ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rock For People oslavil 29 let rekordní návštěvností! Show pro 40 tisíc fanoušků odpálili The Offspring, Yungblud, The Prodigy, SUM 41 či Bring Me The Horizon 24. června 2024   (11:59)Měsíc červen se přehoupl do své druhé poloviny, což pro fanoušky skvělé muziky a fascinující festivalové atmosféry značilo jediné – legendární festival Rock For People v Hradci Králové. Čtyřdenní festivalový maraton si s chutí vychutnaly davy fans z ČR i ze zahraničí a my na takové akci samozřejmě také nemohli chybět.

Rock For People oslavil 29 let rekordní návštěvností! Show pro 40 tisíc fanoušků odpálili The Offspring, Yungblud, The Prodigy, SUM 41 či Bring Me The Horizon

Vlaďka Votrubová


Měsíc červen se přehoupl do své druhé poloviny, což pro fanoušky skvělé muziky a fascinující festivalové atmosféry značilo jediné – legendární festival Rock For People v Hradci Králové. Čtyřdenní festivalový maraton si s chutí vychutnaly davy fans z ČR i ze zahraničí a my na takové akci samozřejmě také nemohli chybět. Festival plný energie, emocí a nezapomenutelných zážitků... To je ikonický Rock For People, který ožil v rozlehlých prostorech Parku 360 v Hradci Králové. A o nabitý program vskutku nebyla nouze! Plán #jeduRFP si v letošním roce dal za cíl rekordní počet návštěvníků a my tam zažili svou premiéru.

Měsíc červen se přehoupl do své druhé …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
A jaké bylo to naše „Rockforácké“ poprvé? Plné překvapení! Jestli hledáte festival, který vás pozve na surf vlnou nejrůznějších žánrů a nenechá vás utonout v monotónnosti stylů, je Park 360 tou správnou adresou. Takovou pestrost žánrů, stylů i jednotlivých stage totiž jinde nezažijete. Symfonický orchestr, rock, punk, metal, hardcore, dechová hudba či poprock... to vše nabídl letošní ročník a na své si přišel opravdu každý. Kromě výborných kapel nesmíme opomenout ani Fashion Areu, hojné množství komfortních odpočinkových zón, food zóny, bohatý doprovodný program v čele s Red Bull Flying Bulls Aerobatics Teamem, jejichž letecká akrobacie nad areálem doslova brala dech.

A jaké bylo to naše „Rockforácké“ poprvé? Plné …
Kdybychom měli vyjmenovat vše, v čem je Rock For People se svým hvězdným obsazením kapel výjimečný, nebyl by to fotoreport, ale román. A na pokračování... Proto nám, prosím, odpusťte tento pohled na RFP letem světem a věřte, že některé věci se nedají popsat, ty se zkrátka musí zažít. Což se právě týká i RFP, který k pohonu svých stageí navíc využívá alternativní zdroje energie jako je vodík nebo solární panely a odpad třídí na 18 druhů.

Kdybychom měli vyjmenovat vše, v čem je Rock …
Ale teď už k samotnému programu. Byl tu první – středeční den a kdo by čekal, že nás organizátoři Rock For People budou ze začátku nějak šetřit, šeredně by se pletl. Středa totiž začala hned zostra a stage rozlehlého areálu vskutku měly co nabídnout. S laserovou show plnou hardcore elektro nálože zavítali na RFP první headlineři – britští The Prodigy. Přívalem energie, která rozvířila vzduch i známé punkové kolečko, rozproudili publikum němečtí bouřliváci Donots. Za zmínku za nás rozhodně stojí i set emo-pop/alt-rockové dračice jménem AViVA.

Ale teď už k samotnému programu. Byl tu první …
Neplánovaným, ale velmi příjemným překvapením byl koncert živelných P. O. D. První den směle pokračoval dalšími kapelami a ze středečního večera bylo rázem brzké čtvrteční ráno.

Neplánovaným, ale velmi příjemným překvapením …
O nadupaný program nebyla nouze ani druhý – čtvrteční den, kdy role headlinerů nebyla svěřena nikomu jinému než legendárním The Offspring, kteří řádí na scéně už krásných 40 let. Velkolepou oslavu narozenin plnou vzácných hostů včetně hlavního pořadatele festivalu Michala Thomese odpálila na RFP Vypsaná fiXa.  Album One Man Band na Rock For People představil Miles Kane.

O nadupaný program nebyla nouze ani druhý – …
Jedním ze zlatých hřebů čtvrtečního večera pro nás byli rozhodně i Parkway Drive, kteří jsou právem přezdíváni „Králové moderního metalu“. Do varu dav dostali nejen podmanivou muzikou s nespoutanou show, ale i krásnými pyroefekty, kterými řádně zatopili pod metalovým kotlem.

Jedním ze zlatých hřebů čtvrtečního večera pro …
Čas na RFP utíkal jako voda a náhle nám na festivalové dveře klepal třetí – páteční den. A když přijde pátek, už čekáme svátek... Tak zní známé rčení a svátek to na RFP 2024 opravdu byl. A to už od odpoledních hodin, kdy to v areálu Parku 360 rozjeli funk rockově rapoví živlové z J. A. R.

Čas na RFP utíkal jako voda a náhle nám na …
O tom, že se festival Rock For People nedá jen tak zaškatulkovat a takřka každý žánr tam má své místo přesvědčila publikum nejstarší hasičská dechovka – Božejáci. Stage Evropy 2 v odpoledních hodinách ovládly krásné a energické dračice, a to Beth McCarthy a Delilah Bon. Delilah nám namíchala koktejl rozpustilého lyrického hip hopu, úderného nu-metalu a riot grrrl punku – zkrátka Brat Punku, který nenechal nikoho jen tak v klidu stát.

O tom, že se festival Rock For People nedá jen …
Pohodovou rockovou muzikou areál rozvlnili sympaťáci jménem Dogstar, jejichž basákem není nikdo jiný než hlavní hrdina legendární trilogie Matrix – hollywoodská hvězda Keanu Reevese. A tak nebylo divu, že nejedna fanynka padala do mdlob. Vskutku originální koncert rozjelo na RFP ruské elektronické hudební duo Anastasia Kreslina a Nikolay Kostilev – IC3PEAK.

Pohodovou rockovou muzikou areál rozvlnili …
Půvabem, šarmem i přívalem energie okouzlila publikum Avril Lavigne. Pohlazením pro všechny folk popové duše byl set Anety Langerové. Esem v rukávu pátečního dne, tedy spíše večera byli britští rebelové Bring Me The Horizon. Nezapomenutelným se pro mnohé z nás stal koncert kanadských punkáčů SUM 41, kteří bohužel vyrazili na poslední (rozlučkové) turné. Divoká rozlučková jízda se vší parádou proběhla i na Rock For People a nám, kterým tato jízda naprosto učarovala, nezbývá než doufat, ze své rozhodnutí nakonec ještě změní.

Půvabem, šarmem i přívalem energie okouzlila …
Věřte nám to nebo ne, ale byl tu čtvrtý – sobotní a zároveň poslední den legendárního festivalu. Ten odstartoval ve velkém stylu, a to koncertem Police Symphony Orchestry. Známku punku na RFP dovezli nestárnoucí punkáči Visáči (chcete-li Visací zámek). Publikum napříč generacemi spojil stále vitální Petr Spálený se svým Apollo Bandem.

Věřte nám to nebo ne, ale byl tu čtvrtý – …
Odpovědí na otázku „Kdo je Zdena?“ byli američtí art – rockoví draci Palaye Royale, kteří také udělali pořádný „bordel“. Údernými kytarovými riffy rozpálil Park 360 legendární Kerry King (Slayer), který na RFP představil svou novou bandu složenou ze známých thrashmetalových muzikantů.
 

Odpovědí na otázku „Kdo je Zdena?“ byli …
Nadčasovou rock'n'rollovou muzikou potěšila publikum anglická rocková parta The Darkness.

Nadčasovou rock'n'rollovou muzikou potěšila …
Hudebním tornádem v pravém slova smyslu byl set Dominica Harrisona alias Yungbluda. Ten ve své podmanivé muzice skrývá poselství vzájemné tolerance a možnost toho, být sám sebou, což jeho „Black hearts clubu“ fans vyloženě svědčí. Atmosféra jeho koncertů má neskutečný náboj, což suverénně potvrdil i v rámci RFP. Z rozsáhlého sobotního line upu nesmíme opomenout ani závěrečný set YouTube Stage, který patřil jedné z nejznámějších elektronických kapel všech dob jménem Pendulum.

Hudebním tornádem v pravém slova smyslu byl …
A co říci závěrem? Snad jen to, že Rock For People dovede překvapit i zaujmout každým coulem a kdo dorazí, pochopí. Velké poděkování za něj patří především všem vystupujícím kapelám, pořadatelům a celému týmu crew a samozřejmě také návštěvníkům, kteří vytvořili neopakovatelnou atmosféru! A my už se teď těšíme na jubilejní – 30. ročník!

A co říci závěrem? Snad jen to, že Rock For …
LINEUP ROCK FOR PEOPLE 2024
Středa 12. 6.
The Prodigy / P.O.D.
Enter Shikari / Thy Art is Murder
311 / Alpha Wolf / Anna Vaverková / Aviva / Bleed From Within / Dmitrievna / Donots / Fast Food Orchestra / Fit for a King / Gutalax / Hanabie. / High Fade / James and the Cold Gun / Lufťáci / Noahfinnce / Of Mice and Men / Royel Otis / Scowl / Shame / Smack One / The Struts / Tomas Robin / Until I Wake
 
Čtvrtek 13. 6.
The Offspring / Parkway Drive
Body Count feat Ice-T / Neck Deep / Vypsaná Fixa XXX
Against the Current / Annet X / Bambie Thug / Black Box Revelation / Bombarďák / Crystal Lake / Chinchilla / DeathbyRomy / Dying Wish / La Dispute / Lakeside X / Pendl / Skywalker / Sofian Medjmedj / The Amazons / The Lathums / Underoath / Xavier Baumaxa / Wargasm / Znouzectnost
 
Pátek 14. 6.
Bring Me The Horizon / Sum 41 - last CZ festival show
Avril Lavigne / Brutalismus 3000 / Dogstar / Missio / Royal Republic
Aneta Langerová / Alien Weaponry / Beth McCarthy / Billy Barman / Božejáci / Counterparts / Crawlers / Dead Pony / Delilah Bon / Good Times Only / Ic3peak / J.A.R. / John Wolfhooker / Hoobastank / Hot Milk / James Marriot / Lazy Habits / Mňága a Žďorp / Pam Rabbit / RED / Sanguisugabogg / Shadow of Intent / The Atavists / The Ecstasy of St.Theresa
 
Sobota 15. 6.
Yungblud / Pendulum – late night special
Bombay Bicycle Club / Kaizers Orchestra / Kerry King / The Darkness
58G / Arrogant Twins / Aviana / blackgold / Bitter Season / Cimbal Hell Band / Dagny / Deaf Heart / Girlband! / Glad For Today / iDKHOW / MAZ Univerze / Picture Parlour / Police Symphony Orchestra / Redzed / Skyline / Soft Play / Solence / The Truth Is Out There / Thumper / Visací Zámek / Vukovi
 

LINEUP ROCK FOR PEOPLE 2024
Středa 12. …

FOTO PRO RADOST


Vlaďka Votrubová 95 fotografií v galerii



Pavel Macán 104 fotografií v galerii


autoři:text:     Pavel Macán, Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová, Pavel Macán



Další články žánrů Dechová hudba, Folk, Hardcore (HC), Hip Hop / Rap, Metal, Pop, Punk (rock), Rock, Vážná hudba

Multižánrový Rock for JK Manětín letos oslaví 15. výročí, nadupaný line-up láká desítkou známých kapelních jmen Rok od loňského ročníku utekl jako voda a na dveře klepe pevně stanovený termín 5.7.2024, kdy se v areálu u Zámeckého parku zopakuje již po patnácté kultovní festival s názvem Rock for JK Manětín. O tom, že tento hudební maraton se těší velké pozornosti fanoušků z mnohdy dosti vzdálených končin, není nejmenších pochyb. Určitě to není z důvodu mála pořádaných akcí v širokém okolí, ale k návštěvnost přispívá perfektně obsazený line-up, nádherné prostředí s nedalekým stanovým městečkem a v neposlední řadě pohodová festivalová atmosféra sálající z každého kubického centimetru maněntínské arény. Kdo byl, ví, kdo nebyl, má šanci toto napravit v pátek o státním svátku prvního červencového víkendu. Areál se pro hosty otevře v 11 hodin, start je ohlášený na 12:00. KT Bandits promítl nový klip a představil novinky v repertoáru, hostem nedělního večera se stala maďarská kapela Barackca Výjimečným dnem se pro muzikanty domácí skupiny KT Bandits stal nedělní večer 23.6.2024. Na klubovém pódiu klatovského Falconu představili na instalovaném plátně premiéru svého klipu a poté si střihli výživný HC punkový koncert. Hudebním hostem nedělního večírku byla maďarská punková kapela Barackca, která se tu zastavila při návratu do vlasti z německého červnového turné. Cestu do suterénního klubu si našlo početné publikum, jež tak vyjádřilo podporu kvalitní muzice a dobře zorganizované akci. Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku exkluzivně s Lucií, Danielem Landou a Chinaski a oznamuje kompletní line-up Na putovním festivalu dále vystoupí Mig 21, Trautenberk, Jelen a další kapely a interpreti. JJ Bor Fest vol. 2 měl našlápnutý line-up kapelami z popředí české punkové scény Zámecký parket v Boru u Tachova se stal v sobotu 22.6.2024 místem konání druhého ročníku JJ Bor Festu. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek se svým týmem dobrovolníků, pozval do nádherného prostředí zámeckého parku šestici kapel, které se pohybují v horních patrech jak republikové, tak regionální punkové scény. Ať to byla Svoloč, !V.V.Ú., Nukleární Hovada či Zvýšený Riziko, ŠpuntQaně a S.A.S., pokaždé jsme se dočkali stoprocentních výkonů podpořených kvalitním zvukem firmy Nanosound. Počasí přálo, příjemná obsluha na barech plnila přání zákazníků, voňavé delikatesy na grilu – co více si na sobotní festival v Boru přát? Snad pouze početnější návštěvu, která by této dobře zorganizované a kvalitně obsazené akci velice slušela. Rozhovor s předním slovenským DJ, producetem a moderátorem Robertem Burianem DJ, producent a moderátor Robert Burian nám prozradil zajímavé informace z jeho profesního života. Top Festival v DOV přilákal velké množství příznivců hudby z 90.let. Vanilla Ice, Safri Duo, O-Zone, Alice Deejay, Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, Robert Burian vystoupili v rámci 1. ročníku Top Festivalu v Ostravě. Sejdeme se Pod Kopcem – open air punkový večírek v plzeňském Božkově Známá Hospoda Pod Kopcem v plzeňském Božkově propůjčila svůj název punkové akci, která do vnitřní zahrádky na břehu vodního přivaděče z řeky Úslavy, přilákala početnou návštěvu. Hosté večírku si tu v pátek 21.6.2024 dokázali vychutnat koncert trojice kapel, jež předvedly své umění na pevné zastřešené stage. O pořadatelství se postarala domácí skupina P.V.A., jejíž fanouškovská základna je velice široká, což se na Božkově potvrdilo. Punkový mejdan měl perfektní atmosféru, kterou neutlumil ani déšť při vystoupení závěrečné formace Cheers! Hudební minifestival se určitě povedl a spokojenost byla viditelná v obou táborech – jak v tom muzikantském, tak v promáčeném zabahněném publiku.

Další fotoreportáže

KT Bandits promítl nový klip a představil novinky v repertoáru, hostem nedělního večera se stala maďarská kapela Barackca Výjimečným dnem se pro muzikanty domácí skupiny KT Bandits stal nedělní večer 23.6.2024. Na klubovém pódiu klatovského Falconu představili na instalovaném plátně premiéru svého klipu a poté si střihli výživný HC punkový koncert. Hudebním hostem nedělního večírku byla maďarská punková kapela Barackca, která se tu zastavila při návratu do vlasti z německého červnového turné. Cestu do suterénního klubu si našlo početné publikum, jež tak vyjádřilo podporu kvalitní muzice a dobře zorganizované akci. JJ Bor Fest vol. 2 měl našlápnutý line-up kapelami z popředí české punkové scény Zámecký parket v Boru u Tachova se stal v sobotu 22.6.2024 místem konání druhého ročníku JJ Bor Festu. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek se svým týmem dobrovolníků, pozval do nádherného prostředí zámeckého parku šestici kapel, které se pohybují v horních patrech jak republikové, tak regionální punkové scény. Ať to byla Svoloč, !V.V.Ú., Nukleární Hovada či Zvýšený Riziko, ŠpuntQaně a S.A.S., pokaždé jsme se dočkali stoprocentních výkonů podpořených kvalitním zvukem firmy Nanosound. Počasí přálo, příjemná obsluha na barech plnila přání zákazníků, voňavé delikatesy na grilu – co více si na sobotní festival v Boru přát? Snad pouze početnější návštěvu, která by této dobře zorganizované a kvalitně obsazené akci velice slušela. Top Festival v DOV přilákal velké množství příznivců hudby z 90.let. Vanilla Ice, Safri Duo, O-Zone, Alice Deejay, Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, Robert Burian vystoupili v rámci 1. ročníku Top Festivalu v Ostravě. Sejdeme se Pod Kopcem – open air punkový večírek v plzeňském Božkově Známá Hospoda Pod Kopcem v plzeňském Božkově propůjčila svůj název punkové akci, která do vnitřní zahrádky na břehu vodního přivaděče z řeky Úslavy, přilákala početnou návštěvu. Hosté večírku si tu v pátek 21.6.2024 dokázali vychutnat koncert trojice kapel, jež předvedly své umění na pevné zastřešené stage. O pořadatelství se postarala domácí skupina P.V.A., jejíž fanouškovská základna je velice široká, což se na Božkově potvrdilo. Punkový mejdan měl perfektní atmosféru, kterou neutlumil ani déšť při vystoupení závěrečné formace Cheers! Hudební minifestival se určitě povedl a spokojenost byla viditelná v obou táborech – jak v tom muzikantském, tak v promáčeném zabahněném publiku. Sezóna letního parketu v Hořepníku zahájena. Vystoupili Jacker's a arci-vévodstvo Panoptiko. Letní parket Hořepník je další sezónou naší stálicí, kde pro Vás budeme dokumentovat všechno, co bude v našich silách. Tradiční Růža Fest v Měcholupech dokázal, že dobrá muzika stále táhne Malá obec Měcholupy na jižním Plzeňsku je v pořádání kulturních, potažmo pak hudebních akcí, dosti známá. Jednou z vyhledávaných událostí na měcholupské návsi je již řadu let Růža Fest, v jehož rámci se v sobotu 15.6.2024 publiku představily tři kapely. Od hardrocku přes heavy-thrash po rockový závěr – pokaždé ve stoprocentní kvalitě. Každá skupina si užívala dobré světlo, ostrý zvuk a hlavně podporu svých fans, kteří se před pódiem kryté dřevěné pergoly scházeli v podstatě celý večer. Zlatavý mok, příjemná obsluha ve výčepu a chutné klobásky z grilu jistě k dobré náladě přispěly velkým dílem. O pořadatelství se klasicky postaral sehraný tým dobrovolníků se Simonou Růžičkovou v čele, která za přispění obce Měcholupy tuto akci zorganizovala. Hrádecký Rock Fest se stal světlou minulostí, kromě muziky byl na programu i křest alba No. 1 kapely Tanker Nádherné prostředí malé scény v areálu místního Letního kina se v pátek 14.6.2024 stalo místem konání hudební akce s názvem Rock Fest Hrádek. O její zorganizování a hladký průběh se postarali hlavní pořadatelé Petr Kučera a Bohumil Bob Vítek, kteří ve spolupráci s městem Hrádek pozvali na pódium pětici formací. Moderátorství se ujal jmenovaný Petr Kučera, jež si o jednotlivých účinkujících zjistil velice podrobné informace, které umě využíval při jejich představování. Zvuk, světla a scéna pak byly v režii firmy Music Sound zkušeného Jardy Pospíšila. Příjemná obsluha v kiosku a obsazená místa u připravených stolů doplňovaly obsah večírku, kde se sice parket zcela nezaplnil, o to pohodovější tu panovala nálada.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz