ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rock for People je mezi top 10 středními festivaly v Evropě, adventní kalendář uzavřel s Papa Roach, nadělil ale i X Ambassadors, Anti-Flag, nebo Incubus 5. ledna 2023   (16:11)V Praze, 27. prosince – Na Štědrý den se mnohým fanouškům Rock for People splnil sen. Adventní kalendář totiž skrýval v okénku pod číslem 24 rockovou skupinu Papa Roach. Kalifornská čtyřčlenná formace má za sebou bezmála třicet let trvající kariéru, miliony prodaných desek a nominaci na Grammy. „Mezi našimi fanoušky jméno Papa Roach rezonovalo již delší dobu, takže máme velkou radost, že jim přání plníme,“ komentuje nový přírůstek lineupu ředitel festivalu Michal Thomes.

Rock for People je mezi top 10 středními festivaly v Evropě, adventní kalendář uzavřel s Papa Roach, nadělil ale i X Ambassadors, Anti-Flag, nebo Incubus

Kalendář byl letos hodně štědrý, nadělil kromě čtvrtého headlinera Machine Gun Kellyho také například Simple Plan, X Ambassadors, Anti-Flag, nebo dnes už legendární Incubus. Lineup příštího léta v čele s MUSE, Slipknot, Machine Gun Kellym a The 1975 opět potvrzuje, že Rock for People posouvá hranice a dostává se mezi špičky evropských festivalů. To dokazuje i fakt, že byl Rock for People vybrán mezi TOP 10 nejlepších festivalů v Evropě v rámci prestižních cen European Festival Awards v kategorii Best Medium Festival do 40 tis. návštěvníků. Možná ještě větší úspěch je však zařazení Ameba Production mezi top 10 promoterů v Evropě v kategorii Promoter of the Year vedle Live Nation (GB), FKP Scorpio (DE) nebo Primavera Sound (ES).
Je skvělé, že naše práce je vidět na mezinárodní úrovni, na Rock for People hrálo i několik hvězd, které jsou v této anketě nyní mezi TOP 10 objevy roku jako Turnstile, Holly Humberstone, Yard Act“ dodává k úspěchu Michal Thomes.

Kalendář byl letos hodně štědrý, nadělil kromě …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Prestižní cena v hudebním odvětví European Festival Awards se uděluje od roku 2009. V 16 kategoriích oceňuje úspěchy organizátorů, ale i jednotlivců v oboru, kteří posouvají hranice v oblasti zdraví a bezpečnosti, sociálního povědomí, progresivního myšlení a udržitelnosti. Veřejnost vybírá a hlasuje vždy Top 20 a odborná porota poté zkrátí shortlist na 10 finalistů. 12. ročník předávání cen se bude konat 18. ledna 2023 na hudební konferenci/showcase festivalu ESNS v nizozemském Groningenu. Více na www.europeanfestivalawards.org.
 
Oblíbený adventní kalendář (s dosahem na FB téměř půl milionu) postupně odhalil 24 jmen, která zahrají na 27. ročníku Rock for People v termínu 8.-11. června v hradeckém Parku 360. Mezi nimi byly Simple Plan, Ashnikko, Mod Sun, Polaris, Machine Gun Kelly, Anti-Flag, Horkýže Slíže, Nothing More, Beauty School Dropout, Bury Tomorrow, Stand Atlantic, The Chats, Landmvrks, Sueco, X Ambassadors, Giant Rooks, Man with a Mission, Picture This, Nothing, Nowhere., Vypsaná fiXa, Stray From The Path, Incubus, Barns Courtney a Papa Roach. Na Štědrý den se fanoušci dočkali ještě dárku v podobě dlouho očekávaného rozřazení lineupu do jednotlivých dnů. Na Boží hod vánoční pak pořadatelé oznámili speciálního hosta Václava Neckáře & Bacily v rámci tradiční linky retro okénka, které každým rokem s obrovským úspěchem boří mezigenerační hranice. Letos svůj první moshpit v životě takto zažil Ivan Mládek a Banjo Band a v minulosti na Rock for People vystoupil např. i hvězdný Karel Gott.

Slipknot

Tímto Rock for People ale rozhodně nekončí, v současné době známe přibližně polovina lineupu. Další oznam kapel je plánován na přelom ledna a února.  Historicky nejdražší lineup opět nabídne světové show na jednom z největších evropských pódiích, tzv. "Fat Lady" z Německa, která se letos poprvé tyčila na runwayi v Parku 360.
 
Vstupenky jsou v prodeji na webu  https://rockforpeople.cz/cs/vstupenky/ a v síti GoOut. Z důvodu velkého zájmu o vstupenky došlo přes Vánoce k vyprodání další edice vstupenek, nyní jsou v prodeji za cenu 3 650 Kč opět v limitované edici. Vyprodala se i první edice jednodenních vstupenek na čtvrtek, sobotu a neděli, nyní jsou za cenu 2 190 Kč. Na pátek ještě zbývají vstupenky za 1 990 Kč. V prodeji jsou i speciální vstupenky (VIP, juniorské, seniorské a ZTP), kempy, glamping i parking. Pořadatelé nabízí poprvé v historii také možnost rozložení nákupu vstupenek na tři splátky bez navýšení s partnerem Twisto – Nákup na Třetiny.
 
Rock for People se uskuteční v hradeckém Parku 360, který má festival ve své dlouhodobé správě. Areál má v plánu být do roku 2030 energeticky soběstačný. Festival je průkopníkem v oblasti ekologie a společenské odpovědnosti. Klade důraz na obnovitelné zdroje – využívá stage poháněné vodíkem (v roce 2021 česká premiéra), solárními panely a větrem. Na festivalu se měří uhlíková stopa a třídí 17 druhů odpadů. Festival je bezbariérový a bariéry boří i mezi generacemi, kdy na vybraný koncert legendy české hudební scény vždy uvítá stovku hradeckých seniorů.

MACHINE GUN KELLY
Americký muzikant z Clevelandu v Ohiu Machine Gun Kelly se naposledy představil českým fanouškům letos v září a Sportovní hala Fortuna praskala ve švech. Na show, kde nechyběla helikoptéra zavěšená ze stropu, opět dokázal, že si fanoušky umí podmanit kdekoli na světě a rozhodně odklonem od rapu neudělal chybu. Všichni odcházeli bezpochyby nadšení. Čistě rapovou desku Hotel Diablo MGK vydal v roce 2019, o rok později už vyšla deska pop-punková Tickets To My Downfall. Současné album Mainstream Sellout je pak fúzí rapu a kytary. Na featu se mu vystřídala taková jména jako je Travis Barker (blink-182) Halsey, Yungblud, Mod Sun, nebo třeba Bring Me The Horizon. Krom hudby mohou fanoušci MGK vidět i ve filmu, nebo po boku Megan Fox. MGK je zkrátka renesanční člověk!

Machine Gun Kelly
THE 1975
Debutové album této britské kytarové senzace v UK a USA za prodej skoro půl milionu kusů získalo platinovou desku. Každé další album The 1975 se pak umístilo na první příčce britské hitparády. Po dvaceti letech existence a čtyřech vydaných studiovkách se britská indie rocková formace rozhodla poslední deskou oslavit své začátky a zároveň ukázat svůj růst. Výsledkem je možná dosud nejosobitější nahrávka kapely. Po dvou letech v pandemii, kdy byly technologie prostředkem, jak se vyrovnat s izolací, kapela začala hledat “syrové momenty” v každodennosti i hudbě. Being Funny in a Foreing Language se tak snaží právě o to. Potýká se s láskou a ztrátou v postinternetovém věku. "Mám pocit, že lidé touží po věcech, které vyžadují co nejméně technologií," tvrdí frontman Healy. Všichni cítí, že dospívají, jak osobně, tak hudebně, a to chtějí poslední deskou ukázat. Kapela má za sebou snad všechny polohy a žánrová putování.

The 1975
SLIPKNOT
Slipknot vyprodávají koncerty napříč kontinenty a na turné přinášejí jedinečný zážitek, který zasáhne všechny lidské smysly. S nadcházejícím sedmým albem “The End, So Far” jsou Slipknot zpět v plné síle! Ze středozápadu Spojených států v tichosti vykvetla žánry i generace přesahující jedinečná kapela bez jakýchkoli možných kompromisů. Od zahájení hudební revoluce v domácí Iowě v roce 1999 získali původně hudební outsideři cenu Grammy a 10 dalších nominací, 12x celosvětově dosáhli na platinové album a 41x na zlaté a jejich hudba na internetu zaznamenala přes 8,5 miliardy přehrání, zhlédnutí videoklipů přesahuje 3,5 miliardy. Čísla nevídaná pro rockovou kapelu této generace, nebo jakékoli jiné. Časopis Rolling Stone zařadil zásadní (platinou ověnčené) album “Iowa” (2001) mezi 100 nejlepších metalových alb všech dob, The Ringer dodává: “Slipknot jsou nejdůležitější tvrdou kapelou svojí doby.” Zatím poslední, šesté, album kapely “We Are Not Your Kind” (2019) se v roce vydání umístilo na první příčce v celkem dvanácti 

MUSE
Dechberoucí futuristická show, hypnotické efekty, nezaměnitelný zpěv a texty, které se vryjou hluboko pod kůži. To a mnohem víc jsou Muse, jedna z největších a nejúspěšnějších rockových kapel současného hudebního světa. Nová show kapely navazující na nedávno vydané album “Will of the People” se řadí k těm nejlepším živým hudebním vystoupením, které lze na současné hudební scéně vidět a zažít. Trio skládající se z Matta Bellamyho, Dominica Howarda a Chrise Wolstenholma se do České republiky vrací už poněkolikáté. Kromě premiérové show na Rock for People v roce 2010 už mají za sebou několik vyprodaných koncertů v největší tuzemské koncertní aréně a poslední open air koncert v pražských Letňanech konající se v roce 2019. Muse mají na svém kontě celou řadu hudebních ocenění včetně dvou Cen Grammy, American Music Award, šesti ocenění MTV Europe Music Award, dvou Brit Awards, jedenácti NME Awards a nespočet dalších. 

LINEUP ROCK FOR PEOPLE 2023
 
ČTVRTEK:
Slipknot
Architects, Simple Plan, I Prevail
Anti-Flag, Horkýže Slíže, Lorna Shore, Nothing, Nowhere., Polaris, Stray From The Path
 
PÁTEK:
Machine Gun Kelly
Billy Talent, Hollywood Undead, Ashnikko
Mod Sun, Set It Off, Sleep Token, Sueco, Vypsaná fiXa
 
SOBOTA:
The 1975
Papa Roach, X Ambassadors, While She Sleeps
Giant Rooks, Landmvrks, Paledusk, Picture This
 
NEDĚLE:
MUSE
Incubus, Nothing But Thieves
Barns Courtney, Beauty School Dropout, Bury Tomorrow, Man with a Mission, Nothing More, Stand Atlantic, The Amazons, The Chats
Special Guest: Václav Neckář & Bacily
 
CZ/SK: From Our Hands, Hentai Corporation, I Love You Honey Bunny, Severals, Shogun Tokugawa
 
Za podpory: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Calendarium Regina, Hradec Králové, Královéhradecký kraj
Generální partner: Komerční banka
Generální mediální partner: Česká televize
Hlavní mediální partner: Evropa 2
​​Hlavní partneři: Google, YouTube Music, Toyota, Playstation, Objevte více muziky
Partneři: České dráhy, OC Futurum, Devinn, Twisto, TicketSwap, Metalshop


FOTO PRO RADOST

zdroj:Rock for People
autor:text:     Tisková zpráva



Další články s interprety Anti-Flag, Machine Gun Kelly, MUSE, Papa Roach, Slipknot, The 1975

Hudební událost roku se blíží, Rock for People v čele s MUSE, Slipknot, Machine Gun Kellym a The 1975 k lineupu přidává Alice Merton, The Warning, Ben Cristovao a další “Zdvojnásobili jsme budget festivalu a připravujeme opravdu výjimečný ročník.” Loňský vyprodaný ročník Rock for People přinesl organizátorům mnoho úspěchů včetně zařazení mezi TOP 10 středních evropských festivalů a TOP 10 promotérů podle European Festival Awards nebo titul Akce roku 2022 v Anketě Žebřík. Na ty organizátoři navazují největším ročníkem v historii festivalu a slibují jedinečný zážitek. Anti-Flag šířili v Praze svou punkovou revoluci Anti-Flag spread your punk revolution in Prague Americká kapela Anti-Flag opět poctila Prahu svou návštěvou a to 19.ledna, jako místo konání akce byl vybrán pražský klub Roxy. Dovezli s sebou i německé kolegy v punku ZSK a také originálního písničkáře Dereka Zanettiho aka The Homeless Gospell Choir. American punk band was again in Prague and as place of gig was chosen club Roxy. They arrived with german colleagues in punk music ZSK and original performer Derek Zanetti alias The Homeless Gospel Choir. Praha čeká na Anti-Flag Americká politická punk rocková skupina z Pittsburghu Anti-Flag vystoupí v rámci evropské tour v pražském Roxy již tento leden. Rapový ďábel Machine Gun Kelly už brzy v Praze. Večer otevře Marpo a jeho TroubleGang Jeden z nejúspěšnějších rapperů na scéně Machine Gun Kelly se vrací do Prahy. Vystoupí 9. září 2019 ve Foru Karlín. Představí aktuální rockově laděné album Hotel Diablo, které je stejně provokativní jako jeho předchozí. Večer zahájí tuzemské seskupení Marpo & TroubleGang, které s raperem vystupovalo už na prvním pražském koncertu, který se po velký zájem přesouval do Fora Karlín. Začíná Sziget, největší festival léta. Do Szigetu zbývá už jen pár hodin a ve středu 7. srpna se otevřou brány největšího festivalu ve střední Evropě. Program je našlapaný spoustou slavných jmen jako je Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Macklemore, Twenty One Pilots a stovky dalších. Ostrovní areál toho nabízí mnohem víc a tady je pár tipů. Machine Gun Kelly se vrací do své oblíbené Prahy Americký rapper z Cleveladu znovu rozbuší stěny Fora Karlín, stane se tak 9. Září. Američani Slipknot se příští rok vrátí do Prahy Masokavná devítičlenná banda z Iowy v USA v roce 2016 vyprodala pražskou O2 arenu. Příští rok se k nám vracejí se svým světem hrůzy a šílenství.

Další články žánrů Hardcore (HC), Hip Hop / Rap, Metal, Pop, Punk (rock), Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz