ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Refinery Gallery se třásla v základech pod strunami Parkway Drive 10. srpna 2019   (14:11)Australští metalcoroví Parkway Drive přijeli 6. srpna do Bratislavy představit svoji jednoroční desku Reverence, která upevnila nový směr jejich tvorby. Tuto tour je doprovází již dlouho spřátelená skupina Thy Art Is Murder, se kterými Parkway Drive již v minulé době vystupovali, a dále také ambiciózní metalcorová skupina Crystal Lake pocházející z Japonska.

Crystal LakeParkway DriveThe Art is murder
Refinery Gallery se třásla v základech pod strunami Parkway Drive

Tereza Veselá


Na tento bratislavský koncert se naše redakce rozhodla vydat až ze severu Čech, tedy více než 500 km a téměř 6 hodin cesty. Natolik je tito australští sympaťáci z Byron Bayské garáže zaujali. Vzhledem ke skupince Čechů uprostřed první řady, s velkou českou vlajkou přehozenou přes zábradlí a desítky maďarsky a jinak mluvících návštěvníků, zřejmě nejenom je.

Na tento bratislavský koncert se naše redakce …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Koncert se konal v prostorách bratislavské Refinery Gallery, který se velikostně podobá  něčemu mezi pražsým Rock Café a velkým sálem Lucerny. Vstup byl otevřen již od 18 hodin, ačkoli narozdíl od zkušenosti s českými koncerty (18. února ve Foru Karlín) zde nečekalo tolik lidí a fronta byla výrazně kratší. Několik hodin před posledním pražským koncertem kapely fronta obtáčela bok domu, ve kterém se Forum Karlín nachází. Při otevírání dvěří v Bratislavě jste se z konce řady během několika málo minut dostali skrz security do objektu.

Circle pit při Crystal Lake
Jako první se slovenskému publiku představila japonská skupina Crystal Lake. Pozoruhodně svými metalcorovými řevy a energií dokázali rozblbnout a rozhýbat dav prakticky od první písničky. Nechyběla ani wall of death, nebo circle pit, který se točil až do samotného konce tohoto půlhodinového setu.

Jako první se slovenskému publiku představila …
Následně vystoupila očekávaná australská deathcore skupina Thy Art Is Murder, která svými pekelnými growly a screamy oslnila celý sál. Sympatický zpěvák Chris "CJ" McMahon byl černým ďáblem podia. Z jaguárové košile zaputé na jeden knoflík se mu nestydatě usmívalo břicho a porost rudi se nezkrotně dral ven, když tančil okolo stojanu na mikrofon vlastní verzi pole dance. 

Následně vystoupila očekávaná australská …
Krom aplausu fanoušků pochválil nejen Slovákum, ale i Čechům krásu zdejších žen (slušně řečeno). Thy Art Is Murder také představili několik singlů z nové desky Human Target.

Krom aplausu fanoušků pochválil nejen …
V devět hodin přišel onen čas, kdy se temnými úvodními tóny Wishing Wells začali ze tmy nořit Parkway Drive v čele s charismatickým, uměvavým Winstonem. Letos nástup okořenil příjezd baskytaristy Jia O'Connora,  na vozíčku, kvůli zdravotním indispozicím. Jia, který shodou okolností ještě před lety samotným Parkway Drive pouze prodával na koncertech merchandise, si dva dny před odstartováním této letní tour poranil koleno a tak celý koncert proseděl na invalidním vozíku.

V devět hodin přišel onen čas, kdy se temnými …
Už od počátku bylo všem jasné, že se bude jednat o výjimečný koncert. Koncert, který v sobě měl skutečně duši. Fanoušci těchto riffových mágů utvořili jednotnou sílu a bez jedniné přestávky fungovali jako celek. Řvali, skákali, šíleli, běželi v pitu, plavali na hlavách ostatních, zkrátka přesně a jen to, k čemu je energické riffy Parkway Drive vzpouzely, stejně jako když Krysař flétnou ovládá své krysy.

Už od počátku bylo všem jasné, že se bude …
Perfektně fungovaly i skandovací části u kultovních skladeb jako Vice Grip, Crushed nebo Wild Eyes. Publikum bylo skupinou tak nepopsatelně propojené. Myšlenky na okolní svět zmizely a zbylo jen místo na text písně, který zrovna hrál. Ani na pokraji vyčerpání nemohl člověk přestat a musel řádit dál.

Perfektně fungovaly i skandovací části u …
Specialitou této Reverence tour byly i v tento večer živá cella, housle a další smyčcové nástroje, které doprovázely písně Writings On The Wall a Shadow Boxing, které přišly hned za sebou.

Specialitou této Reverence tour byly i v tento …
Jako přídavek zazněly dvě nejznámější písně této skupiny. Když přišla na řadu neskutečně agresivní a temná píseň plná vzteku, tedy Crushed, divák mohl automaticky čekat pódium zahalené ohněm, jak tomu vždy v předešlých koncertech bylo, a bylo by tomu tak, kdyby prostory (či možné nařízení ze strany pořadatelů?) byly dostačující k zajištění bezpečnosti před vypuknutím požáru. Z toho důvodu jsme na tomto koncertě nezahlédli plameny ani jednou, a k vybudování atmosféry byly použity jen a pouze světla. To mohlo nejednoho fanouška zamrzet, ale zároveň díky chudší show, která u PD není samozřejmá (své fanoušky vizuelně uchvacují např. otáčecí bicí do 360° nebo kompletně zapálená stage) a kapacitě prostor, se jednalo o komornější typ koncertu, což je z jedné strany také nevídané (jindy hlavní stage na Aerodromu, Wackenu...)

Jako přídavek zazněly dvě nejznámější písně …
Jestliže někomu zůstala v těle alespoň trocha energie, nebo někoho pouze bolela ruka z držení mobilu po celou dobu koncertu, přišla poslední a jedinečná možnost tento problém napravit. V roce 2015 vyšlo album IRE a sním největší vypalovačka Parkway Drive - Bottom Feeder. Již bývá zvykem, že se tato píseň hraje jako závěrečná. Během písně nešlo hlídat, co se kolem děje, i bez drog se člověk se rázem ocitl v kompletním rauši, když úplně všichni v sále začali na refrén skákat jako diví. Vždy je to ta nejvelkolepější část koncertu.

Jestliže někomu zůstala v těle alespoň trocha …
Koncert opět skončil a světla zhasla posledním tónem této skladby. Avšak z kompletního pocitu nadšení nastal nečekaný zvrat celý tento pocit nadšení byl rázem pryč, když zaměstanci security tímto stejným posledním tónem natáhli od obou konců zábran pruhovanou pásku a vytlačvali fanoušky pryč jako pytle smetí. Zabránili tak lidem v přední řadě (kteří si své místo trpělivě a oddaně vyčekali) v poměrně klasické fanouškovské soutěži ulovit si z koncertu nějakou hmotnou památku v podobě setlistu, či trsátka. Místo toho byli nepříjemně vyhnáni, což mohlo znechutit značnou většinu z nich.  

Koncert opět skončil a světla zhasla posledním …
Stejně tak nekompromisně a nemístně se security chovali po celou dobu koncertu, když někdo přepadl ze stage divingu dopředu před pódium, hrdí svalovci v černých vestičkách jej popadli za paže a odvlekli okamžitě pryč, jako pytel brambor. Jako kdyby měli v popisu práce návštěvníky a práci samotnou urputně nenávidět.

Nebýt nedostatku lidskosti pořadatelů, nedalo by se tomuto večeru nic vytknout.

Stejně tak nekompromisně a nemístně se …
Když se přeneseme přes tento incident, stále se jednalo o nadměrně povedený koncert, který lidi nutil v sobě probudit zvíře. Bez vyřvaných hlasivek a trička hodného vyždímání to zkrátka nešlo.

Když se přeneseme přes tento incident, stále …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Tereza Veselá 96 fotografií v galerii


autoři:text:     Jáchym Zvoníček
foto:     Tereza Veselá



Další články s interprety Crystal Lake, Parkway Drive

Rock for People v červnu přiveze Yungbluda, The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a desítky dalších světových hvězd Adventní kalendář Rock for People nadělil pořádnou hudební nadílku včetně dvou dosud neznámých headlinerů. Od 12. do 15. června v hradeckém Parku 360 vystoupí miláček generace Z Yungblud a jedna z nejúspěšnějších elektronických kapel všech dob The Prodigy. Ti se vedle již ohlášených Bring Me The Horizon a The Offspring stanou hlavními hvězdami 29. ročníku festivalu. Parkway Drive nejenom na Brutalu Aneb když se Vám kvůli kapele nechce platit festival, udělejte si výlet a nemusíte o ně toto léto přijít. Hořící stage a bicí vzhůru nohama Aerodrome - Festival in the sky, den první. Festival, kde je každé jméno velké a který je sám zárukou kvality napříč různými hudebními žánry, otevíraly kapely jako Parkway Drive, Wiz Khalifa, Bullet for my Valentine, MO nebo český Ektor. Parkway Drive se v únoru příštího roku vrátí do Prahy na sólový koncert, potvrdila kapela v závěru její velkolepé show na Aerodrome festivalu. „Parkway Drive rozsekali Aerodrome festival bombastickou show plnou plamenů a perfektně vyladěných světel. Předvedli rotující bicí, vysokozdvižné plošiny a samozřejmě precizní výkon všech zúčastněných." nešetří chválou časopis Fakker na adresu Parkway Drive, kteří byli hlavní hvězdou Mall TV stage prvního festivalového dne. A nadšené reakce mnohatisícového davu pod pódiem jeho slova potvrzují. Aerodrome festival se promění v třídenní multižánrovou přehlídku zahraničních hvězd Macklemore, Nine Inch Nails, Wiz Khalifa, Limp Bizkit, Stone Sour, Parkway Drive, Bullet for My Valentine, Hollywood Undead a mnoho dalších!

Další články žánrů Hardcore (HC), Metal

Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. Jedinou zastávkou evropského Titans of Darkness Tour 2024 se v České republice stane plzeňský Parlament Club! Metal v podání dvojice kapel INQUISITION a DEMONICAL bude rezonovat ve čtvrtek 18.4.2024 v suterénním Parlament Clubu. Výjimečnost večera se odrazila v předprodeji – již teď je vyprodáno a desítky fanoušků temné metalové odnože budou muset koncert oželet, i když dle posledních informací se několik lístků vrátilo a u vstupu tak budou k mání. Byť je klub takřka stoprocentně obsazený a do hudební arény už se jen tak nikdo nedostane, určitě si pořadatelé zaslouží respekt při organizování a s tím spojených starostí s touto megaakcí. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Unleash The Beasts 2024 Již příští týden v pátek 12.4.2024 od 18:00h nás v Clubu Barrák Ostrava čeká další pořádný hudební nářez na akci UNLEASH THE BEASTS 2024 Rozhovor s kapelou Jacker’s k nové desce Pomalu a jistě. Česká metalová kapela Jacker's zahájila letošní rok správným krokem. Vydala novou desku Pomalu a jistě. Máme pro vás pár informací a rozhovor.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz