Veselá
foto:     Lukáš Pivoňka



Další články s interprety Hollywood Undead, Limp Bizkit, Macklemore, Nine Inch Nails

Další články žánrů Crossover, Elektronická hudba, Folk, Hardcore (HC), Hip Hop / Rap, Industrial, Metal, Pop, Rock, R&B, Trance

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Páteční koncert v Medvědovi nabídne dva styly – každý z hostů si nalezne to své Pořadatelé z plzeňského Bílýho Medvěda si pro návštěvníky klubu připravují na pátek 19.4.2024 vystoupení dvou kapel. O rozehřátí publika se postará rock-bluesová skupina Spalted Maple, druhá polovina večírku bude patřit kapele Parolet s výběrem skladeb od Jasné Páky a Hudby Praha. Hudební mejdan tak slibuje dobrou zábavu, hlasité doprovody a klasicky perfektní koncertní atmosféru. Přijďte se pobavit i vy, start akce je ohlášený na 20:00 hodin. Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Jedinou zastávkou evropského Titans of Darkness Tour 2024 se v České republice stane plzeňský Parlament Club! Metal v podání dvojice kapel INQUISITION a DEMONICAL bude rezonovat ve čtvrtek 18.4.2024 v suterénním Parlament Clubu. Výjimečnost večera se odrazila v předprodeji – již teď je vyprodáno a desítky fanoušků temné metalové odnože budou muset koncert oželet, i když dle posledních informací se několik lístků vrátilo a u vstupu tak budou k mání. Byť je klub takřka stoprocentně obsazený a do hudební arény už se jen tak nikdo nedostane, určitě si pořadatelé zaslouží respekt při organizování a s tím spojených starostí s touto megaakcí. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz