ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rozhovor s DJ a skvělým moderátorem Martinem Hájkem. 6. ledna 2020   (22:40)Rozhovor ze života Martina Hájka, jeho začátcích a skvělých vzpomínkách.
Dokonce se objevuje jako hlas v mnoha reklamách, jezdí jako DJ po diskotékách po celé naší republice. Dále moderuje nejrůznější akce a produkuje vlastní tvorbu i ve svém studiu. A zde přinášíme malý rozhovor.

Rozhovor s DJ a skvělým moderátorem  Martinem Hájkem.

Martin Hájek, v současné době moderátor, DJ, skladatel, producent, majitel nahrávacího studia "Prorecords" Recording Studio.  
 
Martin je věrný českému éteru dodnes. Dlouhodobá pracovitost a ve velkém případě i nadání vedlo k tomu, že v současné době moderuje Diskopříběh na rádiu.
 

Martin Hájek, v současné době moderátor, DJ, …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Martine, jak ses vlastně dostal k tomu stát se DJ a objevit se na poli populárního světa?
 
V úvodu chci poděkovat za krásný úvod a taky tento rozhovor :-)
A co se týká první otázky, já bych asi úplně nepoužíval termín : " populární svět ". Svět je přeci jen jeden a moje práce je jako každá jiná, kde člověku záleží na výsledku a snaží se, aby vše dělal poctivě a mělo to význam a užitek. Ale abych se moc nezakecal.  DjJ jsem se stal řízením osudu. Myslím, že to bylo předem určeno :-). Moje máma dodnes vypráví, že jsem v kočárku neusnul bez tranzistoráku. Takže mě muzika provázela od útlého dětství. Ve skutečnosti jsem první diskotéku hrál tam, kde jsme měli chalupu a to byl Horní Prysk,  kde měli tenkrát pionýrský tábor Keramické závody Teplice, kde jsem za bránou tábora frajeřil před holkama na kole. A slovo dalo slovo a já přitáhl mono magneťák B 42, kde jsem měl už tenkrát slušnou sbírku muziky. A pozor, tak to mi bylo teprve 10 let. Mimochodem, už tenkrát jsem měl reprobednu spíchnutou z krabice vyztuženou a polepenou tapetou, co zbyla mámě z tapetování záchodu .:-) A tím to začalo...Od té doby jsem tam dělal diskotéky dalších 5 let. A záhy jsem zjistil, že s tím nelze přestat. :-) 

Jak vzpomínáš na své první začátky hraní?
 
Tak po různu. Něco bylo hned super, něco byl oříšek.
Když jsem překlenul začátek, kdy jsem v Praze, abych se dostal do blízkosti profíků, jim nosil kufry s deskama, zjišťoval jsem, že mě hned jen tak nikdo nenechá zahrát. Chodil jsem na odpolední diskotéky na Ládví,  kde hrávali Marcel Sekanina  a Zdeněk Kudláček. Nedávno jsem se doslechl, že mě Marcel učil hrát. Ale jak, když mě nikdy nenechal zahrát :-) :-)? Pak se to nějak zlomilo. Hlavně díky tomu, že jsem začal chodit na střední a mým mistrem na praxi byl chlapík, který byl a pozor...taky DJ. 
Byla to jeden z nejvýznamnějších lidí v této profesi, které jsem kdy potkal. Jmenoval se Michal Novotný. Měl charisma a hudební vkus. Sice hrál velice komerčně, ale jeho projev byl nezaměnitelný a pro mě hodně určující. Dnes už tady není a já na něj nikdy nezapomenu. 
 


	Jak vzpomínáš na své první začátky …
Mohu se zeptat, jak vlastně vypadá tvůj normální den, když třeba nehraješ?
 
Vypadá stejně, jako když hraju. Ráno vstanu a opařím se čajem :-) :-) 
Né, ale opravdu. 
Všední den:
Vezu děti do škol, do školek. Piju kafe, jsem ve studiu, pak se na chvilku natáhnu a jdu spát...
Den, kdy hraju:
Vezu děti do škol, do školek. Piju kafe, jsem ve studiu, pak se na chvilku natáhnu a jedu hrát...
 

Role DJ a moderátora, který má i vlastní pořad na rádiu, musí být i tak dost náročná práce. Jak takový člověk jako jsi ty relaxuje a odpočívá od lidí ?
 
Špatně a málo. Moc to neumím. Třeba už po třech dnech na dovolené začínám být nervózní a koukám, kde je jaký klub, nebo si začínám brát do ruky diktafon a chytají mě roupy na něco, co bych mohl vymyslet, natočit, říct v rádiu... Je to peklo...:-)  
 


	Role DJ a moderátora, který má i vlastní …
Co posloucháš za muziku? Pustíš si sem tam i doma rádio?
 
No, přiznám se, že moc toho doma neposlouchám. Jsem ve svém studiu, nebo v rádiu, tak 10 - 12 hodin každý den a pořád u toho hraje hudba :-). Doma si rádio pouštím pro kontrolu toho, co jsem připravil a nebo když mě kolega zavolá, "hele budu mluvit o tom a tom, poslechni si to". Takže doma moc né, ale rádio poslouchám hlavně v autě.

Jaké jsou tvoje plány do budoucna ohledně i tvého nahrávajícího studia a role třeba hudebního producenta?
 
To je otázka, na kterou asi nedokážu úplně odpovědět. Já mám takových plánů...:-) 
Chtěl bych letos do studia trochu víc šlápnout, především ze strany svojí muziky, kterou chci napsat. Pořád skládám pro ostatní, tak teď je čas myslet na sebe, mojí produkci...něco pro sebe. Uspořádám casting na zpěvačku a jednoho zpěváka. Mám tam materiál a je co nabídnout. Ale dobrých zpěváků není mnoho. Tak to bude asi to hlavní, co bych chtěl. 


	Jaké jsou tvoje plány do budoucna ohledně i …
Tvůj hlas se objevil i v několika televizních reklamách. Neláká tě televizní svět, kde bys třeba měl i svůj vlastní hudební pořad?
 
A objevuje dodnes. V televizi mám i hlas tzv. pod obrazem v několika pořadech. Třeba v Pokladu z půdy na jedné televizní stanici.  Televizní svět už tedy znám nejen jako speaker, ale i jako scénárista, autor pořadu, nebo moderátor. V devadesátých letech jsem vymyslel hitparádu Club Chart, která se po několika letech přetransformovala na Czech Dance Chart, kterou jsem dovedl i k televizní podobě a v miléniu běžela dokonce jeden čas i každý den na televizní obrazovce. Mnozí dodnes vzpomínají :-) 
 
Ale jinak ano, je čas i na nějaký televizní projekt, nebo TV spolupráci.

Počítal jsi někdy s kolika populárními hvězdami ses za dobu éry DJ a moderátora osobně setkal?
 
Ne. A vlastně jsem to ani nikdy nepočítal, protože nejde o číslo, ale o zážitek. O to, že jsem měl tu možnost a čest nejen potkat, ale i spolupracovat s celou řádkou významných lidí. Každý z nich mi něco dal, něco mě naučil a kdyby nic jiného, bylo to skvělé setkání.  
 

Na jaké akce rád jezdíš účinkovat? Baví tě spíše komornější věci, ať už vystupování
s programem v klubech nebo na velkých open air festivalech?
 
Každá akce má něco do sebe. Baví mě jak klub, kde je to mnohdy větší výzva, protože tam nefunguje masovost a lidi mě mnohem více vnímají. Open air festivaly jsou zase obrovským přínosem energie. Hodně se na to připravuju a pak když se to povede a já doma nebo na hotelu usínám unaven, tak je to nejkrásnější pocit, že se energie vydaná vyplatila a vrátila v podobě uspokojení, že se všichni bavili...Je to takový koloběh. 
 


	Na jaké akce rád jezdíš účinkovat? Baví tě …
Neměl jsi někdy chuť s hraním úplně přestat?
 
Ale jasně, že jo. A kdo říká, že ne, tak kecá :-) :-) V dnešním světě haterů a uživatelů facebooku, kteří si myslí, že se musí ke všemu vyjadřovat, i když se jich to vůbec netýká, tak se to občas stane. Lidi dokážou urazit a vůbec si neuvědomí, že mnohdy jdeme,až za svoje hranice a bez ohledu na své vlastní možné problémy a únavu jdeme zas a zas do toho lidi bavit. A připravit jim chvíle, kde zapomenou na běžné starosti. 

Kde tě můžou fanoušci co nejdříve vidět a potkat?
 
Těch možností je hned několik. Pokud zrovna nemoderuji firemní akci nebo nehraji na soukromém večírku, tak každý týden jsem někde a všechna místa, kde si dáme dobrou náladu a nálož muziky třeba z devadesátek a milénia zveřejňuji na svém insta nebo facebooku. 
 


	Kde tě můžou fanoušci co nejdříve vidět a …
Na závěr našeho rozhovoru můžeš něco málo vzkázat fanouškům?
 
Určitě a moc rád. 
Přeji všem, aby si i přes to, že je v životě potkává spousta nepříjemných věcí, dali život naplno. Nenechali se otrávit tím, co si myslí ostatní. Žijete svůj život a nelze z něj dělat reparát. Dívejte se, pokud možno na vše pozitivně a škarohlídům dejte sbohem...:-) 

 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

autor:text:     Lenka Hrubá



Další články s interpretem DJ Martin Hájek

Další články žánrů Disco, Pop, R&B, World music, ethno music

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. YEAH BALI TOUR bude mít zastávku ve spálenopoříčském MC Sklep! MC Sklep ve Spáleném Poříčí se stane jednou z devíti zastávek republikové šňůry YEAH BALI TOUR, se kterou kapela Maniac objíždí známé hudební kluby. Akce se uskuteční v pátek 8.3.2024 od 20. hodin a s Maniacem se na místní scéně blýsknou skupiny Siluety, Khargados či The Last Revolution & Green Day Revival. Večírek to bude velice zajímavý a pořadatelé věří, že se publikum skvěle pobaví. Silné melodie, chytlavé texty a hodně energie, to jsou Trocha Klidu! Zlomené srdce inspirovalo jejich novinku Tenkej led Trocha Klidu zvednou náladu i výškový průměr kamkoli dorazí. S nadsázkou se dá říci, že co do výšky jednotlivých členů skupiny, mohli by posílit jakýkoli basketbalový tým – oni se však v roce 2014 rozhodli v Šumperku založit kapelu. Eva Urbanová Grande Finale JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA. VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

Další rozhovory

S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí. KRÁTKÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MÓDNÍM NÁVRHÁŘEM PANEM OSMANY LAFFITOU Zajímavosti o Osmanym a o hudbě, kterou má rád a nejen to. ROZHOVOR: Magdalena Trajerová - TO ONY Magdalena Trajerová je songwriterka balancující na hraně indie popu, folku a rocku. V minulém roce se představila třemi singly. Nyní ji na konci února, 22. 2., čeká vydání debutového alba s názvem TO ONY. Pro Musicgate jsme ji právě o nadcházejícím albu vyzpovídali. ROZHOVOR: Na zvěřině v Karviné s Jindrou Polákem Zajímavosti o kapele Jelen Trocha povídání s kapelou Aušus aneb jak to na takové jeho hudební zkoušce vypadá Neděle je pro většinu lidí čas odpočinkový, věnovaný rodinám, dětem, koníčkům… A právě od koníčků bych se rád odrazil k odpoledni 21.1.2024. K tomuto termínu jsem dostal pozvánku na hudební zkoušku domažlického Aušusu. Ta se konala v nýřanské zkušebně, kde se kapela v tomto složení sešla teprve podruhé. O tom, že se muzikanti znají z pódiových prken již řadu let, svědčila pohodová nálada. Rozhovor jsme tak vedli v uvolněné atmosféře a na odpovědích byl znát humor, nadhled a optimismus. Rozhovor k novému klipu kapely Horizont povídání s frontmanem kapely Horizont o novém singlu Rocková kapela Bastard obohatila svou hudbou fanoušky v Havířově. Rozhovor s kapelníkem skupiny Bastard
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz